Molim vas da mi kazete da li treba i od neuropedijatrice biti napisano za preporuku dodatne njega?
Molim vas da mi kazete da li treba i od neuropedijatrice biti napisano za preporuku dodatne njega?
pa ako imaš i bar jednu preporuku, možeš proći. važno je da na zahtjevu napišeš učestalost vježbanja doma i u nekoj ustanovi, i sve skupa predaš na vrijeme, ako bu im i kaj trebalo povrh zvat ćete.
neznam jel mogu ovdje pitati ili da otvorim drugu temu....prijateljica je bila 6g na porodiljnom radi njege djeteta, sada će raditi 4sata dok je djete u vrtiću , vraća se za koji dan na posao ili ide na bolovanje...ona pita ima li pravo na godišnji..hvala ( ja predpostavljam da na stari od 2009g nema jer se on koristi do 6mj 2010g...ali pošto još ove godine počinje raditi znači li to da ima pravo na godišnji iz 2010g koji može iskoristiti do 6mj 2011g)...ako nije ovo pitanje primjereno prebacite ga
da li možda znaš gdje piše u zakonu da staro rješenje vrijedi dok ne dobiješ novo?
Hvala!
Mene samo jos zanima da li netko zna gdje u Splitu,privatno radi dr neuropedijatrica Šamija i ako netko ima broj?
pozdrav, ako me se sjećaš, skupa smo bile na komisiji.
ja namjeravam opet tražiti produljenje, i nadam se da će nam produljiti, isto se nadam i za vas. uz alergije i dermatitis, za mlađeg imamo još jednu dijagnozu, tj postali smo vježbači, krenuli smo na vježbe jer nije hodao sa dobrih 15 mjeseci, pa da ga malo potaknemo. uglavnom prohodao je i sve super, ali vježbe nastavljamo jer drži glavu ukrivo, pa radimo na tome da mu se ispravi. ja se nadam da će nam to biti plus za nastavak korištenja produljenog. i još uvijek dojimo. sa dermatitisom stanje nam je onako li-la, po ljeti super, bez problema, ali čim je zahladilo, opet pogoršanje.
22.11. smo naručeni kod alergologa na kontrolu, tako da ćemo imati svježe nalaze s preporukom, jedino neznam koje sve papire treba opet slati (samo nalaze ili i one potvrde da smo zaposleni i slično), pravnik mi je rekao da oni pošalju dopis za dostavu dokumentacije, pa valjda će pisati u njemu.
Pozdrav
jelenaO-hvala na odgovoru
evo moja poznanica ima još jedan problem, je li tko od vas imao sličan...jer ja nisam....
poštar donio rješenje u petak mene nije bilo doma i ostavio ga u sandučiću..... a u rješenju piše da vrijedi od dana konačnosti ovoga rješenja, kaj to znaći, ne piše nigdje od dana primitka ( datum u zaglavku je 25.10) i da se mogu žaliti u roku 15 dana.... kaj sad to znaći ??? da se pravim luda il da odem u firmu i da otvorim bolovanje ???Ja sad ne razumijem je li moja poznanica dobila Rješenje o prestanku produljenog od 6g i prelasku na skraćeno radno vrijeme od 4 sata, pošto se takva Rješenja moraju potpisati i ne mogu se ostaviti samo u kasliću. U tom "rješenju"piše da je ono konačno 25.10. a poštar ga je donio 29.10......znači li to da ona može dobiti otkaz jer 25.10.10. nije otišla raditi, a kako je mogla otići kada je poštu zaprimila kasnije te je nije potpisala...zbunjuje me činjenica da inaće Rješenje stupa na snagu 15 dana od primitka....a ovdje toga nema, ovdje piše od dana konačnosti-što im to znači...........je li njoj sad jedino rješenja namoliti da joj doktor piše retroaktivno bolovanje od 25.10.10...ili....? puno hvala na odgovorima!zvat ću klovićevu u srijedu i pitati za rješenje jer ga nisam dobila pa ću vidjet što će mi reći ... a pošto na kuverti piše up(upravni postupak) može ga ostaviti u kasliću???tako mi je objasnio stari poštar i u rješenju nigdje ne piše da vrijedi nakon 15 dana kako mi je ova pravnica telefonski rekla osim ako je ta zbog žalbe mogu se žaliti u roku 15 dana
Ivana sad ona zna ak je tražila SRV točno od kojeg dana je pisala da bude išla raditi, jer treba imat i potvrdu firme da od tog i tog datuma počne radit. a ako je to slučajno bio baš datum 25.10, a ona počela raditi kasnije može dogovorit u firmi koji dan od godišnejg ili možda dogovorit odradu kojeg datuma, to se sve može rješiti i naknadno , ali bi ovaj tjedan trebala zat kaj od toga da napravi ( mi u firmi moramio predat obraćun sati do 4 u sljedećem mjesecu). ak bi pisala koji dan od godišnjeg ( na kojeg ima pravo ) i to se kasnijim rješenjem može srediti.
Znači točno utvrdi od kojeg je dana pisala da će ić raditi i kad je u stvari počela radit.
Cure, kako da sročim žalbu na negativno rješenje za njegu djeteta? Dijete ima 3 godine i dijagnoze hipotonije i nutritivne alegije.....kasno prohodao, još ne može uza stepenice a od hrane koju mi jedemo pola ne smije. Idemo i 3 puta tjedno na vježbe, imali smo preporuke fizijatrice i gastroenterologa a neuropedica nam je tek 19.11. Žalba mi ide za ZG jer se radi o splitskom HZZO-u, rok mi je 15 dana a teče od jučer. Ajde pomagajte!
Ja imam jedno pitanje. E ima 21 mjesec i niz alergija (jaja, mlijeko, soja, prašina....), atopijski dermatitis, astmu. E sad budući da je ona treće djete ja koristim bolovanje 3 godine.
Dok vas čitam mislim da bi i ja imala pravo na ostanak doma za njegu djeteta da ne koristim porodiljni, a sad me zanima:
Da li ja imam pravo na onaj veći D.D. i šta bi i gdje trebala predati?
Svaka informacija je dobrodošla!
sammy u principu nemaš pravo na njegu za nju dok ne potrošiš sva prava za nju iz roditeljskih prava ( znači do njene treće godine). da i ti si na roditeljskom , a ne na bolovanju.Za neko drugo dijete naravno imaš pravo bilo na negu bilo na SRV za sebe ili muža.
A sad kaj se tiče dječjeg, milsim da imaš pravo na uvećani dd, trebalo bi predati njene papire na komisiju, probaj saznat gdi i kad , pa javi kaj si napravila.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.11.2010. at 14:04
jelena tnx ma i mislila sam na d.d. sutra se budem raspitala pa javim.
pomoć
trenutno sam na porodiljnom dopustu,curka ima 3 mjeseca,ja sam naivno vjerovala da nakon 45 dana od poroda mogu da se vratim na njegu za prvo dijete,međutim rekli su mi da nemogu dok neistekne porodiljni(ne znam zašto)ako netko zna nek mi kaže
e sad bili na komisiji za invalidninu i opet nije dobila famozni članak 38 nego članak 31,dakle invalidninu ne,u 10 mjesecu je bilo potreno predati novo rješenje za uvećani dječji doplatak,predala sam ovaj novi nalaz i mišljenje,međutim danas mi stiže dopis da mofram predati prosjek plaća za 2009g i porezne uprave uplate za 2009g,sad je ovozbrada zdola al evo ako me neko kuži zašto oni sad traže mene prosjeke kad se za djecu sa posebnim potreama nikad nisu pisalal primanja,da napomemenm da se njen nalaz i mišljenje razlikuje samo u tom što je prije pisalo da je pomoć potrena u punom opsegu a sad u smanjenom,nije vrag danećemo imati pravo ni na dd???????????
mislim da je to tumaćenje neke osobe, ti trebaš imat njegu za prvo, a ne za drugo dijete, jer bi da tražiš za drugo onda trebala čekat da ti istekne porodiljni.
nas suisto ponekjad tražili prosjeke, ali kad smo donesli više ni nije trebalo, nemamo članak 38. a dd. imamo na osnovu djeteta s pp.
prošli mesec muž prwedal papire za produženje njegovog srv
Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.11.2010. at 12:40
da da i tražim ja njegu za prvo dijete,sa drugim je hvala bogu sve u redu,uglavom znam odgovor,gospoda uopće nisu zaprimili moj novi nalaz i mišljenje a trebalo je samo sa uruđbenog odnjeti na kat.... ,oslim šta da vam kažem,da a ovaj meni kao da vam nepišem odbijenicu za njegu najbolje da predate kad vam istekne porodiljni,ko je tu lud
Dakle dali mi treba i preporuka fizijatra za produljenje porodiljnog ili samo preporuka pedijatra?
u svakom slučaju svaka preporuka je jedan + više, nabavi ga ak možeš
pozdrav!
sjećam vas se, naravno, možda se opet vidimo
i mi namjeravamo predati pa što bude, bili nedavno kod alergologice koja nam je napisala preporuku, pitala sam ju kakva je sada situacija s produljavanjem njege, rekla da svi (koliko ona zna) dobiju nakon njene preporuke (mi smo i dalje "nutritivci": brašno, mlijeko, jaja, dosta vrsta mesa...)
ja namjeravam tražiti SRV pa ćemo vidjeti
za papire se nadam da će napisati u pozivu što treba dostaviti, a predat ću od liječničkih "papira" samo taj nalaz i preporuku alergologa te ću zamoliti našu pedijatricu da napiše i ona preporuku kao zadnji put
ne znam, skeptična sam vezano za dobivanje obzirom na neke nedavne slučajeve, ali eto, pokušat ćemo jer bi nam to sada stvarno još uvijek trebalo
ja sam pričala s pravnikom nedugo nakon što sam dobila rješenje i ako se ne varam, da je rekao da se samo šalju papiri, da nema komisije. možda su nešto i promijenili od tada, ali nekako mi se čini komisija jednim plusom, jer znam da baš i ne gledaju te papire pretjerano (čim su me pitali da li su blizanci) pa im se može napomenuti sve što je bitno. ako nekim slučajem ne napišu u dopisu koji papiri trebaju, zvat ću opet pravnika, jer ako mi treba potvrda iz firme o zaposlenju ću dugo čekati, dok ja njih dobijem telefonski pa oni to napišu i pošalji iz Zagreba, par puta mi se gubila pošta, pa da ne bim imala problema.
znam da smo kod iste pedijatrice, no kod koje alergologice idete? mi smo kod V. Kocijančić, pisala nam je preporuku kad smo bili u 5 mj na kontroli, pa valjda će i sada.
Pozdrav.
Posljednje uređivanje od pzulic : 16.11.2010. at 10:17
mi smo kod dr. Matika Šetić, ona je "starija" alergologica/valjda iskusnija, savjetovala mi ju je "naša" pedijatrica...
btw, friška info od cure koja je bila na komisiji nedavno je da su počeli strašno "kresati" prava na njegu, pogotovo nakon 3. godine djetetova života i posebice u Istarskoj županiji (takva je valjda komisija naša, dosta nemilosrdna, mnoge mame celijakičara su npr. vraćene na posao i sl.; jedna mama djeteta sa srčanom manom jedva jedvice je izvorila pravo na njegu i sl. to sve unazad nekoliko mjeseci...)
Posljednje uređivanje od Maya_78 : 16.11.2010. at 15:41
mi predali prošli mjesec i još nikaj nije stiglo za srv
prijatelj predal za krapinsku županiju i dobila žena 3 mjesca za e.coli vještačili papire
pzulic, koliko sam ja čula, za nastavak njege se isto pozivamo na komisiju/vještačenje, barem su tako ove cure koje ja poznajem
kod nas izgleda ne "vještače" po papirima, kako bi rekla jelena.O
btw, navodno komisija odlučuje samo DA ili NE (njega ili ne), a naknadno se Zahtjevom rješava dobivanje SRV kad je već njega dobivena
Posljednje uređivanje od Maya_78 : 16.11.2010. at 19:28
u svakom slučaju, nemam šta izgubiti. nisam se nadala ni da ču dobiti ovih godinu dana, tako da...
nama pedijatrica nije preporučila niti jednu alergologicu, nego kad sam prvi put ih naručivala, došli smo kod te mlade i uvijek me naručuju kod nje. kad smo bili prvi puta, napisala mi je preporuku, makar to nije nešto lijepo sročila, ali šta da radim, valjda joj hrvatski nije jača strana, jer i prije 6 mj je sve napisala nešto zbrda zdola. vidjeti ćemo šta će biti u ponedjeljak. kad smo bili prvi put kod nje i kad sam tražila preporuku, najprije mi je počela nešto muljati, kao da to šef mora napisati, bla bla, ali nakraju je napisala.
Mi smo predali papire za produžetak njege oko 20.09. , rješenje (pozitivno, na godinu dana) stiglo 16.11. , znaći skoro dva mjeseca. Vještačili su samo po papirima, nas nisu zvali. Ali mi smo i očekivali produžetak zbog dijagnoze i operativnog zahvata kojeg treba napraviti ove godine.
imam jedno pitanje, primjerice da mi odobre i da tražim SRV, da li sam u "zaštiti" od otkaza kao i na porodiljnom, tj hoću pitati da li mi poslodavac može dati otkaz ako koristim SRV. pretpostavljam da može, ali provjeravam.
da kojim slučajem dobijem i tražim SRV, mislim da moj poslodavac ne bi imao sluha za to, jer po prodajnom mjestu rade 2 osobe, kako bim ja onda ako prodajno mjesto radi 6-20 tj 14 h, ja bi radila 4 h, druga radnica 10 h, ili bi morao naći treću, a mislim da bi on izabrao da mi da otkaz.
Meni nije još ništa došlo od mirovinskog. Zar mi nismo dali OIB-e kad smo predavali zahtjeve? Pa preko njih se može sve saznat!
Meni to izgleda kao neka kotrola da eventualno korisnik njege ne radi nešto honorarno ili tako nešto! Ali zašto onda za članove kućanstva?
ne znam i nije mi jasno...već sam im odnijela rješenje da nam se odbija zahtjev za njegu a oni šalju taj dopis.....sad sam ponovno provjeravala i rukom je nadopisano na dopisu citiram".....ili vašu pismenu izjavu da odustajete od traženja dd-a po dohodovnom cenzusu...."
pa nikad i nisam tražila po dohodovnom cenzusu......
uh, puno sam čula o njoj... nažalost, većinu ne tako pohvalnih stvari (ali nije ni naša neka premija, iako ima sigurno više iskustva, možda i malo "mekši" pristup)
nama redovito piše samo jednu rečenicu "zbog polialergija preporuča se 24h dnevna skrb" i to je to.
ova cura koja je nedavno bila nosila je sa sobom opsežnu dokumentaciju koju nisu ni pogledali pa mislim da je njihova odluka dosta subjektivna i dosta ovisi o dijagnozi...
čini mi se da bi i mali alergičari trebali imati isti tretman kao i celijakičari jer su sami nesposobni spremati si i paziti što će jesti, a "institucije" također to nisu
naime, nama je i omogućeno ostati doma jer "u pravilniku stoji da ako dijete nije u mogućnosti osigurati sebi uzimanje lijeka ili provođenje dijete zbog kronološke dobi ili nepokretnosti, majka ima pravo biti uz dijete do 7.god." (iz Ministarstva zdravstva i s.skrbi)
Neki dan sam prekinula prije isteka dopust za pojačanu njegu jer sam isla raditi, pa sad ne znam da li trebam odnijeti to rjesenje o prekidu i u Mirovinsko zbog dječjeg doplatka. Pitanje je jel ja imam pravo primati uvecani djecji doplatak iako vise nisam na dopustu, dakle radim buduci da dijete ima i dalje iste tegobe zbog kojih sam i dobila dopust i udd. Djecji bi trebala dobivati do 28.02.
trebali bi imati da, jer ni moj stariji, a bogami ni mlađi sin ne mogu paziti šta smiju šta ne smiju. a djeca ko djeca, pogotovo moja sve što vide žele pojesti.
nama je napisala: "djetetu je radi kožnih promjena potrebna pojačana 24 satna njega, potrebna je dva pita djevno njega kože i kontrolirana prehrana, te bi bilo dobro majci isto omogućiti, majka ima još jedno dijete koje ima isto kožne smetnje".u preporuci nigdje se ne spominje alergija, ni na šta, samo kožne smetnje. doduše piše u dijagnozama, ali znamo kako komisija "detaljno" čita nalaze.
Posljednje uređivanje od pzulic : 19.11.2010. at 09:56
eh... "kožne promjene" - to je najmanji problem, veći je onaj unutarnji problem kojeg uzrokuje dugotrajno izlaganje alergenu: uništavanje crijevnih resica, bronhitisi, mogućnost dobivanja astme i sl.
nama samo tako: polialergije...
ma mislim da oni to ništa ne čitaju, samo te pitaju kad si tamo (tako je bilo s ovim curama, a i iz prve ruke)
pa i s nama je tako bilo. to sve što ona nije napisal, to sam ja u zahjevu napisala. tako ću i ovaj puta.
Nama je u rješenju za njegu napisano da u prosincu trebamo kontrolno vještačenje, nikakav točan datum nego kad skupimo dokumentaciju. Šta je pisalo vama kojima nije odobren nastavak njege, sa kojim datumom prestaje njega, tj. kad počinjete raditi. Moram dogovoriti jaslice u slučaju da mi ne odobre nastavak, a uopće ne znam od kada bi to bilo. Mislim da je netko pisao da su sutradan od dobivanja riješenja morali na posao. Jeli to stvarno tako?
A pravo na žalbu? Kaj to znači da i ako se mislim žalit u slučaju negativnog rješenja moram drugi dan ić radit ili se ipak čeka pravomoćnost rješenja?
Imam još jedno pitanje njega mi je odobrena do veljače, s tim da moramo predat papire za vještačenje u prosincu jel ja moram predat baš prvog ili mogu malo kalkulirat i predat recimo sredinom ili krajem prosinca?
Drage mame (i tateki), trebam malu pomoć jer sam podosta zbunjena. Bebač ima 9 mjeseci i na moju inicijativu bili na pregledu na Goljaku gdje me doktorica naravno isprepadala dijagnozom. Uglavnom, rekla mi je da nas čeka jako puno vježbanja i da razmislim o produžetku poroodiljnog. Meni je to sad ko hladan tuš i nadam se da ipak neće trebati, malo bih pričekala da vidim kako će nam ići vježbanje, ali ipak ako se odlučim zanima me sljedeće:
1) kolika je naknada (da li sam dobro shvatila da bi to bilo nekih 2500 kn plus dječji doplatak od 800 kn bez obzira na imovinski cenzus?)
2) ako odlučim produljiti dopust za npr. 6 mjeseci, mogu li se u bilo kojem trenutku vratiti na posao?
3) ako ipak odlučim vratiti se na posao, mogu li za odlaske na vježbice ili neke dodatne preglede koristiti bolovanje?
Puno vam hvala, još sam zbunjena zbog svega, valjda ću uskoro sve pohvatati.
Mene zanima da li mogu tražiti njegu za 4-godišnje dijete koje ima AD ili se to mora nastavljati na porodiljni?