Results 1 to 37 of 37

Thread: Što kupiti za drugi rođendan?

Default Što kupiti za drugi rođendan?

malac će uskoro napuniti 2 godine.Razmišljamo što da mu kupimo za rođendan.Prošle godine je od bake i dide dobio bicikli kojeg može i sada koristiti.Proljeće nam stiže,razmišljali smo o nekom autiću na akumulator isl.Što ste vi svojim mališanima kupovali,da bude za njih zabavno u ovoj dobi. :?

Anci's Avatar

Mi smo našoj kupili onaj set za igru s Dorom istraživačicom od mega blocksa.
    Inače, ona jako voli kocke i figure bilo ljudi bilo životinja. Pa se tako igra, smišlja razne dijaloge

Moja je dobila kuhinju. A za malog se više ne sjećam. Ali mislim da je on svake godine dobivao vlak, bio je lud za vlakovima.
    Neka od onih garaža na katove?

Anci's Avatar

Moja je za Božić dobila vlak
    Nešto od Tomice, ima puno tračnica i par vlakića i neki objekti. I to jako vole obje curke.

pale's Avatar

Mi smo kupili curki rozi motor na akumulator Pravi ženskasti, još uvijek je samo po stanu uz pomoć tate. Čekamo proljeće :D

icyoh's Avatar

L je dobio veliki auto na akumulator od ujaka i ja to ne bih preporučila (barem ne onaj ogromni) - em zauzima puno mjesta, em me sramota kad MM ili brat jure po parkiralištu u tome kao balavci.

Možda kuću za igru - ima u TL za cca 400, 500kn, a L ne izlazi iz nje. Ili ako imate vrt ljuljačku, klackalicu ili sl.

Nešto s kotačima.
    Lego duplo .. ali da ima kotače.

lucij@'s Avatar

Tomica rulz!

Anemona's Avatar

Moj maleni je u fazi vlakova, pa ili neki vlak, a mislim da bi mu se dopao i onaj veliki traktor s prikolicom, ali ja bih rađe na pedale umjesto akumulatora. To ćemo vjerojatno mi kupiti.

Evo mi u petak slavimo drugi rodjendan i suprug i ja smo kupili neku mini liniju za djecju sobu i stalak za CDice. Prekrasni su mi drveni ducani za igranje (nisam ih vidjela u HR) i nasa kraljica se obozava igrati s LEGO duplo kockama.

A propos LEGO kocki do 3 godine, izgleda da se nesto desava s uvzoznikom jer sam proslu subotu obisla hrpu ducana u centru grada i nema duplo kocki niti ima naznaka da stize nova zaliha ...

Mi smo svojem kupili tobogan, i mislim da je to pun pogodak..na proljece cemo ga stavit van u dvoriste.

Quote Originally Posted by Anci
    Moja je za Božić dobila vlak
    Nešto od Tomice, ima puno tračnica i par vlakića i neki objekti. I to jako vole obje curke.
    I moj sin obožava vlakove, traktore, bagere itd. Od dede je dobio vlakića TOmicu u kompletu s prugom koju može sam složiti. Od strike je dobio malo veći bager koji je ispuštao svakojake zvukove (to se brzo potrgalo, blago meni), ali se vrlo rado s njim igra, bager stalno kopa s ostalim bagerima koje ima u svojoj povećoj kolekciji.

mama_jos_malo's Avatar

Preporučujem ovu ploču

http://www.aktivniklinci.hr/igracke/...d/magnetic-art

Moja dvogodišnjakinja je obožava. Dobila ju je za 2. rođendan i otad se ne prestaje igrati s njom.

Ili ploču za crtanje s kredom.

malena beba's Avatar

ove ploce za crtanje su mi super. moj je dobio za 2 rodjendan autic na daljinski, ne odvaja se od njega

Mi smo curici kupili veliki sintisajzer za rođendan. Da samo čujete kako svira i pjeva! Zvijezda je rođena!

Default drveni likeabike

Mi smo za 2. rođendan od baka i djedova žicali onaj drveni biciklić bez pedala, Likeabike, i svaki dan kad idemo van s njim si mislimo kako nam je to najbolja stvar koju smo ikada nabavili za Matiju.
    On ga obožava, a isplativ je samim time što će ga voziti godinama.. I što je dobar za razvoj, motoriku..
    Ovako izgleda, samo što je naš plavi:

http://www.likeabike.hr/GALERIJA_foto.html

...i hrpe plastelina, kojeg nam nikada nije dosta

malena beba's Avatar

i mi smo svom kupili like a bike ali mu je jos velik
    ceka da malo naraste, jedva cekam :D

Čitam i ne vjerujem, ako malcu dvogodišnjaku kupite auto na akumulator čime mislite popuniti preostale rodjendane do recimo 18og kada mu očito ne gine barem kakav sportski motor, auto isl. Doduše, ja nisam mjerilo jer imam svoje mišljenje o spravicama na akumulator koje ako ništa djecu koja su tek prohodala i trebala bi biti u stalnom pokretu uče da je bolje sjesti za volan nego recimo vrtiti pedale.

