Hvala vam puno! Jos jednom
Ja sam u medjuvremenu uspjela nazvati i dobiti pravnu sluzbu u hzzo-u koji su mi isto rekli..
Upravo skupljamo papire.. drzite nam fige da nam odobre!![]()
Hvala vam puno! Jos jednom
Ja sam u medjuvremenu uspjela nazvati i dobiti pravnu sluzbu u hzzo-u koji su mi isto rekli..
Upravo skupljamo papire.. drzite nam fige da nam odobre!![]()
Molim savjet. Od 1.04.2009. sam bila na bolovanju zbog krvarenja u ranoj trudnoći. 45 dana prije termina sam na porodiljnom dopustu. Dopust završava 1.11.2010. S kćerkicom idemo na vježbe kod fizijatra, nije ništa strašno,ali postoji vjerovatnost da ću morati ostati dulje doma jer će se s njom morati vježbati dok god ne prohoda. Ja bih uzela od 11.mjeseca godišnji za 2010.i tako ponovno primala punu plaću. Kada najranije mogu uzeti bolovanje zbog djeteta, a da ne izgubim svoju punu plaću? Hvala
benedetta , tvoje pitanje baš nema veze s ovom temom, ali... ( odgovor slijedi)
ako uzmeš godišnji u 11 mjesecu, trebala bi onda raditi još najmanje do 31.1. ( trebaš imati isplatu najmanje 2 plaće, znači za 11 i 12 u 12 i 1 mjesecu) tak da bi za drugi mjesec dobila 100% bolovanja za djete ( 4266 kn), ali ako stvarno dijete ima nekih problema i to se vježbanje produži imaš pravo tražiti njegu ili skraćeno radno vrijeme za djete, s time da se papiri rješavaju u roku do 60 dana.
Evo i mene na ovoj temi.
Danas mi je stiglo rješenje od HZZOa - SRV na 6 mjeseci. JEEEE!!!
Ono što me začudilo je da imam pravo na naknadu pola neto plaće.
Da li je ta naknada limitirana?
Imam li sa SRV pravo na dječji doplatak? Od kuda krenuti?
Još neke eventualne beneficije?
Odmah zahvaljujem na eventualnom odgovoru.![]()
Ta naknada nije limitirana, pola firma + pola HZZO.
Imaš pravo i na DD i invalidninu ako dijete ima u Nalazu čl. 38, te uvećanu poreznu olakšicu.
Eto i mene opet. Kao što se moglo i očekivati, nakon što su pogubili dokumentaciju, rješenje nisam dobila unutar predviđenih 60 dana tako da mi sutra ističe rodiljni dopust a rješenje o SRV nemam. U HZZO-u mi rekoše da mi je svejedno dok čekam rješenje da li sam na bolovanju ili na GO. Ima li netko kakvih saznanja da li je tome stvarno tako. (Na puno radno vrijeme nikako ne mogu jer nam je raspored konstantno prenatrpan kontrolama i inim pregledima - npr. ovaj smo tjedan kod neuropedijatra, fizioterapeuta, vidnim i slušnim potencijalima i sl.)
i si ih pitala kad bi to mogli rješiti??????
mene zanima ako mi produže njegu djeteta na jos 6 mjesei dali ja mogu nakon recimo 2 mjeseca
traziti srv i dali onda i dalje dobivam ovih 830 kn dd ili ne
trenutno koristim dopust za njegu koji mi ističe krajem siječnja (dobili na godinu dana)
inače sam ranije bila na komplikacijama od cca 7.mj. 2008., zatim porodiljni te od kraja siječnja "njega"
teoretski, ako se prebacim krajem godine (cca 11.mj.) na SRV, da li imam ikakvo pravo na GO?
Molim pomoć...čitam postove (ima ih mnooogo) ali nisam shvatila koja su prava roditelja za njegu djeteta do npr. 3 gorine?
Je li to pravo na skraćeno radno vrijeme? Ili, pravo na nekakav dopust?
Mogu li ja postupak pokrenuti iako već radim...P. ima 2 godine?
MM radi sam za sebe tj. ne vodi se kao nezaposlen, ali nema niti obrt...plaća porez na dohodak...je li se to smatra kao da je nezaposlen?
PESO,imaš pravo ili na njegu ili skraćeno već prema tvojoj želji. A kaj se tiče muža ak može dobit neku potvrdu da je zaposlen ( jer u biti i je) onda imaš pravo na dotično pravo!
Ovih dana sam proučavala propise i čini mi se da za njegu djeteta koje je bolesno (npr. astma) mogu tražiti samo polovicu radnog vremena, a za dijete koje ima poteškoća u razvoju ili teže smetnje se može tražiti njega...barem mislim da je tako. Sad sam zbunjena. Mora li MM dostavljati izvatke od plaća? (ne znam kako jer ih niti ne prima).
Ja sam prije par dana predala zahtjev za pojacanu njegu prema preporuci alergologa (at.derm) za mladje dijete 10mj, znaci kad / ako dobijem rjesenje trazim uvecani DD.
Ali ja imam i starije dijete od 2.g. koje takodjer ima zdravstvenih problema, bi li mogla i za njega dobiti uvecani DD i sta kome da predam, da odem u HZZO i predam zahtjev pa me oni salju na komisiju ili da odemo u CZSS pa od njih trazim potvrdu - di je bolje, brze?
Kad sam predavala papire za dopust pitala sam sluzbenicu da predam lij. dokumentaciju i drugog dijeteta uz, jer se bojim da me ne bi odbili ali ona mi je rekla da se njega trazi i dobiva na osnovu samo jednog djeteta. A budala nisam napisala svoj zahtjev, jer sam mislila da ce me pozvati na komisiju pa cu tamo sve objasniti, no komisije nema nego ce mi samo poslati rjesenje.
Sta mi savjetujete?
Kod mene vječno pitanje - kada predati nalaze za novo rješenje?
U rješenju stoji ... Roditelj je obavezan osigurati novo vještačenje za dijete za jednu godinu (do 25.08.2010.) u roku naznačenom u NAlazu, mišljenju i ocjeni Liječničkog povjerenstva PU ime grada.
E, sad ja nemam na nalaz koji se navodi u rješenju niti mi je dat na uvid.
Mislila sam predat mjesec dana ranije i mislim da je to OK.
JOš nešto specijalista mi je napisala pojačanu brigu, a u nalaz je navela vrijednost iz nalaza krvi koji je osnov za takvo traženje.
Bojim se da ako su u komisiji specijalisti koji nisu srodni našem problemu da neće shavatit o čemu se radi, a ako me ne pozovu neću imati priliku da pojasnim.
Zakonski gledano to ima istu težinu, pa si TI ta koja kaže što hoće od toga. Na HZZO-u je da veli koliko dugo ćeš imati to pravo za koristiti (6 mjeseci ili duže)ali još uvijek mi nitk nije odgovorio imam li pravo na potpunu njegu tj. ostanak doma zbog navedene dijagnoze ili samo pravo na rad u skraćenom vremenu.
kopiram što sam napisala na bronhitičarima:
zanima kako ide procedura kod žalbe, koliko traje sve skupa, što trebam predati...?samo da napišem da mi je odbijena njega
nakon svega, odbiju nas, baš sam tužna.
ja svoje dijete za 10-ak dana moram slati opet u vrtić, i za tri dana će biti bolestan.
zar je moguće da za takvu djecu nema nikakvog rješenja?
naravno da ću pisati žalbu, ali me baš dotuklo da nikoga nije briga, od vrtića koji primaju bolesnu djecu, preko pedijatara koji daju ispričnice bolesnoj djeci pa sve do sustava koji ne prepoznaje da je ovakvo stanje u nekom trenutku nerješivo i da nema pomoći.
nama vrtić ne služi za čuvanje djeteta, nego za dobivanje nove bolesti![]()
hoću li sa rješenjem o odbitku dobiti i papire koje sam im poslala, jer mi se ne da sve ispočetka?!
edit: samo da napišem da mi je dijete bronhitičar i laringitičar.
Last edited by Tashunica; 09.07.2010 at 20:00.
žalba oni prosljeduju na višu razinu, napiši da nisi zadovoljna ocjenom stanja, i da tražiš da se ponovo sve iskontrolira. Ako imaš vremena pogledaj postove od Ivane-zg, ona je pisala žalbu pred 1.5 godinu.
jel zna tko koliko dugo se ćeka rješenje nakon ponovljenog vještačenja?
Maya_78, ovak ak bi ti htjela prebacit njegu na SRV, trebala bi predati papire tak da ti kad počneš raditi kao ostane 3 mjeseca rada prije sliedećeg vještaćenja. Ak ti je novo vještaćenje u 1. mjesecu, onda bi trebala srv pisati od od recimo 1.11., s time da zahtjev na Hzzo moraš predati najmanje mjesec dana prije ( bilo bi dobro i koji dan više), uz to trebaš imat potvrdu od svojih da se vraćaš na posao na SRV od istog datuma. E sad u toj priči si možeš skalkulirat i go.
Evo da javim da sam vec dobila pozitivno rjesenje do 18 mjeseci djeteta, u roku od 12 dana od predaje zahtjeva do danas.
Napisala sam i svoj zahtjev ali taj dan kad sam ja donijela zahtjev moje sluzbenice nije bilo a po rjesenju vidim da je upravo taj dan i bila komisija pa to nije nitko ni pogledao, ali eto dobro je i 6 mjeseci.
Podsjetite me. Šta sve treba od dokumentacije za novo vještačenje?
Šta sam propustila:
- zadnje rješenje,
- svi nalazi od kontrola obavljenih od zadnjeg vještačenja,
- potvrde oba roditelja o radnom odnosu,
- popunit obrazac na HZZO-u,
- kopije osobnih roditelja,
- rodni list
ak ti slučajno još nešto baš poebno piše na starom rješenju, tipa to i to.
zanima me ako mi ne odobre produljenje za njegu djeteta da li mogu traziti onda srv bez obzira na odbijenicu njege
Last edited by y-as-min; 16.07.2010 at 21:54.
Ovo je i mene uvijek zanimalo ali mi izgleda da je osnov tj. lista dijagnoza ista za ostvarivanje prava za oba oblika porodiljnog.
Mislim (ne kažem da znam) da možeš jedino nakon idućeg kontrolnog pregleda ponovo predat sve nalaze ako ima promjena.
Tako to meni izgleda koliko sam kao laik shvatila ovo pravo.
To je upravo ono o čemu sam ja govorila. DA ne mogu oni samo gledat dijagnozu nego stanje kod svakog djeteta.
Meni Katja ima strogu zabranu vrtića od strane alergologa zbog čestih opstruktnih bronhitisa i laringitisa, koji nerijetko završavaju
i upalom pluća, te je od toga zaradila i lagani šum na srcu.
Kad smo došli na komisiju (zvali nas) rekli su da nek ja samo nju upišem u vrtić i da mi to govore za moje dobro, a kad sam rekla da pogledaju
papir sa Srebrnjaka oni su se samo nasmijali.
Kao što sam već pisala mi smo produženje od 6 mjeseci dobili samo na osnovu refluxa.
Cure jel sjeo kome dječji. Meni još ništa, a šogorici koja dobiva na osnovu primanja je sjelo, pa me zanima jel to naši još nisu krenuli ili su mi nekaj zbrljali.
djecji mi je sjeo jos jučer prek zabe
MM zvali i dobili smo produženje.....koliko znat ćemo kada dođe rješenje.
![]()
zanima me dali prvo rjesenje vrijedi do dolaska drugog tj. da li ja ostajem doma dok ne dobim novo rjesenje bez obzira na njegov odgovor
Curičke vi koje ste na SRV, ajde pogledajte koliko ste novaca dobili od Hzzo za 6. mjesec. Muž mi je dobio prvi put lovu,( prebacila prava na njega od 6 mjeseca) i svota je skroz nekaj jako čudna. Hajde molim vas provjerite svoje uplate od poslodavca i Hzzo, tak da eventualno mogu reagirati.
Hvala!
Inače se meni desilo da su mi u 2. mjesecu ispatili išto nekaj manje love, pa su mi to vratili u 3. mjesecu.
dobili rješenje! Produženo još 3 godine![]()
Evo zovem ja tetu Hzzo i kaže mi da nije stigla njegova isplatna lista U Hzzo i da su mu isplatili minimalac ( jer neke novce moraju dat), a kad dođe lista ( valjda je i došla ) s idućim mjesecom će isplatit raqzliku i novu plaču ( naravno ak nova stigne na vrijeme). Inače bi isplatili istu plaču ko i prošli mjesec , ali on prošli mjesec nije bio na plači Hzzo.
Imam pitanjce: da li je, osim zahtjeva, potrebna još kakva papirologija za prebacivanje s njege na SRV? hvala![]()
bilo bi dobro da imaš dopuštenje od firme od kad počinješ raditi, i sve to predati na vrijeme, cca 30 dana prije nego počnješ koristiti SRV
hvala, evo baš sam to pročitala u Pravilniku![]()
Naše staro rješenje ističe sa datumom 28.8.2010. Predali smo nalaze za novo vještačenje prije mjesec dana i odgovora joše nema. KAko sam u situaciji da zbog svog zdrstvenog stanja specijalist preporuča da ne radim još dva mjeseca zanima me šta da radim kad nastupi 28.8. ako još ne dobijem rješenje. Da li da otvorim bolovanje na sebe ili da čekam rješenje koje može biti i negativno.
Naredni tjedan ću nazvat HZZO i provjerit da li je možda rješen predmet, no šta ako čeka u ladici?