Stranica 14 od 58 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Lucija najbolje da nazoveš 0800/7979. Ne bi trebalo dugo trajati, mislim da bi trebala u firmi dogovoriti od kad bi radila SRV. ( bar sam ja tak radila, ali je to bilo prije godinu dana).

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovih dana trebamo predati papire za kontrolno vjestacenje (alergologica napisala preporuku za jos 6 mj)
    Ali mi zelimo ako pozitivno izvjestace prijeci na SRV. Kakva su vasa iskustva? Jel to problem?
    Napise li se to u zamolbi? Jel opet traze djecu na vjestacenju ili samo gledaju papire?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da ne tražim, cure može mi neko na brzinu odgovoriti, do kada trebamo predati papire u Žajinu za dječji doplatak do kraja prvog mjeseca ili drugog totalno sam zaboravila?
    Meni 10.04. ističe produljenje za njegu, ne želim više tražiti produljenje, trebam li to nekome javiti ili....? Hvala!

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ivana-zg za produljenje DD-a treba predati papire do kraja 2. mjeseca, ali ti je moj savjet da to sad obaviš jer nema gužve.
    Mi smo predali prošli tjedan, bila su 2 čovjeka ispred mene.

Ima novi obrazac koji je dostupan na http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=752 pod točkom 1.7. Lijepo se otvori obrazac u pdf-u ispuniš ga i printaš.
    Još kad bi ga mogli poslati mailom........možda u bliskoj budućnosti

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[b]mg1975[/b hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa
    ivana-zg za produljenje DD-a treba predati papire do kraja 2. mjeseca, ali ti je moj savjet da to sad obaviš jer nema gužve.
    Mi smo predali prošli tjedan, bila su 2 čovjeka ispred mene.

Ima novi obrazac koji je dostupan na http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=752 pod točkom 1.7. Lijepo se otvori obrazac u pdf-u ispuniš ga i printaš.
    Još kad bi ga mogli poslati mailom........možda u bliskoj budućnosti
    Zanima me onaj broj iz radne knjižice to je nakaj novo, koliko se sječam tog nje bilo u starim formularima.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    sad vidim, pise s danom primitka rjesenja
    nisam pazljivo gledala

Može odgovoriti netko sa iskustvom!

Znači kada stigne negativno rješenje i kada ga preuzmeš taj dan bi trebala ići raditi ili...?

Molim Vas ako netko zna da se javi

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ako sam dobro pratila, mislim da sutra dan od preuzimanja rješenja trebaš ići radit.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Hvala AnneMary
    Još ako može brzinska potvrda da li sam nabrojala sve potrebne dokumente što trebam predati za produljenje, nije SRV nego bez povratka na posao.

1. POTVRDA o zapolenju na PUNO RADNO VRIJEME za mene i muža
    2. Medicinsku dokumentaciju vezanu uz primarne bolesti djeteta
    3. Zahtjev koji se piše na formular dobije se u Hzzo
    4. moj zahtjev ( na njemu ne zaboravi napisati kak se zoveš, adresa, broj telefona i sve kaj se traži)
    5. rodni list djeteta
    6. obje osobne
    7. kopija kartice za uplatu
    8. Kopija zadnjeg rješenja bez obzira na koga se vodi.
    9. preporuka od pedijatra
    10. uputnica za komisiju

Nemam zadnje dve točke, znači uputnicu od pedijatra i uputnicu za komisiju, da li mogu predati bez toga s obzirom da če rješenje vjerojatno biti negativno?

Ujutro moram predati, hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj paws prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala AnneMary
    Još ako može brzinska potvrda da li sam nabrojala sve potrebne dokumente što trebam predati za produljenje, nije SRV nego bez povratka na posao.

1. POTVRDA o zapolenju na PUNO RADNO VRIJEME za mene i muža
    2. Medicinsku dokumentaciju vezanu uz primarne bolesti djeteta
    3. Zahtjev koji se piše na formular dobije se u Hzzo
    4. moj zahtjev ( na njemu ne zaboravi napisati kak se zoveš, adresa, broj telefona i sve kaj se traži)
    5. rodni list djeteta
    6. obje osobne
    7. kopija kartice za uplatu
    8. Kopija zadnjeg rješenja bez obzira na koga se vodi.
    9. preporuka od pedijatra
    10. uputnica za komisiju

Nemam zadnje dve točke, znači uputnicu od pedijatra i uputnicu za komisiju, da li mogu predati bez toga s obzirom da če rješenje vjerojatno biti negativno?

Ujutro moram predati, hvala
    Ak nemaš te papire predaj bez toga, njezina dok. je bila na go, kad sam predalala, a zamjena se nije htjela pačati, pa sam predala bez toga i dobila. Ak kaj komentiraju , reci da budeš donijela.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Baš sada zovem onaj hzzo broj 08007979, ali je u kvaru
    Gdje trebam predati papire(na koju adresu)
    u svoj područni hzzo u Sesvetama ili negdje u Zagrebu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Tam gdi si predalala papire za porodiljsko, ak si bila tad u sesvetama

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

curke znam da gnjavim, ali jel trebam ja uz ovaj zahtjev za dječiji doplatak predati zadnju fotokopiju odluke o produljenju? mislim da morem, jer mi zadnji put službenica nije hijela uzet, pa su mi zbog toga prestali isplaćivati doplatak...dobila sam zaostatke tek nakon što sam se žalila....mogu li ja to poštom poslat u Žajinu...ja to produljujem do 10.04 moram li im to naglasit ili će sami to vidjeti

ovo mi je bitno a niste mi odgovorile 10.04. mi istiće produljeni porodiljni, ne želim tražiti ponovno produljenjee kakav je proces u tome slučaju, trebam li kakve papire i moram li se kome javiti, pošto to više nije u nadležnosti socijalne službe............

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    curke znam da gnjavim, ali jel trebam ja uz ovaj zahtjev za dječiji doplatak predati zadnju fotokopiju odluke o produljenju? mislim da morem, jer mi zadnji put službenica nije hijela uzet, pa su mi zbog toga prestali isplaćivati doplatak...dobila sam zaostatke tek nakon što sam se žalila....mogu li ja to poštom poslat u Žajinu...ja to produljujem do 10.04 moram li im to naglasit ili će sami to vidjeti

ovo mi je bitno a niste mi odgovorile 10.04. mi istiće produljeni porodiljni, ne želim tražiti ponovno produljenjee kakav je proces u tome slučaju, trebam li kakve papire i moram li se kome javiti, pošto to više nije u nadležnosti socijalne službe............
    Naravno da treba kopija rješenja, jer na osnovu toga ti imaš pravo, jedino ako je rješenje isto ko i ono koje si prošle godine predala onda će ti teta vrastiti.

Da li tebi piše baš rješenje do 10.4. ili samo u 4.mjesecu, ak ti je fiksno do 10.4. onda ćeš do tad i dobiti dječji, u slučaju da piše u 4.mjesecu, onda će te tražiti novo rješenje. Znači ne trebaš ništa napominjati,nekad se moglo slati i poštom , sad ne zanm da li to još važi, pa se prošetaj ili pošalji muža.

Kaj se tiče ne produženja, pitaj AnneMary, jer je to ona zadnja radila.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno da treba kopija rješenja, jer na osnovu toga ti imaš pravo, jedino ako je rješenje isto ko i ono koje si prošle godine predala onda će ti teta vrastiti.

Da li tebi piše baš rješenje do 10.4. ili samo u 4.mjesecu, ak ti je fiksno do 10.4. onda ćeš do tad i dobiti dječji, u slučaju da piše u 4.mjesecu, onda će te tražiti novo rješenje. Znači ne trebaš ništa napominjati,nekad se moglo slati i poštom , sad ne zanm da li to još važi, pa se prošetaj ili pošalji muža.

Kaj se tiče ne produženja, pitaj AnneMary, jer je to ona zadnja radila.

puno ti hvala...danas sam ponovno čitala i piše da vještačenje treba obaviti uponovno u 4 mj. ja ne znam od kud meni da je to do 10. 04. činilo mi se kao da su to negdje bili naveli...hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ivana zg, ništa onda uživaj do kraja 4 mjeseca, jer na to imaš prapo , a za prekid pitaj AnneMary

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Paws nama u Splitu nikad nisu ni trebala ta dva "papira" mislim na uputnicu pedijatra i osobnu zamolbu.

Smedja kod nas (ka da pišem iz Amerike) se prilikom predaje dokumentacije za novo vještačenje popunjava obrazac na kojem zaokružiš šta tražiš (njegu ili SRV).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nije mi jasno ovo u vezi DD. Predali dokumentaciju i u prilogu rješenje na kojem piše do kad je njega i ostvarili pravo na DD, a sad ponovo predat istu dokumentaciju bez obzira šta rj. vrijedi do 7 mjeseca???
    Ako već moram predat ponovo zahtjev da li moram ponovo i dokumentaciju? Sve im je u arhivi!

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ljudi ja pliz pomoć,znam da ima onih koje zanaju,ovako do kraja 3mj trebam predati papire za novo vještačenje,e sad mene zanima,osim ovih redovnih nalaza koje imamo,koji su vezani uz naše probleme,u našem slučaju ortoped,toplice itd mene zanima da li ja i kod ovog vještačenja moram skupiti nalaze od svih onih doktora,neuropedijatra,opet ići na regled,sluha očiju ili sada to netrebam ponovno sve vaditi,mislim sa ovim stvarima hvala bogu nemamo problema,nadam se da nisam zakomplicirala pitanje,hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj split prvotno napisa Vidi poruku
    Nije mi jasno ovo u vezi DD. Predali dokumentaciju i u prilogu rješenje na kojem piše do kad je njega i ostvarili pravo na DD, a sad ponovo predat istu dokumentaciju bez obzira šta rj. vrijedi do 7 mjeseca???
    Ako već moram predat ponovo zahtjev da li moram ponovo i dokumentaciju? Sve im je u arhivi!
    Sad moraš predati papire, ako želiš obnoviti za iduću godinu ( od 3. 2010), ne budi lijena i predaj sve skupa, ak ti kaj vrate vrate.

Meni nisu ništa vratili, osim rodnih listova, mada sam u 10 mjesecu predala novo ( isto) rješenje, za produženje, jer smo tad imali komisiju.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa Vidi poruku
    ljudi ja pliz pomoć,znam da ima onih koje zanaju,ovako do kraja 3mj trebam predati papire za novo vještačenje,e sad mene zanima,osim ovih redovnih nalaza koje imamo,koji su vezani uz naše probleme,u našem slučaju ortoped,toplice itd mene zanima da li ja i kod ovog vještačenja moram skupiti nalaze od svih onih doktora,neuropedijatra,opet ići na regled,sluha očiju ili sada to netrebam ponovno sve vaditi,mislim sa ovim stvarima hvala bogu nemamo problema,nadam se da nisam zakomplicirala pitanje,hvala
    Samo primarne bolesti djeteta ( tj. ono s ćime imate problema, ništ više)

I sve ono drugo kaj je već navedeno stranicu , dvije prije!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni produljenje traje do 4mj. savjetovali ste mi da odem sredinom ožujka u Jukićevu napisati zahtjev da ne želim ponovno produljenje....e sad meni se firma zatvara kao u 3mj...ali isto tako se može zatvoriti već u 2mj. ili u 4,5mj.
    Ako se firma zatvori prije isteka porodiljnog, moram li ja obavjestiti HZZO o tome, ili će to napraviti firma, i predpostavljam da to znači da gubim prava do 4mj.?
    Hvala!!!!
    Koga da zovem u HZZO, znate li ime nekoga tko se stvarno kuži u ovu problematiku da me ne vozaju?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa Vidi poruku
    predajes te nalaze koje imas (dakle samo one za ono od cega dijete boluje, vise se ne trazi ono drugo), onaj zahtjev sta dobijes u HZZO-u, potvrdu o zaposlenju na puno radno vrijeme za oba roditelja i preporuku pedijatra.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj split prvotno napisa Vidi poruku
    predajes samo zahtjev sa rjesenjem o dopustu za njegu. i inace se ne salje dokumentacija, ona je jednom poslana i to je to. saljes svake god samo potvrde o prihodima za proslu god.

kad ti bude isticalo rjesenje oni ce ti sami poslati zahtjev da dostavis novo u nekom roku.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa Vidi poruku
    predajes samo zahtjev sa rjesenjem o dopustu za njegu. i inace se ne salje dokumentacija, ona je jednom poslana i to je to. saljes svake god samo potvrde o prihodima za proslu god.

kad ti bude isticalo rjesenje oni ce ti sami poslati zahtjev da dostavis novo u nekom roku.
    Ne treba prihodi jer je to neosvisno o prihodima.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne treba prihodi jer je to neosvisno o prihodima.
    ma da nisam dobro srocila, pod onim ''i inace'' sam mislila na onaj ''obicni'' dd

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pola linkova u temi ne radi otkad se preselio forum.

Pitanje: koji članak i stavak dijete treba zadovoljiti (stupanj oštećenja zdravlja) da bi Mirovinsko temeljem nalaza i mišljenja Komisije odobrilo Dječji doplatak? Nikako ne mogu naći taj podatak, a jako mi treba. Hvala!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Za invalidninu mora imati članak 38. ali za DD ne.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala! A treba li nešto posebno za dd?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

evo ja se selim na ovu temu .
    Anne mary zvala sam te na meje i rekli su da se fizijatrica prebacila na skolsku al to je isto kao i u bolnici.sve popunjeno do daljnjeg.nije mi jasno da mi je privatnik zadnja opcija?!istec ce mi rodiljni prije nego dobijem rjesenje za produljenjem.onda bi mogla otvorit bolovanje dok to ne bude gotovo a ne znam sta ce direktorica na to sve rec jer mi i ugovor o radu istice 30.03.ako mi ga ne produzi ....ma luda sam vise,glavA mi puca

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dora5,

Ne znam da li postoji još uvijek ona mogućnost da zatražiš pregled ( obavezno prvi specijalistički) i ako ti ga ne odobre u roku od 30 dana, da otiđeš privatno, platiš i tražiš povrat novca od HZZO. Vidi više na
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...2ID=&Show=2653

U tom slučaju, ili bilo ak ideš kod privatnika bilo bi dobro da ga biraš prema kriteriju onoga koji radi u tim bolnicama gdje bi mogla raditi vježbe i dalje ići kod njega na pregled. Malo sam zmuljala , ali se nadam da kužiš o ćemu pričam.

U Zagrebu masu doktora rade privatno i u bolnicama, kak je to u Splitu, ne znam , ali probaj saznati, ( split, i malena beba su iz Splita).

ILi ako ti pedijatrica ima kakvu ideju ili žnoru, jer vam je i malo kasno rekla za to, možda je trebalo i prije urgirati, jer ti svaki dan puno znači ako su u pitanju vježbe.

Evo ti mog primjera, prvo djete ima srćanu manu, koju nisu kao skužili u rodilištu, već smo mi skužili nakon 3 tjedana, prošlo je bez intervencije, ali se puno kontroliralo ( svaki mjesec dana), kad sam ostala trudna s klinkom, odmah su me poslali na dijagnostiku za srce, tad je bilo sve OK, ali uz napomenu da se prekontrolira po rođenju,. Mi nismo mogli dobiti termin, jer smo se trebali javiti iza Nove godine (čitaj od 2.1 do 5.1) , a ona rođena krajem siječnja, termin nam je ugovorila pedijatrica, jer nije bila nimalo sigurna kaj je s njom.

Nadam se da ćeš ostvariti svoja prava , i sve to lijepo provježbati, a u svakom slučaju možeš koristiti go i bolovanje, ako si sigurna da budeš prošla na komisiji.

Sretno i nadam se da nisam previše tupila.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dora5 prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja se selim na ovu temu .
    Anne mary zvala sam te na meje i rekli su da se fizijatrica prebacila na skolsku al to je isto kao i u bolnici.sve popunjeno do daljnjeg.nije mi jasno da mi je privatnik zadnja opcija?!istec ce mi rodiljni prije nego dobijem rjesenje za produljenjem.onda bi mogla otvorit bolovanje dok to ne bude gotovo a ne znam sta ce direktorica na to sve rec jer mi i ugovor o radu istice 30.03.ako mi ga ne produzi ....ma luda sam vise,glavA mi puca
    Zašto se ne pokušaš zapisat za pregled u vojnoj bolnici kod bilo kojeg fizijatra. Tamo ih ima više pa ti možda bude lakše. Zamoli sestru skrušeno i reci iskreno koja ti je situacija.
    Ako ti kaže da ne može unaprijed napiši svoje podatke na papirić i naznaku nazvati za pregled pa zamoli da ti se javi ako ko odustane od pregleda (zbog bolesti, viloze i sl.).
    Otiđi se upisat sa djetetom pa reci da bi ti i pričekala pa ako doktorica ranije završi možeš li uletiti. Na mejama se ranije lakše upisivala i brže, sad su ili opterećeni ili im je neka nova organizacija.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Split,zvala sam informacije i dobila taj broj fizijatra na krizinama.nazvala i sestra kaze da je prevelika guzva,samo njih dvi doktorice da rade a djece ko u prici,cak kaze iz drugih zupanija da dolaze.
    hvala ti jelena na iscrpnostisve sam razumila.u ponediljak idem pa makar u privatnika.stiska je s vremenom ali moga bi me go izvuc ako direktorica ne bude gunđala

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

malo glupasto pitanje-a jel ovaj pregled koji mi trebamo obavit kod fizijatra specijalisticki?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dora5 prvotno napisa Vidi poruku
    malo glupasto pitanje-a jel ovaj pregled koji mi trebamo obavit kod fizijatra specijalisticki?
    Naravno, sve što nije opća praksa ili opća pedijatrija je specijhalistički. imaš pp.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

jelena. o evo mene s još pitanja samo da potvrdim još jednom što mi treba za komisiju. oprosti što te stalno gnjavim.

ako mi je dijagnoza ad, trebam li imati i nalaze od fizijatra i neuropedijatra? moju su poznanicu tražili i ta dva prije nekih 2 godine, a neki mi kažu da se to promijenilo i da samo trebam od onih koji su direktno vezani uz njen problem (dermat, alerg, gastrić, preporuka pedijatra).

puno ti hvala na odgovorima.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

THe enc,

Ne nego samo stvari vezane za njezinu bolest. Ak bi u toj hrpi bila još kakva preporuka od specijaliste bilo bi lijepo.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Još nisam predala papire za ponovno vještačenje!

u zadnjem rješenju mi piše da če se ponovno vještačenje obaviti u veljači 2010, da li to znači da pravo na naknadu imam za cijelu veljaču?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Još nisam predala papire za ponovno vještačenje!

u zadnjem rješenju mi piše da če se ponovno vještačenje obaviti u veljači 2010, da li to znači da pravo na naknadu imam za cijelu veljaču?
    Da , ali ako misliš dalje predaj si papire za dalje.

the enchantress avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

THe enc,

Ne nego samo stvari vezane za njezinu bolest. Ak bi u toj hrpi bila još kakva preporuka od specijaliste bilo bi lijepo.
    Za gastroent. nam piše da je to specijalistički pregled. Ja sam mislila da su i dermatolog i alergolog isto specijalisti jer idemo u Klaićevu.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da , ali ako misliš dalje predaj si papire za dalje.
    Kada mi je krajnji rok za predati papire za produljenje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Paws, krajnjeg najkrajnijeg roka službeno nema, ali ako bi to mogla dostaviti do recimo 20 bilo bi lijepo, jer se bojim ak ti pređe u drugi mjesec, da će te jednostavno zbrisati. Bar su to tak neke cure pričale.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kada mi je krajnji rok za predati papire za produljenje?
    ako ti ne posalju dopis prije, predaj par dana prije kraja mjeseca.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Paws, krajnjeg najkrajnijeg roka službeno nema, ali ako bi to mogla dostaviti do recimo 20 bilo bi lijepo, jer se bojim ak ti pređe u drugi mjesec, da će te jednostavno zbrisati. Bar su to tak neke cure pričale.
    meni je teta na hzzo-u rekla da ona to provjerava tek kod isplate naknade (dakle tek oko 15-tog iduceg mj.) ali s obzirom da u nas svaki hzzo ima svoju politiku...

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Znači po Vašem iskustvu mislite da imam vremena skoro pa do pred kraj mjeseca.

E sad drukčije pitanje, a što da ne želim dalje produljenje, a piše mi da če se vještačenje održati u veljači, kada bi me oni maknuli i poslali mi negativno rješenje?

Kod mene je stvar da su nam svi nalazi ok, ali je problem sa mojim poslom, nemam se gdje vratiti, ustvari kada mi završi njega dobit ču otkaz.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Znači po Vašem iskustvu mislite da imam vremena skoro pa do pred kraj mjeseca.

E sad drukčije pitanje, a što da ne želim dalje produljenje, a piše mi da če se vještačenje održati u veljači, kada bi me oni maknuli i poslali mi negativno rješenje?

Kod mene je stvar da su nam svi nalazi ok, ali je problem sa mojim poslom, nemam se gdje vratiti, ustvari kada mi završi njega dobit ču otkaz.
    mislim da svakako moras otici onda u hzzo i dati neku izjavu da ne trazis dalje produljenje. ako te zanima, mogu ti reci na pp kako je meni bilo (i ja sam dobila otkaz nakon njege)

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

cure, a zašto otkaz?

šta vam se firma zatvorila?
    ako nije pročitajte čl.73 zakona o radu.

inače dopust vam vrijedi do kraja mjeseca u kojem je vještačenje.
    mjesec prije odete u hzzo i napišete izjavu da ne tražite produžetak jer je djete u granicama koje su za njenu dob i da od 1. sljedećeg mjeseca idete radit.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj AnneMary prvotno napisa Vidi poruku
    cure, a zašto otkaz?

šta vam se firma zatvorila?
    ako nije pročitajte čl.73 zakona o radu.

inače dopust vam vrijedi do kraja mjeseca u kojem je vještačenje.
    mjesec prije odete u hzzo i napišete izjavu da ne tražite produžetak jer je djete u granicama koje su za njenu dob i da od 1. sljedećeg mjeseca idete radit.
    Što se mi s istoka grada ne bi trebali javiti u Klovićevu radi vještaćenja tj. prestanka traženja prava na produljenje a ne u Jukićevu?
    I meni nije jasno i dalje ako mi produljenje traje do 4mj. a ne tražim dalje produljenje, a firma mi se zatvori početkom ili krajem 3mj. onda ja nemam pravo ostati još 4mj. na porodiljnom jer sam izgubila jedan uvijet za ostvarivanje toga prava, a to je da su oba roditelja zaposlena, a i na burzu se trebam prijaviti u roku 30 dana????
    Zvala sam danas Žajini i Jukićevu i niko se ne javlja cijeli dan- da poludiš!!!!!!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Što se mi s istoka grada ne bi trebali javiti u Klovićevu radi vještaćenja tj. prestanka traženja prava na produljenje a ne u Jukićevu?
    I meni nije jasno i dalje ako mi produljenje traje do 4mj. a ne tražim dalje produljenje, a firma mi se zatvori početkom ili krajem 3mj. onda ja nemam pravo ostati još 4mj. na porodiljnom jer sam izgubila jedan uvijet za ostvarivanje toga prava, a to je da su oba roditelja zaposlena, a i na burzu se trebam prijaviti u roku 30 dana????
    Zvala sam danas Žajini i Jukićevu i niko se ne javlja cijeli dan- da poludiš!!!!!!!!
    Vi s istoka idete ili u Klovićevu ili već tam gdi spadate ( bar ti) . kaj se tiče drugog pitanja kad se mislite zatvoriti?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •