-
Alergija na sunce ili...?
Ema ima skoro 3,5 godine i od rođenja atopijski dermatitis koji smo do sada uspješno držali pod kontrolom uglavnom Mustelinom kozmetikom.
E, sad...od kad je počelo sunce već treći vikend za redom je bila vani na suncu oko 2h u komadu i nakon što dođemo doma, lice joj doslovno bukne...cijeli obrazi su joj u jednom lišaju koji je crven, vruć i lagano uzdignut.
Nakon cca 3 dana nestane crvenilo,a koža ostaje jako suha i hrapava, ko sitni suhi prištići i to traje naredna 3 dana...i onda vikend i sve ispočetka.
Zašto kažem vikend...preko tjedna ide u vrtić čije je dvorište u hladu i kad su vani nije nigdje na suncu, a vikendom je s nama puno vani i iskorištavamo svaku zraku sunca.
Prvo sam mislila da je neka hrana, pa smo izbacili sve na što bi eventualno mogla reagirati, ali eto, ne može biti slučajno da već treći vikend ponavljamo isto.
Prvo sam maknula Mustelu i počela ju mazat Linola Fett kremom jer sam pretpostavila da joj je koža već postala imuna na tu Mustelu pošto ju koristimo od rođenja i pokazalo se da nisam pogriješila jer joj brže prolazi od ove kremice.
Uz to na licu, isto se dogodilo i na šakama...prvo su joj na prstima s gornje strane izbili crveni prištići, pa se proširilo kod pregiba palca i na kraju na cijelu šaku i sad su još samo ostali ko suhi prištići.
Htjela bi izbjeć dermatologa pošto pretpostavljam da će joj odma uvalit neke kortikosteroide što stvarno ne želim.
Zapravo sam htjela pitati da li mislite da bi ju već sad trebala mazati kremom za sunčanje (od kojih smije koristiti samo i jedino Baby love za bebe faktor 50 i to nikak razmazat i uvijek je sva bijela i to mi užasno ide na živce...nema kaj nismo probali, al dobije takvu urtikariju da se ljudi na cesti prepadnu kad ju vide).
Sorry na dugom postu, al fakat bi htjela čuti što više mišljenja, a moram vam nekak dočarat o čemu se radi.
-
Goga, kazes da Ema od rodjenja ima atopijski dermatitis a vjerujem da i sama znas da se on moze inicirati ili pogorsati vanjskim utjecajima (vjetar, sunce, hladnoca...). Sve ovo sto si napisala slici na simptome atopijskog dermatitisa (izbijanje na licu i rukicama, hrapava/gruba koza, pristici). Meni se cini da su ovo sve simptomi dijagnosticirane bolesti izazvani nekim vanjskim utjecajem.
Ja ne bih (bar za sada) eksperminentirala sa kremama za suncanje dok se ne konsultiras sa strucnjakom, tim vise sto Ema ocito ima osjetljivu kozu. Mislim da bi, bez obzira na sto ti se ne ide, trebala odvesti kikicu dermatologu, pa ti kasnije odluci da li ces slijediti upute ili ne (a propo kortikosteroida). Mozda dobije samo antihistaminik (ne znam da li ste to do sada probali ali u svakom slucaju izuzetno pomaze kod svrbeza, ako Emu taj osip svrbi).
Utjeha je sto velik postotak atopijskog d prolazi do puberteta.
Pusa kikici.
-
-
isto tj. vrlo slično se dešava mojoj curki (2,5 g). sve čitam ovdje hoću li naći nešto korisno da primjenim ili da dignem temu "o nama" :/
naiđoh na tebe..i to je to.
već duže vrijeme (i prošle godine) primjećujem da joj se na proljeće (a najviše ljeti) po obrazima pojavljuje crvenilo sa sitnim prištićima, lagano izbubrenim, a kad pređem rukom po njima na dodir je suho ko šmirgl papir
..njoj je samo po obrazima
nekad se jače zacrveni a nekad malo smiri, ali joj je uglavnom koža na licu tijekom cijelog proljeća i ljeta koma. nekako povezujem to sa suncem.
nismo bili kod dermatologa, već nam je naša pedijatrica preporučila kremu linola fet, i ništa!..probala sa mustelom cold cream, isto ništa!
danas bila u apoteci pa sam uzela testere od A-derme, linije exomega, što je ciljano za atopičnu kožu i Avene, trixera..što mi je savjetovala magistra u ljekarni.
čula sam pohvale i za bepanthene i sudocream, jel bi to koristilo ako ovo gore neće?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma