bebaJakov prvotno napisa
J će krajem 5.mj. 2 godine, za 2 tjedna bi trebali završiti s pretragama i ako je sve u redu dijagnoza će mu vjerojatno biti miješani govorno- jezični poremećaj a možda će biti potrebno odstraniti 3. mandulu ili ugraditi ventilacijske cjevčice, u ovisnosti što pokaže BERA, koliko je oštećenje sluha (nije gluh nego ima provodnih smetnji radi sekreta u srednjem uhu pa su to provodne smetnje koje su rješive). Terapije će se vjerojatno sastojati od posjeta logopeda u Suvagu i našem radu s njim doma- ukoliko nije potrebna operacija.
Zvala sam danas za DD i rekli su mi da donesem sve papire koje imam i da će ostvariti pravo na DD ali ja bih ipak pričekala još 2 tjedna radi te dijagnoze da ne podnosim onda zahtjev opet u biti ne znam da li je ta dijagnoza dovoljna za neki uvećani DD? Ne treba mi produljenje jer sam apsolvent.
Može mi netko odgovoriti koje dijete ( radi DD ) spada u skupinu s posebnim potrebama- mi moramo na vježbe kod logopeda u Suvag, dijagnostika još nije gotova ali vjerojatno će biti miješano govorno- jezični poremećaj, ovisi što će pokazati ove zadnje pretrage.
Čula sam da u slučaju djeteta s PP imaš pravo na doplatak, mi smo izvisili jer su nam prihodi za prošlu godinu cca 1690 kn po osobi, iako je 2. polovina godine 0 kn po osobi pa nisam ni predavala.
Sad živimo od MM- ovih 2400 kn mjesečno nas 3. Naravno ne živimo od toga, od toga bi krepali da nam ne pomažu starci.
Ima netko pametan savjet? Kome se obratiti?