Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: kolači bez pečenja

  1. #51

    Početno

    Citiraj Mamita prvotno napisa
    fil: domaći puding od banana

    mlijeko oko pola litre, dvije-tri žlice brašna ili gustina, dvije izgnječkane banane, znači ostavi koji komadić, nemoj ju ribati.

    malo kuhaš i eto.
    I stavi koji vanilisecer ili maaaalo ruma.

  2. #52
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    klasični: mućena jaja na pari - moj omiljeni

    kuhaš jaja na pari dok ti se ne pridrijema, dodaš čokoladu za kuhanje.
    kad se ohladi dodaš margarin.
    mljack

  3. #53
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    ma da.vanil šećer ja trpam u sve gore navedeno. to mi je ono po difoltu.

  4. #54
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    jel ovo sad dosta il da idem po kuharicu?

  5. #55
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    bez jaja jer ja to trebam napraviti ujutro vanzora pa onda na koljenima balansirati vozeci ih u autu na tacni sat vremena.
    (nemam pojma kako cu uspjeti sa dvije )

    znaci cvrsta krema.

  6. #56
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    stavi ih na pod ne na koljena (što dalje od usta-znamo svi kako ti je u vožnji)

  7. #57

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    Vidi na prethodnoj stranici moj recept za brzi kolac sa sirom i visnjama, u kremu mozes ubaciti bilo koje voce, i zacas je gotovo.

  8. #58

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    Majo, stavila sam petit beurre kekse.

    i divim vam se svima koji pijesak tortu uspijevate ekspresno potamaniti : - ). mislim, stvarno je super, ali zasitna...!

  9. #59

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb-Maksimir
    Postovi
    482

    Početno

    Evo ja napravila pijesak, i moram priznati da i nije nesto (znam, ovo nije 'politicki korektno' i sad cete me svi ubiti ). Ako nekog zanima fotka, mozemo ju poslikati i poslati.

  10. #60
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,101

    Početno

    Mala reklamacija na Pijesak
    Jesam li ja dobro shvatila da od ovog trovrsnog "pijeska" što ide u puding od svega ide po 30 dkg? Da nije ipak malo manje? Evo ja jutros napravila, ali sam se bome namučila da umiješam i 20 dkg u svaki puding...dalje nisam mogla miješati, pogotovo ovi keksi koji su u pudingu od čokolade...sve se skupilo, zgusnulo, smanjilo, stanjilo, jedva sam uspjela namazati taj sloj. Da ipak nije po 30 gr?
    Inače, okus je super! :smajlić kojem kalorije vrište iz svih otvora:

  11. #61

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    166

    Početno

    Ja sam ju jednom radila i ok je ...al više ju nisam radila...pa vi zaključite...

  12. #62

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    166

    Početno

    Ja sam ju jednom radila i ok je ...al više ju nisam radila...pa vi zaključite...

  13. #63

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    166

    Početno

    Ja sam ju jednom radila i ok je ...al više ju nisam radila...pa vi zaključite...

  14. #64
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    ni meni nije nesto.
    ok, ja sam mijesala ofrlje, ali ne mozes kod ovog recepta puno zeznuti s okusom.

  15. #65
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    čokolad, ide 30 dag. Malo se teže zamijesi, i razvalja u kalup, al to je to.
    Meni torta nije loša, al ubitebože zasitna.
    Evo kreme koju sam ja radila za Martinu tortu:
    2 pudinga od vanilije skuhala u 1/2 l mljeka (šećera po želji),
    kad se ohladilo, dadala 1 mali svježi sir (25 dag),
    smiksala i u to umiješala 1/2 l šlaga (2 šlag pjene stučene po uputi na vrećici, a može i ona "Hopla").
    slagala red biskvita- krema, voće iz kompota (ananas, jagode, breskve), krema, biskvit---- pa tako još jednom.

  16. #66

    Početno

    Samo da prijavim katastrofican ishod sinocnjeg pravljenja Pijesak torte. Prosli put sam koristila turski puding i ispalo je super.

    Jucer sam kupila holandski i isla ga kuhati, a da prije nisam procitala upute... (mislim stvarno, citati upute za pravljenje pudinga, pa kome bi to palo na pamet! Pa kuhala sam ga milijun puta do sada!) I tako... kuham ja, kuham, kuham, kuham, kuham, a ono sve rijedja i rijedja smjesa... nikako da se zgusne... Nakon 10 minuta uzaludnog mijesanja i iskuhavanja pukao mi je film i ugasila sam vatru, umijesala ostale sastojke, ulila u kalup od kuglofa i ubacila u frizider.

    I tek onda sam bacila pogled na omot i ugledala da je trebalo uzeti SAMO hladno mlijeko i u njega umiksati prasak i staviti da se ohladi!!! Bez kuhanja!!! Mislim stvarno...

    Naravno da se smjesa do ujutro nije stisnula i da ce se torta danas grabiti sefljom i jesti zlicama...

  17. #67
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    taj je za moju kuću!

  18. #68

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    taj je za moju kuću!
    Koje su to sad fore...
    Lutonjice, molim te, loginiraj se pod vlastitiom nickom, a ne pod Marelicinim.

  19. #69
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ma, mislila sam na način - krkanje kolača žlicom... moj omiljeni bon-ton.
    Nego, registrirala se jedna marelica - sad pazite kojoj se obraćate.

  20. #70

    Početno

    Tipican simptom shizofrenicara...
    Ta je sigurno dobra, draga i simpaticna...

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •