Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 158 od 158

Tema: Spavanje kod bake

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

argenta, baš mi je žao što je tako ispalo.
    Mondu, a samo za tebe, evo ti jedan primjer "svekrve i kockice čokolade". Moj maleni će uskoro dvije godine i naravno svekrva ga stalno nudi čokoladom (mi slatkiše ne dajemo, čokoladu dajemo kad sam zaželi, a to je rijetko, definitivno ne svaki dan). I eto, opet ga nudi, ja joj na samo velim da mu može dati, ali samo jedan prutić one kinder čokolade (što mislim da je sasvim dovoljna količina za dvogodišnjaka, pogotovo jer njemu čokolada utječe na probavu), sveki veli ok i nosi malome čokoladu i viče iz svega glasa: "Evo, samo jedna, baka bi tebi dala puno, ali mama neda!!!" i to ponovi nekoliko puta. To je tebi Mondu normalno i u redu i pravedno i što sve još???

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    Citiraj smajlić prvotno napisa
    Znam da se nekad nije držala nekih naših dogovora, da je djeci davala (banalni primjer) čokoladu kad ja nisam htjela. Ali...Bože moj. Preživjeli su i to. I nije im naštetila.
    Da su to neki ekstremni primjeri, npr. da puše ko ludi kraj djece, da su prljavi, da žive u nehigijenskim uvjetima, da prostače ili sl., onda bi se dalo o tome raspravljati. Ali ovako, najčešće su to sitnice. Omogućite djeci da (upoznaju) i zavole svoje djedove i bake. Ja ih nisam imala / poznavala, a moja djeca će imat lijepu uspomenu na 2 dedeka i 1 baku. I sretna sam zbog toga.
    Pa zato i imamo djedove i bake, da kod njih smijemo ono što nam doma ne daju.

Naravno da dijete ne treba ostavljati kod tako ekstremnih slučajeva, ali ponavljam, ne dati djetetu da bude s bakama zato jer se mi loše osjećamo kad dijete nije s nama, to mi je nonsense.

Citiram samu sebe , možda je sad jasnije što sam htjela reći.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bejb prvotno napisa
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    da meni margita i nakon toga kaze da bi ostala, ja bih ju vjerojatno pustila jer ona fakat sve kuzi.
    ostavila bih mogucnost da dodjem po nju ako bi bio show kod uspavljivanja (iako sam poprilicno sigurna da ga ne bi bilo).
    s tim da bi margita spavala s bakom u krevetu, kao sto spava sa mnom, tako da tu ne bi bilo šokova usred noci ili u ranu zoru

mislim da je zara prvi put prespavala kod bake bas s 2,5 godine, i to nazalost ne svojom voljom, ali proslo je savrseno (iako je tad jos jako puno dojila i po danu i po noci)
    i Tara super kuzi. mozes se s njom sve dogovoriti, bez zabune.
    ali sad sam sigurna da ja jos nisam spremna na odvajanje.
    thnx
    Tocno to..ja nisam spremna za odvajanje..a kako sebe pripremit ?

Doduse sad sam puno upustenija nego prije i ide kod bake kad zeli i baka ima vremena..
    Ali prespavat..to jos nismo..iako baka nema nista protiv toga..dapace mislim da bi jo bilo drago.
    Na ljeto smo pozvani na jednu svadbu..dosta dalje nego di zivimo, zelimo ici jako..a Bubu nebi vodili jerbo nismo sigurni koliko bi njoj i bilo zabavno tamo. Znaci prespavat kod bake se treba..
    Kako pripremit sebe i nju za to..da nema drame..
    A ne mogu joj ponudit da cemo se vratit i uspavat je ak ce bit frka jerbo ta solucija nije moguca..na sto muka sam..

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    Po mome su ovo ekstremni primjeri i vjerojatno uopće nebi davala djecu svekrvi kojoj je vlastiti sin "neznanac", uostalom ja sam mislila na situacije u kojima neke mama iz nekih sitnih svekrvinih grešaka (ne zlonamjernih) automatski te žene proglašavaju lošima, to mi nije normalno, a nisam isključivo i samo mislila na tebe.
    Da, znam za takve primjere, i stvarno nisam htjela biti jedna od njih.
    I bilo bi mi žao da netko misli da jesam.
    A moja najveća greška je što imam previše povjerenja u ljude.
    Što sam oprostila jednom previše.
    I što sam imala previsoko mišljenje o sebi - da mogu bolje povezati tu obitelj.
    Malo me sve skupa spustilo na zemlju.
    Hvala svima vama koji ste me čitali i davali sugestije

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj retha prvotno napisa
    Na ljeto smo pozvani na jednu svadbu..dosta dalje nego di zivimo, zelimo ici jako..a Bubu nebi vodili jerbo nismo sigurni koliko bi njoj i bilo zabavno tamo. Znaci prespavat kod bake se treba..
    Kako pripremit sebe i nju za to..da nema drame..
    A ne mogu joj ponudit da cemo se vratit i uspavat je ak ce bit frka jerbo ta solucija nije moguca..na sto muka sam..
    Mene je Zvjezdica sama tražila (pomalo na bakin nagovor) i nije bilo problema. Prvih par puta smo je pustili kad smo znali da smo doma i da je možemo skupiti po potrebi.

S drugom bakom smo to izveli i ranije, kad sam išla u rodilište: puno, puno, puno priče, pokazivali gdje će spavati, opisivali kako će to izgledati... Važno je da unaprijed zna točno što je čeka.

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Prvih par puta smo je pustili kad smo znali da smo doma i da je možemo skupiti po potrebi.
    Hm..da tako bi trebalo..
    Ali mene strah da se ne istraumatizira (iznemampojmakavograzloga) i da onda ne zeli ic prespavat bas taj dan kad je nama to potrebno. :/
    Mislim..nije ona vise tako jako mala..3 i po godine nije beba..sve kuzi..

Leeeaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Naša cura od kad je zatoplilo na ovom zagrebačkom asfaltu bar 3 noći provede kod bake i dede na "brdu iznad"...ima 13 mjeseci, ne ide u jaslice niti će ići bar još godinu, godinu i pol...obožava ih kao i oni nju, cijele dane juri po čistom njegovanom dvorištu, ima NJO za kojim je luda,baka i deda su fit,ma mislim da su se svi pomladili u zadnjih nekoliko tjedana.

Mi odemo u kino, sredimo stan, navečer na kavu sa frendovima....pa opet dođe doma (uvijek je doma od petka do ponedjeljka), pa se družimo sa frendovima koji imaju djecu, u parku...ovakav raspored sigurno ostaje dok traju vručine jer u gradu mogu biti u stanu pod klimom ili na asfaltu koji isparava :/

Inače nju baka čuva kod nas doma od 7,5mj. , nemamo problema sa trpanjem slatkiša (ni mi ih ne volimo), jede se ono šta sam ja odredila, ne misli moja mama da sam ja luda, pa i ona želi sve najbolje za svoju unuku i najnormalnije joj je da se povrće uzgaja doma ili kupuje od provjerenih uzgajivača, da nema potrebe trpat dijete sa raznim šečerima i E-ovima

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj L je barem jednom mjesečno kod moje mame preko noći. Iako nisam pobornik nekih njihovih metoda pomirila sam se sa činjenicom da ja svoje roditelje ne mogu odgajati i nametati im kako želim da se ponašaju prema L. Mogu (i jesam) postavila granice koje se ne smiju preći (npr. nigdje bez AS i sl.), no sigurno neću dramiti oko krafne koju mu daju umjesto mrkve ili jer mu kupuju sve u što uperi prst u dućanu (pa to onda očekuje i od mene).
    Svekrvi ne ostavljam dijete jer nemam povjerenja u nju. Nije radi čokolade (iako jesam dobila kraljevski napad bijesa kad je isključivo dojenom djetetu od 6mj. tutnula u usta čokoladicu s alkoholom), nije što mi nisu dragi već naprosto jer mi intuicija (i zdrav razum i iskustvo s njom) govori da to ne bi dobro završilo.

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •