Stranica 17 od 58 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

E vidiš upravo to mi nije jasno kad piše:

3. 0,3 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe s invaliditetom.

4. 1,0 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe kojima je rješenjem, na temelju posebnih propisa, utvrđena invalidnost po jednoj osnovi 100% i/ili koji radi invalidnosti imaju, na temelju posebnih propisa, pravo na tuđu pomoć i njegu. U tom slučaju porezni obveznik za sebe osobno i za istu osobu koju uzdržava ne može koristiti osobni odbitak iz točke 3. ovoga stavka.

Kako možete imati 1 ako vam nije utvrđena invalidnost?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni su to oni sami napisali na osnovu rješenja s komisije! na temelju na tuđu njegu i pomoć
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 10.03.2010. at 18:06

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Aha! Budem onda probala sa rješenjem o invalidnosti.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da i mi imamo 1 a nemamo invalidninu,isto na osnovu pomoĆi i njege

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa Vidi poruku
    Da i mi imamo 1 a nemamo invalidninu,isto na osnovu pomoĆi i njege
    i mi smo imali dok sam koristila dopust tako da to nebi smio bit problem

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Pomoć!
    U zadnjem rješenju mi stoji da ponovno vještačenje mora biti u veljači 2010, nisam dobila još nikakvo novo rješenje
    Da li staro rješenje vrijedi do dolaska novog rješenja ili....?

Papire za ponovno vještačenje sam predala 12.3.2010

Kakav sada trenutno status imam?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj paws prvotno napisa Vidi poruku
    Pomoć!
    U zadnjem rješenju mi stoji da ponovno vještačenje mora biti u veljači 2010, nisam dobila još nikakvo novo rješenje
    Da li staro rješenje vrijedi do dolaska novog rješenja ili....?

Papire za ponovno vještačenje sam predala 12.3.2010

Kakav sada trenutno status imam?
    pitaj pravnu službu!

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

imam rješenje do 2011. za njegu djeteta. no, to sam pravo prekinula 1.1. ove godine jer sam stupila u radni odnos. znam da oni vide da sam zaposlena (HZZO), no oni nisu prestali s uplatama (ni dd-a, ni porodiljne naknade). poslala sam i dopis u koje tražim prekid. zna li netko zašto to automatski nije prestalo? (iskreno, pitam ovdje jer imam traume od razgovora s njima...)

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

.kala. oni ti trebaju poslati doma rješenje da ti prestaje dopust za njegu (s danom kad si se zaposlila), tek nakon toga će ti vjerujem prestati stizati uplate

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Molim pomoć! Koristim pravo na SRV zbog bolesti djeteta (refluks 5. stupnja obostrano). Smije li mi poslodavac smanjiti plaću dok imam to pravo ili sam zaštićena? Ako jesam, molim vas da mi kažete po kojem zakonu (članku...) . Puno hvala!

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa Vidi poruku
    .kala. oni ti trebaju poslati doma rješenje da ti prestaje dopust za njegu (s danom kad si se zaposlila), tek nakon toga će ti vjerujem prestati stizati uplate
    tnx na odgovoru.
    i da, poslali su rješenje taman dan prije nego što sam ih nazvala. sad im moram vratiti neki novac. no, i za to trebam čekat da prođe procedura, pa će mi poslat uplatnicu doma. jadne ove naše šume, a kao kompjutersko doba je.
    i baš mi nisu jasni. vide sve na kompjuteru, ali svejedno traže da im pišeš pisma, zahtjev za prekidom.

i opet mi nije sve jasno, ali tako valjda treba biti...
    naime, u rješenju navode da nemam više pravo na ovu njegu djeteta zato što je djetetov otac ostao bez posla (a mi taman čekamo poziv sa suda za dodjelu skrbništva...bilo bi mi veselo da sam ostala još na ovom produženom porodiljnom...zbog njegovog gubitka posla, sama s djetetom i s 0 kn...veselo). nigdje nisu u rješenju naveli da je to zato što sam sama tražila prekid jer sam se vratila na posao. čudna neka država...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mene zanima kakav je "status" nas koji koristimo njegu glede godišnjeg odmora kada se vratimo.
    isto kao da se vraćamo s porodiljnog? koja godina se gleda kao "zadnja" na temelju koje se koristi GO?
    naime, ja sam na komplikacijama od 07/2008, zatim porodiljni do 01/2010 i od tada njega
    ako bih prekinula njegu nešto ranije, npr. u 11. mj. 2010., da li bih imala pravo na nekakav godišnji?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Dobili smo Rješenje o pravu na invalidninu pa me zanima kad se ona isplaćuje (tipa iza 20-tog u mjesecu ili...). Vidim da ju donosi poštar, šta ako me nema doma? Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    mene zanima kakav je "status" nas koji koristimo njegu glede godišnjeg odmora kada se vratimo.
    isto kao da se vraćamo s porodiljnog? koja godina se gleda kao "zadnja" na temelju koje se koristi GO?
    naime, ja sam na komplikacijama od 07/2008, zatim porodiljni do 01/2010 i od tada njega
    ako bih prekinula njegu nešto ranije, npr. u 11. mj. 2010., da li bih imala pravo na nekakav godišnji?
    pa sad po ovome novome, ispada da bi i u 2011 imala pravo na go iz 2010 ( samo kad bi ga iskoristila do 30.6), ali se mi se čini da to ovisi od firme do firme, tj. o tumaćenjunjihovih pravnika i kadrovika

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

moje rjesenje o produljenju jos nije gotovo.predala sam ga 17.02 a rekli su mi da je tek 8.03 poslan na komisiju!!ma kako mogu bit tako slampavi?!?pitala sam ih sta sad da radim posto mi firma nije produzila ugovor....a oni mi kazu-moram predat zahtjev za prekidom tog produzenja(koje mi jos nisu ni odobrili al kazu da ce mi sigurno odobrit,samo kad..)i opet predat zahtjev za produljenjem s tim novim papirom o radnom odnosu od nove firme.i koliko ce to sve potrajatako vec dva mjeseca cekam znaci da cu cekat jos dva.zar to ide tako sporo?
    Posljednje uređivanje od daddycool : 12.04.2010. at 08:39

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dora5, ajde provjeri možda samo i taj papir rješi stvar, jer u biti pošto je već na komisiji, a možda i rješeno papir čista formalnost, da se zna kome poslati rješenje,.
    Teško je tu biti baš pametan!
    Posljednje uređivanje od daddycool : 12.04.2010. at 08:40

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

dora5 tocno je da ne smijes imati prekida... nadam se da ce se stvar uskoro rijesiti u vasu kosrist.
    paws jesi dobila rjesenje??

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

molim vas da zanemarite ovaj moj post dok ga adminis opet ne zbrise.nisam znala i izvinjavam se na krsenju pravila.ne znam samo sta je u gornjem postu protuzakonito,samo se pokusavam osigurat da cu imat sta jest u buducnosti.al eto necu vise trazit savjete ni pomoc.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ej, mene zanima jedna stvar oko dječjeg doplatka - predala sam zahtjev u 2. mjesecu za obnavljanje dječjeg
    e sad, da li oni opet šalju rješenje za doplatak ili se samo automatski produžuje?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Doplatak se produžuje dez prekida,a rješenje dođe naknadno,nakon nekoliko mjeseci.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koristim dopust za njegu djeteta (do njegove navršene 2. godine, onda kontrola)
    kako se otvorila prilika da ga dam na čuvanje ujutro 4 h baki, zanima me i mogućnost ostvarivanja prava na skraćeno radno vrijeme tj. može li se (i kako) riješiti prijelaz s jedne na drugu vrstu "njege" odnosno s dopusta na SRV, treba li ponovno vještačenje, koji zahtjev, obrazloženje i sl.
    (sorry ako je već negdje objašnjeno)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Maya, u biti trebaš otići u Hzzo i ispuniti novi zahtjev da ćeš ići na Skraćeno radno vrijeme ( možda ćeš trebati i papir iz firme za suglasnost od kojeg datuma bi počela)bilo bi dobro da nzoveš svoj Hzzo ili 08007979. U svakom slučaju tam bi trebal biti datum od kad bi to bilo, i računaj da datum bude najmanje 30 dana iza.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.04.2010. at 16:31

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Maya, u biti trebaš otići u Hzzo i ispuniti novi zahtjev da ćeš ići na Skraćeno radno vrijeme
    znaš li možda da li to samo administrativno riješe ili je potrebno novo vještačenje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

trbalo bi biti administrativno, ajde se primi telčefona i nazovi 08007979

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nema pravnika, a gđa koju sam dobila odgovorila je da MISLI da ne bi trebalo biti ponovnog vještačenja, samo da pošaljem Zahtjev, sva dokumentzacija je tamo, da oni samo napišu novo Rješenje do istog datuma do kad traje dopust, prebace na SRV i to je to
    pitala sam na drugom topicu, a da i ovdje
    onaj ostatak do pune plaće kojeg isplaćuje HZZO se temelji na novim podacima o plaći (nama su se plaće ipak solidno povećale od 2008.) ili?
    Posljednje uređivanje od Maya_78 : 15.04.2010. at 14:02

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Maya, ak te prebace na SRV, dobiš pol plače od firme, oni tam ispune jedan formular s tvojim podacima i napišu koliku su ti plaču dali, i kažu još koliko potražuju od HZZO, to je cca ista lova. Sad jedino provjeri dal u firmi imate bruto plače ( onda bi bilo dobro da je klinac na tvojoj poreznoj kartici, naravno to i ovisi i od love koje bi dobila, ali recimo da od firme dobiješ polovicu od cca 2700 ili više para biti se uveliko isplatilo), ak je fiksan neto bolje da klinac nije tvoj!

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sigurno ne treba novo vještačenje. Rješenjem koje imaš pravo je priznato, ti samo mjenjaš oblik korištenja prava.

Mi smo imali situaciju da smo prebacili dopust sa mene na MM. Predali zahtjev (mi smo predali i kopiju med. dokumentacije jer smo to radili na početku primjene novog zakona) i dobili rješenje. Iako malo zbunjujuće njemu su priznali dopust mjesec dana unatrag od dana rješenja.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Korstim produljeni porodiljni koji mi je odobren do kraja 8 mjeseca. Nažalost, moram na operaciju i dugotrajni oporavak koj bi mogao potrajat i duže od perioda koji mi je odobren.
    Znam da moj suprug može preuzeti porodiljni, a ja se vratiti na posao i otvoriti bolovanje. Zanima me kako i tko to može obaviti u moje ime (mislim skakat po HZZO-u, firmi, ljubit vrata i ostalo) ako sam ja gotovo nepokretna, a suprug trenutno brine o meni (obavljamo pripreme za operaciju) i vodi brigu o djetetu i o kućanstvu i o drugom djetetu?
    Da li je veliki grijeh da ostavimo papirno situaciju ovakvu kako je, a da suprug koristi godišnji odmor za vrijeme dok sam odsutna? Ako se ne oporavim do kraja porodiljnog onda bi otvorila tek bolovanja.
    Nije nam namjera nikakva manipulacija već jednostavno nemamo snage odrađivat išta osim nužnog u ovoj situaciji?
    Ukoliko mi predlite javnog bilježnika molim da naveete i cijenu tog postupka?

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

split ne vidim zasto suprug nebi mogao izvadit sve papire umjesto tebe. neka se ode u hzzo raspitat.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam prije koji tjedan prebacivala svoja prava na muža

trebalo mi je:

da :sam ja i on zapolseni na PUNO RADno vrijeme
    suglasnost od njegovih ( slučajno su to i moji, tak da sam ja to sve sredila u pol sata) da ga puštaju na to što sam ja tražila
    papir da se meni ( iz HZZo) ukida pravo s tim i tim datumom,
    i još jedan zahtjev ( od HZZO) da se njemu od dana poslije traži pravo to pravo koje se meni ukida.

I datum smo napisali od sad pa do 40 dana unaprijed, tak da već danas možeš predati rješenje, ako želiš da ti vrijedi za 30 dana.

I caka je u tome da bi trebalo ostati bar 2-3 mjeseca koje bi on koristio, jer ako je na kraju rješenje, trebalo bi predati papire za novi postupak.

