Stranica 33 od 58 PrviPrvi ... 23313233343543 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,601 do 1,650 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bok, otvorila sam pitanje na novoj temi jer nisam ovu mogla pronaći, a u biti tu spada:
    Žalba na rješenje u vezi produljene njege??
    Žalba na rješenje u vezi produljene njege??

Ovo nisam mogla naći pa molim pomoć ako netko zna ili ima iskustva:
    Zvala sam i pravna služba mi je rekla da je rješenje negativno i da se mogu žaliti, ali još mi nisu poslali rješenje tako da imam nekoliko dana da vidim kako dalje.
    1. Zanima me što se događa za vrijeme dok podnesem žalbu (mislim da je rok 15 dana) i dok čekam rješenje žalbe. Da li sam i dalje na produženoj njezi?? idem raditi??? idem na bolovanje???

2. Da li ima netko tko je podnio žalbu i poništili su prvobitno negativno rješenje? Pitam zato što nemam što novog skupljati od nalaza jer su nalaz fizijatra, neuropedijatra i pedijatra iz 10.mj,2011. i svi traže produljenje, čak nas je fizijatrica ponovo slala na radnu terapiju , te prvi put psihologu i logopedu.
    Da li uopće ima slmisla žaliti se kad su već vidjeli nalaze prema kojima specijalisti traže produljenje???
    hvala!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Uvijek se ima smisla zaliti, oni puno puta idu na app pa onda idi i ti na to.
    Obrazlozi u zalbi zasto smatras da bi rjesenje trebalo biti pozitivno i ponovno prilozi nalaze ali ovaj puta istakni markerom preporuke specijalista i naglasi da navedene terapije koje su specijalisti preporucili ne mogu biti provodjene ako ti moras raditi u punom radnom vremenu.

Ja bih isla jos i dalje pa bih napisala da ako inzistiraju da tvoje dijete ne treba na terapije (ako te salju raditi ocigledno tako misle) da onda zelis da ti napismeno to potvrde, da napisu da tvoje dijete uopce ne treba terapije i da ti to pojamce napismeno crno na bijelo i svojim radnim mjestom i savjescu.

Ja im ne bih to samo tako pustila

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa Vidi poruku
    curke ne znam jesam li ja to već pitala,radim na 4 sata tj SRv i sadmene zanima pošto do sad nisam koristila da li imamo pravo na pauzu,tj da li vi koristite pauzu za vrijeme tih 4 sata i imamo li to pravo po zakonu?
    Moja kolegica koja isto koristi SRV ide na pauzu kada i ostali radnici, istina ona radi u drzavnoj firmi i jako su fleksibilni.
    Neznam kako je to kod privatnika, mozda stvar dogovora?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pink os, ja sam koristila pauzu kako kad, tj. kad nije nila frka jesam kad je nisam. Stvar je dogovora, nigde ne piše da ne možeš koristit, i da u svakom slučaju imaš pravo na pol gableca ( ako ti ga plačaju).Nego kako si se dogovorila za posel svaki dan po 4 ili letimično na duže, ipak ti radiš drugačiji posel od nas

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

radim od ponedjeljka do petka od 8-12h

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala Marsupilami! Jel kod SRV primaš pola iznosa od onog na njezi i pola plaće??? do sad nisam razmišljala o toj opciji tj. mogućnosti da ostvarim to pravo

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod SRV-a primaš punu plaću. Pola ti isplati firma a pola HZZO.

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Drage mame, imam jedno pitanje vezano uz prelazak s rodiljnog na SRV pa molim vasu pomoć.
    Moja curka ima hipotoniju, polako ali lijepo napreduje, vjezbamo redovito na Goljaku i doma, imamo preporuke pedijatra, neuropedijatra i fizijatra za SRV.

Roditeljski dopust mi ističe početkom godine nakon čega bih htjela iskoristiti i kompletni godišnji na koji imam pravo pa tek onda prijeći na SRV (ukoliko mi ga naravno odobre) - je li to moguće? Mora li se SRV datumom nastavljati na kraj roditeljskog ili ne?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nemora se nastavljat, ali u svakom slučaju trebaš na vrijeme predat papire da dobiš odobrenje, računaj najmanje 40 dana , a ponekad i do 60. Sad ti imaš godipšnji i od ove godine na kojeg imaš pravo pa si zračunaj kad bi to trebalo predat. u principu možeš i tražit i od određenog datuma, ali pošto bi ti SRv, tih par dana sim tam ti nije bitno jer tak i tak dobijaš punu plaču, da ideš na njegu to bi bilo puno važnije.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala MBee!

Hobita avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Jelena.O. hvala ti puno na odgovoru i za savjet o godišnjem - saznala sam već prije tu da imam pravo na cijeli iz 2011. i članke na koje sam se pozvala pa je to riješeno. Što bih ja bez ovog foruma i informiranih forumašica?

sammy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cure malo sam lijena pa mi se ne da tražiti kad sjeda naknada mamama koje su na dopustu za dijete? Sestra je dobila njegu od 21.10. i u petak joj je sjelo samo za 20 dana porodiljne, a ova naknada nije, pa kad se može nadati. Tnx

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

oko 27. u mjesecu. je predala za dd,ak ne nek čim prije.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.11.2011. at 11:54

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure jel zna netko kako se isplaćuje zadnji mjesec odobrene njege? Krajem 10-og sam predala papire na komisiju, a negativno rješenje sam primila 23.11. Nekako sam mislila da ću do toga dana dobiti isplatu naknade s HZZO-a i DD, ali danas sam bila predati taj papir na Mirovinsko i kažu DD sam zadnji dobila za 10. mj.
    Sad me zanima kako će mi isplatiti naknadu s HZZO-a. Jer kao javiš se na posao dan nakon što primiš negativno rješenje, a to je bilo 23.11. pa sam računala da će mi za ta 23 dana ovaj mj. stići naknada????
    Na rješenju piše da je komisija održana 3.11. Jel moguće da će mi isplatiti samo za ta 3 dana?
    Naravno na HZZO-u mi se na 4 različita tel. pravne službe nitko ne javlja cijeli dan
    hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u biti trebali bi ti platit do kad si dobila rješenje. nadam se da imaš kuvertu od tog papira to može bit dokaz kad si primila poštu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i da dd bu bil valjda u ponedjeljak.

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam kuvertu, javim u pon. kak je prošlo jer kolko mi se čini prvo ide 18. s Hzzo-a , a par dana kasnije DD.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eva si pitala i dobila lovu?

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Čekam novo rješenje o produženju njege.
    Što ako bude negatino a staro rješenje mi je prestalo važiti prije mjesec i po dana. Gđa na HZZO-u tvrdi da sam do donošenja novog na njezi ali mene zanima da li to vrijedi i ako je novo rješenje negativno.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I mene to baš zanima iako mi san ne gori po petama?
    I kaj se desi recimo kad oni donesu negativno rješenje i onda moraš vratiti novce koje su ti isplatili...ili kak to funkcionira..?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne sve ide po novom rješenju

i plačaju sve do datuma kad si dobila rješenje
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.01.2012. at 06:16

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Znaći nema povrata novca

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nema

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jelena znači u svakom slučaju smo na njezi dok ne donesu novo rješenje bez obzira što, kao u mom slučaju, sa donošenjem novog rješenja kasne mjesec i po dana.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da upravo tak,ali ak imaš kakvi broj telefona zvrcni pa vidi zakaj tak dugo čekaš

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jelena hvala ti.
    Zvali su me i slijedeći petak idem na komisiju.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

dakle, trebam informaciju...

frendica ima malenu od 8 mj...prije dva tjedna je malenoj pukla bedrena kost, nitko ne zna kako...
    uglavnom na hitnoj u Klaičevoj je doktor rekao da je to vrlo uobičajeno kod beba-puzača i da na temelju toga može dobiti njegu...
    jel se ikoja mama susrela s tim?
    kad bi uopće trebala podnijeti kakav zahtjev?
    Posljednje uređivanje od Boxica : 16.01.2012. at 12:11

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pošto je sad zakon da možeš ne potrošiti onih zadnjih 6 mjeseci a da možeš dobit njegu, u teoriji znači da može predat isti čas, ak joj odobre otiđe na njegu, dobi i dd. njega iznosi sad oko 2100, a dd 831,sad zavisi kolko ona para dobiva pa nek kalkulira.

Treba donijet papire od nekog specijaliste koji bi napisal preporuku za njegu, valjda bi trebalo odradit i neke vježbe i toplice, to sve skupa još jedamput i pedijatar napiše da se traži. Ali u cijeloj priči, najvažnije je da su oboje zaposleni na PUNO radno vrijeme. Zahtjev se predaje područnom Hzzo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena hvala ti.
    Zvali su me i slijedeći petak idem na komisiju.
    i jel si kaj dobila?

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jesam - negativan odgovor.
    Iskreno nisam ni očekivala drugačiji, ali moram se pohvalit naš HZZO jer mi je njega po prethodnom rješenju završila 29.11.- oni su me zvali tek sada na komisiju što znači da su mi poklonili 2 mjeseca njege i na tome im još jednom - velika hvala.
    Da se razumjemo, meni odgovara, ali je to tužno. Papire sam predala 28. listopada.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nadam se da buš uspjela sredit čuvanje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

cure kolko iznosi sad njega za nove 2100 i nešto ?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da li je netko bio nedavno u Pazinu?
    koja postava je? jesu i dalje hiroviti i nedosljedni (moje iskustvo)?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

samo da se nadovežem na prijašnji (zadnji) post... bila na komisiji... nevjerojatan obrat.. liječnik pun razumijevanja i odličan---
    ali to samo potvrđuje da nikad ne znaš i da sve ovisi kako ti padne grah

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kolko si dobila?

ja predala neki dan za klinca, baš me zanima kaj buju zmislili!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    samo da se nadovežem na prijašnji (zadnji) post... bila na komisiji... nevjerojatan obrat.. liječnik pun razumijevanja i odličan---
    ali to samo potvrđuje da nikad ne znaš i da sve ovisi kako ti padne grah
    Maya, cini mi se da si ti imala rezultate alergotesta od dr. jelica. Jesi i to predavala, mislim, uzimaju li u obzir nalaze koji nisu sluzbeni od bolnice ili nekog alergologa. Mani je kod malene kod Jelica ispalo da je alergicna na KM, jaja (bijelo i zuto) i bijelo brasno i jos neki sastojak kemijski. Dan kasnije sam dobila nalaze koje sam radila u puli u laboratoriju preko uputnice od pedice i kaze da je ukupna kolicina imunoglobulina (ili tak nekako) u granicama normale, odn. da nema tragova alergije na KM. I sta sad?
    Narucila sam se kod alergologice, dr. Kocijancic pa cu testirati na ovo sto je ispalo kod dr. Jelica, al moguce da bude sve negativno jer je, navodno, curka jos mala (14,5 mjeseci).
    Uz to, ima i AD, ne znam vise cime da mazem to lice koje se izbaca od hrane. Izbacila sam KM, koristim zobeno, jos dojim, a ne znam sad dal da probam vidjet s bijelim brasnom ili sta?
    Mislila sam predat papire za produljeni porodiljni u pazinu. Imas iskustva? Ima li sanse da dobijem? Malena mi ima 9 kg, kad ju bili vidjeli mislit ce da ima 9 Kad nista ne mogu dat joj jesti sto je malo kaloricnije da ojaca
    Pomozi ako mozes i sorry sta sam te udavila.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dobila sam produljenje na 2 godine - nisam mogla vjerovati (i još ne vjerujem, bar dok ne stigne rješenje)
    mateco, nikad nisam prilagala nalaz od Jelića
    druge mame tvrde da se "poklapa" s običnim testovima (RIST/RAST); kod nas to nije bio slučaj, tako da nije bilo potrebe
    nama su obični testovi oduvijek (od 4 mj. smo radili prvi) pokazivali izrazito visoke vrijednosti, što se poklapalo s kliničkom slikom tako da smo uz dijagnozu jakog AD-a i polialergije dobili produljenje
    inače, moguć je i nealergijski AD: ako ti je ukupni IgE (imunoglobulin) veći od normale, alergičari ste, ako ne, niste...

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    cure kolko iznosi sad njega za nove 2100 i nešto ?
    Ovo i mene zanima.

I jos nesto, na nalazu prvostupanjske komisije mi pise da moramo ponoviti vjestacenje u 8mj ove godine a rjesenje o dopustu za njegu nam je do 10mj.

Jel to znaci da se moramo javiti prvo u czss krajem 7.mj na vjestacenje pa tek u 9.mj da predamo na hzzo za produzenje njege?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako su ti odobrili Njegu na 2500 kn , tada bez obzira na vještaćenje nastavljaš i dalje dobivati tu cifru (pod uvjetomda ti i dalje odobre Njegu). Noviji korisnici koji su tražili Njegu kasnije (tj. po novim zakonima) dobivaju 2160 kn.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle ovako danas smo bili na razgovoru za vrtić i doživjela sam iznenađenja i usput se šokirala.
    Prvo i osnovno pošto sam na njezi djeteta pitala me teta pedagog jer sam još na njezi ili...
    Naravno odgovorila sam da je jsam jer sam dobila još do kraja 10 mjeseca.
    E nakon toga mi je rekla da pošto je tako da bi on bio na skračenom programu.
    E moj prvi šok a zakja.
    Pa kao prvo vi ste doma i kao ono zakaj je djete u vrtiću onda ok veli socijalizacija to je u redu.
    Onda sam joj jarekla da on po zakonu ima pramo na 8 satno vrijeme u vrtiću ako se ne varam i ako se nije promjenio zakon.
    Ispravite me ako griješim!
    E onda nako toga je rekla pa vidi da je djete ok normalno a zakaj su oni meni opće produljili njegu kad je on ok.
    Prvo nisam mogla vjerovati kaj me pita ostala sam šok.
    Onda je rekla da ona nezna da bi trebali prvo potpisati neki opservaciski ugovor pošto je to tako i nakon 3 mjeseca opet bi se kao sastali i razgovarali i vidjeli jel ok za djete.
    Ma mislim koma baš su me išokirale da sam iskreno se istiltala i zablokirala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imaš pravo na 8-satno vrtičko vreme.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ajde pliz gdje to piše u zakoni di da tražim

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ne stignem tražit ali sam pisala cca 3-6stanica prije, možda baš i tebi
    evo i ovdje http://forum.roda.hr/threads/41825-p...04#post1909304
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.03.2012. at 18:18

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pitanjce.. Da li ste dobile 831,50 dječijeg doplatka za veljaču? Ništa mi nije sjelo.

Nisam predavala papire za nastavno produženje jer nam je njega završila sa 29/02/2012, a u rješenje mirovinskog iz 2011. navedeno je da imam pravo na doplatak najduže do 29.02.2012..

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da, DD je sjeo u ponedjeljak.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

provjeri jošjedamput pa nazovi i pitaj ih kaj s lovom?

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    provjeri jošjedamput pa nazovi i pitaj ih kaj s lovom?
    Ma zvala sam ih i ukinuli mi dječiji jer su dobili Rješenje od mirovinskog samo ga nisu dobro čitali, da se njega ukida sa 29/02/12. Sad referent čeka spis iz arhive da ga ponovo pročita.

Sutra ih opet zovem da vidim jer stigao spis.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Pomozite!

Dala sam poreznu prijavu za prošlu godinu (kada sam bila na produženoj njezi za dijete) sa uvećanim faktorom osobnog odbitka za 0,3. Poznanica mi je javila da u poreznoj to osporavaju jer nemam rješenje o invalidnosti, pa da se žalim i da su njihova iskustva takva da onda nekima odobre nekima ne.
    Mene sada zanima da li ja imam pravo na to i ako da što trebam napraviti da bi to i dobila (za sada imam samo nalaze i rješenje Mirovinskog o produženoj njezi).

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo ne znam jel ovaj moj problem spada tu ako ne neka prebacuju.
    Dakle napokon nako 6 mjeseci čekanja jučer smo krenuli na privikavanje.
    I naravno teta mi da ugovor da potpišem i ja još kao čitam a sve nešto baš i ne.
    Nego tek navečer dam MM-u da pogleda i on odmah veli 5-satni boravak i 2 obroka.
    A kad smo zadnji put bili na razgovoru sa pedagogicom i logopedicom rekla je pedagogica (iskreno žena mi je uh...grozna) veli da može biti po skračenom programu i da čemo sklopiti nekakav prijelazni ugovor zbog situacije.
    A situacija je ta da sam ja na njezi do 10 mjeseca i da on ima diagnozu distonije, iako kad ga je vidjela pa djete je normalno.
    I ja sam njoj odmah rekla da on po zakonu ima pravo biti 8 sati u vrtiću.
    Ona je na to odgovorila kako ako njima dođe kontrola djete u vrtiću a amam doma, ok 4 sata radi socijalizacije.
    E sad iskreno sad mi toliko nije ni bitno jer ne radim i idemo u 5 na godišnji i nema nas mjesec dana i preko ljeta neće ići.
    Ali bome od 9 mjeseca moramo reči na 8 sati.
    Jel imao tko još problema u svom vrtiću zbog njege?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa Vidi poruku
    Pomozite!

Dala sam poreznu prijavu za prošlu godinu (kada sam bila na produženoj njezi za dijete) sa uvećanim faktorom osobnog odbitka za 0,3. Poznanica mi je javila da u poreznoj to osporavaju jer nemam rješenje o invalidnosti, pa da se žalim i da su njihova iskustva takva da onda nekima odobre nekima ne.
    Mene sada zanima da li ja imam pravo na to i ako da što trebam napraviti da bi to i dobila (za sada imam samo nalaze i rješenje Mirovinskog o produženoj njezi).
    imaš pravo na +1 ( a ne samo na 0.3) , ali i Jelki su nekaj trabunjali pa je to složila hajde se javi njoj, rješenje s komisije ti je dosta mjerodavno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •