LIMA prvotno napisa
malena15, žao mi je što si odustala od teme, mada te djelomice shvaćam.
Žena je rekla "trebala bi samo neke savjete, razmjenu iskustva..... " a dobila jezikovu juhu! Većina postova nisu savjeti već osuđivanje i soljenje pameti.
Nikakvo osuđivanje nije palo. Ona je napisala naslov nova mama, ne ja, a majka djeteta, koliko vidim, nije. A najgore od svega, dijete ima majku.
E sad, to što dijete plače kad ide majci je poseban dio koji je mene pogodio jer je stvar u tome da to dijete plače ne zato što ne voli svoju majku nego zato što ga drugi šopaju glupostima. Prema tome, dok ne znaš ne trebaš niti govoriti ono što ne znaš. Osim toga, sve sam ja unutar 3 mjeseca otkako je MUBM otišao prošla, tako da na svojoj koži najbolje znam koliko ljudi znaju biti zločesti i umišljati si.
Znači, kada je MUBM odselio ja sam otišla razgovarati sa dječjim psihoterapeutom, evo što mi je žena rekla: "Kronično bolesna djeca i djeca rastavljenih roditelja su najveći manipulatori. Dijete će npr. doći od oca koji je sa njom bio u ZOO i ti ćeš je pitati kako je bilo, a ona će reći ma bez veze, a bilo joj je super. Djeca točno znaju što hoćeš čuti i to govore i to ne samo tebi, nego i njemu. Zato se treba pametno postaviti. Ne smijete imati loših osjećaja jedan prema drugome. Dijete će biti o.k. kad vi budete o.k. i ako to normalno prihvaćate onda će i dijete."
Dakle, draga moja, to dijete radi te scene jer netko stvara presing, tko ne znam, sklona sam vjerovati da to djetetu radi čitavi taj trio fantasticus.
Ovako izgleda normalno viđanje djeteta sa ocem:
spremim malu i prije toga joj govorim kako će tata doći po nju, pa će se malo ići igrati sa njim. Kad dođe 18 subota, mala je spremna. Kad on pozvoni pustim ga u stan, pozdravim naravno i dadem mu malu. On veli aje poljubi mamu. Nas dvije se poljubimo i ja joj velim lijepo se provedi sa tatom. I dijete ode sretno i vrati se sretno. Ja joj ne govorim ništa protiv oca, ako pita za njega velim joj sutra će doći (naravno ako je to fakat sutra). Vjerojatno niti oni ne govore ništa protiv mene jer mi se dijete vraća veselo i sretno da me vidi. Moja mama je tu nekaj pokušala, ali sam ju odmah zaustavila u početku.
Ona ne treba razmjenu iskustva, ona sve najbolje zna, zato je ovako i odustala kada su joj cure rekle što o tome misle. Koliko su puta mene popljuvale cure po forumu, pa šta. Pa nisam nepogrešiva, niti su one.