Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Helicobakterija- molim savjet!

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Helicobakterija- molim savjet!

...drage mame ...

trebam savjet ili barem slično iskustvo.
    malena ima 5,5g i pozitivna na helicobakter, nakon trojne terapije ponovno pozitivna, sad čekam da me naruče na gastroent.,ali bih voljela čuti da li je netko imao slično iskustvo te kako se dugo to rješava.

Što više čitam po net-u to sam bolje i bolje u blagoj panici,pa molim ukoliko imate iskustva u tome kako se liječi i kako dugo...mooolim za savjet...

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i meni je nakon "trojne " bila pozitivna iz krvi, ali je dokica rekla da to nije relevantan podatak da može biti lažno pozitivna. onda je rekla da idem na izdah i da se tamo vidi sigurno jel prisutna. mislim da košta oko 200-300 kn, ali se ne vidi ništa drugo.
    ipak sam se odlučila za gastroskopiju jel sam mislila šta mi znači ako je negativna a ja imam i dalje simptome. ovak sam "pregrmila" gastroskopiju i na kraju niti helico, niti ništa drugo, sve negativno!!

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Po onome što je meni objasnio gastroenterolog, helico. nije opasna ako nemaš simptome bolesti. On kaže da je večina ljudi ima i da se lako prenosi.
    Zašto ste je vi tražili, zbog refluksa ili..?

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

. ..da..i nama je rečeno da vađenje krvi nakon trojne terapije još 6mjeseci je pozitivan nalaz, ali mi smo zato radili stolicu na antigen i to je kako pouzdano (barem je meni tako rečeno) i nalaz stolice je pozitivan..mene sad muči ono što slijedi, dakle da li će se raditi gastroskopija ili postoji još neka terapija lijekovima..

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Po onome što je meni objasnio gastroenterolog, helico. nije opasna ako nemaš simptome bolesti. On kaže da je večina ljudi ima i da se lako prenosi.
    Zašto ste je vi tražili, zbog refluksa ili..?
    ne, ustvari mi smo je otkrili slučajno, jer se moje dijete žalilo dosta vremena da ju boli trbuh prije , nekad i poslije jela, pa bi onda legla na par minuta i bilo bi sve ok.
    No meni je to nakon nekog vremena postalo čudno , pa sam to objasnila dokici, koja ju je slala na kks, pa urinokuluru, pa stolicu na prazite, a u svem tom međuvremenu lea se i dalje žalila da je ponekad boli trbuh.
    na koncu je dokica predložila da još prij enego što šalje gastrent. da napravimo taj test pa da vidimo i tak je krenulo. ostali nalazi su svi bili u redu (nema paraz., urin uredan, kks u normali)

Simptome kao simptome, osim te povremene kratkotrajne trbuhobolje nije imala.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Tanjica, ja sam imala puno teže simptome i moj gast. mi je rekao da ni to nije od h.p. i da mi čak nije ni trebala trojna terapija (koju mi je ordinirao privatnik).
    Jako puno ljudi ima helicobacter ali je ne liječe, a pogotovo ne radi povremenih bolova u trbuhu.
    Radije ti odi kod gastroenterologa, ne mora značiti da će joj raditi gastroskopiju, možda će joj mjeriti ph ili na neki drugi način utvrditi da li ima probleme uzrokovane H.p. Ono što je opasno kod te bakterije što uzrokuje tako veliku kiselinu, pa čireve, pa probleme s jednjakom.... a čisto sumnjam da tvoje dijete ima takvih problema.

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da..svakako ću otići gastroenterologu, naručena je 21.10. pa ću svakako čuti, malo sam napeta zbog toga jer dosad nisam čula za tu bakteriju, a svakojake informacije nalazim na netu...

lei je pedica odmah nakon nalaza krvi dala trojnu terapiju..
    :? dakle nismo ni čekale ikakve simptome (jedino trbuhobolja) ...odmah je skresala antibiotike, ah nadam se da nećemo morati prolaziti gastroskopiju...ali kad su u pitanju djeca onda ništa nije daleko i ništa nije nemoguće....
    zato sam i otvorila topic da čujem i druga iskustva....

hvala ti arijana, javim se nakon pregleda....

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

To što čitaš na internetu se odnosi na ljude kojima je helico uzrokovala sve te probleme, a to kod tvoje kćeri nije dokazano.
    Moja starija curica je imala period kad bi se svakodnevno žalila na bolove u trbuhu i po 5 puta na dan. Imala je normalan apetit, urednu stolicu, nije povračala... nisam je testirala. Sin je isto tako nedavno prošao neku takvu fazu. Ja sam kao dijete često imala užasne bolove u trbuhu i nikom ništa, prošlo samo od sebe. Možda se radi o nervozi želuca.

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

...da slažem se s tobom, moram priznati da me je u prvi mah stvarno ulovila nemila panika...sad sam već pomalo smirenija baš zbog toga što nema simptoma upala ili bolesti, ne bih ni ja znala z atestiranje da me nije doktorica nakon svih pretraga poslala još na to.
    Ni ja u prvi mah nisam mislila da je to nešto ozbiljno jer inače je teška na jelui ja sam to pripisala isto nekoj fazi..ali eto..dovelo nas je do ovoga..

no, da ne duljim pričekat ću sad pregled pa da vidim i sama sve...

thnx

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kako je prošao pregled?

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Bok,

joj , na kraju je ispao kako si rekla...ustvari je dokica rekla da nikakve gastroskopije ne dolaze u obzir jer dijete nema nikakve simptome ni probleme, a ni ne žali se u na bolove u zadnje vrijeme.
    Poslala nas je na izdisajni test te da napravimo nalaz krvi i da se s tim opet javimo jer ispitivanje stolice kaže ona nije pouzdano.

Ukoliko bi lea opet bila pozitivna na helico pitanje j e hoći li uopće ići na kakvu terapiju obzirom da nema problema koje ona uzrokuje.

Tako da sve u svemu je ispalo dosta dobro . mislim nie mi drago ako opet bude pozitvna.....

Nažalost izdisajni test se plaća 300 kn, ali barem ćemo moći reći da smo zaista sve testirali......

Kaže dr. da to nema ni veze sa prehranom...dakle ni neke naše navike ne moramo extra mijenjati...

tanjica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

:D zaboravih napomenuti da je i ona rekla da smo mi možda helico otkrili sasvim slučajno jer je lea pila antibiotik za urinoinfekt te da je trbuhobolja možda bila rezultat neprihvaćanja antib. a ne bakt.

Pa sve što je uslijedilo - sve pretrage i na koncu pozitiva na helico je možda slučajno otkriće, jer jokj helico možda ne bi ništa škodila-

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj tanjica prvotno napisa
    helico je možda slučajno otkriće,
    Ako je ona ima, vrlo je vjerovatno da je i ti imaš. Dovoljno je da s njenom žlicom pojedeš ostatke njena ručka. Vjerovatno ti i muž ima.. odnosno kao i večina ljudi.. kad bi se testirali.

Drago mi je da je sve dobro ispalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •