Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: ODBIJA HRANU JER SE BOJI...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno ODBIJA HRANU JER SE BOJI...

da se ne uguši.

u četvrtak navečer je Piji pobjegao komadić kobase " u krivu ulicu".
    Uspjela ga je iskašljati i mislim da nije bilo ništa strašno. Nitko nije dizao frku oko toga, ali ona je to doživjela kao nešto jaaako strašno. Od tada odbija jesti.
    U petak nije jela ništa cijeli dan. Za vikend je ipak nešto sitno pojela, ali uz puno nagovaranja i bodrenja.
    Ona doslovno žvače juhu s rezancima i boji se progutati. Ustvari, trudim se ne previše nagovarati na hranu, ali ona inače slabo jede, a sada bi zbog straha mogla uopće ne jesti...
    Jučer je i sladoled završio u smeću...šta da radim?

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Uh...znam kako je kad male nejedače nešto poremeti pa ne pojedu ni to minimalno što bi inače izreskirali da stave u usta...
    Ništa posebno pametno ti ne mogu reći, osim onog što već činiš - ne terati je, već nuditi kašastu hranu, pomalo, a češće.
    U medjuvremenu uvedi neke visokokalorične napitke sa mlekom, medom, miksanom bananom...
    I probaj da se ne nerviraš, proći će...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Nista! Nemoj cak ni nuditi puno kasaste hrane jer se moze "navuci"
    Nece umrijeti od gladi i vremenom ce je proci strah. A svakako je bolje sto duze zvace.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mišica moja

Vidjet ćemo danas kako je prošao dan u vrtiću... :/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Nista! Nemoj cak ni nuditi puno kasaste hrane jer se moze "navuci"
    Nece umrijeti od gladi i vremenom ce je proci strah. A svakako je bolje sto duze zvace.
    govorim napamet jer nemam takvo iskustvo, ali ovo mi se čini kao dobar pristup. pridavati što manje pažnje, ponuditi hranu kad vi jedete, pa će se odvažiti i ona probati. čini mi se da nagovaranjem i bodrenjem samo šaljete poruku da je problem stvarno velik.

drž'te se

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naime, mi smo imali nešto slično - a. zimus dugo nije mogao jesti zbog povraćanja pa se počeo bojati da će mu od svega biti zlo i čak je tvrdio da mu je mučno kad mu, sigurna sam, nije bilo.

rekla bih mu da je ozdravio i da sad slobodno može pojesti to što želi, ali nisam se upuštala u prevelike diskusije.

no, budući da je svemu kumovala bolest, ponudili smo i placebo - lijek protiv mučnine u vidu cedevita bombončića. 8) nakon dvodnevne terapije simptomi su se povukli. 8)

ali ovaj dio nema veze s vašom situacijom, vi samo obećajte da kobasa neće tako skoro u kuću.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma i meni je sve to tako logično...meni neće biti bed ignorirati, ali ostali ukućani (pogotovo Dora ) nikako da shvate...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

slažem se uglavnom s mamama koje su se javile, ne znam što bih druge rekla iz te perspektive jer nemam sličnih iskustva. Ali, iz perspektive djeteta kojem se to dogodilo s 5 godina - gušenje s narančom - mogu reći da se sjećam da sam dugo imala traume zbog toga, doduše ne baš u smislu odbijanja hrane općenito, ali znam da sam jela npr. naranče s velikim strahom (a jedno vrijeme samo u kombinaciji s čokoladom jer sam se tako osjećala sigurnijom da se neću početi gušiti )

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Spooky - kako je bilo u vrtiću i kako je večera prošla?

Nadam se da će se brzo oporaviti od straha...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi imamo donekle sličan problem - L odbija hranu osim slatke i voća.
    Npr. skuham varivo, neće. Piletinu neće. Ništa osim keksa i kašica.
    Kod tete normalno jede, samo neće doma jer zna da će dobiti kašicu.
    pa sam se ja u sub zainatila i nudila ga samo kuhanom mrkvicom i krumpirom. Nije htio i cijeli dan nije ništa jeo.
    Pa je u nedjelju samo jeo kašice, banane i kekse - nisam više mogla izdržati da bude gladan.

Kako Vi to rješavate?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Cure, toliko sam bila zabrinuta jer praktički 3 dana nije skoro ništa jela, a ona se jučer vratila iz vrtića i ponosno objavila da je jela u vrtiću, a onda se odmah smjestila za naš stol i čekala da krenemo jesti. Dalje je sve normalno...
    Ipak se nisam trebala toliko brinuti

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ljubi izjelicu

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj spooky prvotno napisa
    Cure, toliko sam bila zabrinuta jer praktički 3 dana nije skoro ništa jela, a ona se jučer vratila iz vrtića i ponosno objavila da je jela u vrtiću, a onda se odmah smjestila za naš stol i čekala da krenemo jesti. Dalje je sve normalno...

Volim sto sam uvijek pametna i u pravu i supercool kad su tudja djeca u pitanju....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa
    Citiraj spooky prvotno napisa

Volim sto sam uvijek pametna i u pravu i supercool kad su tudja djeca u pitanju....
    8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •