-
baklava express
Brzo, lagano, fino i sooočno:
500g tankih kora
Smjesa:
3 jaja
1 šalica od jogurta šećera
1 šalica od crne kave ulja
1 prašak za pecivo
1 kiselo vrhnje
4 žlice griza
15dkg mljevenih oraha
Preljev:
2 soka od limuna, 2 šalice od jogurta šećera, 3/4 l vode, 1 vanilin šećer
Umiksati smjesu.
Kore podijeliti u dva dijela(dobit ćete dvije rolade).
Mazati smjesom koru po koru, zarolati i staviti u nauljeni dublji protvanj.
Isjeći rolade na 1 cm široke ploške tako da bude već izrezano kad se ispeče. Peći na 170 dok ne porumeni (ne pitajte me za vrijeme, svaki put je drugačije
)
Kad se ispeče, ohladiti i preliti vrućim preljevom.
Ohlađeno staviti u frižider da do kraja popije preljev.
Baklava se servira hladna, a dobra je par dana.
Zbilja se jako brzo pripremi, jedino što treba računati na vrijeme hlađenja.
Najbolje ju je pripremiti dan ranije.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma