Page 15 of 58 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast
Results 701 to 750 of 2862

Thread: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

AnneMary's Avatar

Quote Originally Posted by ivana zg View Post
    Što se mi s istoka grada ne bi trebali javiti u Klovićevu radi vještaćenja tj. prestanka traženja prava na produljenje a ne u Jukićevu?
    I meni nije jasno i dalje ako mi produljenje traje do 4mj. a ne tražim dalje produljenje, a firma mi se zatvori početkom ili krajem 3mj. onda ja nemam pravo ostati još 4mj. na porodiljnom jer sam izgubila jedan uvijet za ostvarivanje toga prava, a to je da su oba roditelja zaposlena, a i na burzu se trebam prijaviti u roku 30 dana????
    Zvala sam danas Žajini i Jukićevu i niko se ne javlja cijeli dan- da poludiš!!!!!!!!
    ja sam iz Zaprešića išla u Jukićevu, za istok ne znam.
    a što se tiče trajanja je do kraja mjeseca u kojem je vještačenje, ili dok ne nastupe promjene koje utječu na prava koja koristiš, a to je zatvaranje firme.
    gle nisam sigurna šta bi bilo ako ne javiš da je zatvorena firma taj jedan mjesec, ali ja ne bih riskirala. (mislim da bi u najgorem slučaju morala vratit lovu za taj mjesec i dd)

e da morate javit i za odjavu dd-a, najkasnije 15 dana od prestanka korištenja dopusta.
    treba poslat kopiju rješenja i ako nemate cenzus za ostvarit novi dd, onda treba napisat da nećeš tražit novi dd, jer imate prevelika primanja.
    tako meni rekla žena koja je rješavala moj slučaj.

iva2405's Avatar

Ja koristim SRV zbog njege djeteta. Da li netko zna koja je procedura ako želim prekinuti korištenje SRV-a i početi raditi full time?

AnneMary's Avatar

Quote Originally Posted by iva2405 View Post
    Ja koristim SRV zbog njege djeteta. Da li netko zna koja je procedura ako želim prekinuti korištenje SRV-a i početi raditi full time?
    otić u Jukićevu ili gdje pripadaš i napisat zahtjev za prekidom, oni će ti reć šta da napišeš, imaju neki papir na koi pišeš ručno.

e da morate javit i za odjavu dd-a, najkasnije 15 dana od prestanka korištenja dopusta.
    treba poslat kopiju rješenja i ako nemate cenzus za ostvarit novi dd, onda treba napisat da nećeš tražit novi dd, jer imate prevelika primanja.
    mislim da je to sve.

ivana zg's Avatar

Quote Originally Posted by AnneMary View Post
    ja sam iz Zaprešića išla u Jukićevu, za istok ne znam.
    a što se tiče trajanja je do kraja mjeseca u kojem je vještačenje, ili dok ne nastupe promjene koje utječu na prava koja koristiš, a to je zatvaranje firme.
    gle nisam sigurna šta bi bilo ako ne javiš da je zatvorena firma taj jedan mjesec, ali ja ne bih riskirala. (mislim da bi u najgorem slučaju morala vratit lovu za taj mjesec i dd)

hvalaaaaa

AnneMary's Avatar

Čitam da su neki dobili otkaz poslije njege, ili rodiljnog dopusta pa želim vam svima svratit pažnju na neke članke novog zakona o radu.
    pažljivo pročitajte i nedozvolite da krše vaša prava jer svi koji imaju ugovor na neodređeno moraju se vratiti na svoj posao.

kazne za poslodavce su ogromne.
    pretpostavljam da ako ste bile na određeno da vam već ranije nisu produžili ugovor, jer po zakonu nisu morali.

Članak 71.
    (1) Za vrijeme trudnoće, korištenja rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, rada s polovicom punog radnog vremena, rada u skraćenom radnom vremenu zbog pojačane njege djeteta, dopusta trudnice ili majke koja doji dijete, te dopusta ili rada u skraćenom radnom vremenu radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju, odnosno u roku od petnaest dana od prestanka trudnoće ili prestanka korištenja tih prava, poslodavac ne može otkazati ugovor o radu trudnici i osobi koja se koristi nekim od spomenutih prava.

