Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: aih bez tableta za ovulaciju...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno aih bez tableta za ovulaciju...

ovaj mjesec nakon m idem na aih s tim da mi dr nije dao klomifen niti ista drugo za ovulaciju, inace nemam redovite m i imam pco, jel netko od vas imao takvu situaciju

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jel' ti možda dao metformin ili neke takve tbl. za regulaciju PCOS sindroma?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nije dao mi je primolut-nor za m i rekao je da cekam hocu imati ovulaciju bez stimulacije i da bi onda radio aih, a sta akio ovulaciju necu imati, moram cekati sljedeci mj ili ce mi dati nesto

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ako ne bude ovulacije mislim da ćeš morati pričekati slijedeći ciklus pa krenuti ponovo sa klomifenom ili nečim. Ja imam PCOS i bila sam na tri AIH, svaki put s klomifenom. Kod kojeg si dr?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

kod dr radoncica iz vilija

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Stvarno ne znam kaj bi ti rekla. Cure koje su sa mnom išle na AIH su sve bile na klomifenima tak da mi nije jasno zakaj očekuje ovulaciju bez stimulacije ako imaš anovulatorne cikluse ili ih uopče nemaš. Ja recimo rijetko dobijem M bez Dabrostona ili Utrogestana

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa
    Stvarno ne znam kaj bi ti rekla. Cure koje su sa mnom išle na AIH su sve bile na klomifenima tak da mi nije jasno zakaj očekuje ovulaciju bez stimulacije ako imaš anovulatorne cikluse ili ih uopče nemaš. Ja recimo rijetko dobijem M bez Dabrostona ili Utrogestana
    ja ju ne dobijem nikako, zapravo svaka 2-3 mj

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja ako ne pijem tablete znam ne imati čak i po 6 mj, pa dođe a ja se skoro onesvijestim od šoka i tako u krug. Ali od kad sam u tim postupcima uglavnom nešto pijem od tableta pa je recimo sad redovno. Što god da bilo kod tebe, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ako ne pijem tablete znam ne imati čak i po 6 mj, pa dođe a ja se skoro onesvijestim od šoka i tako u krug. Ali od kad sam u tim postupcima uglavnom nešto pijem od tableta pa je recimo sad redovno. Što god da bilo kod tebe, sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    hvala

dani39 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Uh,kako mi je ovo poznato, moja amyx!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vjerojatno ti ne daje klomifen jer se boji vrlo izgledne hiperstimulacije kod PCOS sindroma, pa pokušava laganije. Najiskrenije, ja mislim da je dr. Radončić OK pa bih mu vjerovala, pogotovo ako si u nekoj dobnoj skupini oko 30-te ili još mlađa jer "mladi PCOS" zna s klomifenom bit buran. Jeste li ikad prije pratili tvoje cikluse na UZV ili ti je ovo prvo kod nekog tko se baš kuži u MPO? Ja bih probala tako kako je rekao dr, vidjet ćete što će vam ovaj ciklus donijeti, sve ti je to pokušaj-pogreška do konačnog binga, nešto se može unaprijed znati, ali dosta toga i ne dok se ne "zavrte" ove ili one terapije. Sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ovo "buran" ti znači hiperstimulacija, pri čemu se dobije puno malih cistica u kojima su "ništkoristi" jajne stanice, a još je i zdravstveno opasno, najlaičkije moguće objašnjeno. Bolje ti je manje folikula i stanica, jer onda ne idu u ciste, a plus se AIH niti ne smije radit na neki prevelik broj folikula pa valjda zato ide oprezno s PCOS-om, jer je PCOS zeznut u tom smislu da ili ovulacije nema, ili bude preburna s tako malim cistama. Naravno, nemoj sad odmah u komu, lako se to opet izmenadžira ako je to problem, samo treba krenuti oprezno.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja mislim da kod mene nema šanse za neku HS s obzirom na to da s klomifenom od trećeg do devetog DC po tri komada jedva nekako navučemo dvije folikule

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja mislim da kod mene nema šanse za neku HS s obzirom na to da s klomifenom od trećeg do devetog DC po tri komada jedva nekako navučemo dvije folikule
    Sve ti je to od žene do žene, a ako si dr. ipak prvo moraš probat, onda poslije svi sve nauče - i dr, a i pacijentica, ali mora se od nečega počet, bolje opreznije, ako su mlade godine i ako nije panika s dobi.

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Slažem se s tobom. Bolje početi laganije nego da se nešto zakomplicira pa stvori puno veće probleme od PCOS-a

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ketty28, obzirom da sam odradila dosta AIH postupaka (5 komada), a, na žalost, sam klomifen nereaktivna, išla sam više puta na AIH iz potpuno prirodnog ciklusa!
    Kod mene su isto u pitanju bili produljeni i anovulatorni ciklusi, ali ne baš u ovako teškom obliku, kako opisuje amyx... Srećom, čini se da je kombinacija terapije metforminom i drillinga jajnika kod mene učinila svoje, te sam ja ipak počela iz ciklusa u ciklus spontano ovulirati.
    Mislim da nemaš razloga za zabrinutost i da si u dobrim rukama! Vjeruj svom liječniku i sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Ovo "buran" ti znači hiperstimulacija, pri čemu se dobije puno malih cistica u kojima su "ništkoristi" jajne stanice, a još je i zdravstveno opasno, najlaičkije moguće objašnjeno. Bolje ti je manje folikula i stanica, jer onda ne idu u ciste, a plus se AIH niti ne smije radit na neki prevelik broj folikula pa valjda zato ide oprezno s PCOS-om, jer je PCOS zeznut u tom smislu da ili ovulacije nema, ili bude preburna s tako malim cistama. Naravno, nemoj sad odmah u komu, lako se to opet izmenadžira ako je to problem, samo treba krenuti oprezno.
    imas pravo bila samna gluforminu, dabrostonima i klomifenu i uvijeek ih je bilo vise, pa su se pretvarale u zuta tijela...ma vjerujem ja njemu , ali me zanimaju vasa iskustva, a zasto se aih nesmije raditi na veliki br folikula, sorry ako je pitanje bezveze ovo mi je prvi aih i mucimo se 1,5 pasam jos jako friska u svemu tome

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    ketty28, obzirom da sam odradila dosta AIH postupaka (5 komada), a, na žalost, sam klomifen nereaktivna, išla sam više puta na AIH iz potpuno prirodnog ciklusa!
    Kod mene su isto u pitanju bili produljeni i anovulatorni ciklusi, ali ne baš u ovako teškom obliku, kako opisuje amyx... Srećom, čini se da je kombinacija terapije metforminom i drillinga jajnika kod mene učinila svoje, te sam ja ipak počela iz ciklusa u ciklus spontano ovulirati.
    Mislim da nemaš razloga za zabrinutost i da si u dobrim rukama! Vjeruj svom liječniku i sretno!
    hvala, ma meni kaze da nece raditi driling jer mi kod m nije super spermiogram pa za sad nema smisla

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

zato da ne bi došlo do višeplodne trudnoće. Zamisli samoda imaš 6 folikula i svih 6 se oplodi i uredno počne dijeliti :shock: :shock: :shock:
    Ako se i desi puno folikula a ti si u planu za AIH obično završiš na punkciji

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ketty28, ko što reče naša ina, u dobrim si rukama.... s obzirom na pco, dr. očito želi popratiti jedan ciklus bez lijekova da vidi stvarno stanje.
    A što se tiče nedoumica, svi smo ih imali. Zato i jesmo tu da podijelimo iskustva. S druge strane, imaš sreću da dr. R. radi odgovara na pitanja - nemoj se ustručavati pitati ga što god ti padne na pamet!
    I naravno, sretno u postupku!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    S druge strane, imaš sreću da dr. R. radi odgovara na pitanja - nemoj se ustručavati pitati ga što god ti padne na pamet!
    x, kod vrlo komunikativnog si doktora, koji nije toliko ograničen vremenom kao po bolnicama, glupih pitanja nema, i ako te nešto muči moj ti je savjet pitaj odmah na licu mjesta, bit će ti lakše, a ne da dilema kljucka i raste dok se ne logiraš na net. Mislim, odgovorit će ti sigurno i žene s Rode, najbolje što možemo, ali kod doktora ipak dobiješ stručnu informaciju s izvora, ako se sjetiš tijekom pregleda pitat. Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •