Živimo u neboderu u kojem većinom žive neobrazovani "tradicionalni" umirovljenici/udovice koji su stanove dobili u Jugi. Predstavnik stanara je jedan vrlo agresivan tip, koji uistinu brine o zgradi, ali strogo po svojim idejama i to za 1800kn/mjesečno. Neki dan nam je u poštanski sandučić ubacio da potpišemo aneks međuvlasničkom ugovoru da će on biti nama domar i da mu za to iz pričuve treba platiti 2000 kn/mjesečno. Kao domar on će nastaviti svoje dosadašnje mukotrpno kontroliranje centralnog, mijenjanje žaruljica i pomest će terase jednom mjesečno. To bi značilo da mjesečno dobije 3800 kn iz pričuve. Bojim se da će ove smotane udovice potpisati i da nećemo imati šanse da se obranimo, a opet lobirati po zgradi u kojoj smo tek 2 godine, dok je ova škvadra umirovljenika već sto godina u zgradi mi je besmisleno. Zanimljivo je da niti nemamo svoj primjerak međuvlasničkog ugovora, iako smo ga tražili. Na ove terase koje tip navodno mete niti ne možemo izići jer nam ne da ključeve. Kad smo ga tražili rekao je da nam ne da, bez objašnjenja. Brava je, naime, zbog snaiperista promijenjena u ratu, ali sad stvarno nema više smisla ne puštati suvlasnike na terasu.
Predstavnik je u kompi s upraviteljem koji od nas dobiva 3600kn/mjesečno. Pričuvu plačamo 3kn/kvadratu. Ima li načina da se priprijeti upravitelju i predstavniku, pošto pristojno nije išlo, da nam mora dati ključeve od zajedničkih prostorija i je l netko čuo da se predstavnik stanara samoproglasi domarom? Domar u zgradi!?
Koja institucija je uopće iznad tih upraviteljskih firmi? Kome se čovjek može obratiti? Ne mogu vjerovati da je jedini način promijeniti upraviteljsku firmu, to bi značio skupljanje preko 40 potpisa.
Nije mi jasno kako taj tip ima obraza za svoje šetkanje po neboderu i vikanje na stanare i treniranje strogoće (umirovljeni JNA tip) tražiti 3800 kn na to što ima penziju, a imamo više susjeda što kopaju po smeću i njemu plaćaju. I kakve smo mi to ovce da to prolazi kod nas.