Nama već danas došlo rješenje, a poćet će koristiti tek idući mjesec!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ako bi to moglo onda teoretski suprug se posvađa sa tobom ode i oduzme ti pravo na porodiljni?
    Nažalost, nakon razgovora odlučili smo usredotočiti snage na bitno.
    Pripremu na operaciju, preživljavanju do operacije,oporavku,brigu o djeci, a naročito o ovom sa potrebama kako bi izbjegli bilo kakve emotivne posljedice kod djeteta zbog mamine odsutnosti.
    Ako mi sistem zamjeri - neka zamjeri bitnije mi je ovo gornje nego papirologija. Pogotovo šta smatram da sam manji trošak sistemu ako muž uzme godišnji odmor nego da sam je na porodiljnom, a ja na bolovanju. Trenutno ne razmišljamo o novcu nego kako "proć" dan.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure, molim vas pomoć. upravo sam skužila da mi nije sjeo dječji doplatak za njegu djeteta. jesam trebala predavati neke papire u 2. mjesecu??? ako da, šta i gdje i da li stignem još uvijek?
    hvala

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pitanje!
    stiglo mi je ovo famozno rješenje za njegu,e sad mene zanima,kako vama piše u rješenju,meni piše ovako,priznaje se pravo na dopust do 7g života djeteta za njegu djeteta s težim smetnjama u razvoju,kontrolno vještačenje 31.10 2010,to u stvari znači da su nam produžili njegu za samo 6mj ili?
    i koliki je sada iznos koji se prima sa HZZO-a,piše 2500 mislila sam da padam sada na 2100 i nešto?
    dobijem li ja još i nalaz i mišljenje'? ili da ovaj papir predam za dječji doplatak!? koliko se čeka alaz i mišljenje? hvala

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj dixie prvotno napisa Vidi poruku
    cure, molim vas pomoć. upravo sam skužila da mi nije sjeo dječji doplatak za njegu djeteta. jesam trebala predavati neke papire u 2. mjesecu??? ako da, šta i gdje i da li stignem još uvijek?
    hvala
    Da treba svake godine podnijeti zahtjev do 28/02, još uvijek možeš podnijeti. Predaješ samo zahtjev kojeg imaš na njihovim stranicama ili ga kupiš u papirnici/knjižari. Treba predati i novo rješenje o dopustu za njegu ukoliko je ono različito od onog kojeg si predala prošle godine.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pink-OS
    Da, nažalost produžili su ti samo na 6 mjeseci. Od HZZO se prima 2100 ......već su se neki političari-ke busali u prsa kad je donešen novi zakon na kraju 2008. da će se taj iznos uskladiti sa iznosom koji se dobiva od CZSS-a, ali eto do sada ništa......

Za dječiji predaješ samo rješenje od HZZO-a to ti je dovoljno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo i mi u ponedjeljak predali papire za produženje. Jel mi može netko reć kaj možemo očekivat. Da li zovu na vještačenje ili se samo dobije rješenje i koliko se u prosjeku čeka. Mi smo zahtjev predali u Samoboru, al su nam rekli da oni niš neznaju da sve papire šalju u Jukićevu.

Može mi neko reć dal to znači ako mi produže porodiljni neću više dobivat 2.500,00 kuna nego 2.100,00 ili ostaje ovaj prvi iznos.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čeka se cca 30 dana, ( nema komisije, bar ja je vidla nisam cca 2 godine) , ali to u prevodu znači od 20 -50 dana.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo za novac ni meni nije jasno,jer u tom rješenju koje sam sad dobila stoji da će isplata biti po 2500kn a ja sam očekivala 2100 jer toliko isplaćuje po novom HZZO,aj ako netko friško zna nek nam odgovori

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dal sigurno piše cifra ili piše 5 x osnovica ( ko u starim rješenjima)

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

piše da mi pripada naknada u iznosu od 2500kn,niš mi nije jasno

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jeste li dobile dječiji doplatak za ožujak?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Inače sutra idem u Klovićevu predati zahtjev za prekid produljenog porodiljnog.
    Kao što znate, firma mi se zatvorila i MM je zvao HZZO- oni su rekli da je sve u redu, da se mirovinsko i zdravstveno redovno u plaćuje i da sam na porodiljnom dok mi piše na Rješenju, pošto mi nisu dali otkaz i posšto mi ga i ne mogu dati po zakonu dok sam na porodiljnom.
    Eto ja sutra idem probati nešto riješiti u Klovičevoj, ako slučajno netko zna, gdje se predaje taj zahtjev, u kojoj sobi i kojemu katu, bila bih mu jako zahvalana na informaciji.
    Kad dobijem od njih rješenje o prekidu, oni u međuvremenu obavještavaju firmu, onda mi firma daje otkaz i tek onda idem s tim papirima na burzu.
    E, sad hoće li to ići sve tako glatko, vidjet ćemo, i javim vam kad sve prođe, jer vjerujem da će još netko jednom biti u mojoj situaciji, pa mu možda moje iskustvo pomogne.
    Pusa cure!!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ivana , u pravnoj službi sad di je to u Klovićevoj ne znam!

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

curke,mene zanima nešto u vezi dječjeg doplatka,ovog uvećanog,do koliko godina djeca imaju pravo na taj uvećani doplatak,nije mi jasno,ako dijete ima trajno oštećenje zdravlja,zašto se mora stalno predavati nova rješenja sa komisija i sa svakim novim datumom novog vještačenja moram predavti novo rješenje radi ostavrivanja doplatka,molila bi mame koje imaju djecu s trajnim oštećenjem zdravlja da mi pojasne kako je to kod njih,da li one stalno predaju nova rješenja ili imaju stalno rješenje o trajnom oštećenju,u stvari me zanima ako ja prekinem njegu i odem raditi što će biti s doplatkom i što trebam tada raditi da bi dijete i dalje imalo pravo na doplatak(ovaj uvećani) ili djete gubi pravo na doplatak s trenutkom kada ja počnem raditi,iako će ona i dalje naravno ići doktorima,imat će mo nalaze,što ja trebam tada podnositi zahtjeve samo za doplatak,ajd molim ako netko zna što o tom

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koristim produljeni porodiljni i bit ću odsutna tjedan dana zbog operacije, a nakon toga tri tjedna ubog rehabilitacije za koju neznam kada će biti (upitno dobivanje termina u toplicama). Odlučila sam da neću prebacivat porodiljni na supruga iz dva razloga: 1. Neznam kad će bit ćemo uspjet ostvarit pravo na rehabilitaciju
    2. Suprug bi uzeo godišnji ta tri tjedna
    3. Trenutana fizička nepokretnonst zbog koje ne mogu obilazit pragove ustanova koje su mi potrebne da izvedem gornje
    Da li kršim kakvo pravo?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

split, ne

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi smo predali zahtjev prije 2-3 tjedna, s obzirom na posljedice meningitisa kod Jane. Priložili smo između ostalog nalaze MR-a i EEG-a, iz kojih se vide oštećenja. Ima li kojim slučajem ideju koliko bismo mogli dobiti dopusta? Naravno pod uvjetom da ga uopće dobijemo, što se toplo nadam da neće biti problema.

I ako sam dobro shvatila, za ostvarivanje prava na dj. doplatak, dovoljno je s rješenjem od HZZO-a otići u MIORH, Žajinu?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mi u ponedjeljak predali papire za produženje. Jel mi može netko reć kaj možemo očekivat. Da li zovu na vještačenje ili se samo dobije rješenje i koliko se u prosjeku čeka. Mi smo zahtjev predali u Samoboru, al su nam rekli da oni niš neznaju da sve papire šalju u Jukićevu.
    Sad se liječničko povjerenstvo sastaje, i ne zovu dijete. Kad donesu odluku, proslijede ju u pravnu službu u Jukićevu i oni valjda pišu rješenje.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo predali zahtjev prije 2-3 tjedna, s obzirom na posljedice meningitisa kod Jane. Priložili smo između ostalog nalaze MR-a i EEG-a, iz kojih se vide oštećenja. Ima li kojim slučajem ideju koliko bismo mogli dobiti dopusta? Naravno pod uvjetom da ga uopće dobijemo, što se toplo nadam da neće biti problema.

I ako sam dobro shvatila, za ostvarivanje prava na dj. doplatak, dovoljno je s rješenjem od HZZO-a otići u MIORH, Žajinu?
    Kod problema koji su "manji" produžuju na 6 mj., po novom čak i kod težih problema su vještačenja svake godine ( vjerojatno postoje iznimke kad je stanje" nepopravljivo").

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •