Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: češkanje po uhu

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    joj, ja to ne bih koristila ni u ludilu :/
    Zašto?
    da pojasnim, zanima me znaš li nešto što ja ne znam, ili ti je jednostavno strana ideja

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sama si očitsti sa štapićem (vidi nas).
    zato sam ja štapiće izbacila iz kuće, uopće ih ne koristimo

zašto ne hidrogen?
    ne sviđa mi se kapanje ičega u uši (ili u oči, kad smo već kod toga), osim kad postoji stvarna potreba (npr. antibiotske kapi)
    a pogotovo mi se ne sviđa kapanje jedne agresivne kemijske supstance

zanima me mišljenje otorinaca po tom pitanju?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

znam da su protiv štapića, za ovo sam slušala pedicu (i probala na sebi).

i mene zanima mišljenje otorinaca o vp.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

hidrogen u uši može ali ne bilo koji nego lijepo u apotekicu pa kupiti hidrogen za uho.
    osjećaj je malo nelagodan, šušti, škaklja i lagano se grije...ja ne bih baš to bebi stavila u uho...nekak se bojim da bi ju to šokiralo, ali mi za sad nemamo problema.
    ti mali žućkasti komadićki smole sami izlaze van, ja ih jednostavno prstom izvadim i to je to. kod kupanja tj pranja kose pazim da ju baš ne zalijevam po uhu, ali joj svojim vlažnim prstima operem uške.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam s 12-13 god išla na ispiranje uha jer više praktički ništa nisam čila na to uho i dok (otorinac) mi je prepisao kapi za uši (sa hidrogenom) koje su trebale omekšati nakupljeno vosak da bi ga mogao isprati van. Terapiju kapima sam radila oko tjedan dana i nakon toga sam išla na ispiranje koje se radi tako da se u veeeeliku špricu stavi topla voda i šprica se u uho dok ne izađe sve van..... ni kapi ni ispiranje nije bolno....
    Bitno je koristiti hidrogen za uho, a ne na svoju ruku sipati makar šta....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo da se javim kao autorica teme, nakon sistematskog kod pedice. Ja sam, naime, nakon vaših savjeta i još pročitanog skužila da je to njeno češkanje najvjerojatnije od zuba i/ili ušnog voska i tako je i bilo - ima puno voska, a i rastu joj kutnjaci trenutno.

Inače, isto su mi otorinlaringolozi govorili da se uho čisti laktom, kako je netko napisao.

a kapanje ulja sam sama iskusila, jer sam prije ispiranja to morala po savjetu liječnice napraviti, da kod ispiranja taj vosak lakše iziđe van. Eh, sad, da bih baš bebi kapala uho uljem, bez savjeta liječnika - ne bih.

hvala svima na odgovorima

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I mi imamo isti problem. Zna si napraviti i krastice koliko se cese. Bas smo bili na cijepljenju pa kaze pedijatrica da moze biti i reflekcija od zuba ali i od usnog voska. Rekla je da nikako ne cistim usi stapicima, ni vanjski dio kako sam do sada radila, vec da samo vaticom upijem ako je uho malo mokro poslije kupanja i to je to.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •