Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Sisak....Antonio 2005.....Anamarie 2007.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Sisak....Antonio 2005.....Anamarie 2007.

Antonio 04.07.2005.; 3750 g....50 cm

Moja prva trudnoća, termin 04.07.2005. Sve je bilo ok, sve dok se nije približio termin. Naime moja doktorica mi je rekla da je beba dosta krupna i pošto sam jako daleko od Siska najbolje da ostanem u bolnici. Jedino mi to nije odgovaralo. I ništa, 01.07.2005. ostanem ja tako na odjelu u bolnici....svaka žena svoju priču ima...ovaj ti je doktor ovakav,onaj onakav i tako. Štoviše pošto mi je prvi porod samo su me uplašile.
    03.07.2005. nedjelja ujutrosestra nas budi, donosi nam toplomjere i po dvije na ctg. Odem ja tako na ctg i on pokaže lagane trudiće. Sve ok. Vratim se u sobu, dođe vizita i kaže meni doktor..."Gospođo vi bi danas trebali rodit. Nemojte baš puno jesti u toku dana, šetajte se a mi ćemo vas ujoš koji put staviti na ctg." I tako je bilo. Cijeli dan sam prehodala, napravila 10 krugova oko kirurgije, a sestre su se smijujile.
    OKo 20 h doktor me pregledao i rekao samo 2 prsta i da čekam do ponići.
    Sestra me pripremila, imala sam trudove svakih 5 min. i ponoć je došla po mene. Babica me prikopčala na ctg koji je pokazivao lagane trudove.
    Do 4 h sam ležala u boksu a onda me babica vratila na odjel rekavši d ame sutra čeka dug i naporfan dan.
    Zaspala sam odmah po dolasku u sobu. U 7.30 h probudila sam se. Otišla sam na wc, obavila nuždu i na papiru dok sam se brisala vidjela sam gomilu sluzi. Vratila sam se u sobu i kad sam sjela na krevet puknuo mi je vodenjak. Voda je lagano curila. Otišal sam do ambulante gdje me pregledao doktor i upitao me što ja još radim na odjelu i da sam otvorena cijeli dlan.
    Sestra me odvela u rađaonu i porod je počeo u 7.55 h. Moj mali Antonio se rodio u 3 truda u 8.05 h i bio je težak 3750 g i 50 cm. Doktor me pregledao i rekao da nema potrerbe za šivanjem jer nisam popucala.
    koje li sreće.

Anamarie 04.06.2007.; 4100 g 52 cm

Druga trudnoća isto kao i prva sve ok u početku. S Anamarie termin mi je bio 29.05.2007. a pošto je termin prošao moja draga doktorica me smjestila u bolnicu. U nedjelju 03.06.2007. doktor mii pregledao plodnu vodu i rekao da sutra 04.06. idem na drip. Sve ok. Sestra me pripremila ujutro 04.06.2007. u 5 h i u 6 h već sam bila spremna za rađaonu. Zbog velikog broja rodilja koje su stigle u toku noći nije bilo mjesta za mene. U 7 h smjestili su me u boks i prikopčali drip. U 9 h doktor mi je probušio vodenjak i otišao kući a ja sam ostala na stolu. Kad me babica pregledala rekla mi je da uopće nisam spremna za porod jer je beba dosta visoko a da nisam uopće ni otvorena. Ako rodim do 15 h da će to biti čudo.
    I tako trudovi su bili sve jači i jači i sve češći. Ludila sam od bolaova. Oko 12.40 h zvala sam doktora da me porodi na carski jer sam previše iscrpljena i da kad dođe vrijeme za tiskanje neću moći. On je to odbio i rekao da mu tiskam na ruku da vidi kako se beba namješta. Tiskam ja njemu na ruku i on meni veli da ide malo prošetat po bolnici i da će doći za 20 min., premjestit će me na stol za šivanje gdje će me rezat i rodit ću. Izađe doktor iz boksa i za njim babica na telefon koji je zazvonio u to m trenutku. Osjetila sam da je moja curica spremna za izlazak. Viknula sm babicu da je porod počeo, a ona je razgovarala na telefon i u 2 truda moja Anamarie je bila vani u 12.55 h. Tako je, dobro ste pročitale, rodila sam sama bez babice i bez doktora. Srećom babica je stigla u zadnji čas da Anamarie ne padne sa stola.
    Došao je doktor, pregledao me i rekao da ne treba šivanje jer nisam popucala.
    Anamarie je bila 4100g i 52 cm.....zaista čudo jer tolika beba a ja nisam popucala. Stvarno imam sreće, a nadam se da će mi ovaj treći porod proći kao i ova 2 do sad da bude sve u redu i da opet prođem bez šivanja. Toliko od nemirna mame i čujemo se na ljeto kad rodim s novim doživljajima sa poroda

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Porodi su ti baš bili super...tj. super si prošla na oba! Genetika?
    Sva sreća da je babica došla na vrijeme da je uspjela uhvatiti bebu...
    I :D da te nisu rezali i nisi popucala!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •