Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: naprezanje nakon poroda

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno naprezanje nakon poroda

Mene zanima koliko dugo nakon poroda žena nebi trebala podizati teret i kakve mogu biti posljedice ako to ipak radi. Naime ja imam dva 20-mjesečna 11 kg teška blizanca (osim bebe) koji su i sami još velike bebe naviknute na svu moguću pažnju i mažnju i srce mi se para svaki puta kad im moram reći da ih mama ne smije podići.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: naprezanje nakon poroda

Citiraj bdina prvotno napisa
    Mene zanima koliko dugo nakon poroda žena nebi trebala podizati teret i kakve mogu biti posljedice ako to ipak radi. Naime ja imam dva 20-mjesečna 11 kg teška blizanca (osim bebe) koji su i sami još velike bebe naviknute na svu moguću pažnju i mažnju i srce mi se para svaki puta kad im moram reći da ih mama ne smije podići.
    Babinje je 40 dana.Ne podiži teret jer možeš jako prokrvarit.Meni se krvarenje dugo odvuklo jer sam morala sve sam oko bebe.MMje radio.Nisam baš trčala po kući ali sam se naprezala dosta.Stoga ti preporučam nađi pomoć.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem Gago.

I dodajem...bilo bi dobro da umjesto da dižeš na ruke one male dupliće, sagni se na njihovu visinu, ili sjedni do njih, uzmi ih u naručje i maaaaaaaaaaaaaaaziiiiiiiiiiiiii se sa njima!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Potpisujem mamma san. I jos nesto, sto sada neces ni primetiti, a u kasnijim godinama moze itekako da smeta: podizanje tereta u babinjama moze dovesti do spada materice usled popustanja matericnih veza. Znam da je tesko objasniti deci da ih ne smes dizati, ali promisli o tome kakve su posledice... Dakle, mazenje ,ali u krilu, krevetu, na podu... Ljubi sva tri .

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Potpisujem mamma san. I jos nesto, sto sada neces ni primetiti, a u kasnijim godinama moze itekako da smeta: podizanje tereta u babinjama moze dovesti do spada materice usled popustanja matericnih veza. Znam da je tesko objasniti deci da ih ne smes dizati, ali promisli o tome kakve su posledice... Dakle, mazenje ,ali u krilu, krevetu, na podu... Ljubi sva tri .

Istina to se desilo mojoj baki.Sa 55god.Ivuče to već punih devet godina.Zato oprez!

Mostarka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Potpisujem Gago.

I dodajem...bilo bi dobro da umjesto da dižeš na ruke one male dupliće, sagni se na njihovu visinu, ili sjedni do njih, uzmi ih u naručje i maaaaaaaaaaaaaaaziiiiiiiiiiiiii se sa njima!
    POTPISUJEM !!

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bas trazim ovakvu temu.Za dva mjeseca trebam rodit a maleni ce bit nekih 19 mjeseci,sad ima nekih 11 kila.Prva dva tjedna ce mi muz biti kuci ali kasnije cu morat malog dici u stolicu,kolica na prematalicu i slicno.
    Dakle mame koje imate dvoje djece kako ste rijesavale ovakve situacije posle drugog poroda,ili treceg svejedno,znate na sta mislim?Ako ste dizale i nosile stariju djecu imate li posljedica?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ako imaš opciju na stolcu za hranjenje, spusti ga dolje do maksimalno koliko ide. Počni sa presvlačenjem na podu isl....
    Ja J već duže vrijeme presvlečim na podu jer mi je tako lakše i sigurnije.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A što je sa nekim jednostavnim kućanskim poslovima i nošenjem novorođenčeta? Jednostavno mi je nezamislivo da bi mi nakon poroda netko drugi osim supruga održavao kućanstvo i brinuo za bebu
    Nisam opsjednuta čistoćom, ali ne vidim ništa loše u tome da već pripremljene namirnice ubacim da se kuhaju, da sama okupam svoje dijete, da ubacim posuđe i prljavu robu u strojeve, da stavim bebača u pouch i odem na barem polusatnu šetnju... Ili je i to previše za babinje?

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa
    A što je sa nekim jednostavnim kućanskim poslovima i nošenjem novorođenčeta? Jednostavno mi je nezamislivo da bi mi nakon poroda netko drugi osim supruga održavao kućanstvo i brinuo za bebu
    Nisam opsjednuta čistoćom, ali ne vidim ništa loše u tome da već pripremljene namirnice ubacim da se kuhaju, da sama okupam svoje dijete, da ubacim posuđe i prljavu robu u strojeve, da stavim bebača u pouch i odem na barem polusatnu šetnju... Ili je i to previše za babinje?
    ovo šta sam boldala je meni sasvim normalno ponašanje i u vrijeme babinja. čim žena malo dođe sebi sve ovo može radit. čast onima koje su previše bile šivane ili nešto slično. ali svako drugo ponašanje i u vrijeme babinja mi je čisto parazitstvo i prekenjavanje (neka se uvridi ko god hoće). nakon poroda i oporavka (u koji po meni nikako ne spada, a i ne traje onih famoznih 45 dana ležanja i izležavanja u krevetu) žena može sasvim normalno "držat uzde" u svojim rukama.

ne kažem da treba direktno iz rodilišta uhvatit usisavač, krpu, spužvu i prat, ali ne triba čekat ni 2 miseca.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj *mamica* prvotno napisa
    ovo šta sam boldala je meni sasvim normalno ponašanje i u vrijeme babinja. čim žena malo dođe sebi sve ovo može radit. čast onima koje su previše bile šivane ili nešto slično. ali svako drugo ponašanje i u vrijeme babinja mi je čisto parazitstvo i prekenjavanje (neka se uvridi ko god hoće). nakon poroda i oporavka (u koji po meni nikako ne spada, a i ne traje onih famoznih 45 dana ležanja i izležavanja u krevetu) žena može sasvim normalno "držat uzde" u svojim rukama.

ne kažem da treba direktno iz rodilišta uhvatit usisavač, krpu, spužvu i prat, ali ne triba čekat ni 2 miseca.
    Ako imaš na kome parazitariti samo daj.... i po potrebi se i prekenjavaj
    Ja sam imala upalu maternice i mastitis za redom i trebalo mi je dobra tri mjeseca da se oporavim.... i leđa me ubijala Ali nije bilo puno kandidata za pomoć pa sam radila sve što sam morala i ne mogu reći da osjećam posljedice. Jedino prva 2 mj nisam nosila J puno po stanu jer sam bila sklona nesvjestici pa baš i nije bilo zgodno da se srušim s njim.

Rok oporavka bitno ovisi i o tome da li si morala ležati tijekom trudnoće, kakav je porod bio, rezanje, pucanje, upale i sl. Striktno se držati onih famoznih 6 tjedana nema smisla. Tijelo ti samo kaže što može izdržati, a što ne.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Na stolici nemam nikakvih opcija vec ga bas moram podignut skroz u vis pa onda spusit u stolicu,izgleda da cemo dorucak i rucak dok tate nema imati u dnevnoj za malim stolom :/ .
    I oko presvlacanja bi se nekako mogli snac na podu,ali me brinu izlasci van.Nemogu da ga ne vodim van a imam cetri stepence na ulazu preko kojih moram uzvuci ili prenesti dupla kolica sve sa djecom u njima :shock: .
    Neznam bas kako cemo to rijesi .
    Nadam se samo da ce porod proci kako treba pa da mi nece trebat previse dugo da se oporavim.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Na stolici nemam nikakvih opcija vec ga bas moram podignut skroz u vis pa onda spusit u stolicu,izgleda da cemo dorucak i rucak dok tate nema imati u dnevnoj za malim stolom.
    Mi smo tako godinama jeli jer su roditelji bili podstanari, a gazda odbijao kupiti stol... a oni nisu mogli platiti i svako toliko se selili pa kud će onda s njim... i nije nam bio nikakav problem... i zadaće tako pisali, a fakultete završili... ništa se ne brini za to

Nemogu da ga ne vodim van a imam cetri stepence na ulazu preko kojih moram uzvuci ili prenesti dupla kolica sve sa djecom u njima.
    Stariji nek prehoda.Bar za početak. Mi nemamo nikakvih prepreka u zgradi :D
    Odlučili smo ne kupovati dupla kolica iako će razlika biti 15 mj. Mislim da će J u kolica, a beba u nosiljku.... ako neće tako funkcionirati, kupit ćemo...
    Koja ste vi kolica odabrali????

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj cokolada_83 prvotno napisa
    Nemogu da ga ne vodim van a imam cetri stepence na ulazu preko kojih moram uzvuci ili prenesti dupla kolica sve sa djecom u njima :shock:
    sto bi ja dala za samo 4 stepenice...mi zivimo na 5 katu bez lifta (6 ako racunas visoko prizemlje...)i opet planiram ici s njima van (razlika ce biti 17mj). nije mi jasno - mali bi ti sa 19mj vec trebao hodati, tak da 4 stepenice ne bi smjele biti problem (moj se vec sada popenje do 3 kata - a onda slijedi nosenje do doma )

ali s druge strane, nemoj se ni preforsirati - ni mi nismo imali nikakvu pomoc kod se L. rodio, sve sam sama radila (jer sam kao mogla) i onda je to zavrsilo tako da su mi savovi od epi popucali :/ cuvaj se koliko mozes, misli pozitivno, i sve ce biti ok

p.s. i mene zanima koja si kolica kupila? za sada planiram bebaca u sling, a starijeg u kolica ako bas nece htjeti hodati, ali nikad se ne zna...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma hoda on,ustvari trci,leti .Nije to problem,problem je sto cim se otvore vrata od ulaza u zgradu lijevo su stepenice koje vode u podrum,a kad se popne uz ove prve cetri na desno su vrata koja vode u vrt i nikad nisu zatvorena a tamo opet imaju visoke stepenice a desno su stepenice za kat,po kojima se iso tak penje .Sve stepenice su visoke pa se ne moze penjati drzeci se za ogradu vec cetverenoske a to je ako proba natrag obavezno na nosu :shock: .Strah me da se ne razbije po stepenicama zato ga uglavnom drzim u kolicima kad izlazimo ili ulazimo u zgradu.
    Evo link za kolica http://www.firstwheels.nl/de/city_twin/.

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ajme, probala ja to sebi docarati u glavi, i sad mi je glava puna stepenica na sve strane

a gle, sad jos dok ne rodis, mozes vjezbati penjanje i spustanje s kolicima - mozda postoji nacin da ih ne nosis, nego dizes stepenicu po stepenicu...

e, a zakaj ti starije dijete ne ide u vrtic? mi smo se tako rijesili bar presvlacenja pelena al ovo penjanje i spustanje po stepenicama nas ipak ceka...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •