Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: češkanje po uhu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno češkanje po uhu

Moja, sad skoro jednogodišnjakinja, se jako često češka po uhu, gurne prst unutra pa pokušava posvrbiti. OČigledno ju svrbi, ja to pripisujem ušnom vosku. Da je upala, pretpostavljam da bi ju boljelo, da bi imala neki sekret iz uha i nosa? ona je ok, ne curi joj nos, nema temperaturu, bolesna nije. Je li to nešto zabrinjavajuće? Idemo k pedici na kontrolu s godinu dana za par tjedana, ali ne znam da li da odem ranije? Glupo mi je voditi ju u čekaonu punu bolesne djece...

Hvala

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Možda je samo otkrila uho, pa istražuje. Ili je umorna. Moji si uvijek natežu uha kad su umorni. A ako zbilja misliš da ju nekaj svrbi odi kod pedice da pogleda.

Početno

Možda joj nisi očistila uha pa ju svrbi..

štrumpf avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: češkanje po uhu

Citiraj matsa prvotno napisa
    često češka po uhu, gurne prst unutra pa pokušava posvrbiti. OČigledno ju svrbi, ja to pripisujem ušnom vosku. Da je upala, pretpostavljam da bi ju boljelo, da bi imala neki sekret iz uha i nosa? ona je ok, ne curi joj nos, nema temperaturu, bolesna nije
    Sve se to jednako događa i Roku s lijevim uhom. Pedijatrica kaže da mu lijevo uho curi puno više nego desno, pa da je to od toga, ali da pazim kad ga kupam da unutra ne uđe voda.

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi kad kupamo pazimo da Lari ne uđe voda u uši jer i ona to radi, gura prste u uši, sad to manje radi al opet dira jer je otkrila uši tako nam rekla pedijatrica da je malcima interesantno dirati te dvije izrasline koje strše iz glave i gurati prstić u uho ništa zabrinjavajuće osim ako to jako često radi

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Leon ne gura prst u uho ali od rođenja se stalno svrbi po desnom. Isključivo kad je umoran ili ga uspavljujem.
    Što se tiče upale, ona može biti i bez bolova. Ako se odlučiš otići pedijatrici odi među zdravu djecu jer niti ima temperaturu, niti joj curi nos, niti kašlje...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj kfunda prvotno napisa
    Možda joj nisi očistila uha pa ju svrbi..
    prema "novim" istrazivanjima, kao i preporukama specijalista, usi se zapravo ne ciste vec se kod kupanja (mocenja glave) samo pokupi ono sto se moze pokupiti bez guranja stapica (kako kod djece tako i kod odraslih- rucnikom) jer se u suprotnom ta "smola" gura duboko u uho i zacementira put te dolazi do upale.

Početno

Da?Di to piše?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da?Di to piše?
    valjda u literaturi koja je obavezna za specjalste otorinolaringologije.

Početno

Valjda, znači nisi sigurna?Čemu služe onda štapići za čišćenje uha?Znači onaj koji ih je izumil je napravil totalan promašaj?Nećemo kupovati čistila za uha jer navodno ne znam što prouzrokuju.Koristit ćemo ih za ne znam što.Većinom kada se djeca kupaju stavi im se vatica u uho kako voda ne bi došla do kanalića i unutar,tako dolazi do upale uha, ako ju svrba valjda se zato i dira, ili je otkrila uho,da ima upalu imala bi i veliku temp.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Valjda, znači nisi sigurna?Čemu služe onda štapići za čišćenje uha?Znači onaj koji ih je izumil je napravil totalan promašaj?Nećemo kupovati čistila za uha jer navodno ne znam što prouzrokuju.Koristit ćemo ih za ne znam što.Većinom kada se djeca kupaju stavi im se vatica u uho kako voda ne bi došla do kanalića i unutar,tako dolazi do upale uha, ako ju svrba valjda se zato i dira, ili je otkrila uho,da ima upalu imala bi i veliku temp.
    valjda znaci, nisam pitala specijalistu, profesora na doticnoj katedri, da ne nabrajam dalje titule, vec sam, kad mi je to objasnjavao, vjerovala na rijeci.
    izmedju ostalog, nije da sam prvi put cula za tu "teoriju".

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Suzana Janković dr. med. prvotno napisa
    Štapići za uši trebaju se također koristiti za čišćenje samo vanjskoga dijela uha, a nikako se ne smiju gurati u ušni kanal, pogotovo ne duboko. Naime, ušna smola sama se čisti i izlazi iz uha, a guranjem štapića duboko postići ćemo jedino da je potisnemo u dubinu, pri čemu možemo ozlijediti i bubnjić, membranu koja se nalazi u dubini uha. Posebno pažljivo treba čistiti uši kod djece, gdje se štapić smije upotrijebiti samo za higijenu uške i samoga početka ušnoga kanala, onoliko koliko je pod kontrolom oka. Danas se proizvode i štapići s debljim slojem vate, koji ne dopuštaju dublji ulazak u zvukovod.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Štapićima za čišćenje uha najčešće se povrijedi zvukovod. I tim tzv "čišćnjem" se definitivno gurne smola samo dublje u uho.

Primjena ovih štapića za uho ne samo da se ne preporučuje za čišćenje ušiju djece, već i odraslih.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dok ja pročitam i napišem, apricot već uletila. thanks.

Početno

Bumo izmislili pumpicu za to malo se šalim. To žutilo mi smeta,živcira me

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ne cistim klincima, ali meni je to toliki gust

ne radim precesto, ali kad cistim, onda se fino izgustam

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

da ima upalu imala bi i veliku temp.
    Upala uha nije uvijek popracena i visokom temperaturom. Mi imali dva puta upalu bez temperature.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To žutilo mi smeta,živcira me
    Ali je to "žutilo" (cerumen) i zaštita.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A jel to baš istina da se uho upali ako uđe voda? Meni se to čini kao neka "babska prića", mislim, baš ne pazim posebno da bebi ne uđe voda, kad su malo veći oni rone i svašta u kadi (na bazenu i na moru) i sigurno im uđe, a isto tako i izađe. A šta je onda sa bebama koje idu na bazen sa par mjeseci? I njima sigurno malo vode uđe u uši.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Štapićima za čišćenje uha najčešće se povrijedi zvukovod. I tim tzv "čišćnjem" se definitivno gurne smola samo dublje u uho.

Primjena ovih štapića za uho ne samo da se ne preporučuje za čišćenje ušiju djece, već i odraslih.
    da, pa se dogodi ono sto sam prvobitno i napisala, upala uha.

Budući je zvukovod prekriven tankim slojem osjetljive kože, lako može doći do upale. Ponekad je, kao dodatni rizični faktor, prisutna i sitna ozljeda kože (npr. čišćenje uha štapićem)

Početno

Kod starije dijece ne dolazi toliko do upale ako ima voda uđe u uho zbog tog jer oni već znaju kada im je voda u uhu pa ju "istjeraju" van. Kod malih beba nije tako, naime bila je moja kolegica sa djetetom na pregledu na otorinolaringologiji i dr joj je preporučio da djetetu stavi vatice u uha kako ne bi došlo do upale.Ako doktor tako kaže onda to nisu "babske" priče.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Dobro je izbjegavati direktno izlaganje vjetru i prašini, ali najvažnije je uho s probušenim bubnjićem čuvati od vode. Ako voda uđe kroz probušeni bubnjić, ispire bakterije i druge mikroorganizme s kože ili ih već sama sadrži te ih unosi u šupljinu srednjeg uha. Bazenska voda ili voda na velikim kupalištima posebno je opasna. Posljedica ulaska vode često je upala srednjeg uha i njegovo curenje. Takve upale mogu biti vrlo tvrdokorne i teško izlječive. Upala uha s probušenim bubnjićem znači odgodu spontanog cijeljenja, ako bi do njega moglo doći, katkad povećava rupu, a može ostaviti i trajne posljedice na nježnim slušnim koščicama. Ulazak vode u uho može se pokušati spriječiti začepljivanjem zvukovoda gumenim, plastičnim, silikonskim ili voštanim čepićima, ali najsigurnije ipak ostaje izbjegavanje ulaska u vodu i posebna pažnja pri pranju kose i tuširanju. Iz istog razloga valja izbjegavati močenje uha ako je u bubnjić postavljena ventilacijska cjevčica.
    Na mehanička svojstva bubnjića, uz zadebljanja slojeva, utječe i rupa na bubnjiću, koja se dijeli na rupturu i perforaciju. Ruptura nastaje djelovanjem naglog porasta tlaka zraka ili vode (udarac otvorenom šakom po uhu, eksplozija, ronjenje bez izjednačavanja tlaka…). Perforacija nastaje djelovanjem oštrih predmeta ili pri upali uha, gdje proteolitički i drugi enzimi, uz povišen tlak sekreta u srednjem uhu, probijaju put kroz bubnjić. Perforacija može nastati i djelovanjem kiseline, lužine ili izlaganjem visokoj temperaturi (iskre pri brušenju i zavarivanju), ali ipak najčešće nastaju u akutnoj upali uha. Uho zaboli, poraste temperatura, bol kulminira i naglo popusti kad uho procuri.

Rupe mogu biti velike i zauzimati cijelu površinu bubnjića ili male i točkaste, katkad jedva vidljive. Mogu biti smještene centralno ili dodirivati rub zvukovoda (što nam govori o procesu koji ih je uzrokovao i prognozi). Rubne perforacije češće su povezane s kroničnom upalom koja je već zahvatila kost i obično označava teže izlječivu bolest. Posebno ozbiljno treba shvatiti rupe nastale u stražnjoj gornjoj četvrtini bubnjića i „mlohavom” dijelu, jer mogu otvarati put od pogleda skrivenoj bolesti.
    Stupanj oštećenja sluha ovisi o mjestu gdje se rupa nalazi i o udjelu površine u odnosu na površinu cijelog bubnjića. Dakle, rupa na bubnjiću može biti bezazlena posljedica preboljele jače upale uha, a može biti ulaz opasnoga upalnog procesa u srednje uho i sljepoočnu kost.
    prema tome ispada da voda nije opasna kod zdravog uha vec kod onog koje ima rupturu.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa i meni se čini da je babska priča to za vodu i vjetar i uho...ne znam...ali evo, leonisa je baš lijepo citirala...

A gledala sam na TV dr. koji je rekao NIŠTA tanje od lakta se ne gura u uho! Nakon kupanja vodu pokupiti tanjom tkaninom, npr. potkošuljom i to je to...

Početno

Ma nemoj, maslačkica, znači rađe ću poslušati tebe nego doktora, bravo. Ja sam imala živog kukca u uhu par dana i?Mi je probušil bubnjić?Nije, još uvijek čujem.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ma nemoj, maslačkica, znači rađe ću poslušati tebe nego doktora, bravo. Ja sam imala živog kukca u uhu par dana i?Mi je probušil bubnjić?Nije, još uvijek čujem.
    kfunda, evo sto kaze na vasezdravlje.com dalje o rupturi bubnjca. Autor teksta je:
    Mihael Ries, dr. med., spec. otorinolaringolog i audiolog,

Rupa na bubnjiću nije uvijek bezazlena. Može biti posljedica preboljele jače upale uha, ali i ulaz opasnog upalnog procesa u srednje uho i sljepoočnu kost.

Mali anatomski podsjetnik

Uho se dijeli na vanjsko, srednje i unutarnje. Uloga vanjskog i srednjeg uha je sabiranje, provođenje i prvo filtriranje zvuka, pa je i njihova građa prilagođena toj namjeni.

Granica vanjskog i srednjeg uha je manje od milimetra tanka opna - bubnjić, koji je građen od tri sloja (kože, vezivne potke i sluznice). Čvrstoću i osnovna mehanička svojstva zdravom bubnjiću daje vezivni sloj, a kožni i sluznični dio znatnije utječu na titranje tek tijekom bolesti. Najveći dio površine bubnjića odnosi se na „napeti dio”, a „mlohavi dio” puno je manji, nema vezivne potke, ne sudjeluje u prenošenju zvuka, a zatvara područje u gornjem dijelu bubnjića, tik do gornjeg ruba zvukovoda.

Osoba može (i ne mora) slabije čuti. Prilikom ispuhivanja nosa, često se osjeti pištanje i izlaženje zraka u zvukovod, a kod ispiranja, većina osjeti ulaženje tekućine u nos i ždrijelo. Kad se uho namoči, često procuri. Samo odabrani mogu ispuštati cigaretni dim na uši. Ipak, najbolji način utvrđivanja stanja je dobar pregled.

Rupe na bubnjiću najčešće same zacijele, pogotovo ako uhu pružimo za to povoljne uvjete (liječenje upale, čuvanje od vode, liječenje nosa i paranazalnih sinusa…). Ako je rupa prevelika ili upala dugo traje, rupa postaje trajna, njezin rub epitelizira i samozacjeljenje više nije moguće. Katkad i male rupe na bubnjiću ne cijele same, ako su uvjeti za to loši (stalna sekrecija iz uha, slaba funkcija tube). Ako je uho suho, trajna rupa na bubnjiću može se povremeno kontrolirati ili se provesti operativno liječenje. Samo one rupe na bubnjiću za koje se otorinolaringolog uvjeri da ne predstavljaju znak opasne bolesti srednjeg uha, mogu se prepustiti povremenim kontrolama, dok je ostala uha potrebno operirati.

Bubnjić koji nije zacijelio za nekoliko mjeseci, a uho nije curilo u međuvremenu, može se zatvoriti operativnom metodom miringoplastikom. To ne znači da se postavlja plastični bubnjić, što mnogi misle, nego samo da mu se popravlja oblik, odnosno rupa. Najčešće se postavlja ovojnica sljepoočnog mišića ili ovojnica hrskavice smještene ispred otvora zvukovoda (transplantacija). Iako se zahvat može izvoditi u općoj anesteziji (u slučaju velike ili nespretno smještene perforacije, posebnih osobina bolesnika), češće se izvodi u lokalnoj anesteziji. Pristupa se kroz zvukovod, katkad s malim rezom iznad zvukovoda, a samo teži slučajevi rješavaju se pristupom iza uha. Nakon transplantacije ovojnice mišića ili hrskavice, bubnjić se obloži biološkom spužvicom, koja se zalijepi za njega i transplantat. Operirano uho treba i dalje čuvati od vode, i to do kontrole, tri tjedna do mjesec dana poslije operacije. Na kontrolnom pregledu liječnik će procijeniti preživljavanje transplantata i dati daljnje upute.

Trajnost rezultata najviše ovisi o uzroku koji je doveo do oštećenja bubnjića. Loša funkcija tube (kanal između nosa i srednjeg uha, koji izjednačava tlak srednje uho - okolina) može uzrokovati uvlačenje mjesta zarasle perforacije, a kasnije i ponovnu perforaciju. Opetovane upale također mogu ponovno probušiti bubnjić.
    Zatvaranje perforacije na do tada zdravim ušima obično dobro uspijeva i ima trajne rezultate. Uspješno zatvorene perforacije za bolesnika znače normalno tuširanje, pranje kose i plivanje. Ne preporučuje se skakanje u vodu s velike visine i ronjenje dublje od nekoliko metara.

Operacijom se zatvara tjelesna šupljina (srednje uho), koja i inače treba biti zatvorena, podiže se kvaliteta života i uho štedi od nepotrebnih oštećenja. Zatvaranje probušenog bubnjića preporučuje se svima koji nemaju druge zdravstvene tegobe koje povećavaju rizik anestezije.
    ja te lijepo molim da pripazs na komunikaciju, ovdje se nitko ne svadja ni ne vrjedja. tu smo radi druzenja i razmjene informacija. nitko nikog ne sili na nista, a ponajmanje da se "poslusa" onaj koji pise
    informacije su ovdje a na svakoj osobi je da odluci sta ce sa njima, bez da svima nama to elaborira

Početno

Već si to jednom napisala, već i ptice to znaju i ja ne govorim o ruputuri bubnjića

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    A gledala sam na TV dr. koji je rekao NIŠTA tanje od lakta se ne gura u uho! Nakon kupanja vodu pokupiti tanjom tkaninom, npr. potkošuljom i to je to...
    Maslačkici rekao doktor (dobro ne izravno njoj), kfundi-noj kolegici rekao dr. a ona kfundi - ja ne vidim velike razlike !
    Meni, iako sam dovoljno velika da znam da mi je voda u uhu, ne uspijeva uvijek istjerati je, i tako već par desetaka godina a prva upala uha me skrpala prije 3 godine (bez vode i vjetra).
    Ne savjetujem ništa, na volju dajem zaključiti kome kako paše !

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Već si to jednom napisala, već i ptice to znaju i ja ne govorim o ruputuri bubnjića
    ne nisam, do sad sam kvotala druge dijelove teksta. ovaj sam specificno jer si navela zivog kukca, probusen bubnjic i necujenje. no nevermind, zar ne...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nikada nisam previše pazila da im voda ne ulazi u uši ali sam ih uvijek nakon kupanja osušila ručnikom ili tetrom. Uvijek mi je jedino bitno bilo da uši ne ostanu vlažne ali ne i da kod kupanja ostanu suhe. Sven je prvu upalu uha imao prije 2-3 mjeseca. Leon još nije a od 9.-12. mjeseca je išao na bazen a nakon njega još i u šetnju do doma.

Pups avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nažalost imam iskustva s nekoliko otorinaca i vlastitim ponavljanim upalama uha i svi su uvijek isto spominjali, a i ovdje je već rečeno: ništa što je manje od lakta ne smije u uho, a cerumen je zaštita. Štapići guraju cerumen unutra, skidaju zaštitu, i voda koja se nađe unutra ne može van, a to su idealni uvjeti za razviti upalu.

Ne znam tko je štapiće izmislio, ali kladim se da bi ih otorinci voljeli zabraniti

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djeci nikada ne cistim usi stapicima
    kod kupanja i pranja kose nikada ne pazim jesu li se usi smocile, niti ih ista posebno brisem i susim

zara je u svojih 5,5 godina imala jednu jedinu upalu uha
    margita u svoje 2 godine nikada nije imala upalu uha

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kod kupanja i pranja kose nikada ne pazim jesu li se usi smocile, niti ih ista posebno brisem i susim
    takodjer. uz to jos ide od svojih godinu i pol na bebe ribe, tj. bebe vidre.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Potpisujem. I moji su išli na plivanje, a kao što rekoh rone u kadi, vrte se pod vodom i svašta. Nitko od njih nije nikada imao upalu uha. Često se desi da kažu da im je voda u uhu i ne mogu je izbaciti, onda spavaju na toj strani pa tijekom noći valjda sama izađe.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa
    Citiraj leonisa prvotno napisa
    Potpisujem. I moji su išli na plivanje, a kao što rekoh rone u kadi, vrte se pod vodom i svašta. Nitko od njih nije nikada imao upalu uha. Često se desi da kažu da im je voda u uhu i ne mogu je izbaciti, onda spavaju na toj strani pa tijekom noći valjda sama izađe.
    pa da, to je i jedini nacin za kojeg ja znam i kojeg koristim jer stvarno ne znam kako drukcije istjerati vodu z uha van, osim lezanja na toj strani.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja dečkima čistim uši poslije kupanja ili gazom ili onim debelim štapićima ali samo izvana, školjkicu cijelu i ono cerumena što iziđe van iz uheka. Ne volim da im se to žuto razljeva po cijelom uhu
    Na vodu prilikom kupanja ne pazim baš pretjerano jer mislim da nije strašno ako se malo smoče. Ali, oni baš i ne rone, još su mali

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa samo tako je i ok, jer dok je cerumen rahli, on ispada van. kad guramo stapic unutra, onda ga nabjamo i on prestaje biti rahli i sam ispadati.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj maleni uvijek tako češka uši kad mu raste zub.

mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E ovo sa zubima nisam povezivala ali moguće da je tako i kod nas. M, je imala jednom upalu (to riješili homeopatijom) ali ona često češka i nateže uši, kad je umorna, kad negoduje, a zadnje dane pogotovo a baš prolazimo jednu kalvariju sa zubićima.
    Bebi štapići za uši zato i imaju onaj deblji dio da ne bi išli sa štapićem u kanal, nego služi samo za čišćenje uške.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pošto ste se ovdje takli higijene ušiju kod djece imam i ja jedno pitanjce - na sistematskom mi je pedica rekla kako su maleckoj uši začepljene i da ih očistim hidrogenom. kapnem u uho da se malo ispjeni i to je to. nisam se još usudila to napraviti... što kažete na prijedlog pedijatrice?
    ono što ja radim je da sa bebi štapićima lagano očistim ušku i to je to

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uh, hidrogen u uho.. zvuci mi u najmanju ruku nedobro :/

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

zato se i nećkam i tražim jel netko dobio sličan savjet no ništa :/
    ustvari, rekla je hidrogen ili parafinsko ulje :?
    mislim da ću i dalje po svom pa ćemo vidjeti na idućem pregledu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

znam da je moja mama svojevremeno kapala hidrogen u uho kad ju je neizdrživo svrbjelo.
    onda bi se začulo ššššššššššššššššššššš...

ali, ona je imala puno više godina :/

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

moja malecka je 3 mj....

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Uho-grlo-nos da su povezani ja sam čisti primjer.
    Tri specijalista su mi zabranila čačkanje uha štapićima. Znači štapić mi služi da samo malkice pri vrhu obrišem eventualnu šporkicu, ali štapić u uho niti slučajno da ne stavljam.
    Pedijatar me više puta upozorio da se maloj bebi uši ne diraju i da se štapić ne gura u uho. Zvukovodi su jako uski i vrlo lako se zaista zaštopaju.
    Jeste li ikad promislili zašto bebe često imaju upale uha, a mi odrasli skoro nikad???

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

nemaš tu što puno misliti: njihovi kanalići su puno kraći od naših i logično je da se lakše upale.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Jeste li ikad promislili zašto bebe često imaju upale uha, a mi odrasli skoro nikad???
    Zato što je u toj dobnoj skupini gotovo uvijek popraćena s infekcijom gornjih dišnih putova (tj.moglo bi se reći da je to komplikacija respiratorne infekcije)i virusi (najčešće oni iz nosa),kompromitiraju funkciju Eustahijeve tube (dio uha ) koja otekne i nema više adekvatnu ulogu u izjednačavanju tlaka.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I meni je pedijatrica preporučila 3% vodikov peroksid, pa tu i tamo očistim Nikoli uši s tim. Probala sam i na sebi. Ne boli, samo šušti.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, ja to ne bih koristila ni u ludilu :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

kod kupanja i pranja kose nikada ne pazim jesu li se usi smocile,
    isto tako. Dobro, kćer je prošla 8 godina i sama si očitsti sa štapićem (vidi nas).
    Sinu obrišem nakon kupanja uha ručnikom, a ako baš vidim da mu cerumen "viri" dosta na van (ono, ima mrkve za juhu ), onda mu to štapišem pokupim - ali bez guranja štapića u uho, već "povlačenjem" onog što je odmah dostupno.
    O Bože, jesam li se izrazila
    Vjerujem da ste me razumijele kaj sam mislila.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

joj, ja to ne bih koristila ni u ludilu :/
    Zašto?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke