Brzo, lagano, fino i sooočno:

500g tankih kora

Smjesa:
3 jaja
1 šalica od jogurta šećera
1 šalica od crne kave ulja
1 prašak za pecivo
1 kiselo vrhnje
4 žlice griza
15dkg mljevenih oraha

Preljev:
2 soka od limuna, 2 šalice od jogurta šećera, 3/4 l vode, 1 vanilin šećer


Umiksati smjesu.
Kore podijeliti u dva dijela(dobit ćete dvije rolade).
Mazati smjesom koru po koru, zarolati i staviti u nauljeni dublji protvanj.
Isjeći rolade na 1 cm široke ploške tako da bude već izrezano kad se ispeče. Peći na 170 dok ne porumeni (ne pitajte me za vrijeme, svaki put je drugačije )

Kad se ispeče, ohladiti i preliti vrućim preljevom.
Ohlađeno staviti u frižider da do kraja popije preljev.
Baklava se servira hladna, a dobra je par dana.

Zbilja se jako brzo pripremi, jedino što treba računati na vrijeme hlađenja.
Najbolje ju je pripremiti dan ranije.