Stranica 10 od 58 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peppy prvotno napisa
    imam pitanjce i ispričavam se ako se već pisalo o nečem sličnom ...
    namjeravam predati papire za njegu djeteta do 3. godine, beba ima refluks (VUR) III/IV stupanj, na porodiljnom sam do kraja siječnja 2010., a u međuvremenu se cijeli odjel u firmi zatvorio i zapravo me "čeka" otkaz kad se vratim. da li je netko od vas imao sličnu situaciju jer me zapravo zanima da li sam, ukoliko mi odobre njegu djeteta, i u tom periodu još uvijek "zaštićena" od otkaza??

inače čitam kako je dosta mama s djecom koja imaju VUR dobilo produljenje, a naša pedijatrica je vrlo skeptična i misli da ga nećemo dobiti..

:?
    po zakonu ti si zaštičena samo tjedan dana iza kraja porodiljskog, ali pošto si još uvijek formalno zaposlena možeš predat papire za njegu. Ako ti stvarno i daju otkaz, važno je da si bar negdje prijavljena da radiš, naravno i muž. A kaj se tiče pedijatrice, i meni je moja savjetovala da ne idem na produženje, već sam to napravila jer sam ja to htjela, naravno ona je morala dati papire. Nadam se da nije ista, jer je ona puno njima savjetovala da ne idu na to, a i bila je u komisijama za odobrenja.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    Citiraj maxi prvotno napisa
    zna li netko točno treba li slati neke papire ako znam da do produljenja neće doći (kod nas je cistografija u studenom, vještačenje piše u prosincu, ako se reflux povukao ne kanim ništa više tražiti)
    Mislim da ti je najbolje nazvati pravnu službu HZZO-a i njih pitati.
    jesi šta saznala?
    i mene ovo zanima!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    imam pitanjce i ispričavam se ako se već pisalo o nečem sličnom ...
    namjeravam predati papire za njegu djeteta do 3. godine, beba ima refluks (VUR) III/IV stupanj, na porodiljnom sam do kraja siječnja 2010., a u međuvremenu se cijeli odjel u firmi zatvorio i zapravo me "čeka" otkaz kad se vratim. da li je netko od vas imao sličnu situaciju jer me zapravo zanima da li sam, ukoliko mi odobre njegu djeteta, i u tom periodu još uvijek "zaštićena" od otkaza??

inače čitam kako je dosta mama s djecom koja imaju VUR dobilo produljenje, a naša pedijatrica je vrlo skeptična i misli da ga nećemo dobiti..

:?
    po zakonu ti si zaštičena samo tjedan dana iza kraja porodiljskog, ali pošto si još uvijek formalno zaposlena možeš predat papire za njegu. Ako ti stvarno i daju otkaz, važno je da si bar negdje prijavljena da radiš, naravno i muž. A kaj se tiče pedijatrice, i meni je moja savjetovala da ne idem na produženje, već sam to napravila jer sam ja to htjela, naravno ona je morala dati papire. Nadam se da nije ista, jer je ona puno njima savjetovala da ne idu na to, a i bila je u komisijama za odobrenja.
    vidim da nažalost puno ovisi o (ne)sreći s komisijom, al svejedno ćemo probati i to čim ranije jer su mi na HZZO-u rekli da postupak traje 30-60 dana..

hvala!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Peppy, koliko sam ja upoznata, za vrijeme dopusta za njegu ne možeš dobiti otkaz, no da bi dobila njegu bitan papir ti je potvrda od poslodavca da si zaposlena na neodređeno i to na puno radno vrijeme - pa vidi možeš li to dobiti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa
    Peppy, koliko sam ja upoznata, za vrijeme dopusta za njegu ne možeš dobiti otkaz, no da bi dobila njegu bitan papir ti je potvrda od poslodavca da si zaposlena na neodređeno i to na puno radno vrijeme - pa vidi možeš li to dobiti.
    Točno, za vrijeme dopusta za njegu ne možeš dobiti otkaz (vrijedi i za srv). Ako si prije odlaska na porodiljni bila u stalnom r.o. na neodređeno, moraju ti u firmi dati potvrdu, bez obzira što se odjel u međuvremenu zatvorio. Svakako zahtjev i papire predaj čim prije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo mi dobili produženje do 10/2010. (SRV)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tko i kada sada šalje Nalaz, mišljenje i ocjenu Liječničkog povjerenstva koje je potebno za dd.? Mi smo dobili samo rješenje!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

jelena.O ja sam od HZZO-a dobila samo rješenje, drugo ne

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa
    Tko i kada sada šalje Nalaz, mišljenje i ocjenu Liječničkog povjerenstva koje je potebno za dd.? Mi smo dobili samo rješenje!
    Ne šalju, moraš otići u HZZO po njega.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ali za DD ti je dovoljno Rješenje (ja sam ovo tražila zbog sebe jer su me zanimale dijagnoze).

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    jelena.O ja sam od HZZO-a dobila samo rješenje, drugo ne
    kakvo je stanje kod vas, jesi šta saznala za dalje. šta ako se ne traži produžetak tj. znaš da ga nećeš dobit?
    ja još živim u neznanju!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mama sanja, evo kadrovska mi javlja da si mogu doći po potvrdu :D , hvala!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

samo da javim, i mi smo dobili dopust za njegu, kontrolno vještačenje u travnju :D
    (dijagnoza je distoni)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mama sanja, evo kadrovska mi javlja da si mogu doći po potvrdu :D , hvala!
    predaj što hitnije!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Uskoro prelazim sa njege na porodiljni, a njegu bih prebacila na MM. Njegovog poslodavca zanima kakvih on obaveza ima u tom slučaju? Kako se takav radnik vodi računovodstveno/knjigovodstveno ili štoveć? Koja šifra, plaća li i dalje doprinose? (U mojoj školi mi ne znaju reć jer se radi o državnoj službi, a MM je kod malog privatnika.)
    I da li netko zna koji su papiri potrebni za prijenos njege? Da li opet trebam potvrdu poslodavca o stalnom radnom odnosu?

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kljucic poslodavac tvog muža kada on počne koristiti dopust za njegu i dalje vodi kao zaposlenika. Što se tiče plaće i dopirnosa to pokriva država i poslodavac nema nikakav trošak. Knjigovodstveno/računovodstveno jedino pri isplati plaća poslodavac mora koristiti određene šifre na obrascima (Rs-m, ID, isplatne liste, rekapitulacije plaća itd) koje tetice u tom odjelu (ili vanjskom servisu)moraju znati (nema smisla da te ja sad tu opterećujem s time).

Mi smo prenosili dopust početkom godine (u 2. mj.) i u startu smo predali samo zahtjev, a naknadno su nas tražili potvrde o zaposlenju (jer sam ja počela raditi, a MM je počeo koristiti dopust) i kopije cjelokupne med. dokumentacije jer naš spis još nije bio prebačen sa CZSS-a. Mislim da ti je najsigurnije nazvati HZZO i pitati.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

mg1975 tnx!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno POREZNA OLAKŠICA

Koristi li netko uvećanu neoporezivu poreznu osnovicu za dijete s težim poremećajima zdravlja koje ima "nalaz i mišljenje"? Ja sam čula da za dijete s teškoćama u razv. roditelju pripada u uvećanje neoporezivog dijela plaća, ali prije 2 god kad je MM to pokušao iskoristiti rekoše mu u poreznoj da ne može. Kako to ne bi bilo 1. put da su nam za nešto rekli da ne može, a nakon 2-3 žalbe ispalo da može, zna li netko više nešto o tome? Mora li dijete imati Rješenje o invalidnosti od CZSR, ili je dovoljan i "Nalaz i mišljnje" HZZO-a? Ako da, da li poreznu olakšicu može koristiti MM ako ja koristim njegu/SRV?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja koristim SRV a MM poreznu olakšicu za dijete, dakle može se. Kad sam ja tražila još nije išlo preko HZZO-a već CZSS-a i predali smo Nalaz i mišljenje i Rješenje o SRV-u. Mi nemamo invalidnost.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ispravak: UVEĆANU poreznu olakšicu.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi tražimo povrat poreza na MM-ovu plaću jer nam se ne isplati prijaviti djecu na PK kartice. Ove godine smo prvi puta dobili (tražili) uvećni koeficijent za porezni odbitak. S obzirom da nemamo invalidnost, koeficijent je iznosio 0,3. Ako je invalidnost u pitanju (i neki članak br. xx naveden u Mišljenju komisije), tada se dobije 1,00 (tj. 1800,00 kuna mjesečnog odbitka).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno srv

Mame koje ste na srv,da li ste dobili naknadu?

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da, meni je proknjiženo.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

MM koristi dopust za njegu, ja radim i imam uvećani koeficijent olakšice (1,00 za sebe, 0,5 za prvo dijete i 1,00 za 100% invalidnost=2,5). Upisala sam olakšicu na poreznu na temelju rješenja o dopustu od HZZO-a.

Uvećanje se može iskoristiti i kod predaje godišnje porezne prijave (ako nije upisano na poreznu karticu) tako da priložite kopiju rješenja.

8)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa
    Uskoro prelazim sa njege na porodiljni, a njegu bih prebacila na MM. Njegovog poslodavca zanima kakvih on obaveza ima u tom slučaju? Kako se takav radnik vodi računovodstveno/knjigovodstveno ili štoveć? Koja šifra, plaća li i dalje doprinose? (U mojoj školi mi ne znaju reć jer se radi o državnoj službi, a MM je kod malog privatnika.)
    I da li netko zna koji su papiri potrebni za prijenos njege? Da li opet trebam potvrdu poslodavca o stalnom radnom odnosu?

Kako se izračunava prosjek na obaveznom porodljnom ako je osoba bila na njezi npr.zadnjih 6 mj.?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno HZZO ne izdaje Rješenja niti "Nalaz i mišljenje"

HZZO sada samo šalje obavijest da je odobreno produljenje dopusta/SRV. Rješenja ne pišu i ne izdaju "Jer bi im to bilo previše posla pisati 2000 rješenja (godišnje! sic!)" Citirala voditelja pravne službe u Klovićevoj. Išla sam tamo jučer osobno. Što sad? Kako s tom "Obavijesti" upisati uvećanu poreznu olakšicu?? Kako u vrtiću dobiti manju grupu za dijete. Gore navedeni gospodin reče da to ne zna. "Samo su s Mirovinskim dogovorili da njihove Obavijesti priznaju kao punovažni dokument za DD"

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kako? pa ja sam dobila novo rjesenje, u roku 2 tjedna od kad sam odnijela sve papire za kontrolno vjestacenje. To se, ocito, mijenja iz tjedna u tjedan.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i mi isto dobili rješenje, koje se nimalo ne razlikuje od onih koje smo dobivali od CZZO

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno njega i godišnji odmor

Mene zanima pravo na godišnji odmor u godini u kojoj se vratiš sa njege u redovan radni odnos.
    Npr. ako se vratiš u sedmom mj. imaš li pravo na GO u toj godini i da li puni ili manje dana?
    Imate li kakva saznanja ili iskustva?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo ja se dobrovoljno javlja, došla sam raditi poslije njege u 10 mjesecu ( dalje sam na SRV), 2.11. je bio službeni go, i ono nešto za Novu godinu, ostatak sam prebacila na iduću godinu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno go

Dali stoji tvrdnja da se po novom go mora iskoristiti u tekućoj godini.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: go

Citiraj split prvotno napisa
    U našoj firmi moramo.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

evo info u vezi dječjeg doplatka ilitiga kako radi naša birokracija

dobila sam rješenje o dopustu za njegu koje teče kad mi istekne roditeljski dopust - od 02.11.
    predala ovaj tjedan papire za dječji doplatak i zove mene teta da dođem jer trebam napisati izjavu da tražim doplatak od 02.11.

dakle, predala sam prerano zahtjev pa da znate da se zahtjev za dječji doplatak smije predati tek kad počne teći dopust za njegu

oni naime ne smiju napisati da dječji doplatak počinje teći od 02.11. :?

nemam komentara

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno greška

Da li to interno pravilo ili je to na razini nekog granskog kolektivnog ugovora?

