morska prvotno napisa
Zanimljivo je koliko je osude i kritike izazvala želja nekoliko forumašica za iskrenim prijateljima, takve napade nisam vidjela ni na "ne po guzi" raspravama. moje iskustvo: iskrenosti se ljudi boje, i boje se iskrenih ljudi, jer je iskrenost opasna - izaziva promjene, donosi bol, traži mnogo više borbe. zato većina ljudi funkcionira na površini, proglašava se "tolerantnom", i može podnijeti ono što iskreni ljudi ne mogu. mislim da o tome pričaju nanuška i abonjeko (ako sam dobro ulovila) i mislim da ih dobar dio nije razumio. bez ikakve želje da nekog ponižavam, a vjerujem da će se naći nekih koji će tako to protumačiti, ima nas koji ne možemo drukčije funkcionirati nego iskreno, i samo mi znamo kako je to težak put. većinu života osjećala sam se sama zbog toga i do nedavno sam se djelomično okrivljavala, dok mi neke okolnosti nisu dokazale da nisam luda. iako to što ja očekujem od odnosa nije bogznakaj - samo tražim osobu koja će pokazati što osjeća, koja će biti sretna ako uspijem, priznati da mi zavidi na tome, a ne glumatati i odmah početi vlastitu "priču o uspjehu" samo zato da bude bolja (hej, čemu i kome se dokazuješ, nije sve utrka), osobu koja će me čuti i vidjeti, kao što se ja trudim vidjeti i čuti nju. dobar dio ljudi koji su mi bili prijatelji, ispostavilo se na kraju, nose u sebi neku nesreću i duboku nesigurnost koja ih je priječila da budu iskreni, tek danas to vidim. iako svi ti ljudi oko sebe imaju puno više ljudi nego ja, kad se slučajno nađem u takvom društvu vidim da im ne zavidim na tom društvu. i da, stavljanje ruke u vatru za prijatelja nije bacanje u vatru, dovoljno je da u nedjelju popodne kad sam tužna zbog bilo čega ostaviš pospremanje koje si isplanirala da prošećeš sa mnom po kiši, i da me nazoveš svaki put kad to isto poželiš.
i mislim da je život prekratak da bismo radili kompromise samo zato da bismo bili "društvenopolitičkiprihvatljivi", s onim tko mi ne odgovara ne gubim vrijeme, i tražim nove ljude, a istovrsnika ima, samo treba biti uporan u traženju i ne raditi dramu od toga. valjda :/