Članak 73.
    (1) Nakon proteka rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, dopusta radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju te mirovanja radnog odnosa do treće godine života djeteta sukladno posebnom propisu, radnik koji je koristio neko od tih prava ima pravo povratka na poslove na kojima je radio prije korištenja toga prava, a ako je prestala potreba za obavljanjem tih poslova, poslodavac mu je dužan ponuditi sklapanje ugovora o radu za obavljanje drugih odgovarajućih poslova, čiji uvjeti rada ne smiju biti nepovoljniji od uvjeta rada poslova koje je obavljao prije korištenja toga prava.
    (2) Ako radnik prestane koristiti pravo iz stavka 1. ovoga članka, poslodavac ga je dužan vratiti na poslove na kojima je radio prije korištenja prava iz stavka 1. ovoga članka, u roku od mjesec dana od dana kada ga je radnik obavijestio o prestanku korištenja tih prava.
    (3) Radnik koji se koristio pravom iz stavka 1. ovoga članka ima pravo na dodatno stručno osposobljavanje, ako je došlo do promjene u tehnici ili načinu rada, kao i sve druge pogodnosti koje proizlaze iz poboljšanih uvjeta rada na koje bi ima pravo.

Odbili su mi zahtjev za dopust za njegu djeteta .Zanima me dali uz žalbu treba ponovno predati medicinsku dokumentaciju djeteta ili je dovoljna samo žalba koju napišem

malena beba's Avatar

Ala bas mi je zao
    jeli to prvi put da si predala ili? koja vam je dijagnoza?
    nazalost neznan odgovor na pitanje, ali sigurno ce se javiti neko ko zna

Prvi put sam predala.Dijagnoza je astma i alergija na grinje ,dlaku i ambroziju.Pročitala sam da su neke mame dobile njegu za alergiju i atopijski dermatitis,pa sam se nadala da će i nama odobriti.Predat ću žalbu pa što bude

jelena.O's Avatar

Ala predaj za svaki slučaj i medicinsku dokumentaciju ( napose ako imaš kaj novoga, možeš i iskopirati astma dnevnik , ako ga imaš , bilo bi dobro oni pehovi, jer se tu može već nekaj zmisliti). Ako imaš i dnevnik kojih drugih lijekova.
    Sad ne znam da li si tražila njegu ili SRv, pa probaj dalje. Nadam se da ćeš uspjeti, inače je Ivana_zg predavala žalbu prije godinu dana i dobila dalje ( ali to je bilo produženje).

Sretno!

Da li su ti to rekli usmeno na komisiji ili si dobila rješenje na ruke?
    Da li su bolesti koje si navela na listi bolesti u pravilniku (imaš ih na prvim stranicama)?

Novu dokumentaciju nemam jer sam naručena na kontrolu u 3.mjesecu ,a žalbu moram predati do 24.02. A za astma dnevnik sam potpuno zaboravila ,jelena .o hvala na
    podsjeti.Ja sam tražila njegu ,a možda bi mi prije odobrili SRV . Čini mi se da HZZO teže odobrava njegu nego CZSS.Jer mi je na centru dok smo bili na vještačenju za uvečani dječji njihova psihologinja rekla da tražim to pravo jer su oni za to odobravali njegu.
    Što se tiče komisije ja sam bila s malim pozvana da dođemo u HZZO.I tamo mi je rekla gospođa doktorica ili kaj je već bila, da ja na to nemam pravo.Jer kao mali nema stalno napadaje nego povremeno i da kad mu je loše bez problema mogu zbog njega na bolovanje.I kao da bi onda svaka druga mama bila na njezi jer ima puno djece sa astmom i alergijom .A kad sam rekla da se astma nalazi na popisu bolesti za koje je potrebna pojačana briga i njega ,to uopče nije htjela ćuti.

jelena.O's Avatar

ALA, Ne znam da li još na kakvim dodatnim kortikoetereoidima, tipa za mazanje i još nekaj za nos, ak da napiši kak često i to stavljaš.

Sretno!

jelena.O's Avatar

i da nisam sigurna ste na kakvoj posebnoj hrani, napiši i to!

molila bih nekoga ako zna sta mi sve treba od papira za produljit porodiljni nakon 1 godine,tj pojacanu njegu majke

jelena.O's Avatar

dora5, odvrti stanicu dvije, do tri inazad i nađi moje poruke i tam ti sve piše.

Quote Originally Posted by paws View Post
    Hvala AnneMary
    Još ako može brzinska potvrda da li sam nabrojala sve potrebne dokumente što trebam predati za produljenje, nije SRV nego bez povratka na posao.

1. POTVRDA o zapolenju na PUNO RADNO VRIJEME za mene i muža
    2. Medicinsku dokumentaciju vezanu uz primarne bolesti djeteta
    3. Zahtjev koji se piše na formular dobije se u Hzzo
    4. moj zahtjev ( na njemu ne zaboravi napisati kak se zoveš, adresa, broj telefona i sve kaj se traži)
    5. rodni list djeteta
    6. obje osobne
    7. kopija kartice za uplatu
    8. Kopija zadnjeg rješenja bez obzira na koga se vodi.
    9. preporuka od pedijatra
    10. uputnica za komisiju

Nemam zadnje dve točke, znači uputnicu od pedijatra i uputnicu za komisiju, da li mogu predati bez toga s obzirom da če rješenje vjerojatno biti negativno?

Ujutro moram predati, hvala
    jel to ovo jelena O
    sta je pod 4 moj zahtjev?
    rodni list i osobne trebaju kopije ili??
    kopija zadnjeg rjesenja bez obzira na koga se vodi-ovo isto ne razumijem

malena beba's Avatar

dora, rodni list i osobne su kopije, i sve nalaze isfotokopiraj, ne daji svoje orginale, te papire ti nece vratit. sta je moj zahtjev to neznan, meni to nije tribalo?
    neke cure su spominjale da su pisale na papir zahtjev za njegu, kao da se moli da ti odobre njegu jer dijete ima te i te probleme pa mu je potrebna pojacana njega.
    zadnje rjesenje - to ti ne treba kad prvi put predajes (to je predhodno rjesenje koje prilazes kad produzujes njegu). i predaj sta prije jer se rjesenje ceka a vidim da ti stoji 24.3. kao
    datum rodjenja u potpisu.

jelena.O's Avatar

upravo onako kak je mallena beba rekla.

Samo originali trebgaju biti da ste zaposleni ( oboje) na PUNO RADNO VRIJEME.

Zahtjev napiši i navedi za vježbe i kaj već imate, i da tražiš to i to.
    Last edited by jelena.O; 17.02.2010 at 11:27.

hvala vam puno.onda taj zahtjev ispada kao nekakva molbica,aha.
    ma znam da moram sve sto priej predat al sta cu kad nam je pedica kasno dala uputnicu za fizijatra,pa dok smo otisli na pregled.....i sad moram sve nabrzaka.
    mislim da ce mi i istec porodiljni dok dobijem rjesenje ali onda bi mogla otvorit bolovanje dok ga docekam,jel tako?samo moram otic do firme i zamolit direktoricu.a jel bolovanje otvaram zbog djeteta ili...?
    i jos nesto.mm je sad trazio tu potvrdu da je zaposlen ali to mu mora stic iz rijeke pa nece vjerojatno do iduceg tjedna doc.da ja predam sve papire sta imam na hzzo bez te njegove potvrde a nju da im donesem kad stigne.jer izgleda da mi je svaki dan dragocjen

jelena.O's Avatar

Dora5, ovo za muže probaj tak i napraviti, jer i njima treba koji dan da prebace papire i napišu zahtjeve, pa ih zamoli da je to na putu i da doneseš ćim dođe. Pitaj šefove za godišnji, pa otiđi koji dan na njega ( možda ti daju i go iz prošle godine), ako ne onda otvori bolovanje kako ti paše ( ako možeš financijski je bolje na tebe).

Pazi da imaš kakvu preporuku, ako ne od specijalista , nek ti ped, to lijepo sroći, a ti još lijepše, da se umoljava gornji naslov da mi dopusti.....

Ste bili uopće na pregledi i počeli vježbe?

bili smo u petak na pregledu kod spec fizijatrice i imam njenu preporuku za pojacanu njegu a i pedica nam je napisala par rijeci.znai mogu i godisnji uzet.a daj mi reci sta ide vise na stetu firmi ,moj godisnji ili bolovanje?jer ugovor mi istice 30.03 pa se nadam da ce mi ucinit uslugu i produzit mi ga.ne znam sta bi onda uzela go ili bolovanje a da "puno" ne trazim od direktorice.jer i ako mi produzi ugovor bit cu presretna.
    a na vjezbice krecemo u utorak

malena beba's Avatar

dora, meni nisu tili primiti bez te jedne potvrde o zaposlenju ali isto mozes pitat, nista te ne kosta. a sa direktoricom bi se odma tribala otic dogovorit da ne bi bilo
    neugodnih iznenadjenja (jer ako ti ne produzi ugovor gubis pravo na njegu). ja sam bila otvorila bolovanje, ono sto ti poslodavac isplati dok si na bolovanju to im hzzo
    refundira.

jelena.O's Avatar

dora5, najmanje ga košta bolovanje za dijete ( jer sve dobije od HZZO), ali ima sad caka s godišnjem da ti mora isplatiti go i ako ga ne koristiš, ne znam da li to ide i za ovaj slučaj.

DOra nama u SPlitu nije trebao zahtjev već je bilo doboljna ovaj zahtjev koji na HZZO-u popuniš.
    Nije nam trebala ni uputnica za komisiju. Ponesi zdrastvene, osobne, jmbg za popunjavanje zahtjeva će ti trebat ti podaci.
    KAd skupiš sve predaj na HZZO i možda odmah pitaš pravnicu (to ti je na istom katu- mislim da je soba 29) da te ubaci šta prije.
    Sretno!
    Ako ti je problem neka potvrda o zaposlenju otiđi do pravnice i pitaj možeš li sve papire predat, a ovaj koji ti fali donit naknadno. Tako da što brže uđeš u proceduru.

idem ujutro i u firmu i predat te papire ,ako budem srece.
    moram i djecji produzit.pa sad kad produzim djecji dobivat cu istu cifru koju sam dobivala i dosad a sta onda kad mi dode rjesenje za produljenjem porodiljnog??onda se dobiva djecjeg oko 8ookn,jel tako?pa ocu li onda trebat ponovo slat papire za djecji jer da mi uvecaju tu cifru??

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by dora5 View Post
    idem ujutro i u firmu i predat te papire ,ako budem srece.
    moram i djecji produzit.pa sad kad produzim djecji dobivat cu istu cifru koju sam dobivala i dosad a sta onda kad mi dode rjesenje za produljenjem porodiljnog??onda se dobiva djecjeg oko 8ookn,jel tako?pa ocu li onda trebat ponovo slat papire za djecji jer da mi uvecaju tu cifru??
    kad dobiš rješenje odneseš kopiju za dd i svoj broj , pametno je ispuniti i novi zahtjev ( jer je nastupila promjena) i kad srede dobiš 831 kn.

romi's Avatar

Cure, imam pitanje, vidite iz potpisa da mi je curka rođena krajem 6.mj. no sada sam se poćela raspitivati za njegu, dijagnoza je asimetrija u desno, hipertonija mišića, ultrazvuk krvarenje, stupanj 1, vježbanje na Goljaku striktno, vođenje svih papira tamo... znaći imam osnove, e sad ćula sam da postaju jako ljeni od polovice 5.mj. pa jel im rano poslati molbu za njegu krajem 4.mj.?
    Kolika mi je onda cifra kad sam na njezi? Kolika mi je bila plaća ili koliko mi je sda ova jadna crkavica od porodiljnog 2600kn?
    Ako mi odobre njegu, da li to znaći da automatski imam pravo na dd?

Dora ponovo ćeš predat za DD onaj dan kad dobiješ rješenje da ti ga šta prije obračunaju po novoj cifri. Aj sretno sutra!
    Idi do pravnice i zamoli bez ustručavanja da te ubaci ranije.

Romi nisam iz ZAg. pa ti mogu samo odgovorit na ovo pitanje o lovi. Sad se dobica cca 2100,00 i 831,00 DD.
    Dobiješ ga kad dostaviš rješenje.

hvala Jelena O
    hvala split
    zlata mi vrijedite

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by romi View Post
    Cure, imam pitanje, vidite iz potpisa da mi je curka rođena krajem 6.mj. no sada sam se poćela raspitivati za njegu, dijagnoza je asimetrija u desno, hipertonija mišića, ultrazvuk krvarenje, stupanj 1, vježbanje na Goljaku striktno, vođenje svih papira tamo... znaći imam osnove, e sad ćula sam da postaju jako ljeni od polovice 5.mj. pa jel im rano poslati molbu za njegu krajem 4.mj.?
    Kolika mi je onda cifra kad sam na njezi? Kolika mi je bila plaća ili koliko mi je sda ova jadna crkavica od porodiljnog 2600kn?
    Ako mi odobre njegu, da li to znaći da automatski imam pravo na dd?
    Dobit ćeš baš tih 2100 i dd od 831 kn ( za njegu). Ako hoćeš možeš tražiti i skraćeno radno vrijeme onda pola dobiš od firme svoje plače, a pola od HZZO, ali onda moraš osigurati čuvanje klinke (?)+831 dd.

Predaj ti slibodno sve papire kaj imaš u 4. pa da budeš sigurna ( bolje da rješenje dobiš 10 dana prije , nego 25 dana kasnije , pa da opet moraš nekaj zmišljavati).

tuzna sam,razocarana a istodobno i ljuta.direktorica mi nece produzit ugovor kad istekne (30.03).bila sam i u njenoj kancelariji s tajnicama razgovarala,i ova jedna mi je rekla da ce probat nesto smislit??javit ce mi se.ali uopce se ne nadam nikakvom rjesenju.razbijam glavu sto sada.izgleda nista od njege ni naknade kako stvari stoje a i postat cu NEZAPOSLENA.place mi se jer sam tako bespomocna.molim vas savjetujte me sta mogu napravit,ako uopce nesto mogu.pala mi je na pamet ideja -svejedno otvorit bolovanje kad mi istekne porodiljni,jer mi onda ostaju jos oko 10-ak dana koje bi morala odradit u firmi do isteka ugovora.i cekala bi tako,na bolovanju,rjesenje njege.ako mi odobre jel bi mogla nac nekoga da me odmah prijavi da mi to ne propadne?i kako onda,dok budem na bolovanju sta kad mi istekne ugovor a ja jos uvijek na bolovanju (u slucaju da jos ne dobijem rjesenje).nadam se da me razumite sta pokusavam objasnit.

@n@'s Avatar

Trebam pomoć u vezi dd na temelju zdravlja djeteta.

Bili smo na komisiji, napisali oni svašta, ali dijete ne zadovoljava čl. 38 nekog Pravilnika i žena iz Mirovinskog tvrdi da mi nemamo pravo na dd na temelju komisijskog nalaza. Ovdje sam pronašla info kako čl. 38 vrijedi samo za invalidninu, no žena tvrdi da je to vezano. Ne kužim. Može li mi netko to zaista demantirati ili potvrditi, odnosno uputiti me na te njihove Pravilnike prema kojima odlučuju o dd?! Ne snalazim se, ne znam gdje tražiti.

Hvala!

malena beba's Avatar

@n@ sigurno imas pravo na dd, nadam se da ce neko naci taj clanak di to pise...

malena beba's Avatar

dora, jako mi je zao!! a da sama sjednes sa direktoricom i objasnis joj situaciju, ona nista ne gubi ako te drzi zaposlenu jer ti sve placa drzava?

MBee's Avatar

Quote Originally Posted by @n@ View Post
    Trebam pomoć u vezi dd na temelju zdravlja djeteta.

Bili smo na komisiji, napisali oni svašta, ali dijete ne zadovoljava čl. 38 nekog Pravilnika i žena iz Mirovinskog tvrdi da mi nemamo pravo na dd na temelju komisijskog nalaza. Ovdje sam pronašla info kako čl. 38 vrijedi samo za invalidninu, no žena tvrdi da je to vezano. Ne kužim. Može li mi netko to zaista demantirati ili potvrditi, odnosno uputiti me na te njihove Pravilnike prema kojima odlučuju o dd?! Ne snalazim se, ne znam gdje tražiti.

Hvala!
    U postupku ostvarivanja prava na doplatak za djecu, postojanje težeg oštećenja zdravlja djeteta može se dokazivati:

a) nalazom i mišljenjem tijela vještačenja socijalne skrbi kojim je utvrđena vrsta i stupanj oštećenja zdravlja djeteta prema odredbama Zakona o doplatku za djecu

b) rješenja donesena u postupku ostvarivanja prava iz socijalne skrbi
    • o pravu na osobnu invalidninu,
    c) rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb
    • o pravu roditelja na dopust do sedme godine života djeteta i
    • o pravu na rad s polovicom punoga radnog vremena zbog njege djeteta s težim smetnjama u razvoju te

Dakle, ni mi nemamo članak 38. ali ja radim SRV i temeljem tog rješenja imamo pravo na DD od 831,50kn.

Quote Originally Posted by malena beba View Post
    dora, jako mi je zao!! a da sama sjednes sa direktoricom i objasnis joj situaciju,ona nista ne gubi ako te drzi zaposlenu jer ti sve placa drzava?

ma ona to vjerojatno zna,nije glupa ali jednostavno nije tila.kaze da moraju rezat jos ljudi....pa kakve to ima veze.ma cini mi se da sam malo dulje radila u firmi a prije porodiljnog da bi mi mozda i ucinila.a ovako sam kao NOVA.joj luda sam od brige i razmisljanja sta cu sad

jelena.O's Avatar

Dora5, idi dalje ako dobiješ njegu, a ne produže ti ugovor, trebala bi negdje biti prijavljena da bi ostvarila njegu. Teoretski te može prijaviti i suseda ili mama, kao kućnu pomoćnicu ili sl.

Ovo šta ti piše jelena.O mi izgleda kao solucija da ne uspiješ ostvarit prava iz svoje firme. Zašto direktorica odbija tebi izdat potvrdu da si u radnom odnosu sa punim vremenom? Ja bi je pitala tu potvrdu (time potvrđuje stanje koje je trenutno - pustim ono šta će bit u budućnosti) uz to šta bi joj dodatno pojasnila da za nju nema troškova.
    Pitaj pravnicu na HZZO šta da radiš u slučaju kad poslodavac odbija izdat potvrdu o radnom odnosu? Može li Hzzo od firme tražit izjavu ili od Mirovinskog podatke iz kojih se vidi da si u radnom odnosu?

@n@'s Avatar

MBee, kad si ti ostvarila pravo na dd prvi put? Koje godine?

Naime, jučer sam vidjela ovo što kopiram niže. Žena u mirovinskom mi tvrdi da je dd za djecu s poteškoćama vezan uz invalidninu. Ne znam što da radim.

"Za dijete s težim oštećenjem zdravlja, utvrđenom prema propisima iz socijalne skrbi, a koje je oštećenje nastalo prije navršene 18. godine života, pripada doplatak za djecu do kraja kalendarske godine u kojoj navršava 27 godina života.

Korisnicima koji su pravo na doplatak ostvarili za djecu s težim oštećenjem zdravlja do 31. prosinca 2001., to pravo pripada i nakon navršene 27. godine života djeteta, do donošenja posebnog propisa o pravima osoba s invaliditetom."

Kopirano sa stranica mirovinskog: http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=98

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by split View Post
    Ovo šta ti piše jelena.O mi izgleda kao solucija da ne uspiješ ostvarit prava iz svoje firme. Zašto direktorica odbija tebi izdat potvrdu da si u radnom odnosu sa punim vremenom? Ja bi je pitala tu potvrdu (time potvrđuje stanje koje je trenutno - pustim ono šta će bit u budućnosti) uz to šta bi joj dodatno pojasnila da za nju nema troškova.
    Pitaj pravnicu na HZZO šta da radiš u slučaju kad poslodavac odbija izdat potvrdu o radnom odnosu? Može li Hzzo od firme tražit izjavu ili od Mirovinskog podatke iz kojih se vidi da si u radnom odnosu?
    Ma da ona potvrdu , ali neće produžiti ugovor.

MBee's Avatar

@n@ primamo DD od 2008. Nemamo pravo na invalidninu, nikakve mi probleme nisu radili ni prvi puta ni nakon produžavanja. I prilikom produžavanja prava predala sam samo papir od HZZO-a kojim mi se produžuje pravo na SRV. Znam još roditelja koji isto nemaju invalidninu a uredno primaju DD. Uostalom socijalna radnica me uputila prvi put a znala je da nemamo članak.

Dora predaj nalaze na HZZO pa rješavaj u hodu dalje probleme. Nama su u SPlitu rješili u roku tri tjedna.
    Možda se u firmi predomisle kad im bude dostavljeno rješenje sa HZZO-a (jedan primjerak ide njima).
    Nije ni njima reputacija da djelatniku sa tim pravima otkazuju radni odnos. Možda se tada savjetuju sa knjigovođom i računovođom i vide da sjedne strane nemaju trošak (ako te ostave), a s druge lošu reputaciju (ako ti otkažu ugovor).

@n@'s Avatar

MBee, hvala ti!

Sad sam nešto skužila: naime, meni je također odobren DD na temelju Rješenja HZZO-a o produljenom dopustu. U mom slučaju se radi o slijedećem: ja sam predala Zahtjev za dd na Mirovinsko isto kada i Zahtjev za produljeni dopust na HZZO. Onda me žena s Mirovinskog zvala i pitala temeljem čega ja tražim dd, odnosno imam li neki papir koji kaže da je moje dijete oštećenog zdravlja. Tada smo se dogovorile da me šalje na komisiju, a ja ću joj dostaviti Rješenje HZZO-a kad mi stigne. Tako je i bilo. Fora je samo u tome što Nalaz i mišljenje komisije vrijede za razdoblje prije Rješenja Hzzo-a. Radi se o mjesec i pol, dakle nekih 1100 kn.
    Ja primam redovito dd svakog mjeseca temeljem Rješenja, ali želim također dobiti i ovih 1100 kn. Komisija je mišljenja da je dijete oštećenog zdravlja i treba pojačanu njegu i bla, bla, ali mi je žena iz Mirovinskog rekla da ne zadovoljavamo zahtjeve za dd temeljem Nalaza komisije jer ista nije napisala da postoji oštećenje iz čl. 38.
    Nadam se da razumiješ o čemu pišem.

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Dora5, idi dalje ako dobiješ njegu, a ne produže ti ugovor, trebala bi negdje biti prijavljena da bi ostvarila njegu. Teoretski te može prijaviti i suseda ili mama, kao kućnu pomoćnicu ili sl.
    to sam i imala na umu,u slucaju da mi odobre njegu,da me netko prijavi ali...
    Porodiljni mi istice 22-og a ugovor u firmi je do 30-og!
    Split tebi tako brzo se rijesilo a meni na hzzo-u rekla gospoja da nece prije mjesec dana...

Već nakon tri tjedan od predavanja nalaza na HZZO možeš nazvat pravnicu i pitat je šta je sa predmetom. Nekad te ne pozovu na vještaćenje (vjerojatno neće) i onda predmet stoji na hrpi kod pravnice i čeka da se ispiše rješenje. Ona ti poviri u predmet i kaže da li ti je odobreno i tada je moš zamolit da ti napiše rješenje jer ti je hitno radi poslodavca.

jelena.O's Avatar

Quote Originally Posted by split View Post
    Već nakon tri tjedan od predavanja nalaza na HZZO možeš nazvat pravnicu i pitat je šta je sa predmetom. Nekad te ne pozovu na vještaćenje (vjerojatno neće) i onda predmet stoji na hrpi kod pravnice i čeka da se ispiše rješenje. Ona ti poviri u predmet i kaže da li ti je odobreno i tada je moš zamolit da ti napiše rješenje jer ti je hitno radi poslodavca.
    i radi smišljavanja kaj s rupom ( ak je budeš imala)

Hvala AnneMary
    Još ako može brzinska potvrda da li sam nabrojala sve potrebne dokumente što trebam predati za produljenje, nije SRV nego bez povratka na posao.

4. moj zahtjev ( na njemu ne zaboravi napisati kak se zoveš, adresa, broj telefona i sve kaj se traži)
    5. rodni list djeteta
    6. obje osobne
    10. uputnica za komisiju

Nemam zadnje dve točke, znači uputnicu od pedijatra i uputnicu za komisiju, da li mogu predati bez toga s obzirom da če rješenje vjerojatno biti negativno?

Pozdrav svima na forumu.Tek sam se registrirala jer vidim da ima zanimljivih tema, a jedna od tih je i ova.Sve ovo sta si napisala mi je jasno, ali sta ako sam nezaposlena i nemogu doci do potvrde o zaposlenju.Ukratko majka sam troje djece, od koje trece ima problema sa bubrezima ( obostrana hidronefroza), bila je na operaciji gdje joj je odstranjen dio bubrega i ugradjeno umjetno tkivo.Na porodiljnom dopustu sam tri godine koje mi istice 10.03.2010. Bila sam na HZZO-u u vezi produljenja do osme godine djeteta, gdje mi govore da nemam pravo upravo radi potvrde o zaposlenju koju nemam.Prije porodiljnog bila sam zaposlena u privatnom marketu gdje su ugovori na odredjeno vrijeme i naravno nakon isteka ugovora nisu mi produzili ugovor. Na koji nacin ja mogu ostvarit dopust bez te potvrde ??

Hvala AnneMary

5. rodni list djeteta
    6. obje osobne
    10. uputnica za komisiju

Pozdrav svima na forumu. Evo ukratko i moje price vezano uz produljenje porodiljnog i ovog zahtjeva. Na porodiljnom sam tri godine radi treceg djeteta koje mi istice 10.03.2010. Pokusala sam pokrenuti zahtjev za produljenje porodiljnog radi njege treceg djeteta , i u HZZO-u su mi rekli da nemam pravo ako ne donesem potvrdu o zaposlenju, koju nemam. Prije porodiljnog radila sam u privatnom marketu na odredjeno vrijeme gdje nisam dobila produljenje ugovora . Dijete je rodjeno sa hidronefrozom na oba bubrega ,od koje je desni bubreg dosta ostecen, te smo morali na hitnu operaciju bubrega.Imamo i rjesenje o invaliditetu djeteta od centra za socijalnu skrb. Da li ja imam ikakva prava s obzirom da sam nezaposlena ??

Evo i nama se približilo kontrolno vještačenje pa imam par pitanja.
    1. Dal se i sad moraju nosit svi ovi papiri od poslodavca i kopije osobnih i tekućeg računa kad ja već koristim pravo na PPD radi njege do treće godine a sad imamo kontrolno vještačenje?
    2. Ja sam dobila PPD radi njege zbog dijagnoze distony a sad nam je to donekle ok i idemo samo jednom mjesečno na vježbe, no sada imamo problema sa bronhoopstrukcijama, čestim upalma pluća i bronhitisima pa nam je dr. sa Srebrnjaka napisala preporuku, a isto tako sada ima problema sa bubrezima i radimo obradu koja još nije gotova i nisam sigurna dal će biti dok moram predat papire. Sumnja je na refluks, na UZV su nađeni dvostruki kanali, sad radimo obradu. I kak to sad ide dal će mi prihvatit nove papire koji nisu vezani na prvu dijagnozu zbog koje sam i dobila PPD radi njege?
    3. U nalazu i mišljenju mi piše da je na novo vještačenje potrebno donjeti novi nalaz fizijatra i nalaz psihologa. Nalaz fizijatra imam a to bi značilo da moram obavit i psihologa, makar s te strane nema nikakvih problema?
    4. Dal moram donjet kompletno svu medicinsku dokumentaciju koju imam ili samo novu?

Znam da imam dosta pitanja al sam u totalnoj frci i strah me dal će mi produljit ili ne.

Page 15 of 58 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast