Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Montesori i živo dijete

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Montesori i živo dijete

Milsim se sa li upisati malenog u montesori vrtić u Splitu. Ima dosta zadovoljnih roditelja ali kad se sjetim da je moj pravi živko, skače po cijeli dan, ne znam da li je to baš za njega....čini mi se da je takav sistem ipak za poslušniju i mirniju djecu....ne znam, što mislite? Hvala

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo u Montessori vrtiću u Zagrebu i u našoj grupi ima hiperaktivne djece.
    Koliko vidim i roditelji i djeca malih hiperaktivaca su zadovoljni. Istina je da tete malo više trče za njima ali nikakvih problema nema.
    Montessori program nije za mirniju i poslušniju djecu. Djeca su kao i u svim ostalim vrtićima. Najbolje je otići s djetetom na malo upoznavanje i druženje pa ćete sami vidjeti sviđa li vam se ili ne.

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mislim da nije bitno da li je dijete živo ili mirno. nekoj djeci više sjedne taj program, nekoj ne. činjenica je da se radi uglavnom mirno, "sjedeći", ali ako je dijete zainteresirano za taj pribor, ono će sjediti i raditi.
    stvar je u tome da se u montessori programu više inzistira na usvajanju znanja, sve je povezano jedno s drugim (u određenom području, npr. matematika) pa se ne može jedan dio pribora "preskočiti" ako je dijete nezainteresirano. tek kad usvoji jedno, može se prijeći na drugo.
    nekoj djeci više znače "prave" igračke od pribora u montessoriju koji izgleda dosta apstraktno, pa su oni sretniji u redovnom programu u vrtiću, a edukaciju u montessori grupi doživljavaju kao opterećenje jer se možda ne mogu pomiriti s nekim pravilima ili da moraju dovršiti započeto (što do sad nisu morali), da čim završe spreme za sobom.... to nema veze s tim da li je dijete mirno ili živo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •