Stranica 23 od 58 PrviPrvi ... 13212223242533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Drage mame (i tateki), trebam malu pomoć jer sam podosta zbunjena. Bebač ima 9 mjeseci i na moju inicijativu bili na pregledu na Goljaku gdje me doktorica naravno isprepadala dijagnozom. Uglavnom, rekla mi je da nas čeka jako puno vježbanja i da razmislim o produžetku poroodiljnog. Meni je to sad ko hladan tuš i nadam se da ipak neće trebati, malo bih pričekala da vidim kako će nam ići vježbanje, ali ipak ako se odlučim zanima me sljedeće:

1) kolika je naknada (da li sam dobro shvatila da bi to bilo nekih 2500 kn plus dječji doplatak od 800 kn bez obzira na imovinski cenzus?)
    Naknada je 2100 kn + 850 kn DD
    2) ako odlučim produljiti dopust za npr. 6 mjeseci, mogu li se u bilo kojem trenutku vratiti na posao? Možeš, uz uvjet da 30 dana prije obavijestiš poslodavca.
    3) ako ipak odlučim vratiti se na posao, mogu li za odlaske na vježbice ili neke dodatne preglede koristiti bolovanje?
    U teoriji možeš. Ali ne znam kako bi se to reguliralo , npr. dva puta tjedno po dva sata vježbanja...

Puno vam hvala, još sam zbunjena zbog svega, valjda ću uskoro sve pohvatati.

Postoji i treća opcija , a to je da tražiš skraćeno radno vrijeme (tj. rad na 4 sata) pa da u skaldu sa tim dogovaraš termine vježbanja i vježbaš kod kuće. Tada i djete može u jaslice na najviše 8 sati dnevno. Jedino nemaš baš puno vremena za razmišljanje trebala bi predati zahtjev barem oko 10 mj. starosti djeteta da stignu odlučiti do njegovih godine dana.
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.11.2010. at 08:44

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj -tajana- prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima da li mogu tražiti njegu za 4-godišnje dijete koje ima AD ili se to mora nastavljati na porodiljni?
    Možeš pokušati tražiti njegu u bilo kojem trenutku, ali komisija odlučuje da li ima osnove i na koliko dugo.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    A pravo na žalbu? Kaj to znači da i ako se mislim žalit u slučaju negativnog rješenja moram drugi dan ić radit ili se ipak čeka pravomoćnost rješenja?

Imam još jedno pitanje njega mi je odobrena do veljače, s tim da moramo predat papire za vještačenje u prosincu jel ja moram predat baš prvog ili mogu malo kalkulirat i predat recimo sredinom ili krajem prosinca?
    moraš ići radit bez obzira na žalbu; nema više pravomoćnosti rješenja a rok za žalbu je 15 dana od dana primitka negativnog rješenja. nama se to sada dogodilo: dobili smo negativno rješenje 2.11., ja sam 03 .11. morala biti na poslu ali sam otvorila bolovanje, napisala žalbu i sad čekam.

što se tiče ovog drugog pitanja: mislim da ne moraš predati točno 01.12. , mislim da možeš malo i kalkulirat.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sad i ja imam jedno pitanje: jel može roditelj koji je samozaposlen koristiti njegu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mikonja prvotno napisa Vidi poruku
    sad i ja imam jedno pitanje: jel može roditelj koji je samozaposlen koristiti njegu?
    Može , ako je drugi roditelj također zaposlen ili samozaposlen.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Može , ako je drugi roditelj također zaposlen ili samozaposlen.
    Oprostite ali ja ne kužim ovaj termin samozaposlen a nemam Klajića?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nisam bila dugo na temi pa ako mi netko može pomoći samo informacijom jel se nešto promijenilo u zadnje vrijeme što se tiče dokumentacije za srv.
    za dijete iznad 3 godine: psiholog, logoped i specijalist+mišljenje pedijatra+uputnica dr.opće prakse?

naime, meni je s 1.11. isteklo pravo na srv a tek smo sad obavili kontrolu i nalazi nisu dobri, dapače specijalist preporuča kraći ostanak u vrtiću. sad sve trebam raditi kao ispočetka ili ne? u HZZO-u mi se naravno nitko u pravnoj ne javlja pa ako netko ima nekakva saznanja...........

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Oprostite ali ja ne kužim ovaj termin samozaposlen a nemam Klajića?
    Npr. Imaš vlastiti obrt, a prijavljen si i plaćaš doprinose na osnovu vlastitog obrta.
    Ili imaš svoju firmu u kojoj si zaposlen.
    Posljednje uređivanje od sirius : 29.11.2010. at 15:07

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa Vidi poruku
    nisam bila dugo na temi pa ako mi netko može pomoći samo informacijom jel se nešto promijenilo u zadnje vrijeme što se tiče dokumentacije za srv.
    za dijete iznad 3 godine: psiholog, logoped i specijalist+mišljenje pedijatra+uputnica dr.opće prakse?

naime, meni je s 1.11. isteklo pravo na srv a tek smo sad obavili kontrolu i nalazi nisu dobri, dapače specijalist preporuča kraći ostanak u vrtiću. sad sve trebam raditi kao ispočetka ili ne? u HZZO-u mi se naravno nitko u pravnoj ne javlja pa ako netko ima nekakva saznanja...........
    samo papiri o bolesti deteta bez psihologa, orl i sličnih+ papiri da ste zaposleni i ostale stvari isto ko i prije

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

1) kolika je naknada (da li sam dobro shvatila da bi to bilo nekih 2500 kn plus dječji doplatak od 800 kn bez obzira na imovinski cenzus?)
    2) ako odlučim produljiti dopust za npr. 6 mjeseci, mogu li se u bilo kojem trenutku vratiti na posao?
    3) ako ipak odlučim vratiti se na posao, mogu li za odlaske na vježbice ili neke dodatne preglede koristiti bolovanje?
    1) naknada je 2.150 i nešto kn + 831 i nešto lp za uvećani dječiji doplatak
    2) ti se možeš u bilo koje trenutku vratiti na posao ali ako misliš opet početi korsiti dopust za njegu moraš ponovo predati sve papire
    3) možeš koristiti bolovanje, ali da li će ti to poslodavac tolerirati (to je drugo pitanje)

Kada ti preporuče dopust za njegu onda je to zato da vježbaš sa svojim dijetetom tokom dana, a ne da ti bude lakše odlaziti na vježbe. Ovo govorim iz iskustva jer nemaš dovoljno vremena poslije posla vježbati onoliko koliko je potrebno. Najbolje i najlakše se ispravljaju stvari dok je dijete malo i to ako se čim prije počne vježbati (kod vas je to već u startu prekasno), pa do nekih 18 mjeseci (nakon toga sve ide teže i dugotrajnije je).

Sorry, možda zvučim bezobrazno ali sve ti ovo govorim iz iskustva jer smo sa Lu počeli vježbati sa 3 mj. starosti i još uvijek vježbamo, a sama dijagnoza nije tako strašna.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala puno, ma počela sam već nekako razmišljati o ostanku doma. Skraćeno radno vrijeme mi nije opcija zbog prirode posla jer bih za pola plaće sigurno morala odraditi isti posao, a i dosta daleko putujem pa bih doma dolazila crknuta. Znam ja da s bebačem treba doma vježbati i to ozbiljno shvaćam, ali opet sam nekako optimista pa mislim da će nam to ići brzo i bez problema. Sad me zanima odakle da počnem prikupljati dokumentaciju i što mi je sve potrebno? Bili smo tek na jednom pregledu kod fizijatra ostali nas pregledi tek čekaju, a na kontroli smo kod fizijatra tek krajem siječnja. Ja se na posao trebam vratiti sredinom ožujka, dakle malo manje od dva mjeseca nakon pregleda kod fizijatra. Hoće li to biti prekasno? Postoji li možda mogućnost da ako mi ne stigne rješenje odem na posao, radim neko vrijeme, eventualno koristim godišnji pa onda odem na njegu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u svakom slučaju možda ti i nebu kasno s tim nalazima, jer možeš provjerit u kakvom su stanju tvoji papi tam, pa si zet ili koji dan bolovanja ili godišnji. Na svakom pregledu traži da ti daju preporuku da ostaneš doma, jer će ti biti samo +++++. I skupi ćim prije i ostale papire, pazi da papir o zaposlenju tebe i muža mora biti oriđiđi, sve drugo su kopije.

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

jelena.O hvala ti
    Posljednje uređivanje od maxi : 30.11.2010. at 12:35

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Opet ću ja biti malo dosadna. Čitam ovdje da su neke mame dobile rješenje dosta kasno pa su morale uzimati bolovanje ili go. Meni to ne bi bio problem, čak bi mi i odgovaralo malo se vratiti na posao, ali što kad stigne rješenje, s kojim je to datumom? Npr. ja se vratim na posao dok čekam rješenje i odradim tri tjedna. Jel dobijem za to plaću od firme? Onda sam se zapravo vratila s porodiljnog pa ga ponovno otvaram? I što reći poslodavcu, rješenje može biti i negativno, pa ostajem raditi, a ako je pozitivno dal nastupa odmah, ono drugi dan više ne dolazim na posao ili se i to dogovara?

Razmišljala sam opet malo i o SRV-u (mozak mi radi sto na sat, što ću!), ali opet ne kužim tko tu što plaća i koliko. Ako mi je prije poroda plaća bila oko 6000kn, koliko bi ukupno dobila na SRV-u?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

isto 6000 kn, pol od firme pol od hzzo
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.12.2010. at 06:49

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jel dobijem za to plaću od firme? Onda sam se zapravo vratila s porodiljnog pa ga ponovno otvaram? I što reći poslodavcu, rješenje može biti i negativno, pa ostajem raditi, a ako je pozitivno dal nastupa odmah, ono drugi dan više ne dolazim na posao ili se i to dogovara?
    Plaću dobiješ za onoliko koliko si radila. Dopust za njegu dijeteta nema veze sa porodiljnim (iako ga većina zove produljeni porodiljni). Sa danom primitka rješenja prestaješ raditi, da li će to za poslodavca biti ok (mišljenja sam da ne).

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako želiš znati točan iznos koji bi primila (jer ti na polovicu bruto iznosa plaće firma primjenjuje olakšice, a HZZO ne) imaš ovdje kalkulator plaća http://www.moj-posao.net/jseeker_sal...tion=calculate
    -prvo upiši pola svoje bruto plaće, prirez (odaberi mjesto), broj djece i izračunaj neto koji ćeš dobiti od firme
    -zatim upiši pola svoje bruto plaće, prirez, bez broja djece i izračunaj neto koji ćeš dobiti od HZZO-a

Ako dobiješ SRV imaš pravo na uvećani koeficijet olakšice (plaćaš manje poreza i prireza) tako što sa rješenjem i svojom PK karticom odeš na poreznu da ti to upišu.
    Posljednje uređivanje od mg1975 : 03.12.2010. at 17:42

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Cure puno hvala, crna rupa u mojoj glavi nekako postaje svjetlija. Još sam u fazi razmišljanja jer smo tek počeli vježbati i ide nam gotovo nikako. Znači ako sam dobro shvatila njegu mogu tražiti neovisno o porodiljnom, pa recimo ak se ipak vratim na posao, uključim u vježbanje i ostatak obitelji kad su doma, ali recimo nema pomaka, uvijek mogu tražiti (naravno ne i dobiti)?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ali recimo nema pomaka, uvijek mogu tražiti (naravno ne i dobiti)?
    naravno , sve stoji

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako dobiješ SRV imaš pravo na uvećani koeficijet olakšice (plaćaš manje poreza i prireza) tako što sa rješenjem i svojom PK karticom odeš na poreznu da ti to upišu.
    ovo prvi put čujem, jel može nešto više info?

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj nadica_b prvotno napisa Vidi poruku
    ovo prvi put čujem, jel može nešto više info?

Ovo vrijedi i za SRV i za dopust za njegu. Za osobe koje imaju rješenjem utvrđenu 100% invalidnost i/ili koji radi invalidnosti imaju na temelju posebnih propisa pravo na tuđu njegu i pomoć. Ako koritiš ovo, nemožeš istovremeno koristiti koeficijent 0,3 (za osobu sa invaliditetom).

Više o tome imaš ovdje http://ccenterclient.porezna-uprava.hr/ pod odjeljkom Osobni odbitak, pododjeljak Osnovni porezni odbitak, zatim odaberi
    Osobni odbitak ili neoporezivi dio dohotka . Pogledaj tablicu i ispod niže ima točno popisano koja dokumentacija ti treba za promjenu podataka na PK kartici.

Ja sam promjenu upisala tek polovicom prošle godine. Pri predaji godišnje prijave iskoristila sam olakšicu za cijelu godinu i to sam potkrijepila tako što sam predala kopiju rješenja o dopustu za njegu uz prijavu, te dobila povrat poreza.

Ovu olakšicu može koristiti bilo koji roditelj, kod nas npr. MM je na dopustu za njegu a ja radim pa ja koristim olakšicu.

Ako trebaš još detalja samo se javi.
    Posljednje uređivanje od mg1975 : 05.12.2010. at 09:03

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi imamo +1, dodatak na dete i to piŠe u poreznoj kartici.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ako bi muž koristio olakšicu (ja koristim dopust za njegu dj.) a obrtnik je, kako to ide? može li se retroaktivno upisati (do kraja posl.godine)?

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

evo imam i ja pitanjce pa bi molila da mi neko pomogne.sad sam na njezi djeteta koja traje do sredine 4-og mjeseca a trudna sam i termin mi je 19.02.
    znaci 28 dana prije termina moram otvorit porodiljni,jel tako?e zanima me jel mogu mm prebacit na njegu da on to iskoristi do kraja a uz to bi jo i bio uz mene kuci kad rodim jer ce mi pomoc stvarno trebati s dvoje djecice.
    i koliko cu uopce dobivati porodiljnog prvih 6 mj s obzirom da sam na njezi od 5-og mj a prije toga sam bila na rodiljnom dopustu.izmedju rodiljnog i njege sam radila mozda mj dana.koji prosjek se uopce gleda?bas ne razumin

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    ako bi muž koristio olakšicu (ja koristim dopust za njegu dj.) a obrtnik je, kako to ide? može li se retroaktivno upisati (do kraja posl.godine)?
    može i priložiti prijavi za porez za ovu godinu, u veljači iduće.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dora5 prvotno napisa Vidi poruku
    evo imam i ja pitanjce pa bi molila da mi neko pomogne.sad sam na njezi djeteta koja traje do sredine 4-og mjeseca a trudna sam i termin mi je 19.02.
    znaci 28 dana prije termina moram otvorit porodiljni,jel tako?e zanima me jel mogu mm prebacit na njegu da on to iskoristi do kraja a uz to bi jo i bio uz mene kuci kad rodim jer ce mi pomoc stvarno trebati s dvoje djecice.
    i koliko cu uopce dobivati porodiljnog prvih 6 mj s obzirom da sam na njezi od 5-og mj a prije toga sam bila na rodiljnom dopustu.izmedju rodiljnog i njege sam radila mozda mj dana.koji prosjek se uopce gleda?bas ne razumin
    možeš prebacit njegu na muža, treba ti tvoja izjava da hoćeš prebacit njegu na njega, njegov zahtjev da želi njegu, potvrda od njegovog poslodavca da ga puste od tog i tog datuma. to sve treba pravovremeno odnesti u tvoj splitki hzzo, provjeri još prije dal još kaj treba, mi smo ubacili i potvrde da oboje radimo.

kaj se tiće love, pošto si imala prekid od tih mjesec dana stvarno ne znam kolko bi trebala dobit, ali da nisi imala prekid dobila bi plaću olko si imala prije svog odlaska na stari porodiljni.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

a ta moja izjava da prebacujem njegu na njega i njegov zahtjev da zeli njegu su neki obrasci koje imaju u hzzo ili mi to moramo pismeno sami napisat?i onda jel opet cekamo njihovu odluku cca 2 mj kao i sve sto se ceka da oni rijese?onda bi ustvari vec to trebala i predat vec sad

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

što se tiče porezne olakšice, mm koristi poreznu olakšicu na dijete jer je dijete 100% invalid (faktor 1). Iz onoga što sam pogledala na poreznoj upravi, to je to i nema veze dal ja koristim za svoje dijete SRV ili dopsut.

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Trenutno sam na SRV. Dobila sam preporuke 2 fizijatra i pedijatrice za produljenje SRVa.
    Što osim tih nalaza nosim na HZZO, za produljenje SRV?

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potrebna dokumentacija za HZZO komisiju:

1. Potvrda o zapolenju na puno radno vrijeme za oba roditelja
    2. Medicinsku dokumentaciju vezanu uz primarne bolesti djeteta
    3. Zahtjev koji se piše na formular dobiven u HZZO
    4. zahtjev roditelja koji traži to pravo
    5. rodni list djeteta
    6. kopija kartice tekućeg računa za uplaćivanje naknade
    7. preporuka od pedijatra

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj nadica_b prvotno napisa Vidi poruku
    Potrebna dokumentacija za HZZO komisiju:

1. Potvrda o zapolenju na puno radno vrijeme za oba roditelja
    2. Medicinsku dokumentaciju vezanu uz primarne bolesti djeteta
    3. Zahtjev koji se piše na formular dobiven u HZZO
    4. zahtjev roditelja koji traži to pravo
    5. rodni list djeteta
    6. kopija kartice tekućeg računa za uplaćivanje naknade
    7. preporuka od pedijatra
    A preporuka fizijatra

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A preporuka fizijatra
    preporuka od specijalista (ili više njih) koji prate dijete (fizijatar, neuropedijatar, psiholog ili tko već)

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Novi info.
    Dakle moja frendica živi na područiju Dugog Sela i tamo je predala papire jer joj mala alergična na bjelančevine iz mlijeka i ne smije okusiti ni mrvu ičega što sadrži mlijeko odmah povrača.
    Na HZZo-u gdje je podnjela zahtjev su joj rekli da neče ništa dobiti a u Klovičevoj eventualno 3 mjeseca.
    Pa kaj su toliko postrožili kriterije

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Novi info.
    Dakle moja frendica živi na područiju Dugog Sela i tamo je predala papire jer joj mala alergična na bjelančevine iz mlijeka i ne smije okusiti ni mrvu ičega što sadrži mlijeko odmah povrača.
    Na HZZo-u gdje je podnjela zahtjev su joj rekli da neče ništa dobiti a u Klovičevoj eventualno 3 mjeseca.
    Pa kaj su toliko postrožili kriterije
    jesu.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Imam pitanje. Ističe mi porodiljni krajem veljače i fizijatrica je rekla da će svakako preporučiti produljenje ostajanja s djetetom. Dijagnoza: CPK. Vidim iz nekih prijašnjih postova da je potrebna potvrda o zaposlenju na puno radno vrijeme oba roditelja. MM je honorarac u istoj firmi već zadnjih 7-8 godina, ali nema ugovor za stalno ... ustvari nema nikakav ugovor iako svaki mjesec radi za njih već godinama... Kakve su nam mogućnosti? Ja sam s malim non-stop i vježbam s njim, MM radi, ali nema taj papir.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E, da, može li nas kako spasiti činjenica da mi je dragi tj. MM još redovan student ?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Zar se i za produljenje trebaju odnijeti svi ti papiri? Ili je dovoljna samo medicinska dokumentacija, i neka molba?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sanja74 prvotno napisa Vidi poruku
    Zar se i za produljenje trebaju odnijeti svi ti papiri? Ili je dovoljna samo medicinska dokumentacija, i neka molba?
    za produljenje samo med. dokumentacija, preporuka pedijatra i kod njih ispuniš zahtjev.

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam za produ ljenje u 5. mjesecu morala donijeti sve papire.
    Da, moraju OBA roditelja biti zaposlen, studentski staž = 0 bodova

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hm, a MM studira i u Zg, a živimo kod Osijeka, plus što radi honorarno... stvarno nema prostora za biti s malim vježbačem cijeli dan... Morat ćemo nešto smisliti, ako ništa drugo morat ćemo moliti nekoga da ga zaposli...

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Dobila sam rješenje od HZZO-a za SRV na 6 mjeseci, već 1,5 mjesec radim 4 sata. Na komisiju nismo trebali niti dolaziti, a rješenje nam je stiglo za manje od mjesec dana.(riječ je o Jukićevoj).Imam ukupno 3,5 godine staža,prije komplikacija sam radila gotovo 2 godine u komadu. Bila sam na komplikacijama i porodiljnom. Ukoliko se odlučim na novu trudnoću i ne daj Bože,opet moram na čuvanje, koliko bi trebala sada raditi da opet steknem pravo na onih 4250 kn naknade, tj.da li se išta mijenja budući da sada radim samo 4 sata? Ispričavam se ako sam fulala temu, ali budući da sam i sama korisnica SRV-a nisam znala gdje drugdje pitati. Jelena, nadam se tvojoj pomoći....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj benedetta prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sam rješenje od HZZO-a za SRV na 6 mjeseci, već 1,5 mjesec radim 4 sata. Na komisiju nismo trebali niti dolaziti, a rješenje nam je stiglo za manje od mjesec dana.(riječ je o Jukićevoj).Imam ukupno 3,5 godine staža,prije komplikacija sam radila gotovo 2 godine u komadu. Bila sam na komplikacijama i porodiljnom. Ukoliko se odlučim na novu trudnoću i ne daj Bože,opet moram na čuvanje, koliko bi trebala sada raditi da opet steknem pravo na onih 4250 kn naknade, tj.da li se išta mijenja budući da sada radim samo 4 sata? Ispričavam se ako sam fulala temu, ali budući da sam i sama korisnica SRV-a nisam znala gdje drugdje pitati. Jelena, nadam se tvojoj pomoći....
    ak sam ja ta Jelena, evo odgovora. Pošto si već na SRV, i dobijaš recimo prosječnu plaču od poslodavca XYZK kuna , to samo slobodno pomnoži s 2 i toliko će ti iznositi komplikacije ( ak to nije više od 4266kn), i toliko ti iznosi porodiljni za prvih 6 mjeseci. U slučaju da je produkt te love veći od 4266 kn, onda dobijaš za kompikacije točno 4266 kn. Ako ti u trenutku kad ti to bude trebalo još uvijek imaš rješenje na SrV, možeš isti prebacit na muža.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ak sam ja ta Jelena, evo odgovora. Pošto si već na SRV, i dobijaš recimo prosječnu plaču od poslodavca XYZK kuna , to samo slobodno pomnoži s 2 i toliko će ti iznositi komplikacije ( ak to nije više od 4266kn), i toliko ti iznosi porodiljni za prvih 6 mjeseci. U slučaju da je produkt te love veći od 4266 kn, onda dobijaš za kompikacije točno 4266 kn. Ako ti u trenutku kad ti to bude trebalo još uvijek imaš rješenje na SrV, možeš isti prebacit na muža.
    Hvala puno na tako brzom odgovoru....a da li vrijedi i pravilo da moram imati minimalno 3 isplaćene plaće od poslodavca prije otvaranja komplikacija?Jer ja sada imam tek 1 isplaćenu plaću tj.pola iznosa kojega mi uplaćuje poslodavac....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da isto toliko plaća ko i za druge.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle evo nama se bliži 10 mjeseci i trebali bi predati za produljenje za njegu djeteta.
    Dakle bebač mi ima diagnozu diston i idemo na vježbice u polikliniku doko.
    Zanima me konkretno koje papire trebam skupiti?
    I gdje to točno nosim?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Neki dan sam nosila papire za produženje SRV. Bila je dovoljna medicinska dokumentacija i molba.
    Sad čekamo odgovor.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle evo nama se bliži 10 mjeseci i trebali bi predati za produljenje za njegu djeteta.
    Dakle bebač mi ima diagnozu diston i idemo na vježbice u polikliniku doko.
    Zanima me konkretno koje papire trebam skupiti?
    I gdje to točno nosim?
    nitko ne zna.
    Zanima me za područije Zagreba?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo vrijedi i za SRV i za dopust za njegu. Za osobe koje imaju rješenjem utvrđenu 100% invalidnost i/ili koji radi invalidnosti imaju na temelju posebnih propisa pravo na tuđu njegu i pomoć. Ako koritiš ovo, nemožeš istovremeno koristiti koeficijent 0,3 (za osobu sa invaliditetom).

Više o tome imaš ovdje http://ccenterclient.porezna-uprava.hr/ pod odjeljkom Osobni odbitak, pododjeljak Osnovni porezni odbitak, zatim odaberi
    Osobni odbitak ili neoporezivi dio dohotka . Pogledaj tablicu i ispod niže ima točno popisano koja dokumentacija ti treba za promjenu podataka na PK kartici.

Ja sam promjenu upisala tek polovicom prošle godine. Pri predaji godišnje prijave iskoristila sam olakšicu za cijelu godinu i to sam potkrijepila tako što sam predala kopiju rješenja o dopustu za njegu uz prijavu, te dobila povrat poreza.

Ovu olakšicu može koristiti bilo koji roditelj, kod nas npr. MM je na dopustu za njegu a ja radim pa ja koristim olakšicu.

Ako trebaš još detalja samo se javi.
    Ček' malo, to se odnosi na one koji imaju Rješenje o invalidnosti ili za svu djecu čiji je jedan roditelj na SRV ili dopustu za njegu???

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za njegu ideš na HZZO, područni ured (meni je Klovićeva)
    dokumentacija

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle pod medicinskom dokumentacijom se smatra ovo

"za djecu do navršene 3. godine života potrebno je pribaviti nalaze neuropedijatra, fizijatra, otorinolaringologa i okuliste"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •