*mamica* prvotno napisa
A što je sa nekim jednostavnim kućanskim poslovima i nošenjem novorođenčeta? Jednostavno mi je nezamislivo da bi mi nakon poroda netko drugi osim supruga održavao kućanstvo i brinuo za bebu
Nisam opsjednuta čistoćom,
ali ne vidim ništa loše u tome da već pripremljene namirnice ubacim da se kuhaju, da sama okupam svoje dijete, da ubacim posuđe i prljavu robu u strojeve, da stavim bebača u pouch i odem na barem polusatnu šetnju... Ili je i to previše za babinje?
ovo šta sam boldala je meni sasvim normalno ponašanje i u vrijeme babinja. čim žena malo dođe sebi sve ovo može radit. čast onima koje su previše bile šivane ili nešto slično. ali svako drugo ponašanje i u vrijeme babinja mi je čisto parazitstvo i prekenjavanje (neka se uvridi ko god hoće). nakon poroda i oporavka (u koji po meni nikako ne spada, a i ne traje onih famoznih 45 dana ležanja i izležavanja u krevetu) žena može sasvim normalno "držat uzde" u svojim rukama.
ne kažem da treba direktno iz rodilišta uhvatit usisavač, krpu, spužvu i prat, ali ne triba čekat ni 2 miseca.