Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 71 od 71

Tema: slomljeno koljeno-iskustva?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I ja sam s ozljedom koljena dovezena u traumu - dijagnoza: istegnute tetive. Terapija: stavljati doma led nekoliko dana.
    A meni se koljeno okrece na drugu stranu...
    Otisla doma, nakon tjedan dana sto me sestra vodila na wc jer sama nisam mogla ni to, otisla prof. Hasplu i obicnim pregledom, bez RTGa, bez icega dijagnosticira rotacijsku ozljedu s posljedicom puknuca SVIH ligamenata u koljenu.
    Cekala sam operaciju na Salati 3 mjeseca. Oporavila se u rekordnom roku, hvala Bogu.
    Tako da, moj savjet ti je - bjezi cim prije po drugo misljenje!!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jel vama znalo oticati koljeno (noga ili što već) dugo poslije ozlijede?
    meni se recimo to dogodi kad malo pretjeram sa kretanjem. i baš mi smeta

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

je, meni se to jos uvijek zna dogoditi i kad puno hodam i kad vjezbam na orbitreku ili necem slicnom. i gotovo uvijek je prisutna nekakva tupa bol. ali naviknes se s vremenom, pa ti postane normalno...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a od onda je proslo 11 godinica...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jerry prvotno napisa
    a od onda je proslo 11 godinica...
    :shock: :shock: o ljudi moji

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo mene iz pretprošlog stoljeća, onda kad još ljudi nisu imali novaca za doktora pa, ako nije bilo seoskog namještača, kosti bi im zarasle ukrivo.
    Čitam ja vas i mislim, ako je vama sa saniranim ozljedama tako, kako će tek biti s mojom.

Naime, prije dva mjeseca (točno na dan krštenja moje kćeri) poskliznula sam se i pala na oštro kamenje, dobila duboku posjekotinu u koljenu i udarila se u njega tako jako da sam od boli odmah povraćala.
    Sve oteklo, boli strava.
    Stavljala sam hladne obloge, malo držala nogu povišeno i kako je već bila noć, a nemamo kome ostaviti bebu, odgodili mi odlazak na hitnu.

Sutradan se MM savjetovao s webom (prokleti Internet :? ) i sa svojim prijateljem koji se par puta ozljedio na skijanju i uvjerili oni mene "da mi nije ništa".
    Kao, vodit će mene muž na slikanje ako ja hoću, ali on misli da mi nije ništa i da će to proći.

I ja tako, glupača, mislim, neću sad da ispadne da ja nešto glumim, možda mi stvarno nije ništa, to je normalno da od udarca tako jako boli, nikud nisam išla, trpim ja još nekoliko dana i noći, ne mogu hodati uz stepenice i niz stepenice, odnosno sagibati nogu, ali prošlo to malo pomalo.
    Kad je splasnula oteklina skužim da mi kvrga, tj. mala okrugla kost strši iz koljena.
    Sad normalno hodam i ne boli me, osim što ne mogu normalno kleknuti (tj. boli pritisak na to mjesto) ni čučnuti i boli još kad je kišno vrijeme.

Da mi sad to netko ispravi, morao bi mi ponovo iščašiti koljeno, je l tako, budući da je zaraslo?

No, ovdje čujem da i vas kod kojih je sve dobro namješteno poslije ozljede isto boli i imate problema. Znači, na istom smo.

Ok, znam da nismo, no eto, tek da znate, na svijetu ima još debila, ja sam jedan od njih.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

aaaaaaaaaaaaa................. ma kakvi debili............. i ja sam zapustila zdravlje (mimo koljena) zbog djece jer mi ih nema tko pricuvati, a mili muzic za moje probleme i potrebe nema vremena. ionako vikendom provodi previse vremena s djecom (hm, sarkazmu nikad kraja...)

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja imam krasna iskustva s koljenom i s traumom 8)

glupi pad, nesnosna bol. nisam mogla ni pomaknuti nogu a kamoli stati na nju. dođem u traumu, rtg...kaže doktor, ništa vam nije, sve je cijelo, malo ste istegnuli ligamente, malo vam patela pleše ali sve je to ok. stavljajte obloge i nitko sretniji od vas

2 tjedna poslije, stanje nepromijenjeno. opet trauma. ovaj put uzv...kaže doktor, gospođo, dobro ste vi te ligamente sredili, zašto niste ranije došli Ajde još na magnetsku...

da skratim, koljeno KAOS, prednji križni ligament puknuo, 2 bočna napuknula.

duuuuugo sam išla za fizioterapiju. oporavila se nisam skroz. desno koljeno je i dalje slabije od ljevog, a tako će i ostati. ponekad me zna toliko boljeti da imam osjećaj da imam 70 godina a ne 30...

a šta ću...šta je tu je

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ljudi, je l bi meni netko od vas predložio (pročitavši moj prethodni post) kome da ja idem. Odmah ovom dr. Bučanu od ivy ili da negdje prije napravim RTG?
    Mogu li ići u traumatološku bez uputnice, reći što je bilo i tamo napraviti RTG ?(vidim da su i neki išli naknadno).
    Sad sam skužila da nisu prošla 2 mjeseca od ozljede (bilo je to 31.5), a s obzirom na stršeću kost ispod koljena bilo bi ok da netko pogleda i bar mi kaže koliko će mi to štetiti u životu (očekujem, naravno, u najmanju ruku,ovo :shock: )

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa
    Ljudi, je l bi meni netko od vas predložio (pročitavši moj prethodni post) kome da ja idem. Odmah ovom dr. Bučanu od ivy ili da negdje prije napravim RTG?
    Mogu li ići u traumatološku bez uputnice, reći što je bilo i tamo napraviti RTG ?(vidim da su i neki išli naknadno).
    Sad sam skužila da nisu prošla 2 mjeseca od ozljede (bilo je to 31.5), a s obzirom na stršeću kost ispod koljena bilo bi ok da netko pogleda i bar mi kaže koliko će mi to štetiti u životu (očekujem, naravno, u najmanju ruku,ovo :shock: )
    ići u traumu a da nije hitno je u najmanju ruku užas. imaš određene dane za ozlijede koljena, određene telefone koje zoveš da se naručiš i onda ti kažu dođite nam u listopadu. tako je otprilike i sa drugim bolnicama.
    ako se opet stavljaš u klasu"recimo hitno" , onda dođeš u traumu pa je ispred tebe oveća količina onih koji čekaju (prošli put ih je ispred mene bilo 115 :shock: )
    Zatim napraviš RTG i u kojem slučaju nisi s njim zadovoljna, snimku ne možeš dobiti da bi ju odnijela privatniku
    tj, u slučaju Bučana možeš, ali to ide po žnjori i u neko opsurno vrijeme vikenda tražiš nekog tipa kojem govoriš lozinku 8)

Ak si zainteresirana kod Bučana (vjerujem i kod drugih privatnika slično) ti je pregled i ultrazvuk 500 kuna, sve slijedeće (što uključuje i ultrazvuk i preglede) nije više od 300.
    A i moram reći,nevjerojatna je razlika u osjećaju kada te pregledava Bučan ili neki doc u traumi npr...bar su takva moja iskustva...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

OK, hvala ti, napravit ću RTG negdje, bilo gdje i platiti, tamo gdje se i slika zub, nije bogzna koja cijena, pa ću onda s tim otići kod doc. Čisto da vidi kakvo je stanje, je l se da šta popraviti ili ne.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni su pomogli (u stvari, otkrili sto je na stvari) u poliklinici Hipokrat...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ubija me ova juzina - noga mi otpada, a koljeno otice...
    kako je vama?

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jerry prvotno napisa
    Ubija me ova juzina - noga mi otpada, a koljeno otice...
    kako je vama?
    vidiš, meni nije loše. ne znam kak to,jer me do prije mjesec dana rasturalo. možda je plivanje pomoglo. a i krenula sam u teretanu

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da pitam vas-slomljene, iščašene, itd... ...ja sam došla u fazu u kojoj mi doktor kaže da sada smijem raditi i zadnje stvari koje nisam smjela - kleknuti i trčati.
    kleknuti, ajde nekako, nije da se bacam na koljena al to izvedem nekako, ali trčati :?
    mene je toliko strah potrčati da mi se noge oduzmu i jednostavno ne mogu :/
    kako ste vi to izvele?
    frendica mi priča da je slučajno nesvjesno potrčala i da se onda rasplakala od sreće da to može
    da li i ja to mogu - to mi je pitanje na koje me strah odgovoriti

kako ste protrčale?
    (o hodanju da ne govorim, jednostavno sam uzela obrazac krivog hodanja, i iako to ne izgleda nenormalno, znam da krivo koristim koljeno

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i mene...nakon 7 mjeseci od loma koljena!! Sad je doobro malo za promjenu haha...kod mene je naopako što se tiče trčanja i klečanja/čučnjeva. Prije 3 tjedna na poslu čučnem ( a do tada sam 100 puta) i u 5 min koljeno oteklo više nego što je bilo otečeno kod loma...opet ista stvar-orttopedu, longeta( koju nisam nosila) i led led led.....Led me spasio od punktiranja! Od tada nešto što sam zapustila: V ožnja biciklom. ne forcanje, ali konstantna vožnja i vježbe za nogu. Cure moje nema boljega od toga-to mi je savjetzovao privatni doc i fizioter. i u pravu su. Evo sad sam ko nova...držim se savjeta njihovih i mogu trčkarati-istina pomalo, ali za početak super.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    . Prije 3 tjedna na poslu čučnem ( a do tada sam 100 puta) i u 5 min koljeno oteklo više nego što je bilo otečeno kod loma...opet ista stvar-orttopedu, longeta( koju nisam nosila) i led led led......
    ajme, ne mogu vjerovati, užas!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ivy, nemoj sam odmah s bandicem na maraton ili na nekakav sprint
    pocni s brzim hodanjem, da ti se zglobovi naviknu na veci napor, a trcanje... ja ti potrcim samo za klincima, inace, nema sanse. trcanje mi je oduvijek bilo prevelika TLAKA!!!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ma nije meni trčanje još ni u peti, meni je problem i jedan jedini put poskočiti na ovoj nozi. nekako sam skroz nesigurna jer mi je u sjećanju koliko mi je puta to koljeno popustilo pod naporom.
    činjenica je da sam sad već išla mjesec dana u teretanu i da hodam stalno negdje, naravno u žurbi, ali ne znam do koje mjere je koljeno ojačalo
    a niš, kad padnem, znat ću

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

pa ja ni nakon 10 godina ne znam 100% na cemu sam; uglavnom, ima boljih i manje dobrih dana...

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ja san slomila kolino prije 5 god i jos me zajebava..prvo su mi rekli da su mi malo ligametni popucali da bi mi na kraju kolino krvo zaraslo (bilo je slomljeno) i namistali su mi ga..nakon 6 miseci gipsa imala san oporavak isto toliko..isla san na magnetsku i kod svih zivih doktora i svi su se slozili za operaciju..i na kraju ja dan danas nesmin ni trcat,niti se po skalinama penjat znaci nista..

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •