Ja sam isto predstavnik zgrade, ali radim bez naknade. Na to sam se odlučila nakon što sam uselila u zgradu, tražila ispis rashoda od upravitelja jer mi je bilo čudno da smo konstantno u minusu, i gle - zato jer je i moj predstavnik imao lijepu mjesečnu naknadu (tada je iznosila točno 50% svih rashoda!), a govorio je ljudima da je to zbog kredita (koji je u međuvremenu otplaćen). Ne treba govoriti da je čovjek bio penzić koji je glumio velikog i dobrog domaćina a gledao je zapravo svoj džep. Većina stanara u svojim svakodnevnim radnim obvezama nije se zamarala tamo nekim problemima oko zgrade (nažalost ima i takvih). Meni nije dugo trebalo da nagovorim ljude (ispala sam partibrejker što je na kraju jako dobro završilo) da odmah potpišu da odmah smjenjujemo bahatog predstavnika (trebalo je 51% od vlasnika uzimajući u obzir ukupnu površinu) - i od tada smo konstantno u plusu. Doduše sada nam je pričuva dosta velika jer smo je "za mog mandata" par puta povećavali (6 kn) ali zbilja smo na zgradi napravili sve što je bilo nedostatak (od fasade do izolacije), te imamo još 3 godine kredita. Da je ovaj penzić ostao, i dalje bi lova curila njemu u džep. Ali bar znamo da sve odlazi isključivo na troškove tekućeg i investicijskog održavanja, a ne na nešto ili nekog drugog. I ne bi vjerovali, neki dan sam dobila za prošlu godinu ispis platiša i neplatiša - svi odreda plaćaju jer znaju kuda novac ide, nemamo nijednog dužnika niti za jedan mjesec.![]()