ovo me podsjeća na moj slučaj koji sam jednostavno riješila - zatvorila vrata zauvijek, doduše osim provjeravanja - što dijete jede - bilo je tu još GOMILA uvredljivih stvari s njene (mamine) strane -elin prvotno napisa
pa kaj se imaš raspravljati s ženom da ti kuhaš i vrijediš, ja znam da puno vrijedim kao majka, domačica, kuharica (i na poslu) i nemam se ja kaj kome opravdavati i dokazivati da ja djeci kuham i brinem se za njih, ak neko misli da im ne kuham i da ne brinem - nek si misli slobodno, to obično misle i razglabaju oni koji sami ne vrijede pa tim zlim mislima o drugima misle da umanjuju svoju nevrijednost i povećavaju svoju "vrijednost". zavaravaju sebe i budale koje im možda vjeruju. meni svejedno.
a što se tiče majka - maćeha-------- to sigurno nije crno - bijelo.
kao ni tata - oćuh, no za dijete nema gore nego pljuvanja po pravoj mami i tati. jer dijete je dobilo pola od svakog i kad se pljuje po jednom od roditelja - pljuje se po jednoj polovici od tog dijeteta. i to boli - pogotovo dijete koje treba jedno i drugo. djeca budu zbunjena i proživljavaju veliku moru.
no biti majka/otac ne nosi nikakva prava nego obaveze, a velika većina roditelja misle da imaju prava na djecu, misle - ja sam majka - mene je normalno da voli, pripada meni a to je skroz krivo.
mislim da nove "mame" i "tate" ne bi trebale nametate svoju novu ulogu, ne bi smjele loše govoriti o bivšim mamama i tatama, trebale bi jednostavno biti tu, pored djeteta i ne petljat se u odnose prijašnjeg para - posebno ne svađat se ako svađa ima. sretno.
a kad vas se pita - kaj ste skuhala, dobar odgovor je -Kaj se mora reći?
ja volim kuhati ali govoriti o tome je smiješno, kao da je jedina zadaća roditeljstva kuhanje, hrana. znači oni koji su pobornici sirove hrane i zelenila su loši roditelji. Kaj sam kuhala - niš, nabrala sam trave pa zvačemo....

A da ne kažem da ja, navodno, ne kuham ništa djetetu, pa me pitala kaj je jela u nedjelju. A ja maloj lijepo skuhala paradaiz juhu, špinat, pire krumpir i jaja
Odgovori s citatom