I stavi koji vanilisecer ili maaaalo ruma.Mamita prvotno napisa
I stavi koji vanilisecer ili maaaalo ruma.Mamita prvotno napisa
klasični: mućena jaja na pari - moj omiljeni
kuhaš jaja na pari dok ti se ne pridrijema, dodaš čokoladu za kuhanje.
kad se ohladi dodaš margarin.
mljack
ma da.vanil šećer ja trpam u sve gore navedeno. to mi je ono po difoltu.
bez jaja jer ja to trebam napraviti ujutro vanzora pa onda na koljenima balansirati vozeci ih u autu na tacni sat vremena.
(nemam pojma kako cu uspjeti sa dvije)
znaci cvrsta krema.
stavi ih na pod ne na koljena (što dalje od usta-znamo svi kako ti je u vožnji)![]()
Vidi na prethodnoj stranici moj recept za brzi kolac sa sirom i visnjama, u kremu mozes ubaciti bilo koje voce, i zacas je gotovo.
Majo, stavila sam petit beurre kekse.
i divim vam se svima koji pijesak tortu uspijevate ekspresno potamaniti : - ). mislim, stvarno je super, ali zasitna...!
Evo ja napravila pijesak, i moram priznati da i nije nesto (znam, ovo nije 'politicki korektno' i sad cete me svi ubiti). Ako nekog zanima fotka, mozemo ju poslikati i poslati.
Mala reklamacija na Pijesak![]()
Jesam li ja dobro shvatila da od ovog trovrsnog "pijeska" što ide u puding od svega ide po 30 dkg? Da nije ipak malo manje? Evo ja jutros napravila, ali sam se bome namučila da umiješam i 20 dkg u svaki puding...dalje nisam mogla miješati, pogotovo ovi keksi koji su u pudingu od čokolade...sve se skupilo, zgusnulo, smanjilo, stanjilo, jedva sam uspjela namazati taj sloj. Da ipak nije po 30 gr?
Inače, okus je super! :smajlić kojem kalorije vrište iz svih otvora:
Ja sam ju jednom radila i ok je ...al više ju nisam radila...pa vi zaključite...![]()
Ja sam ju jednom radila i ok je ...al više ju nisam radila...pa vi zaključite...
Ja sam ju jednom radila i ok je ...al više ju nisam radila...pa vi zaključite...
ni meni nije nesto.
ok, ja sam mijesala ofrlje, ali ne mozes kod ovog recepta puno zeznuti s okusom.
čokolad, ide 30 dag. Malo se teže zamijesi, i razvalja u kalup, al to je to.
Meni torta nije loša, al ubitebože zasitna.
Evo kreme koju sam ja radila za Martinu tortu:
2 pudinga od vanilije skuhala u 1/2 l mljeka (šećera po želji),
kad se ohladilo, dadala 1 mali svježi sir (25 dag),
smiksala i u to umiješala 1/2 l šlaga (2 šlag pjene stučene po uputi na vrećici, a može i ona "Hopla").
slagala red biskvita- krema, voće iz kompota (ananas, jagode, breskve), krema, biskvit---- pa tako još jednom.
Samo da prijavim katastrofican ishod sinocnjeg pravljenja Pijesak torte. Prosli put sam koristila turski puding i ispalo je super.
Jucer sam kupila holandski i isla ga kuhati, a da prije nisam procitala upute... (mislim stvarno, citati upute za pravljenje pudinga, pa kome bi to palo na pamet! Pa kuhala sam ga milijun puta do sada!) I tako... kuham ja, kuham, kuham, kuham, kuham, a ono sve rijedja i rijedja smjesa... nikako da se zgusne... Nakon 10 minuta uzaludnog mijesanja i iskuhavanja pukao mi je film i ugasila sam vatru, umijesala ostale sastojke, ulila u kalup od kuglofa i ubacila u frizider.
I tek onda sam bacila pogled na omot i ugledala da je trebalo uzeti SAMO hladno mlijeko i u njega umiksati prasak i staviti da se ohladi!!! Bez kuhanja!!! Mislim stvarno...![]()
Naravno da se smjesa do ujutro nije stisnula i da ce se torta danas grabiti sefljom i jesti zlicama...
taj je za moju kuću!
Koje su to sad fore...apricot prvotno napisa
Lutonjice, molim te, loginiraj se pod vlastitiom nickom, a ne pod Marelicinim.
Ma, mislila sam na način - krkanje kolača žlicom... moj omiljeni bon-ton.
Nego, registrirala se jedna marelica - sad pazite kojoj se obraćate.
Tipican simptom shizofrenicara...
Ta je sigurno dobra, draga i simpaticna...