Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Dječiji ekcem

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Dječiji ekcem

Moj sin od 5,5 mj već par miseca ima (samo na) lice djelove što su jako crvene, hrapave, i jako suhe. Jućer je bilo tako grozno da smo ga vodili pedijatru ko nas je poslala dermatologu, ko je utvrdio da je to Atopijski Dermatitis (ekcem).

Prepisala mi je neki kortisteroid kremu za par dana i onda nakon toga da mažem lice svaki dan sa kremom od A-Derma (Exomega).

Ne znam još koji je uzrok ovoga (na što je alergičan) pa me zanima druge mame koje su imale probleme sa ovim. Kako liječite to? Jeste saznali uzrok?

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Još nešto: opet sam trudna, pa uz savjet pedijatra i ginekologa sam prestala dojit pa sad dajem adaptirano mlijeko već mjesec dana. Jeli ima neko adaptirano mlijeko što je bolje za djecu što imaju ekcem? Znam da mlijeko može to još više izazivat.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i nama digajnoza AD, ista terapija, nakon 1 dana otišlo skoro sve!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kravlje mlijeko je prvo sto se mice iz prehrane kod pojave ekcema

pomaze infracrvena sauna

pozdravi te kretene koji su vam unistili dojenje i sredili da se pojavi autoimuna bolest jer "strucnjaci" nisu bili educirani. dojenje u trudnoci je normalno, nije opasno i nije stetno

pokusaj nakon poroda vratiti dijete na dojenje, ako nece ici daj izdojeno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ekcem ti je simptom da se nesto dogadja unutra, nemres to izljeciti maljajuci simptome kremicama, mozes samo zamaskirati simptome

trajno ces rijesiti jedino prehranom

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    Kakvo bi onda adaptirano mlijeko trebala kupit? Sojovo? 'Hydrolysed' (to sam čitala na engleske neke stranice da je to dobro dati dijetetu sa ekcem.. samo ne znam kako se to prevedi na Hrvatski?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ovdje na forumu imaš jako, jako puno napisanog o atopijskom dermatitisu, vjerujem da ćeš naći nešto korisno i možda bi ti bolje bilo uključiti se na neku već postojeću temu, više će ti se iskusnih roditelja javiti.

Atopjski dermatitis

Atopijski dermatitis, stoti put!

Atopijski dermatitis - što mislite vi navudreni na prirodu?

Atopijski dermatitis

Sretno

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Odlično! Balarosa, puno ti hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa
    Citiraj stray_cat prvotno napisa
    Kakvo bi onda adaptirano mlijeko trebala kupit? Sojovo? 'Hydrolysed' (to sam čitala na engleske neke stranice da je to dobro dati dijetetu sa ekcem.. samo ne znam kako se to prevedi na Hrvatski?
    moje iskustvo je drugacije od tovjeg, mi smo maknuli mlijeko jer mali ima intoleranciju tipicnu za autiste (u kombinaciji sa glutenom)

ono sto znam iz price o intolerancijama kod autisticne djece je da masovno uz intoleranciju na kravlje mlijeko imaju i intoleranciju na soju i kukuruz. moja "mentorica" koja mi pomaze oko prehrane i slicno tvrdi da istok nikad i nikako ne koristi sojino nefementirano mlijeko, znaci jedino tofu

znaci imas rizino mlijeko, mozes pokusati zobeno, kokosovo

ajde jos par mjeseci pa ces opet dojiti pa ces djetetu vratiti imunitet, sad stisni zube i guraj i u medjuvremenu se informairaj

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Još nešto: opet sam trudna, pa uz savjet pedijatra i ginekologa sam prestala dojit pa sad dajem x adaptirano mlijeko već mjesec dana. Jeli ima neko adaptirano mlijeko što je bolje za djecu što imaju ekcem? Znam da mlijeko može to još više izazivat.
    Mene zanima zašto su ti preporučili prestanak dojenja?

Moj sin također ima ekceme i osipe d rođenja, čim nešto pobrkamo u prehrani a spašavamo stvar (ili kako volimo reći "gasimo požar") dojenjem. Tek se tada povlače ili bar ublaže.

Naravno, ne mogu znati jesu li u pitanju iste dijagnoze. Samo sam željela reći da je dojenje u sitacijama kad je u pitanju AD, alergija, intolerancija na neke sastojke - zapravo najbolja moguća varijanta i preporuča se pogotovo kod osjetljivije djece.

Nadam se da će dječaku biti bolje

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    preporucuje jer kao moze doci do kontrakcija i moguceg pobacaja, gdje ces veceg straha kod trudnice , naravno da se ja osobno s ovim ne slazem.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    preporucuje jer kao moze doci do kontrakcija i moguceg pobacaja, gdje ces veceg straha kod trudnice , naravno da se ja osobno s ovim ne slazem.
    E pa to se upravo dogodilo prijateljici od moje mame. Sama činjenica da postoji taj rizik je dovoljno meni da ja ne riskiram.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

riba26 kuzim ja tebe, covijek mora staviti sve na vagu i bitno je da odluka bude jasna samoj osibi koja ju je donijela.
    zao mi je zbog dojenja, jer ako si citala topice koji su ti napisani i ja sam majka atopicara. mislim da nam je dojenje jako puno pomoglo iako sam ja prvih 6 mjeseci njegovog zivota bila na strogoj djeti. sanjala sam kakao, sladoled, kremsnite, a za bozic gledala u kolace kao najsiromasnije djete koje je dovedeno gladno pred bogati stol

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    E pa to se upravo dogodilo prijateljici od moje mame. Sama činjenica da postoji taj rizik je dovoljno meni da ja ne riskiram.
    to spada pod urbane legende

po toj logici riskiras da te pokupi auto svaki put kad naustis kucu, trudna

http://www.pregnancy-period.com/breastfeeding_during_pregnancy.html

according to the La Leche League International BREASTFEEDING ANSWER BOOK, 3rd Edition 2003, page 407. "Although uterine contractions are experienced during breastfeeding, they are a normal part of pregnancy. .. Uterine contractions also occur during sexual activity, which most couples continue during pregnancy." Also, according to the BAB, page 408, "Currently, no specific medical guidelines exist that define in which situations it may be risky to continue breastfeeding during pregnancy, and prenatal caregivers vary widely in their recommendations."

http://www.womenshealthcaretopics.com/preg_breastfeeding_during.htm

Breastfeeding during pregnancy will result in some uterine contractions, but uterine contractions are experienced regularly throughout pregnancy as with exercise or during orgasm.

ima toga iz milion izvora, svi medicinski tvrde ovakve stvari

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

znači po vašim bi tvrdnjama svako dojeno dojete bilo potpuno zdravo a nedojeno puno boleština?! :/
    moja djeca su dojena kratko pa dosad nisu ni kihnula,
    nisu alergični na nikakvu kranu,
    štoviše savršeno su zdravi!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne bih tako rekla. ali u slucaju nekih alergija ili atopijskog dermatitisa, gdje djeca pokazuju predispoziciju za alergiju po meni potrebno je uciniti sve da se izbjegne tako nesto. na zalost i puno dojenih atopicara ipak ima neke alergije. tako da ja ne tvrdim da dojenje lijeci sve, ali ipak smanjuje mogucnost nastanka istih.

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ima AD, alergična sam na previše stvari, muž također.
    Iz tog razloga padijatrica nam je preporučila čim duže dojenje, ako je moguće do treće godine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •