Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: cheapsmells.com

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno cheapsmells.com

Prvo: Ispričavam se ako ima slična tema, pokušala sam u pretražniku ali mi nije ništa izbacio....

Ima netko iskustva s ovom stranicom?
    Parfemi su nevjerovatno jeftini, da li je moguće da nisu original ili sl?

Nemam iskustva sa online kupovinom, da li se plaća carina na ovakve proizvode? Ako npr. naručim 2 parfema?

Evo link na stranicu: http://www.cheapsmells.co.uk/

e da, i postarina je relativno jeftina, 2 funte po komadu, i dalje ispadne duplo jeftinije nego da kupim parfem kod nas.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne poznajem stranicu pa ne znam prodaju li tamo originale. Vrlo vjerojatno da - svi parfemi (a i vecina drugih stvari) su u inozemstvu puno jeftiniji nego ovdje. Kupujem dosta Clinique-a u Americi i odnos cijena je 3:1. Ovdje nas oderu puno, a i previse.

O placanju carine se pisalo jako puno, a da ne linkam topic po topic, samo upisi carina u pretraznik i naci ces svasta.

Sve ovisi o sreci, iznosu, vrsti robe i paketa pa onda opet o - sreci.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja sam naručivala nekoliko puta s cheapsmellsa, uglavnom su to bili iznosi oko 350-400 kn, pa me nisu carinili. parfemi i kozmetika su originali,i doista su profesionalni i brzi, paket bi dobila za 10-ak dana.

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Podižem...
    Naručila sam parfem preko cheapsmellsa, sve super, ažurni, profesionalni..ali me poštar neugodno iznenadio lijepim pozdravom naše CARINE! Naime, ako ste do sad naručivali a nije vam bila obračunata carina i PDV,imali ste puuuuno sreće. Na parfeme se obračunava 6,5% carine te se taj iznos dodaje osnovnoj cijeni i služi kao osnovica za obračun PDVa od 22%. Nulta stopa carine na robu proizvedenu u EU ne odnosi se na online narudžbe,da se ne zavarate. Onih famoznih 300 kuna dozvoljenog unosa ne odnosi se na ovakvu vrstu kupovine, već se odnosi samo na unos robe u PUTNIČKOM PROMETU. Dakle,svaki put kad kupite nešto u inozemstvu i to dolazi poštom Carina ima uvid u činjenice da je predmet poslan od pravne osobe na temelju kupoprodaje (dakle,nije poklon i sl. od fizičke osobe), obračunava se carina i PDV. Moj savjet: informirajte u se u najbližoj carinarnici prije nego naručujete!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

kada paket šalje privatna osoba onda može do 300 kn vrijednosri, a ako šalje pravna osoba onda do 60 kn - tako su meni rekli prije neke 2 god

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja stalno naručujem od njih...parfeme, kreme
    zasad su sve originali stizali (provjeravala sam u parfumerijama )...

npr krema koja je kod nas 627 kn sa cheapa mi sa poštarinom dođe 100 kn..

ja ako naručujem više od 300 kn podjelim u 2 paketa..tak se plaća poštarina po proizvodu, 2,15 funti pa puta koliko je naručenih proizvoda a ne po težini ..

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Na carini kažu: u poštanskom prometu sve pošiljke robe, koje dolaze iz inozemstva od pravnih osoba, kao i sve pošiljke koje su predmetom kupoprodaje, što podrazumijeva i one koje dolaze po osnovi narudžbi putem interneta, podliježu obvezatnom obračunu carine i PDV-a, neovisno što prispjela roba služi osobnim potrebama primatelja i što je vrijednost robe ponekad manja od 300 kuna.

Ja sam do sada naručila više puta do max. 360 kn i nisu me carinili, a kolegica je naručila samo 1 put i carinili su je na 350kn oko 100 kn.

Zato ja uredno platim carinu svaki put kad naručujem s Victorie Secret . Neovisno o svoti.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sva roba pristigla poštom podliježe carinjenju.
    Ali isto tako svaka carina ima svoja dodatna pravila.

U Rijeci tako ne carine do iznosa od 200 kn, a sve više ovisi o sreći.

S ove stranice sam naručivala i proizvodi su originalni

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo, curke, imaju dosta detaljno objašnjenje ovdje: http://www.carina.hr/Putnici/Postupak.aspx

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sa carinom nikad neznaš....ko igra na sreću je..

Mirjana S. avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Varaždinci su fakat revni...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Mirjana S. prvotno napisa
    Varaždinci su fakat revni...
    Ne, samo je jedan Varaždinac revan....

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da malo podignem temu...
    I ja cekam posilju sa ove web stranice i pripremila sam se platiti carinu, vec sam narucivala i parfemi su ok sve je bilo vrlo profi.
    Da li netko zna da li se carina obracunava na ukupan iznos (roba + postarina) ili bi se postarina trebala izuzeti kod obracuna? Ovdje se ne radi o velikom iznosu postarine ali na primjer kad se narucuje iz Vic. Secret tada je postarina oko 50USD postarine a cini mi se da carina bude ogromna jer je vjerojatno racnaju na temelju total iznosa.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Računaju i poštarinu u ukupni iznos, koja nebuloza.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Samo pohvale

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Super je stranica... super su parfemići... ako bi htjela naručiti više od jednog parfema... da li da naručim dva paketa na dva različita imena ili?
    Koliko dodje poštarina? i koliko u najgorem slučaju trebam platit carine ako naručim robu u vrijednosti 50 funti?

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo odizem malo temu
    Ja sam sad nesto po prvi puta od njih narucila i bas me zanima Uzela sam decleor aromasence iris i kod njih s postarinom košta 290,00kn (34 funta) a kod nas u ljekarni i to kad je happy hour 400 Svu kozmetiku narucujem s interneta jer je po proizvodu 100kn i vise razlika Javim mkakvi su dojmovi ...nadam se da bu sve ok...i da nebu carine

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja sam samo jednom prošla bez carine, inače sam carinu platila svaki put

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja godinama kupujem na netu i platila carinu samo jedanput kad mi je sestrična slala neku robi iz AUS jer je napisala vrijednost paketa 90E.
    Baš čekam sa cheapa jedan muški miris i 2 ženska (napravila 2 kupovine da oba paketa budu ispod 160 kn)

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja isto kupujem i od njih i sa jagode i sve super. jednom platila carinu ali sam pretjerala s cifrom tak da je bilo i očito da ću platit. inače naručujem kreme i parfeme

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Jel može pomoć.
    Koliko bi me u najgoroj varijanti mogao doći parfem koji dođe 40 funti, sa carinom i svime ostalim.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Na cijenu parfema plus cijenu poštarine dodaj 10% jedinstvene carinske stope i na sve to PDV.

Tako sam ja prošla. I to na sam Badnjak lani. Kao, parfemi se uvijek carine i ako je vrijednost manja od 160 kn. Izgleda mi da Carina može sve obrazložiti kako hoće. I naplatiti koliko hoće.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Potpisujem Beti - carina rebne 33 do 35% PDVai carine na ukupan iznos računa - dakle cijenu artikla + s(kršitelj koda)ing. Meni su tako nemilice roknuli na vitamine za plodnost

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj marena prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam naručivala nekoliko puta s cheapsmellsa, uglavnom su to bili iznosi oko 350-400 kn, pa me nisu carinili. parfemi i kozmetika su originali,i doista su profesionalni i brzi, paket bi dobila za 10-ak dana.
    Potpisujem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •