Stranica 29 od 58 PrviPrvi ... 19272829303139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Posljednje uređivanje od Pink-OS : 25.05.2011. at 15:00

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Izgleda da su mi sjeli novci od doplatka ali nisam dobila nikakvo riješenje.
    Jel moguće da prvo daju novce pa onda riješenje?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da, desava se redovno jer prvo rjesavaju predmete i unose u sustav, a kada sve zavrse onda krenu s otpravom.
    Kada bi sve odmah otpravljali onda ne bi stigli sve obraditi pa bi neki ostali bez doplatka jedan mjesec
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 04.06.2011. at 23:15

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

neki i ostanu bez. recimo mi svake godine u ožujku ne dobijemo doplatak. Ali se onda utješimo kad u travnju dobijemo dva

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi ne ostajemo bez, jer ak je kontinuirano ( obnovljeno dd) daju, pa tek kasnije daju rješenje

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je od 14.2 teće njega i dobila sam samo za ožujak i za travanj dd, a za onu polovicu dvrugog niš.
    E sad jel imam pravo tražiti i za to novce?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

trebala bi dobiti od onog dana kad si predala dokumentaciju to je bilo koji datum?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Malo sam se raspitivala i ja nemam pravo na naknadu dalje nakon godine dana jer sam nezaposlena a što je sa dječjim doplatkom, još ću dobiti porodiljnu naknadu i da li onda mogu tražiti dječji doplatak? Ako se gleda godina unazad onda prept. nemamo pravo...ne kužim se baš pa ako mi netko može objasniti. hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mašnica, inače tvoj dd ne spada u ovu kategoriju, ali evo ti odgovora

zbroji kolko su ti prihode tebe ( porodiljni), muža i ak ima kaj sa strane podijeli na tri i ak je iznos manji od 1663 kn imaš pravo na dd, ali si ga imala i prije tj. Od nove godine, ak je iznos veći nažalost ništ od para

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mašnica, sory za odgovor ajde pitaj http://forum.roda.hr/threads/64970-D...14#post1906714
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 08.06.2011. at 09:17

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sammy prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ja predala zahtjev za njegu i sad me zove teta da u ponedjeljak dovedem dijete na komisiju......
    Zanima me vi koje ste to prošle kako to izgleda? Mislim što oni njoj mogu vidjeti na komisiji kad ima alergijsku astmu i AD? E izgleda sasvim ok na njoj se ništa ne primjeti čak je i bucka (16 kg - 29 mj) i dr. R je iskomentirao njene kilice...
    Svi nalazi su već predani tako da mi i nemamo nešto puno papira (strogi režim prehrane i sve 5) jer su to uglavnom nutritivni alergeni.
    sammy, ima kaj novog????

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala jelena.O! Jasno mi je da dok god primam porodiljnu prelazimo granicu od 1663, ali uskoro ju više neću dobivati i onda smo samo na muževoj plaći koja kad se podijeli na 3 ispod 1663kn smo. Ne razumijem jedino da li onda odmah mogu predati zahtjev ili nakon 3 mjeseca ili koliko? Gleda se prosjek za cijelu godinu ili?

Hvala na odg. Sorry-te na offtopicu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da gleda se za cijelu godinu, nažalost, ali si vidi tam na drugoj temi možda bi mogla kaj tam dobiti

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da li se dopust za njegu/skraćeno radno vrijeme može dobiti nakon povratka na posao nakon rodiljnog dopusta?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Da li se dopust za njegu/skraćeno radno vrijeme može dobiti nakon povratka na posao nakon rodiljnog dopusta?
    Naravno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno
    Hvala!

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj sammy prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mi se vratile. Cure nemam pojma što bi rekla, pitala sam da li smo prošle, a jedan je rekao kao moraju se on i kolegica još dogovoriti. Ona je definitivno za, a on baš i nije. Prvo je bilo kao zašto ja tražim njegu za djete s težim oštečenjima kad ona ima "samo" alergiju!? Onda kao da li sam bila u vrtiči i što su mi rekli. Ja im kažem da bi E primili u vrtić ali da joj ja donosim doručak i ručak i da mi nitko ne garantira da od druge djece ništa uzeti i da mi je cijena vrtiča ista. Ma nemam pojma baš sam ljuta zašto jedostavno nisu napravili negativno riješenje nego se sad osječam poniženo. Kao da bi ja nekom grugom djetetu uzela njegova prava koje ga više zaslužuje od E.
    I da naravno bilo je pa vi ste ionako kod kuće do njene treće godine zašto sad to tražim?? Ka sam rekla da li oni uopće imaju predođbu koliko košta prehrana kad ti je litra mlijeka 20 kuna, a hrana (Neocate) 300 kuna i još tristo čuda tipa Epipen 600 kuna, kojekakve kreme i kupke i ostala čuda koja naravno nisu na recept.
    Koliko se otprilike čeka na rješenje? Da li ima neki zakonski rok za dostavu riješenja?
    Evo dok nije radio forum stiglo i famozno riješenje. Naravno da su me odbili iako se nisam ni nadala nakon svega ovog. U obrazloženje stavili da nema osnove i kao svakako je pod cijelodnevnim nadzorom budući da sam na rodiljnom. Sramota!

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ga i naše rješenje je negativno,sad predajem za rad na 4 sata pa bi molila curke da mi na pp i možda bolje ovdje napišu kako to izgleda u praksi,zanimaju me mame koje rade u smjenama i subotom i nekad nedjeljom,u pitanju je trgovina,pa evo molila bi da mi se javi netko da mi objasni kako to izgleda,da li isto rade u dvije smjene,kako onda rade subotom i nedjeljom? ili je to u slučaju SRv regulirano nekako drugačije ili sve ovisi o poslodavcu kad će se odrađivati ta 4 sata,hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad za vikend se valjda može i dogovorit,da recimo radiš subotu malo duže ili čak 8sat ili sl,pa da si u nedjelju slobodna, i obrnuto.prek tjedna bi isto tak se moglo skombinirat.

Znamcuru arhitekt koja je radila 2 dana po 10 sati,a ostalo bila slobodna,znači sve ovisi o poslodavcu i kakse možešs njim dogovorit,odnosno ne dogovorit.

Meni su osobno dopustili da ponekad odradim koji sat više,pa kad bi trebala iću bolnicu ,za što mi je trebalo puno vremena da sam slobodna.

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

molim ljepo ak je alergija na kravlje mljeko dali ce produzit porodiljnu i dati uvecan dd.hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mary trebali bi ti produžit,predaj i vidi kaj ti buju rekli

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

hvala jelena.sad ona ima 6 mj predat cu oko 10 mj starosti.pa cemo vidit.tako je i sin imao problem međutim nisam radila pa nismo nis ostvarili.javim se.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa Vidi poruku
    ili je to u slučaju SRv regulirano nekako drugačije ili sve ovisi o poslodavcu kad će se odrađivati ta 4 sata,hvala
    ovo je pravo istovjetno pravu na njegu i nama su rekli da ako je uskraćena njega nema ni SRV, odnosno, mi smo najprije i dobili njegu pa kasnije zahtjev dali da prelazim na SRV
    bolje se žali dalje vezano za neodobravanje njege

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je pravo istovjetno pravu na njegu i nama su rekli da ako je uskraćena njega nema ni SRV, odnosno, mi smo najprije i dobili njegu pa kasnije zahtjev dali da prelazim na SRV
    bolje se žali dalje vezano za neodobravanje njege
    da da svakako se mislim žaliti na to rješenje,samo što mi je ona odmah na komisiji rekla da vjerojatno neću dobiti njegu,prije bi dobila SRV pa ću ja zato sad predati za SRV

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Malo o dječjem doplatku. Nije OT jer je vezano za korištenje DD ostarenog na osnovu prava na njegu djeteta.
    Dakle do 10.3.11. sam bila na njezi djeteta koja mi je odbijena negativnim rješenjem, a koje sam odstavila Ministarstvu jer mi je potrebno obustaviti isplatu dječjeg. E, sad umjesto da mi isplate 10 dana trećeg mjeseca kući mi stiže dopis u kojem traže da dostavim koja su moja primanja za prošlu godinu. Čudno jer mi je upravo Ministarstvo isplaćivalo uvećani dječji na osnovu rješenja koje sam im dostavljala, a kojem stoji da koristim njegu djeteta u tom i tom periodu i po iznosu koji je propisan u NN. Naravno rade ujutro kad i ja pa angažiram roditelja da mi traži ptvrdu primanjima i da dostavi papir na "socijalno". Onda stiže dopis da dostavim od poreske uprave da nisam imala nikakvih drugih primanja. Pa ja angažiram supruga jer on može molit šefa da ga pusti tijekom jutra da de na poresku i onda na socijalno. Dostavili smo sve i onda muk - niti stižu rješenja niti novac. E sad sam na godišnjem pa se uhvatim telefona i kaže meni gđa. koja vodi moj predmet da mi je donešeno negativno rješenje. Ja joj kažem pa ja ni ne tražim doplatak jer znam da mi ne priprada po primanjima tražim samo da mi ispaltitie 10 dana trećeg mjeseca koje ste mi dužni od njege. Pa šta niste došli potpisat izjavu a ne želite ili me nazvali na telefon. Pa šta ja imam zvat na telefon ako od državne institucije imam dopis u kojem stoji dostvite to i to. MOje je da ga dostavim. E,pa kaže službenica nekad na taj dopis koji Vam šaljem napiše da možete dat izjanu, a nekad ne. Očito je ovj put zaboravila i moja familija šeta 4 mjeca po poreskim upravama i socijalnom.
    Još mi je rečeno da ću dobit dj. za cijeli treći mj. iako sam koristila samo 10 dana trećeg mj. To ćemo vidit jer novac još nije stigao.
    Dakle, 4 mj.čekamo rješenje koje još nije stiglo, kao ni novac.
    Isptičavam se na dugom postu i put do ostvarivanja prava je dug pa bar da posluži nekom da nešto nauči iz mog negativnog iskustva.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Zanima me kolika je naknada od HZZO-a za SRV? Polovica od onih 2660 kn ili polovica plaće i ako jest polovica plaće da li postoji gornja granica?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

polovica od plače,na sreću još nije limitirana

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo došlo mi je rješenje ali ne i novac od DD van redovnih mj. uplata kako je gđa. koja vodi predmet obećala. Valjda će mi izvršit uplatu skupa sa svim DD-ovima. Vidit ćemo to još nije priča gotova.
    Ono šta je bitno za Vas koji koristite njegu i primate DD je da će mi biti isplaćen DD za cijeli ožujak iako mi je njega bila samo do 10.3.2011. Stiglo mi je i takvo rješenje na kućnu adresu.
    Dakle, nameće se zaključak da ako VAm stigne negativno rješenje za njegu da imate pravo DD za cijeli mjesec u kojem Vam istiće ista.
    Ili je to ili je gđa. izgubila rješenje o prestanku njege. Mislim da je i to možda u igri jer mi nije tri mjeseca rješila predmet. Pitala me da li sam dostavila rješenje - pa valjda je u predmetu ako ga ima ispred sebe?!
    Tako se nadam da će mi u srpnju biti isplaćen DD na osnovu njege za dijete za ožujak. Stodvadeset dana kašnjenja.Blago nama. i to nakon mog urigiranja.
    Posljednje uređivanje od split : 19.07.2011. at 21:50

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nama su rekli da uvećani DD ide do 28.02.2012., a njega mi istiće 05.08.2011., a poslije toga navodno možemo tražiti vještačenje od strane HZMO-a za DD..

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su rekli da uvećani DD ide do 28.02.2012., a njega mi istiće 05.08.2011., a poslije toga navodno možemo tražiti vještačenje od strane HZMO-a za DD..
    Možete, ali ga nećete dobiti ako nemate invalidninu tj. ne zadovoljavate čl.38 . sad imate DD po osnovi čl.22, a tada nije potrebno imati zadovoljen ovaj drugi članak.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    da najdulje traje do29.02.2012

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Opet nam nije isplaćen DD. Sutra opet zovem "socijalno". Sad već razmišljam da napišem jednu reklamaciju sa cijelom kronologijom događaja.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

jelena.O jel to sigurno polovica plaće za SRV? Mislim se vratit na posao 4 sata i pravnica u HZZO-u mi je rekla da to funkcionira tako da mi oni isplaćuju drugu polovicu plaće prema listi koju mi daje poslodavac. Tako piše i u Pravilniku koji mi se spominje u rješenju. Danas zovem pravnu službu da još jednom provjerim i moj mi referent kaže da bih dobivala 50% njihove osnovice, nekih 800 i nešto kuna. I uvjerava me čovjek da nema šanse da dobijem pola plaće i da mi je ta žena krivo rekla. Sad sam totalno zbunjena, hoću se vratit na posao, trebaju mi novci, ali ak je tako malo onda nema šanse, više potrošim na putne troškove i hranu, a o finoj garderobi koja mi treba da i ne pričam.

Treba mi netko ko koristi SRV a ima veću plaću (moja je negdje oko 6 tisuća) da mi sigurno potvrdi da ću dobit te novce. I da, da li onda dobijem i pola dječjeg ili cijeli?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja radim SRV, dobijem pola plaće od firme i pola od HZZO-a i cijeli DD.

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Hvala, MBee. Evo, pročitala sam i Pravilnik i isto piše da dobivam razliku do pune plaće. Ne kužim zašto me onda pravnik uvjeravao da mi se to ne isplati i otkud mu uopće da bi dobivala tako malo.

Još samo jedno pitanjce. Kad stignu ti novci od HZZO-a, isto oko 20. u mjesecu? Kako sam shvatila moja firma šalje potvrdu o plaći (pretpostavljam da ću to morat nosit sama jer se njima neće dati), a plaću dobivamo početkom mjeseca pa je to valjda dovoljno da mi isplate ostatak oko 20. u mjesecu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pink, javi kako je sve prošlo...
    Tattoo pola pola dobiješ cca cijelu plaću ovisno na koga je dijete tj. olakšica...
    btw, nama nova komisija trebala bi bit cca početkom 8., a nisu još poslali nikakvu obavijest...
    da čekam ili ih kontaktiram obzirom da bi mi mogli automatski ukinuti ako se ne pojavim (ako su psolali, a ja nisam dobila poštu)
    Posljednje uređivanje od Maya_78 : 21.07.2011. at 14:05

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tattoo prvotno napisa Vidi poruku
    Još samo jedno pitanjce. Kad stignu ti novci od HZZO-a, isto oko 20. u mjesecu? Kako sam shvatila moja firma šalje potvrdu o plaći (pretpostavljam da ću to morat nosit sama jer se njima neće dati), a plaću dobivamo početkom mjeseca pa je to valjda dovoljno da mi isplate ostatak oko 20. u mjesecu.
    do20.se mora predat lista, a lova je kad stigne najčešće oko 27.

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod mene uvjek neka zavrzlama,dakle rješenje je stiglo da mi neodobravaju njegu ali u nastavku da mogu tražiti rad na pola radnog vremena,i sad ja to mislila predati,kad mene danas zovu iz Hzzo da obavezno pošaljem žalbu na to rješenje i dali mi br,tel, od doktorice koja je radila komislju i žena se meni ispričava i objašnjava kako da se obavezno žalim i da ću dobiti njegu i da kontaktiram djetetovu prdijatricu da mi otvoro bolovanje ako slučajno rješenje nestigne do datuma isteka porodiljnog i da obavezno javim na posao da se nevraćem,ko je tu lud?? pisla sam pravobraniteljici jeli moguće da je ona nešto poduzela??

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod mene uvjek neka zavrzlama,dakle rješenje je stiglo da mi neodobravaju njegu ali u nastavku da mogu tražiti rad na pola radnog vremena,i sad ja to mislila predati,kad mene danas zovu iz Hzzo da obavezno pošaljem žalbu na to rješenje i dali mi br,tel, od doktorice koja je radila komislju i žena se meni ispričava i objašnjava kako da se obavezno žalim i da ću dobiti njegu i da kontaktiram djetetovu prdijatricu da mi otvoro bolovanje ako slučajno rješenje nestigne do datuma isteka porodiljnog i da obavezno javim na posao da se nevraćem,ko je tu lud?? pisla sam pravobraniteljici jeli moguće da je ona nešto poduzela??
    sori na greškama žurila sam

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

pisla sam pravobraniteljici jeli moguće da je ona nešto poduzela??
    Budi sigurna da je

@Maya_78
    Nemoj ti nikakav poziv cekati, uzmi sve nalaze i odnesi sutra (ako mozes naravno) na hzzo, mogla si to i na pocetku mjeseca napraviti jer dok oni to obrade i napisu rjesenje otegne se to na preko mjesec dana

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zaboravih pitati, jel vama sjela od hzzo-a polovica place ovaj mjesec?
    Pitam zbog kolegice koja bi ovaj mjesec trebala dobiti prvu isplatu.
    Kada otprilike u mjesecu sjeda taj dio?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

oko 27.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kod nas je (do sada) bila praksa da dobijemo Poziv na vještačenje i tada nosimo med. dokumentaciju
    ništa ne šaljemo, samo nosimo sa sobom
    probat ću zvati drugi ttjedan, možda su nas jednostavno "preskočili"...

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Cure, je li bila isplata naknada? Meni ili nije sjelo na račun, ili mi je sjelo skupa s nekom ovrhom
    Posljednje uređivanje od klaudija : 22.07.2011. at 17:12

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    oko 27.
    Hvala

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Na dopustu sam njege djeteta sa težim poteškočama u razvoju.Razvela sam se,našla srodnu dušu i ponovno sam trudna ..Sada ne znam da li moram prekinuti dopust i otići na porodiljni,da li će mi se primanja smanjiti,da li ću pasti na onaj minimalni dio od 1600 kn..Ako je netko bio u sličnoj situaciji bila bih zahvalna na svakom odgovoru!!

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Marisa1981 prvotno napisa Vidi poruku
    Na dopustu sam njege djeteta sa težim poteškočama u razvoju.Razvela sam se,našla srodnu dušu i ponovno sam trudna ..Sada ne znam da li moram prekinuti dopust i otići na porodiljni,da li će mi se primanja smanjiti,da li ću pasti na onaj minimalni dio od 1600 kn..Ako je netko bio u sličnoj situaciji bila bih zahvalna na svakom odgovoru!!
    gleda se prosjek primanja,tvoj je pretpostavljam 2500kn tako da bi trebala primati toliko,sigurna sam i u ovo ako sa njege ideš na porodiljni gledaju ti prosjek koji si imala kad si prvi put ostala trudna,onoliko koliko si prvi put primala,mislim da nikako nećeš pasti na 1600 i ja sam prekidala njegu i išla na porodiljni ali meni je prosjek plaće i njege bio 2500 pa stvarno ne znam što su gledali

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Hvala na odgovoru.Danas sam napokon dobila nekog iz HZZO-a..rekli su mi da ne prekidam dopust za njege djeteta dok se djete ne rodi..kad se rodi da pređem na porodiljni,mogu koristiti taj porodiljni 6 mjeseci,onda ga prekinuti pa ponovno preći na dopust za njegu djeteta i koristiti ga do njegove 8 godine..s tim kad mi se ukine dopust imam pravo tražiti nazad porodiljni onaj što sam prekinula da ga do kraja iskoristim za treče djete.Hvala Bogu primanja mi se neče znatno smanjiti..mislim ni 400 kn..imati ću osnovicu kao dopust za njege djeteta koji iznosi blizu 2200kn ili čak osnovicu od 2600..tako da sa zadovoljna.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

imam pitanje vezano za dd.
    prije tri tjedna sam napokon dobila rješenje, ali još niti jednu uplatu, iako na rješenju piše da imam pravo na dd od 13.05.
    jel ikome toliko kasnila isplata?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vjerovatno buš sad dobila sve u komadu znači dio za 5,6, 7 oko 18.8. znači cca 2080 kn.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •