Stranica 21 od 58 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sve ti teče dok ne dobiš bilo kakvo rješenje

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Molim savjet, ovih dana trebam predati zahtjev za njegu, u HZZO-u su mi dali onaj papir na kojem piše šta sve treba prikupiti dokumentacije i nigdje se ne spominje osobni zahtjev koji ste neke pisale. Nemam vremena sve postove pregledavati. I kakvu preporuku daje pedijatar? Nama je neuropedijatrica rekla da tražimo na osnovu njenog nalaza (distoni) i da ne trebam niti njenu preporuku, da je dovoljno što je napisala da dijete ide na vježbe. Znam da se od grada do grada to razlikuje jer vidim da su neki dobili dopust na atopijski dermatitis, a nama je pedijatrica rekla da to neće proći kod naše komisije. Ovo sa distonijem nam je sad tek dijagnosticirano.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama u Splitu nije potreban osobni zahtjev već se popuni neki njihov obrazac sa osobnim podacima.
    Moja preporuka ti je da svakako uz nalaz neuropedijatra predaš i onaj o atopijskom dermatitisu i sve nalaze i pretrage koje ste radili. Povjerenstvo je tijelo koje će donijeti odluku na osnovu svih nalaza koje predaš, a ne pedijatrica.
    Sretno!

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj split prvotno napisa Vidi poruku
    Nama u Splitu nije potreban osobni zahtjev već se popuni neki njihov obrazac sa osobnim podacima.
    Moja preporuka ti je da svakako uz nalaz neuropedijatra predaš i onaj o atopijskom dermatitisu i sve nalaze i pretrage koje ste radili. Povjerenstvo je tijelo koje će donijeti odluku na osnovu svih nalaza koje predaš, a ne pedijatrica.
    Sretno!
    Planiram predati svu med. dokumentaciju od obje dijagnoze, od viška glava ne boli. A jel ti pedijatrica šta davala napismeno ili si predavala samo od specijalista papire?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ni nama nije tražilo preporuku pedijatra,ali smo je svejedno predali.
    Pedijatar napiše povijest bolesti,te zašto smatra da je potrebna produljena njega djeteta.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Da li odobravaju da majka prekine produljeni dopust radi novog rodiljnog, a otac zatraži SRV umjesto majčinog produljenog dopusta?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

@na, sad oni smatraju da tvoja njega i njegov SRV nije isto, pa pitaj. Nekaj su pričali da bi trebalo tražiti novu komisiju. Sad ak ti je ostalo do tri mjeseca do tvoje komisije za njegu , mogla bi probat prebacit na njega, ali ak je ostalo malo do kraja tvoje njege, onda bi trebalo odmah tražiti SRV za njega. Najbolje pitat ( ali ne trebaš napomenuti da je to zbog novog rodiljnog, već opčenito), pa onda otvoriš novi rodiljni u vremenu 45 do 28 dana prije planiranog dana D.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bih sad trebala (ovaj mjesec) predati dokumentaciju za produljenje dopusta. Rodiljni bih trebala otvoriti od veljače.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pitaj informativno. kak bi bilo s prebacijanjem za srv na njega, meni su rekli da bi ipak trebala nova komisija, ali oni svako malo nekaj mjenjaju.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Predala sam papire za njegu i rekli su mi da će me idući tjedan doktorica zvati na vještačenje. Jeli tko bio u zadnje vrijeme? Šta točno rade na tom vještačenju?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nije potrebna preporuka pedijatra. Prije par godina je postojao neki obrazac koji je poupnjavala ali je to ukinuto.
    Na vještačenje te nekad pozovu, a nekad ne. Jednom smo bili i jedna osoba je gledala moj predmet i nalaze i nikakva pitanja nije postavljala.

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

A jesu li pregledavali dijete ili samo gledali nalaze?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo bili u Zagrebu u Jukićevoj na vještačenju, gledale su papire i tražile da ju skinemo do gaćica i da prošeće po sobi par puta, i to je bilo sve.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj split prvotno napisa Vidi poruku
    Nije potrebna preporuka pedijatra.
    Poželjno je imati preporuku pedijatra jer on može napisati u njoj i dodatne podatke o zdravstvenom stanju, npr. mi smo tražili produljenje zbog distonog ali smo dodali i dokumentaciju vezanu za urino infekt zbog kojeg još uvijek idemo na kontrole iako nismo tražili preporuku nefrologa za produljenje. Pedica je to potvrdila u preporuci, kao i česte upale dišnih putova.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili u Zagrebu u Jukićevoj na vještačenju, gledale su papire i tražile da ju skinemo do gaćica i da prošeće po sobi par puta, i to je bilo sve.
    Nas nisu zvali na vještačenje. Samo su nas nazvali telefonom da smo dobili produljenje i rješenje stiglo poštom u roku nekoliko dana od poziva.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi dobili godinu dana srv!
    sada bi trebali otici u Zajinu (?) za djecji doplatak.. pa dajte mi molim vas pomozite (jelena, pretpostavljam da ces ti ).. da li bas moram u zajinu ici ili mogu ipak do tvrtkove ili trpimirove. te dvije lokacije su mi puno blize. i da li znate koliko se ceka za to predavanje papira? da li se uopce ceka?
    mislila sam to sutra obaviti, ali sam ogranicena jako vremenom pa moram znati da li da uzimam dosta za put i predavanje papira ili mogu to rjesiti u sat vremena..
    i da li mi jos sto treba osim kopije osobne, rjesenja (jel treba kopija ili original?hm.. danas dobila postom, ako treba kopija, moram jos skociti do kopiraone), rodnog lista.. ?
    hvala vam puno......

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moraš ići u Žajinu, ja sam bila par puta i nije bila uopće gužva. Treba ti: Zahtjev za doplatak (UT-V-430) NN (ima i na netu za printati), Rješenje o pravu roditelja (ja uvijek dajem kopije a sebi ostavljam original), Rodni list djeteta, Osobna iskaznica drugog roditelja, Preslika tekućeg računa.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

izgleda da cu onda morati to neki drugi dan obaviti.. necu stici sve iskopirati, a i trebam isprintati taj obrazac, a nemam ovdje printer..
    taj zahtjev.. pretpostavljam da postoji i kod njih? mozda bi mi bilo jednostavnije tamo pispuniti nego traziti muza da nmi isprinta na poslu
    osobna iskaznica drugog roditelja.. mislis na kopiju osobne mog muza? ali treba i moja? rodni list isto kopija?
    hvala ti puno!!

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Obrazac imaš i kod njih, ja sam predala kopije naših osobnih i kopiju rodnog lista. Za ispunjavanje zahtjeva će ti trebati JMBG i OIB za sve vas pa si to negdje zapiši.

Ozujak avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala ti puuuuno! ustedila si mi puno vremena..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vidim da je već odgovoreno, pa ćim prije to sredi, ne zaboravi kopiju rješenja.

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Jel' mi može netko reći što mi sve treba od papira za njegu djeteta?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo ti stvarikoje su ti potrebne

1. POTVRDA o zapolenju na PUNO RADNO VRIJEME za tebe i muža ORIGIGI
    2. Medicinsku dokumentaciju vezanu uz primarne bolesti djeteta
    3. Zahtjev koji se piše na formular dobije se u Hzzo
    4. tvoj zahtjev ( na njemu ne zaboravi napisati kak se zoveš, adresa, broj telefona i sve kaj se traži)
    5. rodni list djeteta
    6. obje osobne kopija
    7. kopija kartice za uplatu
    8. preporuka od pedijatra
    9. uputnica za komisiju

predaj slobodno 2-2.5 mjeseca prije završetka poriodiljksog , tak da ti ima kad stići rješenje, a gdi predaješ ovisno gdi stanuješ, u svoj područni HZZo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovo sad pod 9 možda i ne treba, možewš predat bez tog pa eventualno kasnije doneseš ak im baš treba

-tajana- avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala puno

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Spremam se podnijeti zahtjev za SRV u ponedjeljak i od ovih 9. stavki koje je Jelena navela meni u HZZO-u nisu rekli za moj zahtjev, budući da na onom njihovom formularu imam prostor gdje se upisuju osobni podaci, zatim nisu me tražili kopiju osobne iskaznice i uputnicu za komisiju. Sutra ću ih otići pitati jer ne bih htjela da mi kažu kako mi je dokumentacija nepotpuna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uputnicu neki traže neki ne. Zahtjev se može napisat i na njihovom formularu, ali je meni lakše to sročiti doma na kompiću, eventualno ak imam i stari samo malo prepraviti i voila. Od osobnih nikad viška, tak da znaju gdi živiš. Znači samo je upitna uputnica.???

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pozdrav svima! Molim vas za savjet... Dakle, za cca 2 mjeseca mi ističe porodiljni i dijete puni godinu dana. Od 3. mjeseca života vježba na Goljaku, distoni, super napreduje, ali i dalje vježba, preporuka neuropedijatra i fizijatra produljenje. E, sad, pedijatrica je na uputnicu napisala da prema preporuci fizijatra zbog laganog kašnjenja u postularnom razvoju i oscilacijama u tonusu moli da se majci produži dopust. Strah me da će me odbiti, nismo dobili jaslice, nemam varijanti čuvalica, baka ili nekoga tko bi vježbao s djetetom... Čitam posvuda, neki vele da odbijaju, drugi da rijetko prvi put... Kakva su vaša iskustva, šta se piše na molbu? Hvala

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

samo da podijelim s vama nova saznanja o prekidu prava na skraćeno radno vrijeme:
    u HZZO-u treba ispuniti obrazac koji ti daju u pravnoj službi i predati ga uz kopiju zadnjeg rješenja/pisma kojim ti nešto odobravaju.
    meni u tom pismu piše da se javim u listopadu 2010 pa su mi u pravnoj rekli da u molbi napišem srv do 31.10.
    eto, da ne lutate

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Skupi dokumentaciju, nalaze i predaj. U gornjim postovima ti piše šta treba. Nije komplicirano i predaj na HZZO. Taman imaš vremena da komisija odluči svoje do djetetovog rođendana. Nama molba nije trebala (Dalamlcija) nego kod njih popunimo jedan obrazac gdje se zaokruži šta tržiš. Popuni se sa podacima tipa OIB, JMBG, br. osobne i sl.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Zanima me oko uvećanog dd.Početkom 8.mj.bili smo na komisiji,te dobili rješenje o dopustu za njegu koji kreće krajem 9. mjeseca kada mi završava porodiljni dopust.
    Pismeno rješenje sam dobila oko 10.08.,te sam tada i predala zahtjev za uvećani dd.Jučer mi je sjeo obični dd,ali ne i ovaj drugi,pa ne znam je li uobičajeno da se čeka duže ili mi nije nešto
    u redu s papirima,ne znam šalju li kakvo rješenje o uvećanom dd-u?

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Je li produljeni dopust zbog njege počinje teči od datuma donesenog rješenja ili se nastavlja na porodiljni dopust?

Chiara76 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Meni su objasnili da se nastavlja na porodiljni, tj. roditeljski dopust jer sam predala papire dok sam još bila na njemu.

I samo da pohvalim Požegu bar u nečemu. Predala sam papire za njegu 15 dana prije isteka roditeljskog dopusta i dobila rješenje prije isteka, za nekih tjedan dana. Čitala sam da ste neke čekale i po par mjeseci. Kod nas to svarno brzo riješe.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kakva su iskustva s produljenjem njege (ili SRV koji namjeravam tražiti) kod višestrukih nutritivnih alergija (brašno, mlijeko, jaja, većina vrsti mesa....) i povezanog atopijskog dermatitisa, da li produljuju i nakon njege u trajanju godinu dana (tj. nakon djetetove 2.godine)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to ti sve ovisi od komisije do komisije kolko buš dobila, nigdje nema pravilnika za recimo na godinu dana za to i to ili nešto drugo

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

zanima me s obzirom da sam dobila rjesenje za njegu do 4.mj iduce godine sad bi si htjela to prebaciti na srv.
    e sad dali ja pisem od kojeg datuma zelim da se prebaci tj. kad bi isla raditi ili kako to sad ide i sta mi sve treba da to prebacim.
    i dali moram nositi negdje od firme nekakvu potvrdu o satnici kako bi mi oni mogli isplatiti ostatak do pune satnice ili kako to ide.
    puno hvala unaprijed na pomoci i odgovoru

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo imama i ja jedno pitanje.
    Od moje prijateljice malička ima alergiju na bjelančevine iz mlijeka, dakle ne smije ništa jesti što ima i malo mlijeka.
    Dakle zanima me jel ima ona pravo na produljenje porodiljnog?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

y-as-min u zahtjevu bi trebala napisati da od tog i tog datuma želiš SRv, mislim da bi trebala i suglasnost od firme , to pitaj na 0800-7979. Pazi da ti je datum najmanje mjesec dana od datuma kad pišeš zahtjev, jer ti mora i doć rjeenje da ideš od tog i tog datuma radit. Potvrda o satnici ćeš dobiti iz firme , treba se ispuniti formular koji se nalazi na Hzzo stranici, to se predaje do 20 u mjesecu za prethodni, tak da ti tete iz Hzzo mogu dat tvoju polovicu.

domy predaj zahtjev i testove o alergiji i trebala bi dobit njegu. Na osnovu toga sam i ja dobila njegu.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku

domy predaj zahtjev i testove o alergiji i trebala bi dobit njegu. Na osnovu toga sam i ja dobila njegu.
    Hvala ti na brzom odgovoru reći ću joj, u principu nema kaj izgubiti treba probati.

E sad me dalje zanima nama je diagnosticiran diston sindrom, krvarenje prvog i drugog stupnja.

Bili smo u poliklinici Doko gdje ga je fiziatrica pregledala i dala tu diagnozi s time da je još napisala sljedeće

Status:spontana motorika primjerena. Mišićni tonus oscilira normo-hiper. Tetivni rerefleks simetrični, živahni.
    Šake pri stresu zatvorene. Abdukcija kukova opora.
    Položajni testovi insuficijentni.
    Reakcija oslonca na nepune plante.

Pa me zanima jel na osnovu toga svega mogu tražiti pravo na njegu djeteta, i koliko?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da uglavnom su nam vježbice pokazali i vježbamo doma na kontrolu idemo u 11 mjesecu.
    Dali oni priznaju papire i mišljenja iz Poliklinike Doko ili samo Goljak?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

[QUOTE=jelena.O;1717648]y-as-min u zahtjevu bi trebala napisati da od tog i tog datuma želiš SRv, mislim da bi trebala i suglasnost od firme , to pitaj na 0800-7979. Pazi da ti je datum najmanje mjesec dana od datuma kad pišeš zahtjev, jer ti mora i doć rjeenje da ideš od tog i tog datuma radit. Potvrda o satnici ćeš dobiti iz firme , treba se ispuniti formular koji se nalazi na Hzzo stranici, to se predaje do 20 u mjesecu za prethodni, tak da ti tete iz Hzzo mogu dat tvoju polovicu.

hvala na odgovoru

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    E da uglavnom su nam vježbice pokazali i vježbamo doma na kontrolu idemo u 11 mjesecu.
    Dali oni priznaju papire i mišljenja iz Poliklinike Doko ili samo Goljak?
    nekad su priznavali sve papire, bez obzira ko ih je pisao. sad kolko bi mogla dobiti ovisi od suca do suca.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    nekad su priznavali sve papire, bez obzira ko ih je pisao. sad kolko bi mogla dobiti ovisi od suca do suca.
    Kaj to znači, kak mu se svidim i koliko mi se smiluje?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne nego koliko koji prosudi. U usporeddbi mi pred cca 2 godine dobili pol godine, nakon produljivanja dobili još 2 x godinu dana

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle zanima me sljedeće
    Znači gdje ja točno predajem papire za produljenje?
    Inače sam u Dubcu spadam pod općinu Dubrava i HZZO Klovičeva?

E sad imamo 8 mjeseci jel prerano da predajem papire?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo bez problema i iakakve papirologije smo ostvarili pravo da dijete koje je upisano u vrtiću koristi 50% upisanog vremena i plaća 50% cijene vrtića. Navedeno stoji i u ugovoru vrtića. Bojala sam se da će je prebacit u grupu sa kraćim vremenom pa da će opet prolazit adaptaciju ali su je ostavili u istoj grupi tako da ako mi ne idemo opet na vještačenje možemo koristiti puno vrijeme vrtića.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

predaj najbolje oko 10 mjeseca djeteta.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A gdje predajem u Klovičevu ili....?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak po socijalnom spadaš u klovićevu onda tam u pravnu službu, sve si pripremi i napiši zahtjev doma u miru, a tam samo skraćeno najvažnije.

aleksandra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pozdrav!
    Molim vas savjet.Mi smo inace na dodatnoj njezi i moramo predati nove nalaze do 02.11.2010.Inace idemo redovito na vjezbe radi hipotonije misica,defektologa i logopeda.Neki dan smo bili privatno u neuropedijatrice i pregled je bio nikakav.Nije stigla malenu posteno pregledati koliko je bila u zurbi,dok povrsno citala nalaze,mobitel je zvonio i u tijeku je bio razgovor.Ja sam pokusavala objasniti probleme moga djeteta,ali me opet prekidao njen mobitel.Na kraju je rekla da je super iako ima slabi tonus misica i da se javimo ortopedu.Napisala je nalaz i izletila iz ordinacije.Medicinska setra mi dala nalaz i na njemu doslovno jedna necitljiva recenica.Zovemo je opet sutradan i zamolimo da nas opet primi,a ona drsko odgovara da nema ona sta vise pregledavati i pisati nalaz,a ja je upitam da li trebam jos biti na dodatnoj njezi s obzirom da jos radimo vjezbe radi hipotonije i govora(logoped),da je to nasa stvar.E sada imam nalaze od logopeda i defektologa,ne znam da li treba jos nesto.Narucili smo se i u ortopeda.Znam da je prije bio jako vazan nalaz neuro. da bi pisala preporucena njega majke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •