sve je u naslovu. Sredinom travnja Toma kreće u jaslice, imat će 8 i pol mjeseci. Dojen je na zahtjev a dohranu za sada ne prihvaća bajno. Voće ne voli previše - povrće i žitarice prolaze. Sada ima 7 i pol mjeseci - skoro 8kg. Svi mi tupe da moram prestati s dojenjem, ali ja za sada ne bih.
Treba mi vaša pomoć - planiram ga dojiti ujutro prije jaslica, navečer poslije - to je oko 5 i onda na zahtjev koliko želi - a po noći siki i do 4 ili 5 puta. Brine me što mu u jaslicama žele davati mlijeko - ja se ne mogu izdojiti niti mililitar, pa me zanimalo može li on umjesto da pije mlijeko jesti tamo kao mliječni obrok malo mladog sira ili jogurt.
Kako smo s dohranom na samim počecima, pojede nešto ali žlicu još ne prihvaća kako treba - sve mu ispada iz usta i jezikom krivo brlja - pitam se je li taj moj scenarij moguć... mislim da je u jaslicama bez adaptiranog mlijeka i da jede mliječne obroke u obliku sira/jogurta (koje btw jos nije nikad probao pa ne znam uopce kako ce ih prihvatiti).
ima li netko iskustvo dojenog djeteta koje je krenulo u jaslice s 8 ili 9 mjeseci?