ili si isprintas http://www.mirovinsko.hr/UserDocsIma...nicabr.1.7.pdf
sad sam na bolovanju na dijete,mjesec dana, zanima me tko mi daje plaću? šef ili hzzo?
odmah sa porodiljnog sam otvorila bolovanje
Posljednje uređivanje od KLARA31 : 01.05.2013. at 21:56
Sef ti je isplacuje a s dokazima o urednoj isplati tvom sefu to refundira mu hzzo
ajme meni onda,kad sam im nosila potvrdu o bolovanju,pitala me šefica tko ce mi to platit jer nemaju para za place,znaci da ce mi kasnit i to pola god.ako i dobijem.morat cu molit.
a jel isto i ako je bolovanje malo vise od 40dana?
ako zaboraviš predati zahtjev do 28./29. 02. te godine, a i dalje imaš pravo na DDoplatak uvećani (njega djeteta), treba što prije predat taj zahtjev, je tako?
zanima me, da li treba i papire ponovo dostavljati?
Posljednje uređivanje od Maya_78 : 02.05.2013. at 16:16
da trebaš, ali će ti ponovo teći od dana kad si ponovo predala papire, znači nećeš dobiti za 12i pol mjeseca ništa love. u principu treba donijeti papire ( najviše je presudna kopija rješenja), sve ostalo oni imaju, naravno i obrazac , ali ti za svaki slučaj ponesi još i njegov rodni list.
jel vam kaj bolje?
Cure trebam jednu informaciju, jučer me je zvala moja dok.opće prakse i kaže da su je iz HZZO tražili da pošalje medicinski karton mog supruga, to mislite o čemu se radi! Kako sam u prethodnim postovima pisala tražila sam produljenje ali me je prvostupanjska komisija odbila pa smo poslali žalbu, inaće suprug je u mirovini HRVI.
možda samo o provjeri kolko je on sposoban se brinuti o detetu
Jelena, to sam i ja pomislila.
trebaš li dat suglasnost?, mislim da si oni sami mogu povuči e-kartone
tnx, ma meni je ova godina tako brzo prošla da sam mislila da sam rješavala te papire sad u 03., a ispalo je da je to bilo prošle godine!!!
ma OK nam je, i dalje svi problemi isti, ali navikli se već, vrtić i dalje poludnevni
ja najvjer. ubrzo prekidam SRV (moram, radi posla) pa nisam ni mislila davat za DD, ali ajde., mejsec, dva...
pa možeš svoje pravo prebacit i na muža ako želiš
pitanje;doslo je rjesenje o njezi i pise kontrolno vjestacenje za 3 mjeseca(7 mjesec)-znaci njega vrijedi do kraja 7 mjeseca?
jel mi netko moze rec koliko je cekao rjesenje na zalbu o dopustu na njegu? znam da oni imaju rok 60 dana al eto da znam kad mogu ocekivat.iscekujem svaki dan. vec je proslo 25dana
Na osnovu ovoga sto citam zakljucujem da su oni dobro postrozili ta produljenja...zalbe, 3 mjeseca produzenje...lasta, na osnovu cega ste vi dobili?
Posljednje uređivanje od Anastasia 30 : 03.05.2013. at 14:23
meni roditeljski zavrsava 11.05 i mislila sam da je tri mjeseca u 8 ali ocito nije.Da bas pise 7 mjesec.
Odmah u ponedjeljak idem predati papire za djeciji doplatak. Sto se tice produzenja dobiti cu ponovno poziv da dođem sa novim nalazima a preglede imam u 8 mjesecu tako da cu traziti produljenje.Ma kako kompliciraju ajme.
Imali smo krvarenje u glavi pa se prati psihomotorni razvoj,zadebljanje klijetke srca,sum na srcu i dvije rupice od koje druga rupica nije zarasla i pregled kod ortopeda kad prohod a jos nije.
sad mogli su ti i prekinuti porodiljni ali kak je tak je, traži kad buš ponovo predavala i reci kad su ti pregledi, dostavi ak buš imala kaj novoga.
trebala bi poziv dobiti, ak svi ne budu na go.
na koji broj da zovem za rjesenje zalbe,to jdm otislo u Zg,da zovem ovdje u St na hzzo
Dječak mi ima 17 mj. i imamo vještačenje ovih dana kad nas pozove komisija,dijagnoza distoni sindrom i asimetrija lijevo,štedi lijevu nogu i ruku,imamo preporuku za njegu od neuropedijatrice ,a od fizijatrice vježbe razvijanja motorike kroz igru...kakva su vaša iskustva s asimertijom...do 1. godine asimetrija je bila malo uočljiva ali do danas nije izašla,ostala je..plase odgovor ako netko ima ovakvu situaciju...da nam produži bilo bi vrlo zgodno![]()
Posljednje uređivanje od olivijaa : 04.05.2013. at 00:26
doslo mi je rjesenje,odbili su zalbu,brzo su ga i rjesili s obzirom da je iz St poslano 15.4
Klara, koju dijagnozu ste imali.
bakterijski endokarditis,VSD, otvoren foramen ovale,laički rupica na srcu,bilo ih je više ali je jedna ostala otvorena još uvik, u početku smo išli svako drugi dan na uzv,pila je lijek do 7mj života...
zna li netko kako ide s prijenosom prava na SRV na drugog roditelja koji je obrtnik?
kako se računa njihova "plaća" ako ju sam sebi formalno ne isplaćuje? neki zak. minimum/maximum?
tko to kontrolira (u slučaju da ne postoji maximum)?
Ja mislim da se ne racuna jer je naknada 2160 kn ma koliko ti placa bila visoka
da, kad si 100% kući je naknada fiksna 2160, ali kad si na SRV dobivaš punu plaću (50% plaća poslodavac, 50% HZZO do pune plaće)
zato me zanima kako idu stvari kada je korisnik SRV-a obrtnik
Idem ovih dana predati prvi puta papire za njegu djeteta. Sto mi sve treba?
Znam da ste vjerojatno vec pisale o tome, ali trenutno sam u velikoj guzvi i nemam vremena iscitavati.
Tnx
1. medicinska dokumentacija specijaliste
2. od pedice rezime onog sto pise u medicinskoj dokumentaciji
3. potvrda o zaposlenju (treba glasiti: zaposlena na puno radno vrijeme od tada i tada, svrha izdavanja potvrde dopust radi njege djeteta), od tebe i muza
3. kopija osobne, oboje
4. kopija bankovne kartice
5. ispunjena 2 zahtjeva tamo na hzzou, jedan ide njima, drugi tebi sa zigom.
i tri uputnice od tvog liječnika opće prakse
prvi put cujem, a predavala sam prije manje od mjesec dana.
i kopija rodnog lista djeteta. to sam zaboravila.
sve osim potvrde o zaposlenju moze biti kopija.
Ja sam prije 1,5mj predavala papire za produljenu njegu, trebala sam i tri uputnice mog liječnika OP za komisiju na hzzo-u ( na uputnicu se upisuje djetetova djagnoza)
To svaka komisija svoju politiku vodi ili??
Ja predala prije mjesec dana i nije trebalo. I vec bila na razgovoru i dobila rjesenje. Podrucni ured Pazin.
Može biti, ja sam dobila isprintani popis svega što treba donijeti, i te uputnice su bile na listi.....
Pitanje za mame čija djecica imaju hipertonus i kontroliraju se na goljaku... S obzirom da mali ima 14 mj a jos ne hoda dobila sam produljenje porodiljnog od veljače do kolovoza pa onda ponovno nositi papire na vještačenja, piše samo nove nalaze, trebam li i one preporuke fizijatra i neuroped ili netreba to vise? Ima li šanse da uopće vise i dobijem, kakva su vaša iskustva?
Posljednje uređivanje od iva1602 : 08.05.2013. at 17:44
inače nekad su stvarno trebale uputnice, onda su to ukinuli, ali vjerovatno samo neki djelovi
meni piše da za novo vještačenje priložim friške nalaze, a trebaju li opet preporuke fizijatra i neuroped i ped priložiti ili ne trebam to opet?
u principu bi trebalo, sad dal ćeš dobiti preporuku fizijatra ne znam , ak je istina da preporuke ne smiju pisati.
Cure, kako sam neki dan pisala HZZo drugostupanjska komisija tražila me je papire za supruga jer je u mirovini (HRVI) kako bi ga vještačili, kada sam nazvala u pravnu službu da provjerim dali su dobili njegovu liječnićku dokumentaciju rekli su mi da mi je suprug u mirovini i da bi on mogao čuvati dijete, nije mi jasno zašto su uopće tražili njegove papire jer mi se cini da su vec donijeli odluku.
Pa uvijet za njegu je da su oba roditelja u radnom odnosu i to na puno radno vrijeme. Ako ti takvu potvrdu od muza nisi prilozila meni je logicno da te traze njegove papre, na temelju necega te trebaju odbiti, a po proceduri to trebaju vjestaciti i pismeno obrazloziti. Radni odnosa oba je zakonski uvjet njege. To njihovo famozno vjestacenje nije nista drugo do citanje papira iz spsai