Greška DALI napisala skupa!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Kod mene i MM-a to ne stoji (ja državna on privatna firma).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

kod nas isto ne

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo info u vezi dječjeg doplatka ilitiga kako radi naša birokracija

dobila sam rješenje o dopustu za njegu koje teče kad mi istekne roditeljski dopust - od 02.11.
    predala ovaj tjedan papire za dječji doplatak i zove mene teta da dođem jer trebam napisati izjavu da tražim doplatak od 02.11.

dakle, predala sam prerano zahtjev pa da znate da se zahtjev za dječji doplatak smije predati tek kad počne teći dopust za njegu

nemam komentara
    Kad sam ja to predavala , samo me je nazvala da će dječji krenuti od tog i tog datuma, ( predala sam 10 dana ranije , jer sam bila u mogućnosti tad predati, a dijete je bilo zdravo) ja nisam pisala nikakvu izjavu. Ne zabrinjavaj se dječji će teči od rođendana.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: greška

Da li to interno pravilo ili je to na razini nekog granskog kolektivnog ugovora?
    Mislim da se sve može korigirati Kolektivnim ugovorom. Moji se strogo drže slova zakona i sve se poštuje (12 sati razmaka, nepušenje, naziv radnog mjesta muško/žensko, ... ).

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Oni imaju pravo jer ti stječeš pravo na dječiji od dana kada je podnesen zahtjev (ako je rješenje pozitivno), a ne od dana kada je doneseno rješenje.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa
    Ja koristim SRV a MM poreznu olakšicu za dijete, dakle može se. Kad sam ja tražila još nije išlo preko HZZO-a već CZSS-a i predali smo Nalaz i mišljenje i Rješenje o SRV-u. Mi nemamo invalidnost.
    Gdje se to predaje? I čiji nalaz i mišljenje? Jer mi imamo samo riješenje od HZZO-a. Nalaze i mišljenje imamo od doktora kod kojih se liječimo.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Predaje se na mirovinsko. Predaješ zahtjev, kopiju rješenja od HZZO, a ako prvi puta tražiš trebaš još kopiju kartice tekućeg računa, kopiju rodnog lista dijeteta ili dijece...mislim da treba i kopija osobne podnositelja. Sve ti piše na zahtjevu koji kupiš u narodnim novinama, osim što ti ne treba potvrda o primanjima.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ti govoriš o dječjem doplatku ili o ovoj uvećanoj poreznoj osnovici?

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ups, oprosti Brunda ja zabrijala na DD.

Bez ozira što nemate invalidnost možete na temelju rješenja HZZO tražiti uvećanje, takav je i kod nas slučaj. Onaj tko želi koristiti tu olakšicu ode sa poreznom karticom + kopija rješenja i orginal na uvid i izvadtkom iz matice rođenih ako dijete nije na poreznoj kartici čiju izmjenu tražiš, u poreznu upravu i ispuni zahtjev. Kako si ti iz Zgb onda moraš otići u Av. Dubrovnik (staklena zgrada u Sopotu) i lijevo u prizemlju sve obaviš.

Kopiram ti dio teksta sa MFINRH PU....

Potrebna dokumentacija
    1. POREZNA KARTICA (Obrazac PK:

Obrazac PK izdaje na zahtjev radnika besplatno nadležna ispostava Porezne uprave prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu radnika kad radnik prvi put počinje raditi i prati ga trajno u razdoblju dok ostvaruje primitke po osnovi nesamostalnog rada.

Svaku promjenu koja utječe na neoporezivi dio dohotka (osobni odbitak) radnik treba prijaviti nadležnoj ispostavi Porezne uprave i dostaviti joj odgovarajuće isprave u roku trideset (30) dana od dana nastanka promjene.

Potrebna dokumentacija za izdavanje i promjenu podataka u obrascu PK:
    •za poreznog obveznika:
    -predočenje osobne iskaznice
    -rješenje o utvrđenom invaliditetu

•za uzdržavane članove uže obitelji:
    -izvatke iz matice rođenih, vjenčanih i umrlih
    -potvrda o usvojenju djeteta i skrbništvu
    -rješenja suda o plaćanju alimentacije za bivšeg bračnog druga
    -potvrda nadležnog tijela za zapošljavanje
    -rješenje o utvrđenom invaliditetu
    -potvrda o redovitom školovanju na školama i fakultetima
    -potvrde o prebivalištu ili uobičajenom boravištu i drugo
    -podatke o dohotku i drugim primicima uzdržavanih osoba na osnovi kojih se može procijeniti mogu li se smatrati uzdržavanim članovima

PODJELA OSOBNOG ODBITKA ZA UZDRŽAVANE ČLANOVE:
    Ako oba bračna druga ostvaruju dohodak i uzdržavaju članove uže obitelji, osobni odbitak za uzdržavane članove uže obitelji u načelu dijele na jednake dijelove, ali mogu utvrditi i drugačiju raspodjelu.
    Ovom mogućnošću mogu se koristiti i druge osobe koje nisu bračni drugovi ako istodobno zajednički uzdržavaju jednog ili više članova svoje uže obitelji.

Ako se osobe ne mogu dogovoriti o raspodijeli dijela osobnog odbitka za uzdržavane članove i uzdržavanu dijecu, a jedan od uzdržavatelja traži preraspodijeu osobnog odbitka, tada se osobni odbitak dijeli na jednake dijelove.

Više o svim vrstama osobnih odbitaka i uvećanjima ima na slijedećoj web stranici PU http://ccenterclient.porezna-uprava.hr/ odabarati - POREZNA OSLOBOĐENJA, OLAKŠICE I POREZNO PRIZNATI IZDACI ZA GRAĐANE pa OSOBNI ODBITAK i na kraju Osnovni osobni odbitak

Sorry još jednom....

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa
    lijevo u prizemlju sve obaviš.
    Ups evo me opet......žensko kad su strane u pitanju.....

nije lijevo u prizemlju nego desno.

8)

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Citiraj MBee prvotno napisa
    Gdje se to predaje? I čiji nalaz i mišljenje? Jer mi imamo samo riješenje od HZZO-a. Nalaze i mišljenje imamo od doktora kod kojih se liječimo.
    mg1975 je lijepo i detaljno objasnila gdje a kako rekoh kad sam ja predavala još je sve obavljao CZSS koji nam je i izdao Nalaz i mišljenje (doduše ja ga imam i od HZZO-a ali zato što sam ga osobno otišla tražiti kod njih u Urudžbeni).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mg1975, hvala ti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure molim vas pomoć da sad ne iščitavam sve jer sam u gužvi. Koji papiri trebaju za kontrolno vještačenje. Dal samo svi nalazi od dijagnoza ili ko i prije okulist, otorinac i dal trebamo obavit psihologa, da se stignem negde naručit, da ne plaćam privat. Jer nas je kod prvog vještačenja pregledo psiholog koji je bio u komisiji, pa nam je reko da za slijedeće vještačenje moramo donjet nalaz psihologa, a ne znam dal sad to traže ili ne. Mi imamo kontrolno slijedeće godine rekli su mi u 4-5 mjesecu al ću ja ranije predat papire jer kod nas komisija radi (bar je radila prije samo do 30.06.) pa da stignem sve zbavit.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sto ti pise u vazecem Rjesenju? Nama je pisalo da nam je kontr. vjestacenje u tom i tom mjesecu s nalazima tim i tim. Trebalo bi pisati. Nama za kv nisu trebali svi nalazi kao za 1. put (okulist, psiholog, otorinac...) nego samo nalazi onih specijalista koji su relevantni za problem zbog kojeg smo i dobili pravo na njegu. Recimo, ako su problem kod vas recimo alergije, onda ce ti traziti samo novi nalaz alergologa.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala na brzom odgovoru, stvarno nisam provjeravala što piše u rješenju, ali sam zapamtila to što mi je reko psiholog u komisiji pa me samo to muči, ostale nalaze ću sve imat jer su nam većinom sve kontrole u ožujku, pa će biti friške.

I još jedno pitanje da li i za KV moraju bit preporuke za produljenje PD u nalazima.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

imam ja jedno pitanjce:
    mi se moramo javit na kontrolno vještačenje u siječnju, a pošto sljedeće kontrole obavljamo tek sa tri godine koje nalaze ja trebam predati?
    jel one s pregleda sa dvije godine?

a šta treba za prelazak na SRV, i kad je to moguće?
    sad mi palo na pamet da bi možda to mogla tražit do treće godine?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •