Stranica 13 od 58 PrviPrvi ... 3111213141523 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

piše da se javim kako bih eventualno podnijela zahtjev za produženje njege i novu medicinsku dokumentaciju.

Ja ću otići ali imam staru dokumentaciju, a novu mogu imat tek u siječnju jer sam tako planirala kad je pisalo na rješenju u siječnju.
    baš me zanima šta će mi reći ?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

AnneMary
    Skroz drukčiji dopis od HZZO od mog. Kao što sam već napisala ja sam papire predala 23.11. a vještačenje mi je trebalo biti u 11 mj.-još nisam dobila rješenje. Na dopisu kojeg su mi, također iz Jukićeve, poslali 16.10 piše: ...potrebno je da se javite u HZZO, Jukićeva 12 kako biste eventualno podnijeli zahtjev za nastavak korištenja prava... Ukoliko traženo ne dostavite do kraja studenog 2009 donijet ćemo riješenje kojim po službenoj dužnosti obustavljamo navedeno pravo. AnneMary javi šta su ti rekli, a ja javim kad stigne rješenje.

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da li ste ikada cule za nekoga da je dobila produzenje porodiljnog u svrhu njege djeteta iako otac ne radi puno radno vrijeme. Odnosno ne radi u RH. I djelomicno niti ne zivi u RH.
    Jel znate nekoga??

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Meni piše ukoliko se ne javim u roku 8 dana da će pravo biti ukinuto po službenoj dužnosti!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

...ako ima netko stručan, molim pomoć...situacija mi je ovakva:
    trenutno sam na porodiljnom dopustu (službeno do djetetovog 1. rođendana koji je 28.01.2010.), a u međuvremenu je ukinut cijeli odjel u mojoj firmi tako da bi nakon povratka na posao trebala ući u program zbrinjavanja zaposlenika iliti dobiti otkaz+otpremninu. U međuvremenu sam predala zahtjev za njegom djeteta s posebnim potrebama i nadam se da će mi ga komisija odobriti do isteka porodiljnog, što znači da bi zbog korištenja njege bila do daljnjeg zaštićena od otkaza.

A zanima me:
    1. da li imam pravo (ukoliko prekinem porodiljni ranije, tj. još ove godine) iskoristiti godišnji za 2009. godinu prije no što krenem na njegu, a da mi u tom periodu poslodavac ne može uručiti otkaz? pravnica u firmi mi je jedino objasnila kako sam zaštićena 15 dana od povratka s porodiljnog, a nakon toga se pokreće postupak zbrinjavanja.
    Važno mi je da zbog korištenja njege do daljnjeg ostanem u statusu stalno zaposlene osobe.

2. da li tijekom iduće godine (ako sam na njezi djeteta) imam pravo na godišnji odmor? hvala

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

roditeljski dopust mi traje do kraja siječnja, a mali će napuniti godinu dana početkom siječnja (prijevremeno rođenje)
    da li će, ako dobijem dopust za njegu, produljenje teći od njegovog rođendana ili od kraja siječnja do kad mi je rješenje?

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Peppy prvotno napisa
    trenutno sam na porodiljnom dopustu (službeno do djetetovog 1. rođendana koji je 28.01.2010.), a u međuvremenu je ukinut cijeli odjel u mojoj firmi tako da bi nakon povratka na posao trebala ući u program zbrinjavanja zaposlenika iliti dobiti otkaz+otpremninu. U međuvremenu sam predala zahtjev za njegom djeteta s posebnim potrebama i nadam se da će mi ga komisija odobriti do isteka porodiljnog, što znači da bi zbog korištenja njege bila do daljnjeg zaštićena od otkaza.

A zanima me:
    1. da li imam pravo (ukoliko prekinem porodiljni ranije, tj. još ove godine) iskoristiti godišnji za 2009. godinu prije no što krenem na njegu, a da mi u tom periodu poslodavac ne može uručiti otkaz? pravnica u firmi mi je jedino objasnila kako sam zaštićena 15 dana od povratka s porodiljnog, a nakon toga se pokreće postupak zbrinjavanja.
    Važno mi je da zbog korištenja njege do daljnjeg ostanem u statusu stalno zaposlene osobe.

2. da li tijekom iduće godine (ako sam na njezi djeteta) imam pravo na godišnji odmor? hvala

Nisam baš stručna,možda će druge curke bolje znati ali,ja bih rekla da ako imate osnove za produženu njegu,da ju tražite,ali je pitanje koliko imate do kraja isteka 1g djetata i da li će ti poslodavac htjeti dati papir na kojem piše da si stalno zaposlena,kad je već najavio otpuštanje i ostalo,e sad trebao bi i s ljudske strane,ako ti odobre njegu i sve se lijepo posloži u tom slučaju ti za vrijeme njege nebi smio dati otkaz,za godišnji ne znam
    Ustvari sve to sa godišnjim ne znam,ali mislim u tvom slučaju ako imate osnove za njegu da ju tražite a ovo sa godišnjim,iskreni mi nije jasno zašto bi prekidala porodiljni i išla na godišnji,mislim da bi si u tom slučaju samo zakomplicirala stanje,jer na njegu se ide kada je majka zbog pojačane njege djteta traži ostaje još sa njim da ga njeguje,budeš li prekidala zbog godišnjeg,nisam sigurna da će ovi na HZZO s razumjevanjem na to,jer kužiš išla si raditi a djetu treba njega

eto moje skromno mišljenje ali najvažnije od svega je da nazoveš u HZZO i da njih sve detaljno ispitaš,prilično su susterljivi,sretno

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa
    roditeljski dopust mi traje do kraja siječnja, a mali će napuniti godinu dana početkom siječnja (prijevremeno rođenje)
    da li će, ako dobijem dopust za njegu, produljenje teći od njegovog rođendana ili od kraja siječnja do kad mi je rješenje?
    Kontam do kraja rješenja,to bi bilo logičnije ali nazovi sve u HZZo kao što sam već rekla forumašici gore,susretljivi su i one će vam dati točne informacije,mi ovdje uglavnom znamo koliko smo se same informirale

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Oni ne znaju ništa dok ti njima ne napišeš, da je mali ranije rođen, ak napišeš , onda bi mogli pisati od 30.01, ak ne od rođendana!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Peppy prvotno napisa

A zanima me:

Ak je takva frka, bilo bi pametno da ne tražiš godišnji, jer ti je njega bitnija.

Na godišnji ćeš imati pravo ako ćeš raditi u toj godini , pa i samo jedan dan!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa

Oni ne znaju ništa dok ti njima ne napišeš, da je mali ranije rođen, ak napišeš , onda bi mogli pisati od 30.01, ak ne od rođendana!
    tnx, ja u zahtjevu napisala da mi traje do kraja mjeseca pa neka odluče (vidjela pp, tnx)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

zahtjev za njegu sam već predala (mislim da je prošlo otprilike mjesec dana) i u firmi sam najnormalnije dobila potvrdu o zaposlenju tako da bi odmah nakon isteka porodiljnog krenula na njegu..naravno da mi je njega važnija od godišnjeg, al su mi kolege bacili bubicu u uho kako bi si mogla iskoristiti godišnji prije početka njege, a to u mojem slučaju znači 1 i pol pune plaće+regres, što je lijepa svota prije početka primanja mizerne naknade za njegu od 2100 kn.
    mislim da na kraju neću riskirati nego ću se pokušati iduće godine izboriti za godišnji...

hvala cure!

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Peppy, za vrijeme godišnjeg MOŽEŠ dobiti otkaz, za vrijeme njege ne možeš, pa ti vidi

Mrs Happy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jos jednom pitam, ako netko ima iskustva ili ste cule da je netko uspio produziti porodiljni iako otac ne radi na puno radno vrijeme, tj vecinu vremena niti ne zivi u RH?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mrs Happy, najbolje ti je otic ili nazvat najblizi Hzzo i pitat, tako ces dobit pouzdanu informaciju.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo ja danas bila u Jukićevoj.
    predala sam zahtjev za prekid njege sa 31.01 i 01.02. idem na posao.

nisam tražila produžetak jer je cura o.k. i malo je vjerovatno da bih ga dobila, a i svejedno moram radit radi prosjeka i budućih planova.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Curke ja sam staro- nova rodica. Predala sam sve papire za njegu djeteta nakon što trebam početi raditi 4.1.2010.Zanima me jel tko zna dali bi dobila produženje s obzirom da moje malo zlato ima rupicu na srcu, i u 2. mjesecu života je imala nekakve -Apnea i Konvulzje-.Te tri dijagnoze je pedijatrica stavila na preporuku.Šta mislite vi?Mi se nadamo da ćemo dobiti?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

m@m, tesko je to prognozirati, svaka komisija je drugacija.
    ali drzimo ti fige!!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Evo, danas stiglo rješenje. Dobili smo još 6 mj tj. novo vještačenje u svibnju 2010. :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kako izgleda "vještačenje"?
    dijete ima godinu dana i tražila sam dopust za njegu zbog alergija i at.dermatitisa...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas je to izgledalo kao razgovor o zdrastvenim problemima koje dijete ima. Nije bilo fizičkog pregleda.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

i mi jučer dobili konačno rješenje kako smo dogovorili, radim od 01.02.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a ja danas dobila od hzzo-a da dostavim hitno rjesenje o njezi.
    papire sam predala ali jos nista nisam dobila. i sta sad?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

meni su produžili pravo na srv do kad sam tražila - listopad 2010.

nisu me zvali na vještačenje ali su imali čudne zahtjeve vezano za potvrdu o zaposlenju. tražili su da mi firma da potvrdu na kojoj piše da sam zaposlena na puno radno vrijeme (nisu spominjali -neodređeno- kao prije). čudna stvar pošto pravo na srv koristim više od godinu dana i ovo mi je drugo produljenje.

sretna sam i zadovoljna makar znam da ima cura čija djeca imaju VUR a nisu dobile produljenje.
    ja sam već bila nabrušena na žalbu.

molbu sam predala bez obzira što je nisu tražili - i potanko sam opisala zašto je važno da dijete nije u vrtiću duže od 5 sati a stoga i da ja radim skraćeno. možda mi je to svaki put upalilo

sretno svima!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    meni su produžili pravo na srv do kad sam tražila - listopad 2010.

nisu me zvali na vještačenje ali su imali čudne zahtjeve vezano za potvrdu o zaposlenju. tražili su da mi firma da potvrdu na kojoj piše da sam zaposlena na puno radno vrijeme (nisu spominjali -neodređeno- kao prije). čudna stvar pošto pravo na srv koristim više od godinu dana i ovo mi je drugo produljenje.
    Curice uvijek se traži Da je PUNO RADNO VRIJEME ( bez obzira kaj si ti na SRV, u firmu si primljena kao na puno radno vrijeme) i to nije ništa novo!
    Jedino mi je čudno to vrijeme do kad si ti tražila ( mene se nikad nije pitalo do kad ja kaj hoću)

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, meni su vratili moju i mm-ovu potvrdu o zaposlenju jer nije pisalo na puno radno vrijeme.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

sjećam se da je prije bilo važno da radiš na neodređeno, barem kad sam krenula u sve to preko CZSS-a.

u HZZO-u su me tražili da ispunim obrazac u kojem sam trebala navesti do kad izabrani pedijatar preporuča srv. sad im je jako važno mišljenje pedijatra koji ionako prepiše i sve sazna iz nalaza specijalista....to mi je malo čudno...

i ovaj put me nisu tražili uputnicu za liječničko povjerenstvo a prošli put jesu!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Maxi meni isto izgleda odlično ta ideja sa molbom u kojoj detaljno opišeš potrebe djeteta i svoje poteškoće. Teorija je teorija, a život nosi nešto šta teorija teško pretpostavi.
    Planiram upis djeteta u vrtić na jesen i sad mi je teško odlučit na koliko da je upišem. Rado bi je upisala u 6-satni, ali šta ako mi ne odobre SRV onda mi treba 10- satni. UPisi su u 4 mj. polazak u vrtić u 9, a komisja u 8 mjesecu. Kako to uklopit? TAkođer se bojim i kad kažem da je dijete imalo neke poteškoće da će me vrtić odbit.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    sjećam se da je prije bilo važno da radiš na neodređeno, barem kad sam krenula u sve to preko CZSS-a.

u HZZO-u su me tražili da ispunim obrazac u kojem sam trebala navesti do kad izabrani pedijatar preporuča srv. sad im je jako važno mišljenje pedijatra koji ionako prepiše i sve sazna iz nalaza specijalista....to mi je malo čudno...

i ovaj put me nisu tražili uputnicu za liječničko povjerenstvo a prošli put jesu!
    mene su uvijek tražili da se piše puno radno vrijeme i u CZZo i u Hzzo, žena iz Czzo mi je to posebno napomenula ( žena u kadrovskom je jednom ispunila na polovično radno vrijeme, ali sam ja urgirala jer su mi rekli da sam u firmi prijavljena kao puno radno vrijeme, bez obzira što polovično radim radi djeteta)
    Mi bili na komisiji u 9 mjesecu i nisam davala taj papir od pedijatra, pa me teoretski zanima slijedeće:
    ak je velim da tražim produženje SRV daljnih 3 godine tj. do škole da li to znači da u idućih recimo 2.5 godine ću biti na SRV, i neću ići na kakve komisije.

Inače mala je alergičar, pa se nešto malo smanji, pa opet iznikne nekaj novog kak onda s time????????

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da se ne radi o traženju već ti komisija odluči kad je iduće vještaćenje.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Drage moje!
    Nikako se stici javiti.Bila sam pitala da li cu ostati bez primanja,kada muza poslodavac odjavi,trebao ga odjaviti krajem prvog mj.,prekidanje ugovora.Raspitivala se u knjigovode i kaze da moraju biti oboje zaposleni ili gubim sve.I na Bozicno jutro zvoni mob. i mome muzu se nudi posao.I da,dobio je posao! Tako da mi puno lakse!

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj aleksandra prvotno napisa
    Drage moje!
    Nikako se stici javiti.Bila sam pitala da li cu ostati bez primanja,kada muza poslodavac odjavi,trebao ga odjaviti krajem prvog mj.,prekidanje ugovora.Raspitivala se u knjigovode i kaze da moraju biti oboje zaposleni ili gubim sve.I na Bozicno jutro zvoni mob. i mome muzu se nudi posao.I da,dobio je posao! Tako da mi puno lakse!
    Aj hvala Bogu

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nama njega istiće 5/2/2010, tj. tada R navršava 3 godine.
    Ja bi htjela predati papire za produljenje.
    Kako ide taj postupak, koliko prije moram predati.
    Nisam dobila poštom nikakvu obavijest?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Paws, možda ti još stigne doma dopis do 25, ak ne onda predaj sama papire bez poziva.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Paws, možda ti još stigne doma dopis do 25, ak ne onda predaj sama papire bez poziva.
    A koliko prije da predam?
    I kako to onda ide dok mi ne stigne novo rješenje ne moram na posao, do datuma novog rješenja mi još vrijede sva ova sadašnja prava, jesam u pravu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel tebi piše točno do trećefg rođemndana ili komisija u 2 mjesecu.

Ak piše do rošđendana predaj cca 25 dana prije, ak piše u drugom mjesecu možeš predati i u drugom mjesecu.

Meni je pisalo komisija u 9 mjesecu, a papir mi je stigao 28.8.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a meni nije stigao nikakvi papir pa sam se zeznila

koliko ste dugo cekale odgovor komisije kad ste poslale papire? ja sam predala ima 3 tjedna, mozda koji dan vise pa jos nista... dobro, bili su blagdani, znam...

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

jel tebi piše točno do trećefg rođemndana ili komisija u 2 mjesecu.

Ak piše do rošđendana predaj cca 25 dana prije, ak piše u drugom mjesecu možeš predati i u drugom mjesecu.

Meni je pisalo komisija u 9 mjesecu, a papir mi je stigao 28.8.
    Piše kontrolno vještačenje u veljači!
    Znači da čekam kada dođe njihovo pisamce?
    I u kojem roku od kada stigne moram dostaviti dokumente?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj paws prvotno napisa

Piše kontrolno vještačenje u veljači!
    Znači da čekam kada dođe njihovo pisamce?
    I u kojem roku od kada stigne moram dostaviti dokumente?
    čekaj papir do 25 ili 28. 1., ak ne onda predaj i bez tog papira, meni je stiglo preporučeno u stilu vidimo da vam u 9. mjesecu prestaje važiti SRV, pa bi bilo pametno da predate ako želitenastaviti, SRV. Nije mi pisao rok predaje, već sam otišla cca 10 dana kasnije ( baš sam čekala nekakvi papir) i predala. Rješenje sam dobila oko 20.10 da mi se produžuje.

neke su cure pisale da su dobile običnu poštu, i rok da predaju u roku 8 dana, pa stvarno oni nemaju pojma kad je kaj došlo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

cure (posebno jelena.O), sutra imamo "komisiju", prije ste mi napisale kako to izgleda (kao razg. o zdr.problemima djeteta), ali ono što me sad zanima je sljedeće:
    - budući je dijete dosta teški alergičar / atopičar, nisam imala namjeru davati ga u jaslice pa se nisam raspitivala ni postoje li uvjeti u nekim od naših jaslica za takvu djecu i postoji li onda mogućnost da se dijete upiše u takve jaslice (čula sam da im onda posebno kuhaju, ali mi smo na sve živo alergični: brašno, mlijeko, jaja, govedina, janjetina... pa ne znam postoje li preduvjeti i za takvu djecu jer znam da se ne smije unositi svoja hrana (btw, čime je to definirano?))
    - da li postoji neki naputak ili sl. na koji se mogu pozvati ako mi gore navedeno budu naveli kao mogućnost i odbiju produljenje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pošto sam ja prozvana odgovorit ću ti.
    Bilo bi dobro da svakako napomeneš da djete jede posebnu hranu, koja se jako razlikuje od druge dječje hrane, da bi ti puno značilo da ostaneš doma uz djete , jer tako najbolje možeš kontrolirati njegove potrebe i naći traženja pravog načina rješavanja. Da djete ne spava ( bar moje nije do prije 6 mjeseci i to me jako opterećivalo, jer i ja nisam spavala).
    REci da se često i osipava ako je nešto novo , a nije mu po "volji", pa da i to moraš kontrolirati kaj mu ne paše.
    Da imaš posebnu metodu njegovanja kože, ovisno o stadiju kože, te upotrebu kortikosteroida.

Mislim da za djecu koji su takvi alergičari , bilo bi pametno da ostanu još doma.
    Postoje jaslice koje kuhaju posebno , ali da ti odmah kažem da tu baš i nije zamjena za hranu koju drugi dobivaju. Moja se u "samo " par prehrmbenih proizvoda razlikuje od druge djece, i dobiva puno manje od drugih ( bar koliko ja kontroliram što se tiče hraninbenih i energetskih ) , pa joj puno znači da je ipak i prije i poslije nahranim s hranom koja je pogodna za nju, a da ona pri tome može biti socijalizirana.
    Sad koliko bi se oni prilagodili tebi , ne znam, mi ipak jedemo i jaja , svo voće ( bez breskve, narandže, limuna), sve voće (bez paradajza), brašno, nikako mlijeko i mliječne proizvode brašno, soju i konzervanse.Inače smo hranu definirali u skladu s njezinim nalazima.

Nama inače doktorica nije bila sklona da na da papire za prvu komisiju ( pedijatrica), ali je ipak dala, čak nam je bila jedamput u komisiji , ali djete još bilo u velikim alergijama, a sklono bronhitisima, čak nas je i poslala da se cjepimo u bolnici ( Moparu) mada je već tad jela jaja ( i bila negativna na njih cca 1 godinu), jer se bojala da nekaj ne iskrsne ( srećom nije). Njezina procjena je bila da će to proći do godine dana, a mala sad skoro ima 4 godine, i već 1.5 godinu je na istom ( bar što se prehrane tiče), dok su joj vanjski alergeni pojačani.

Nadam se da ćete proći, pa još malo skupa uživati, a za ljeto skočimo kod vas da malo banjamo noge.

Sretno!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

iman sad i ja pitanje. moje rjesenje je negativno kako sam i ocekivala. ono je pravomocno 15 dana nakon potpisa da sam ga primilia i onda se vracam na posao? jel trebam ista ic na mirovinsko? ne triba mi nikakav potpis ili nesto?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

malena beba a da to pitaš na Hzzo 0800/7979

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Maya_78 da li ste dobili produljenje?
    Ja u ponedjeljak nosim papire na hzzzo isto za njegu.Mali (4.5) mi ima astmu i alergiju na grinje ,ambroziju i dlaku.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

evo, da javim da smo dobili njegu i to na godinu dana
    ne zato što je tehnički teško nahraniti i njegovati malca (teškog) alergičara/atopičara niti zato što bih mogla imati problema s jaslicama i sl. (rekli da ih se to apsolutno ne tiče; da... bili su malo bahati, al' ko ih šljivi) nego zato da mali malo "stasa" i prevlada teškoće
    ok, nisam se svađala, izašla van i bye bye
    uglavnom, tražili su i demonstraciju što znači "intenzivni svrbež" kako je dr. ped. napisala pa sam im pokazala "ranice"
    vidi se da nisu ni pročitali med.dokumentaciju, samo su preletjeli moju zamolbu i preporuku dr.ped. i to dok sam ja bila tamo...
    to je to...
    i rekli su da za takve dijagnoze daju obično godinu dana (iako su mi telefonski ranije rekli 6 mj.)

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    iman sad i ja pitanje. moje rjesenje je negativno kako sam i ocekivala. ono je pravomocno 15 dana nakon potpisa da sam ga primilia i onda se vracam na posao? jel trebam ista ic na mirovinsko? ne triba mi nikakav potpis ili nesto?
    Pravomoćnost ti ima različite rokove. Ovisi što ti točno piše u rješenju npr. danom potpisa, 15 dana od primitka i sl. Nakon što se ostvare uvjeti za pravomoćnost ti se vraćaš na posao i ništa ti dodatno ne treba, nikakav potpis ni ništa. Možeš mi još na pp prepisati točno iz rješenja pa da budemo 100 % sigurne kad ti istiće rješenje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Malena beba aj napiši šta ti točno piše i kako to ide sa negativnim rješenjem.
    MAja šta to znači "malo stasa" - pretpostavljam da misle na nema težinu koju bi trebalo dijete imat u toj dobi?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj split prvotno napisa
    MAja šta to znači "malo stasa" - pretpostavljam da misle na nema težinu koju bi trebalo dijete imat u toj dobi?
    Da malo odraste i možda nešto preraste!

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj amel prvotno napisa
    Citiraj malena beba prvotno napisa
    Pravomoćnost ti ima različite rokove. Ovisi što ti točno piše u rješenju npr. danom potpisa, 15 dana od primitka i sl. Nakon što se ostvare uvjeti za pravomoćnost ti se vraćaš na posao i ništa ti dodatno ne treba, nikakav potpis ni ništa. Možeš mi još na pp prepisati točno iz rješenja pa da budemo 100 % sigurne kad ti istiće rješenje.
    sad vidim, pise s danom primitka rjesenja
    nisam pazljivo gledala

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zanima me zna li tko kakav je postupak i koliko traje ako se sa njege zeli prijeci na SRV? Hitno je...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •