higijena intimnih djelova dječaka

Thread: higijena intimnih djelova dječaka

1. (maša)'s Avatar

(maša) said:

Default higijena intimnih djelova dječaka

dakle...Miha ima skoro 2 god, kad mu prevučem kožicu ispod ima malo bijelog što bi trebalo počistit (bar nam je tako pedica rekla)...dosad nismo ništa posebno čistili osim prevlačenja svaki dan u vodi kod kupanja.
    Prošli tjedan je bio malo crven na vrhu i pedca rekla zbog toga, al da nije ništa strašno.

Probala sam u vodi sa blaznicom al ne ide dolje...
    malo me strah dirat to područje jer on se buni a neznam jel ga to "risanje boli ili ej samo neugodno..

kako vi to radite?

2. bebelina's Avatar

bebelina said:

Mi bi nategnuli kozicu i samo isprali tusem koliko ide .

3. majoslava's Avatar

majoslava said:

ponekad se moze desiti da dodje do infekcije oko glavica penisa ispod kozice, cijeli glavic moze nateknuti, bolan je i crven
    ispiranje tusem je ok u tome slucaju, inace nije potrebno, barem mojoj djeci...

4. anna-y's Avatar

anna-y said:

Mi smo prije 1-1,5 god imali problema s tim. Isto crvenilo, suženje itd. Dr nam je dala dvije kremice: jedna je da "utrne", a onda sam morala malo potezati kožicu, čistiti te bijele naslage i nakon toga namazati drugom kremom.
    Uspjeli smo riješiti problem, ali još uvijek ga smeta kad mu ga pokušam prekontrolirati i očistiti i uglavnom se buni.
    Ja mu objašnjavama da moramo očistiti Grica i Greca (kak su zločesti, svuda se uvale ) i onda čak surađuje.
    Ako misliš da je ozbiljnije, otiđi pedijatrici

5. (maša)'s Avatar

(maša) said:

bili smo kod pedice, ona nam dala acid borici da stavljamo obloge i da mažemo garamycin jer je već bio crven...i da ubuduće čistimo to bijelo pod mlazom vode i sl...al pod vodom ne ide, sa blaznicom nešto ode nešto ne (neda baš previše dirat)...
    a opet je rekla da je to bijelo normalno kao što i uši imaju "iscjedak"

6. DianaMaximus said:

i naš sin ima istih problema...čistimo mu pišeka svaki dan,ali sam s vremenom primjetila bijelu nakupinu i jaaako sam se uplašila... i nama je pedica rekla da to nije niš nego masno tkivo,i stvarno,samo je otišlo...samo kaj nam je pišonja crveni

7. anna-y's Avatar

anna-y said:

Upravo se te bijele naslage moraju redovno čistiti. Ne moraš forsirati da ih očistiš, jer čim se mrvicu više nakupe, potezanjem kožice izguraš ih i "istisneš" kao neki čepić.

8. mama2 said:

mi to radimo tako da povučemo kožicu i te bijele nakupine namažemo s malo baby ulja-ono ga omekša i puno se lakše skida nego pod tušem