Posljednje uređivanje od Pink-OS : 25.05.2011. at 15:00
Izgleda da su mi sjeli novci od doplatka ali nisam dobila nikakvo riješenje.
Jel moguće da prvo daju novce pa onda riješenje?
Da, desava se redovno jer prvo rjesavaju predmete i unose u sustav, a kada sve zavrse onda krenu s otpravom.
Kada bi sve odmah otpravljali onda ne bi stigli sve obraditi pa bi neki ostali bez doplatka jedan mjesec![]()
Posljednje uređivanje od Marsupilami : 04.06.2011. at 23:15
neki i ostanu bez. recimo mi svake godine u ožujku ne dobijemo doplatak. Ali se onda utješimo kad u travnju dobijemo dva![]()
mi ne ostajemo bez, jer ak je kontinuirano ( obnovljeno dd) daju, pa tek kasnije daju rješenje
meni je od 14.2 teće njega i dobila sam samo za ožujak i za travanj dd, a za onu polovicu dvrugog niš.
E sad jel imam pravo tražiti i za to novce?
trebala bi dobiti od onog dana kad si predala dokumentaciju to je bilo koji datum?
Malo sam se raspitivala i ja nemam pravo na naknadu dalje nakon godine dana jer sam nezaposlenaa što je sa dječjim doplatkom, još ću dobiti porodiljnu naknadu i da li onda mogu tražiti dječji doplatak? Ako se gleda godina unazad onda prept. nemamo pravo...ne kužim se baš pa ako mi netko može objasniti. hvala!
Mašnica, inače tvoj dd ne spada u ovu kategoriju, ali evo ti odgovora
zbroji kolko su ti prihode tebe ( porodiljni), muža i ak ima kaj sa strane podijeli na tri i ak je iznos manji od 1663 kn imaš pravo na dd, ali si ga imala i prije tj. Od nove godine, ak je iznos veći nažalost ništ od para
mašnica, sory za odgovor ajde pitaj http://forum.roda.hr/threads/64970-D...14#post1906714
Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.06.2011. at 09:17
Hvala jelena.O! Jasno mi je da dok god primam porodiljnu prelazimo granicu od 1663, ali uskoro ju više neću dobivati i onda smo samo na muževoj plaći koja kad se podijeli na 3 ispod 1663kn smo. Ne razumijem jedino da li onda odmah mogu predati zahtjev ili nakon 3 mjeseca ili koliko? Gleda se prosjek za cijelu godinu ili?
Hvala na odg. Sorry-te na offtopicu
da gleda se za cijelu godinu, nažalost, ali si vidi tam na drugoj temi možda bi mogla kaj tam dobiti
Da li se dopust za njegu/skraćeno radno vrijeme može dobiti nakon povratka na posao nakon rodiljnog dopusta?
evo ga i naše rješenje je negativno,sad predajem za rad na 4 sata pa bi molila curke da mi na pp i možda bolje ovdje napišu kako to izgleda u praksi,zanimaju me mame koje rade u smjenama i subotom i nekad nedjeljom,u pitanju je trgovina,pa evo molila bi da mi se javi netko da mi objasni kako to izgleda,da li isto rade u dvije smjene,kako onda rade subotom i nedjeljom? ili je to u slučaju SRv regulirano nekako drugačije ili sve ovisi o poslodavcu kad će se odrađivati ta 4 sata,hvala
sad za vikend se valjda može i dogovorit,da recimo radiš subotu malo duže ili čak 8sat ili sl,pa da si u nedjelju slobodna, i obrnuto.prek tjedna bi isto tak se moglo skombinirat.
Znamcuru arhitekt koja je radila 2 dana po 10 sati,a ostalo bila slobodna,znači sve ovisi o poslodavcu i kakse možešs njim dogovorit,odnosno ne dogovorit.
Meni su osobno dopustili da ponekad odradim koji sat više,pa kad bi trebala iću bolnicu ,za što mi je trebalo puno vremena da sam slobodna.
molim ljepo ak je alergija na kravlje mljeko dali ce produzit porodiljnu i dati uvecan dd.hvala
mary trebali bi ti produžit,predaj i vidi kaj ti buju rekli
hvala jelena.sad ona ima 6 mj predat cu oko 10 mj starosti.pa cemo vidit.tako je i sin imao problem međutim nisam radila pa nismo nis ostvarili.javim se.
Malo o dječjem doplatku. Nije OT jer je vezano za korištenje DD ostarenog na osnovu prava na njegu djeteta.
Dakle do 10.3.11. sam bila na njezi djeteta koja mi je odbijena negativnim rješenjem, a koje sam odstavila Ministarstvu jer mi je potrebno obustaviti isplatu dječjeg. E, sad umjesto da mi isplate 10 dana trećeg mjeseca kući mi stiže dopis u kojem traže da dostavim koja su moja primanja za prošlu godinu. Čudno jer mi je upravo Ministarstvo isplaćivalo uvećani dječji na osnovu rješenja koje sam im dostavljala, a kojem stoji da koristim njegu djeteta u tom i tom periodu i po iznosu koji je propisan u NN. Naravno rade ujutro kad i ja pa angažiram roditelja da mi traži ptvrdu primanjima i da dostavi papir na "socijalno". Onda stiže dopis da dostavim od poreske uprave da nisam imala nikakvih drugih primanja. Pa ja angažiram supruga jer on može molit šefa da ga pusti tijekom jutra da de na poresku i onda na socijalno. Dostavili smo sve i onda muk - niti stižu rješenja niti novac. E sad sam na godišnjem pa se uhvatim telefona i kaže meni gđa. koja vodi moj predmet da mi je donešeno negativno rješenje. Ja joj kažem pa ja ni ne tražim doplatak jer znam da mi ne priprada po primanjima tražim samo da mi ispaltitie 10 dana trećeg mjeseca koje ste mi dužni od njege. Pa šta niste došli potpisat izjavu a ne želite ili me nazvali na telefon. Pa šta ja imam zvat na telefon ako od državne institucije imam dopis u kojem stoji dostvite to i to. MOje je da ga dostavim. E,pa kaže službenica nekad na taj dopis koji Vam šaljem napiše da možete dat izjanu, a nekad ne. Očito je ovj put zaboravila i moja familija šeta 4 mjeca po poreskim upravama i socijalnom.
Još mi je rečeno da ću dobit dj. za cijeli treći mj. iako sam koristila samo 10 dana trećeg mj. To ćemo vidit jer novac još nije stigao.
Dakle, 4 mj.čekamo rješenje koje još nije stiglo, kao ni novac.
Isptičavam se na dugom postu i put do ostvarivanja prava je dug pa bar da posluži nekom da nešto nauči iz mog negativnog iskustva.
Zanima me kolika je naknada od HZZO-a za SRV? Polovica od onih 2660 kn ili polovica plaće i ako jest polovica plaće da li postoji gornja granica?
polovica od plače,na sreću još nije limitirana
Evo došlo mi je rješenje ali ne i novac od DD van redovnih mj. uplata kako je gđa. koja vodi predmet obećala. Valjda će mi izvršit uplatu skupa sa svim DD-ovima. Vidit ćemo to još nije priča gotova.
Ono šta je bitno za Vas koji koristite njegu i primate DD je da će mi biti isplaćen DD za cijeli ožujak iako mi je njega bila samo do 10.3.2011. Stiglo mi je i takvo rješenje na kućnu adresu.
Dakle, nameće se zaključak da ako VAm stigne negativno rješenje za njegu da imate pravo DD za cijeli mjesec u kojem Vam istiće ista.
Ili je to ili je gđa. izgubila rješenje o prestanku njege. Mislim da je i to možda u igri jer mi nije tri mjeseca rješila predmet. Pitala me da li sam dostavila rješenje - pa valjda je u predmetu ako ga ima ispred sebe?!
Tako se nadam da će mi u srpnju biti isplaćen DD na osnovu njege za dijete za ožujak. Stodvadeset dana kašnjenja.Blago nama. i to nakon mog urigiranja.
Posljednje uređivanje od split : 19.07.2011. at 21:50
Nama su rekli da uvećani DD ide do 28.02.2012., a njega mi istiće 05.08.2011., a poslije toga navodno možemo tražiti vještačenje od strane HZMO-a za DD..
Opet nam nije isplaćen DD. Sutra opet zovem "socijalno". Sad već razmišljam da napišem jednu reklamaciju sa cijelom kronologijom događaja.
jelena.O jel to sigurno polovica plaće za SRV? Mislim se vratit na posao 4 sata i pravnica u HZZO-u mi je rekla da to funkcionira tako da mi oni isplaćuju drugu polovicu plaće prema listi koju mi daje poslodavac. Tako piše i u Pravilniku koji mi se spominje u rješenju. Danas zovem pravnu službu da još jednom provjerim i moj mi referent kaže da bih dobivala 50% njihove osnovice, nekih 800 i nešto kuna. I uvjerava me čovjek da nema šanse da dobijem pola plaće i da mi je ta žena krivo rekla. Sad sam totalno zbunjena, hoću se vratit na posao, trebaju mi novci, ali ak je tako malo onda nema šanse, više potrošim na putne troškove i hranu, a o finoj garderobi koja mi treba da i ne pričam.
Treba mi netko ko koristi SRV a ima veću plaću (moja je negdje oko 6 tisuća) da mi sigurno potvrdi da ću dobit te novce. I da, da li onda dobijem i pola dječjeg ili cijeli?
Ja radim SRV, dobijem pola plaće od firme i pola od HZZO-a i cijeli DD.
Hvala, MBee. Evo, pročitala sam i Pravilnik i isto piše da dobivam razliku do pune plaće. Ne kužim zašto me onda pravnik uvjeravao da mi se to ne isplati i otkud mu uopće da bi dobivala tako malo.
Još samo jedno pitanjce. Kad stignu ti novci od HZZO-a, isto oko 20. u mjesecu? Kako sam shvatila moja firma šalje potvrdu o plaći (pretpostavljam da ću to morat nosit sama jer se njima neće dati), a plaću dobivamo početkom mjeseca pa je to valjda dovoljno da mi isplate ostatak oko 20. u mjesecu.
Pink, javi kako je sve prošlo...
Tattoo pola pola dobiješ cca cijelu plaću ovisno na koga je dijete tj. olakšica...
btw, nama nova komisija trebala bi bit cca početkom 8., a nisu još poslali nikakvu obavijest...
da čekam ili ih kontaktiram obzirom da bi mi mogli automatski ukinuti ako se ne pojavim (ako su psolali, a ja nisam dobila poštu)
Posljednje uređivanje od Maya_78 : 21.07.2011. at 14:05
kod mene uvjek neka zavrzlama,dakle rješenje je stiglo da mi neodobravaju njegu ali u nastavku da mogu tražiti rad na pola radnog vremena,i sad ja to mislila predati,kad mene danas zovu iz Hzzo da obavezno pošaljem žalbu na to rješenje i dali mi br,tel, od doktorice koja je radila komislju i žena se meni ispričava i objašnjava kako da se obavezno žalim i da ću dobiti njegu i da kontaktiram djetetovu prdijatricu da mi otvoro bolovanje ako slučajno rješenje nestigne do datuma isteka porodiljnog i da obavezno javim na posao da se nevraćem,ko je tu lud?? pisla sam pravobraniteljici jeli moguće da je ona nešto poduzela??
Zaboravih pitati, jel vama sjela od hzzo-a polovica place ovaj mjesec?
Pitam zbog kolegice koja bi ovaj mjesec trebala dobiti prvu isplatu.
Kada otprilike u mjesecu sjeda taj dio?
kod nas je (do sada) bila praksa da dobijemo Poziv na vještačenje i tada nosimo med. dokumentaciju
ništa ne šaljemo, samo nosimo sa sobom
probat ću zvati drugi ttjedan, možda su nas jednostavno "preskočili"...
Cure, je li bila isplata naknada? Meni ili nije sjelo na račun, ili mi je sjelo skupa s nekom ovrhom![]()
Posljednje uređivanje od klaudija : 22.07.2011. at 17:12
Na dopustu sam njege djeteta sa težim poteškočama u razvoju.Razvela sam se,našla srodnu dušu i ponovno sam trudna..Sada ne znam da li moram prekinuti dopust i otići na porodiljni,da li će mi se primanja smanjiti,da li ću pasti na onaj minimalni dio od 1600 kn..Ako je netko bio u sličnoj situaciji bila bih zahvalna na svakom odgovoru!!
gleda se prosjek primanja,tvoj je pretpostavljam 2500kn tako da bi trebala primati toliko,sigurna sam i u ovo ako sa njege ideš na porodiljni gledaju ti prosjek koji si imala kad si prvi put ostala trudna,onoliko koliko si prvi put primala,mislim da nikako nećeš pasti na 1600 i ja sam prekidala njegu i išla na porodiljni ali meni je prosjek plaće i njege bio 2500 pa stvarno ne znam što su gledali
Hvala na odgovoru.Danas sam napokon dobila nekog iz HZZO-a..rekli su mi da ne prekidam dopust za njege djeteta dok se djete ne rodi..kad se rodi da pređem na porodiljni,mogu koristiti taj porodiljni 6 mjeseci,onda ga prekinuti pa ponovno preći na dopust za njegu djeteta i koristiti ga do njegove 8 godine..s tim kad mi se ukine dopust imam pravo tražiti nazad porodiljni onaj što sam prekinula da ga do kraja iskoristim za treče djete.Hvala Bogu primanja mi se neče znatno smanjiti..mislim ni 400 kn..imati ću osnovicu kao dopust za njege djeteta koji iznosi blizu 2200kn ili čak osnovicu od 2600..tako da sa zadovoljna.
imam pitanje vezano za dd.
prije tri tjedna sam napokon dobila rješenje, ali još niti jednu uplatu, iako na rješenju piše da imam pravo na dd od 13.05.
jel ikome toliko kasnila isplata?
vjerovatno buš sad dobila sve u komadu znači dio za 5,6, 7 oko 18.8. znači cca 2080 kn.