(maša)'s Avatar

M. će dobit od nas kuhinjicu jer obožava kuhat, prat suđe itd...a od bake i dede garažu jer i to voli....

pomikaki's Avatar

Default Re: drveni likeabike

Quote Originally Posted by BlackOlive
    Mi smo za 2. rođendan od baka i djedova žicali onaj drveni biciklić bez pedala, Likeabike, i svaki dan kad idemo van s njim si mislimo kako nam je to najbolja stvar koju smo ikada nabavili za Matiju.
    On ga obožava, a isplativ je samim time što će ga voziti godinama.. I što je dobar za razvoj, motoriku..

ovo i ja planiram za drugi rođendan, čini mi se puno bolje od autića na akumulator. Ti autići su mi... skupi, bučni, glomazni, ružni, brdo plastike, i baš sam nedavno vidjela klinca s takvim autićem na trgu, on stoji kraj njega i ne zna što bi s tim autićem, a ostali klinci se okupljaju, pritišću mu gumbe na autiću, mali se pomalo nervira, roditelji bi najradije sami sjeli u taj autić samo da ga netko vozi sad kad su ga platili (zapravo i ja sam imala takve porive ), nekako mi je cijeli taj prizor bio smiješan, pretjeran. Možda bolje neki običan tricikl. Ili sve nekako mislim da ću joj za rođendan kupiti jedan onaj balon s helijem, nju bi to puno više razveselilo nego autić (samo me strah da ću i dalje morati kupovati balone jednom kad shvati da ih se može dobiti)

Još bih možda kupila neku dobru slikovnicu s puno slika životinja. NJu to zanima i voli učiti nove riječi.

pomikaki's Avatar

ovo i ja planiram za drugi rođendan, čini mi se puno bolje od autića na akumulator. Ti autići su mi... skupi, bučni, glomazni, ružni, brdo plastike, i baš sam nedavno vidjela klinca s takvim autićem na trgu, on stoji kraj njega i ne zna što bi s tim autićem, a ostali klinci se okupljaju, pritišću mu gumbe na autiću, mali se pomalo nervira, roditelji bi najradije sami sjeli u taj autić samo da ga netko vozi sad kad su ga platili (zapravo i ja sam imala takve porive ), nekako mi je cijeli taj prizor bio smiješan, pretjeran. Možda bolje neki običan tricikl. Ili sve nekako mislim da ću joj za rođendan kupiti jedan onaj balon s helijem, nju bi to puno više razveselilo nego autić (samo me strah da ću i dalje morati kupovati balone jednom kad shvati da ih se može dobiti)

Još bih možda kupila neku dobru slikovnicu s puno slika životinja. NJu to zanima i voli učiti nove riječi.

Anci's Avatar

Quote Originally Posted by pomikaki
    autića na akumulator. Ti autići su mi... skupi, bučni, glomazni, ružni, brdo plastike, i baš sam nedavno vidjela klinca s takvim autićem na trgu, on stoji kraj njega i ne zna što bi s tim autićem, a ostali klinci se okupljaju, pritišću mu gumbe na autiću, mali se pomalo nervira, roditelji bi najradije sami sjeli u taj autić samo da ga netko vozi sad kad su ga platili (zapravo i ja sam imala takve porive ), nekako mi je cijeli taj prizor bio smiješan, pretjeran. Možda bolje neki običan tricikl. Ili sve nekako mislim da ću joj za rođendan kupiti jedan onaj balon s helijem, nju bi to puno više razveselilo nego autić (samo me strah da ću i dalje morati kupovati balone jednom kad shvati da ih se može dobiti)
    to sma i čula od nekih roditelja malih vlasnika tih autića. Samo tlaka

Meni se kocke čine kao stvarno i super poklon i dobra investicija. Imam i starije dijete, 4.5 godine i još uvijek se igra s kockama koje je dobila kad je bila 1.5 god. Pa smo još dodali koji set i stvarno se mogu dugo time igrati.
    Prave sve od kocaka, od vrtića, igrališta do zoološkog.

pomikaki's Avatar

e, potpis na kocke, i na ploču za crtanje kredama.
    Ja sam svakako za neke takve poticajne poklone.

Moj mali frajer ima punu garazu svoji vozila
    motor na akumulator,auto na akumulator,auto na guranac,biciklo bez pedala,biciklo pravo,...
    Za drugi rockas je dobio biciklo bez pedala i u roku od tjedan dana naucio vozit pravo biciklo,i to bez pomocnih kotaca.
    Sa 2godine!!!

Bike bez kotaca mi je odlican izbor za poklon.
    Ja sam ekipi kad me pitala sta zelimo za poklon davala "upute",
    -opremu za bike,tj kacigu i stitnike,bojanke svih vrsta,slikovnice,plastelin,u vrtu po zvijezdama figurice,....
    Od nas je dobio kucicu za vrt i novi pjescanik.

Ajme, Christy,
    sve si zamišljam kako veliko dvorište imaš kad ti stanu sva ta vozila...
    Mi smo pješčanik isto oko drugog rođendana kupili i stavili na viksu, ali nije to to, kao da su finiji oni opasni pješčanici po parkićima, nego ovaj pokriveni na viksi... :?

Veliko , i zauzeo je pol dvorista i jednu garazu.
    A gle,uvijek je tudje sladje,

"like a bike" mi se isto sviđa i rado bi ga kupila za drugi rođendan ali mislim da je ona još mala za to, tek je sada sa 18 mjeseci prohodala i nemogu zamisliti da bi za pola godine mogla držati ravnotežu i ne padati sa tim biciklom....

mislim da je ipak bolje za 3 rođendan,

kako je važe iskustvo sa tim biciklom

Kavin's Avatar

Mene zanima ona ploča sa kredom-gdje kupiti?

klara's Avatar

Sunčica je dobila veliku kutiju lego kockica i puuno se igra s njima.

Sve rođendanske puzzlice i slikovnice su u opticaju, a lutkice smo spremili jer skupljaju prašinu.

I mi smo razmišljali o toboganu ili autiću na akumulator, ali mislim da je to preskupo s obzirom da bi samo kratko vrijeme bilo zanimljivo.

klara's Avatar

Kavin ako imaš neku školu u blizini ili nekog tko radi u školi pitaj imaju li kakvu ploču u spremištu. Naime sad u modu dolaze bijele ploče za flomastere pa zelene (klasične, za krede) često stoje neiskorištene. (Mi imamo jednu zelenu u dvorištu, aktualna je kad god je lijepo vrijeme).
    A ploče na flomastere ne volim jer ti flomasteri ostavljaju neuništive mrlje na tkanini.

Quote Originally Posted by icyoh
    em zauzima puno mjesta, em me sramota kad MM ili brat jure po parkiralištu u tome kao balavci.

Pa kak je to veliko ako oni mogu voziti?

plastelin, krede i ploča - to su mi super ideje :D
    ali nisam sigurna u mog malog, on pak sve stavlja u usta
    a s druge strane mi je žao curice koja je starija i kuži već te stvari.....

kak pomiriti te dvije strane?

Quote Originally Posted by blond lady
    "like a bike" mi se isto sviđa i rado bi ga kupila za drugi rođendan ali mislim da je ona još mala za to, tek je sada sa 18 mjeseci prohodala i nemogu zamisliti da bi za pola godine mogla držati ravnotežu i ne padati sa tim biciklom....

mislim da je ipak bolje za 3 rođendan,

kako je važe iskustvo sa tim biciklom
    Blond Lady, nemoj čekati 3.rođendan, klinci ti stvarno voze taj bajk već od 2 godine, neki i ranije.. Ako ga svakako misliš nabaviti, uzmi za 2.rođendan, iako ti se čini prerano. Neka se upoznaje s njim, a vozit će ga kao velika kad bude spremna, ali sigurno prije 3.rođendana..

Kavin
    , ima odlična ploča u IKEA-i, koja s jedne strane ima pravu crnu školsku ploču, a s druge onu bijelu po kojoj pišeš s flomićima. Navodno su perivi :/

malena beba's Avatar

a romobil? jesmo ga vec spomenuli? moj vozi sestrin i dobro mu ide.

naravno mislim na onaj sa tri kola

Kavin's Avatar

Kavin[/b], ima odlična ploča u IKEA-i, koja s jedne strane ima pravu crnu školsku ploču, a s druge onu bijelu po kojoj pišeš s flomićima. Navodno su perivi :/
    Baš si mislim kad će ta ploča doći na red, da se nako sjeti odgovoriti 8)

Hvala na info, možda moji uskoro odu, super bi mi to bilo za G
    Tnx

Kavin's Avatar

Evo je:
    http://www.ikea.com/gb/en/catalog/products/50021076

Uopće nije skupa i baš lijepo izgleda!!

Kosjenka's Avatar

Moji nisu za prvi, odnosno prvi i drugi rođendan dobili ništa.
    Jednostavno nisam stigla, a njima su bili zanimljiviji baloni, šarenilo i ostalo što je išlo uz "tulum".
    katastrofa, znam.
    BTW ovaj biciklić izgleda fenomenalno.