Možda će netko shvatiti ovaj topic kao mjesto za hvalisanje, ali mene prije svega baš zanima što vaši klinci sve znaju u ovoj dobi, zato jer nigdje ne mogu naći što bi sve trebali znati. Mislim da ima sličan topic u skupini 3-6.
P. ima skoro 16 mj. Evo, da počnem s onim što ne zna:
- Ne zna sama jesti, odnosno ne želi. S prstima si stavi eventualno nešto u usta ako joj je fino, npr. voće, ali sa žlicom ne zna. Samo miješa po zdjelici, grabi i baca van.
- Ne hoda još baš najbolje, još uvijek je dosta nestabilna. Hodanje po stepenicama, penjanje, trčanje, skakanje i sl., čini mi se da će još malo pričekati.
E sad ono što zna:
- Služi se s 60-ak riječi, ponavlja puno više. Brojim samo one koje sama koristi, npr. vidi da ide vlak ili auto i onda veli "lak", "ato" itd.
- Uzme 8 čašica i složi od njih toranj iz prvog pokušaja, od veće prema manjoj a da se rijetko kad zabuni i uzme krivu, zna kak idu po veličini. Isto tak slaže kocke, 10-ak jednu na drugu.
- Zna pokazati dijelove tijela: ruka, noga, oko, uho, usta, kosa, guzica itd.
- Zna pokazati odjevne predmete u katalogu: cipele, čizme (zna razliku), jakna, hlače, torba, naočale itd.
- Od prošlog tjedna zna pokazati koja je lijeva a koja desna ruka i noga
- Šara bojicama
- Zna prepoznati neka slova, uglavnom O
- Zna neke boje: žuta, plava, crvena, zelena i doda mi ispravnu kocku kad ju pitam, ali se još ponekad zabuni
- Zna sve pokazati uz pjesmu "kad si sretan"
Ne mogu se sjetiti više. Što vaši klinci sve znaju?

Odgovori s citatom
), pava (spava), a-ko (auto), tu! (tu, ovdje, tamo...) i zna "zijevati" ko riba
i imitira kako se ja kupam, pa se tim redom sapuna
)