a sta sve, osim med. dokumentacije trebas?
znaci soc. radnica vise ne dolazi doma i ne moram se javljati u czss?
a sta sve, osim med. dokumentacije trebas?
znaci soc. radnica vise ne dolazi doma i ne moram se javljati u czss?
ne to je bilo nekad
saD PAPIRI DA STE OBOJE NA pUNOM RADNOM VREMENU U ORIĐIĐI
papire koji prikazuju detetovo stanje ( vezano uz bolest deteta)
kopiju rodnog lista+ kopija osobnih+ kopija kartice tekućeg računa
sad na papirima od deteta bi trebala pisat neka preporuka ili nije neophodno, ako skotro ne ideš na koji pregled
papir od pedijatra gdi bi on trebal napisat isto preporuku i isisat sve te silne dijagnoze
tnx.
imam papir s preporukom od specijaliste.
trebala bi i od pedijatra, ali naša pedijatrica je na podužem bolovanju to nekad prolazi ponekad ne
HvalaE sad jedino ne znam odkada mi ide njega, jer meni je jos mjesec dana porodiljni
Jel mogu odmah predat ili cekat da krene njega?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.03.2013. at 15:38
Jel moguce da njega npr krece od danas pa to sve ide nekako retroaktivno? I onda imam jos mjesec porodiljnog kad bude opet komisija. Ne kuzim se u to bas![]()
moguće je ali treba vidjet kaj piše na papiru
jelena.O hvala!
Al sta da radim ako mi rjesenje nestigne prije nego tribam pocet radit? Sto je za tjedan dana. Jel itko imao takav slucaj?!
da ali ako je rješenje pozitivno onda će oni sami to srediti, ali ako je negativno onda treba rješavat po nekom principu.
inače pitanje jel si potrošila godišnji od prošle godine, imaš pravo i na njega
Klara ne mozes dobiti otkaz 15 dana nakon povratka s porodiljnog.
Super Tiziana baš si me obradovala,nisam to znala,valjda će mi ovo riješit,stvarno nije do mene,bila sam prije 3mj predat papire i nije mi htjela uzet,kaže dođi mj prije isteka roditeljskog dopusta, i sad još čekam,još će svi otić na praznike za Uskrs...
Posljednje uređivanje od KLARA31 : 28.03.2013. at 22:08
Katastrofa,saltaju me sa tel.na tel. na hzzo Split,ova sta vodi slucaj moj danas slobodna.Dobila tajnicu doktora kaze nema šanse da mi to rijese do 6.4. Ne bi mi bilo krivo da ja nisam bila u 1mj i ismijala me sta sam uranila da dodjem u 3mj...
Jel po bolovanje idem u pedijatra ili doktorice opce prakse?
Zvala dokt.opce pr.sve joj objasnila.ona mi otvara bolovanje na racun preporuke pedijatra.
za svako dječje bolovanje moraš dobiti papir od pedijatra
Jel mi netko,molim vas,može pojasniti kak funkcionira rad na skraćeno vrijeme,kako ide isplata plaće,dali imam pravo na normalni godišnji?
dobiš pola od firme, pola ili skoro pola od hzzo, godišnji imaš normalno kolko i prije dana ( ništa više), bolovanje se obraćunava po prosjeku prošlog mjeseca.
E super,baš ti hvala!
Sori ako je ovo beć netko odgovorio nedavno, ali ipak... Odobrili mi 6 mjeseci produljenog. I u rješenju piše da imam pravo na naknadu od 2100 i nešto kn. Je li to to skupa s onim doplatkom ili još nešto na to ide? I kaže mi teta iz HZZO-a u Jukićevoj telefonom da iako Mirovinsko po defaultu dobiva to rješenje, da bolje da i osobno odem tamo i "podsjetim" ih da ne bi bilo da zaborave na doplatak. Ima netko iskustva s tim?
Tih 2100 ti je naknada za porodiljni, a doplatak moraš tražit posebno. I ne ide po defaultu, već moraš podnijet zahtjev za dječji doplatak kojem priložiš rješenje o njegi.
Imam opet i ja jedno pitanje, možda sam već i dosadna. Dakle, meni je kao što sam rekla 31.03. istekao produženi porodiljni. Obzirom da nismo uspjeli obavit MR 28.03. jer se sad njima aparat pokvario, zvala sam u HZZO Samobor i rekla da nemam nalaz i rekla mi je doktorica da će ona vještačit kad donesem nalaz.
Ja sam s 02.04. otvorila bolovanje na malu. Danas me zvala neka žena iz HZZO iz Jukićeve i rekla da mi piše rješenje i da je rješenje pozitivno (mora još proć potpis). Sad mene zanima kak se to regulira s bolovanjem. Dal oni automatski prekidaju bolovanje, ili ja kad dobijem rješenje, što ako oni rješenje napišu sa 01.04., a ja sam otvorila bolovanje, dal zna itko kakav je postupak.
Posljednje uređivanje od Roko_mama : 04.04.2013. at 22:16
Koja je kod vas dijagnoza i koja je dob djeteta? Koliko su vam produzili. Mi uskoro trebamo ponovno predati zahtjev i vec me frka...:/
Koja je kod vas dijagnoza i koja je dob djeteta? Koliko su vam produzili? Mi uskoro trebamo ponovno predati zahtjev i vec me frka...:/
Moja curica ima 5,5 g. i prvo smo dobili produljenje na temelju distonye i kose zdjelice, a onda na refluks (urinarnog). Sada imamo na temelju refluksa i višestrukog neuromotornog odstupanja (sumnja se na neku mišićnu bolest, i čekamo da zbavimo MR).
Jelena hvala, i ja sam si razmišljala da ih zovem, budem drugi tjedan, puno ti hvala.
Posljednje uređivanje od Roko_mama : 05.04.2013. at 14:59
dobila rješenje,odbijenicu,sad ću se žalit,ako mi netko može reć kako žalba izgleda!
sad prilažem i preporuku od pedijatra,a dječji kardiolog mi je rekao da nemože mi je dat jer su im zabranili specijalistima da pišu preporuke!!
donila u firmu papir da sam na bolovanju 2 tjedna a oni me pitaju tko će to platit!!! otvoreno mi rekli posla ima,plaće nema!!!
dijagnoza je VSD perimembranski (rupica na srcu)
th: profilaksa bakterijskog endokarditisa
imala je terapiju donedavno,ukinuta je
isto me čudio da nisu odobrili bar mj.-dva
Pa sta ne placa bolovanje hzzo?
Zao mi je sto su vas odbili,svakako se zalite. Otkad su specijalistima zabranili preporuke?![]()
pa ja sam šefici rekla da mislim da je na teret države to,ali nisam 100% sigurna
eto meni specijalista u KBC Split jučer rekao da ima 2 tjedna da su potpisali neke papire da više nesmiju pisati preporuke za bolovanja,jer država hoće srezat rashode...
žalit ću se ali ne znam kako da počmem sa žalbom,kako to izgleda?!
žalit ću se ali ne znam kako da počmem sa žalbom,kako to izgleda?!
ne bi tila opet nešto propustit jer i prvi put kad sam predala papire nisam imala preporuku pedijatra,tu sam pogriješila...
Netreba ti zalba biti ispisana strucnom terminologijom.
Samo naslovis na HZZO, na sredinu napises ŽALBA kao kod zamolbi i ispod opises na sto se zalis (rjesenje pod klasom i ur. brojem od datuma tog i toga).
Ne slazes se s rjesenjem zbog toga i toga i trazis da se na tvoju zalbu odgovori pozitivno jer dijete ne moze u kolektiv i treba skrb i njegu u punom opsegu.
Datum, potpis i na urudzbeno na HZZO
Sretno
I mi smo dobili odbijenicu od prvostupanjske komisije kako sam već navela u prijašnjim postovima, predali smo žalbu. Naknadno nam je ustanovljeno da je mala alergična na soju, dali da predam i te papire!
Mozes predat pa kao novo cinjenicno stanje ali je meni jako bliska osoba rekla - radi u jednom hzzo-a na tim poslovima, da nista od toga nece biti odobreno. Alergije su prestali davati srednom prosle godine, ja sad imam drugo po redu alergicno dijete i necu niti zatraziti jer mi se neda skupljati papire (treutno boravim vani). A za prvo dijete sam imala dosta dugu njegu.
A to sam i pretpostavila ali vrijedi pokušati.
Mozda skraceno da trazis ako ti odbiju zalbu, vec ce ti se sigurno Jelena javiti mozda ona zna kakva je moda sad s skracenim r.v. Ja znammi za jednog s down sindromom odbijenim i nakon toga mislim da je tu zdrav razum rekao laku noc
hvala Marsupilami, to mi je i trbalo tako u kratkim crtama,sve mi je jasno
samo mi recite to za pola radnog vremena,zašto bi ja to sama predlagala? valjda sami trebaju procjenit...
Kako oni mogu procijeniti da li tebi organizacija tvog života/posla dozvoljava da radiš 4 sata ili ne?
kao da je njih briga moja organizacija života?? nekužim jel ja imam pravo tražit to? kako su mi na zavodu rekli predaš nalaze i ove ostale formulare i to je to gdje da ja pišem da želim nešto? nigdje ne pitaju za organizaciju posla/života??!
Posljednje uređivanje od KLARA31 : 10.04.2013. at 17:21
ja nisam predala ni zamolbu nikakvu jr mi nisu rekli na hzzo da to treba,dobila sam popis šta treba i tu nije pisala ni preporuka pedijatra i on mi je nio htio dat,to sam ga pitala unaprijed,a sad mi je dao za žalbu...
meni je pak pedica rekla kako mora ona napisati sazetak svih drugih medicinskih dokumentacija i da oni zapravo citaju ono sto ona napise i najvise to gledaju.
isto sam rekla da su mi na hzzou rekli da ne treba od pedijatra, a ona je rekla da su u krivu :/
Meni je na svim papirima pisala preporuka pedijatra i specijalista za SRV, tako da se ti moraš odlučiti što tražiš od njih a ne da oni odlučuju za tebe. Moj SRV im je recimo nekoliko puta skuplji nego da sam na produženom porodiljnom.
Meni je preporuku uvijek pisala samo pedijatrica , od specijalista ( prvenstveno kardiologa, to nam je osnovna dijagnoza) sam prilagala nalaz na kojem nikad nije pisalo ništa osim stanja i dijagnoza.
Prije dvije godine sam dobila produžetak za njegu na dvije godine ( tj. do 5 godina starosti). Na jesen imam ponovno vještačenje i tada cu također dati samo preporuku pedijatra i nalaz kardiologa.
a vidiš kako je to sve drugačije,prvi put kad sam predala meni pedijatar rekao da mi netriba njegova preporuka samo nalazi! a valjda je to i do pedijatra. i sad kad mi je dao je rekao da oni to negledaju,da to ništa ne znači i da najvjerojatnije neću dobit,ali ja želim pokušat