nisam pratila ali i mene su odbili pred godinu dana, a sad sam dobila srv
hvala cure sto mi pomazete, vidjet cemo kako je prošla ova druga žalba sa novom dijagnozom fizijatrice
Ja mislim da treba bit uporan i borit se za sebe. Meni već od listopada prošle godine govori, da je to zadnje, da mi više neće produživat, u zadnja dva rješenja (a navodno i u novom) mi je pisalo da se produžuje do tog i tog datuma i da novo vještačenje nije potrebno. Ja uredno svaki put ponovno predam papire, i napišem da predajem zbog promjene u zdravstvenom stanju i produže mi. Mi imamo dijagnozu VUR-a, dvosturki kanalni sustav lijevog bubrega, trabekulirani mjehur, te višestruko blago neuromotorno odstupanje, s tim da nam je urolog u nalazu napisao da dijete ne smije u vrtić dok traje postupak liječenja (bili u travnju na defluxu, i u rujnu ponavljamo mikciju).
Ilkasi meni svaki put preko telefona kaže ishod, ne znam zakaj tebi nije htjela reć. Meni je prošli tjedan rekla da su mi produžili, i da javim u firmu i da ne otvaram bolovanje, jer će mi ovaj tjedan stić rješenje, jer sam prošli put otvarala bolovanje, pa sam imala prekid njege na 10 dana.
Upravo tako. A 15 dana zabrane otkaza tebi nije pocelo teci jer se ti na posao nisi vratila. Pa ti njih sutra pitaj bi li oni htjeli da ti s tm otkazom odsetas do inspekcije rada i placa li im se novcana kazna obzirom da to ide u red najtezih prekrsaja poslodavca.
Ne mogu vjerovat da im to pravnica ne zna.
Ja se nadam da ćete ipak dobit pozitivan odgovor. Ja mislim da ti možeš otić tamo i osobno dić rješenje i ak je pozitivno odreć se prava na žalbu, tak smo mi napravili prošli put.
danas idem pa mi držite fige
evo me, bila sam u Jukićevoj tamo nista nisu dobili
pravnica iz Jukićeve mi kaže da će i oni riješenje dobiti kad i meni dojde doma, Direkciju sam zvala rekli su da ne mogu osobno podići nego moram čekati poštara
Bila sam i u firmi, pisala sam stari GO za 2012 od 10.06 - 10.07 a onda su mi rekli da imam pravo na novi, samo ne znam koliko dana ću dobiti za 2013.
sad pa ti pravnici prepisuju rješenje koje dobijaju od direkcije
[QUOTE=jelena.O;2426948]sad pa ti pravnici prepisuju rješenje koje dobijaju od direkcije[
Ne, riješenje je već napisala pravnica iz Direkcije a ovi u Jukičevoj samo to pohranjuju sa mojim ostalim spisima
kolko se ja sječam oni iz direkcije pišu nalaz i mišljenje, a oni iz jukićeve prepisuju.
Meni je nakon 2tjedna od predaje čovo javio da je rješeno, poslje još 3 tjedna je došlo doma!
ne sad nisam nego prije godinu dana, ali pišem ovih dana žalbu za nešto slično isto drugostupanjsko
Imama jedno pitanje, meni su produžili porodiljni, al su mi opet napisali da novo vještačenje nije potrebno. Da li se ima smisla žalit na taj dio, jer mi je već puna kapa da mi svaki put to pišu, a liječenje još nije gotovo, i dijete ima zakazane kontrole i preglede, i kolko sam čula oni u principu to ne bi smjeli pisat (to mi je čak rekla pravnica kod koje je moj spis, ali ona mora pisat kak je doktorica napisala), ili da pustim tak i ko do sad ponovno predam papire, bez obzira na to.
mislim da od tog žaljenja nema svrhe, jel očito u sklopu doktorice nekaj ne valja
dobro Jelena kažeš da nema smisla pisati žalbe jer ti doktori se uopće ne pridržavaju pravilnika
Znam i to mi je koma, ta doktorica bi mene najrađe poslala radit, ko da ide iz njenog džepa, a očigledno po papirima ne smije, a ja ne mislim odustat od svojih prava.
A sta nju briga treba li vjestaciti ili ne. To ce odluciti odgovorna osoba koja vodi postupak, nalaze vjestacenje te ga moze prihvatiti ili ne po nacelu slobodne ocjene dokaza. Ja bi joj se zalila na taj dio rjesenja ali samo zato jer sam cangrizavi dokoni pravnik
Tiziana to i mene muči jer iak nisam pravnik, radim u pravosuđu i takve me stvari fakat smetaju. Prva dva puta se nisam žalila, prvi put od sreće jer su mi produžili, a drugi put jer sam imala prekid od 10 dana (otvarala bolovanje) pa me žena u HZZO žicala da dođem tamo preuzet i odreć se prava žalbe.
Dobro jutro cure, recite mi koliko je Vas preko telefona saznalo ishod riješenja, dobila sam informaciju od jedne frendice da ukoliko je riješenje negativno preko telefona ti ne žele ništa reci što se desilo i u mom slučaju kada sam predavala na prvostupanjsku pa su rekli da je isto gotovo te da ću dobiti doma na adresu, sada kada čekam odgovor na žalbu isto sam zvala pravnicu ali ovaj put u direkciju i ista mi je rekla da je riješenje poslano ali da mi ne smije ništa preko telefona reci iako sam je molila i rekla kakva mi je situacija na poslu( da me pritišću sa svih strana radi bolovanja).
mislim da je to više do čovjeka, ja sam se čudila kad je mene pravnik nazval ( uopće nazval), ostala sam paf
Evo cure da se javim, opet sam dobila negativno riješenje, neslužbeno mi je rekla pravnica preko telefona.
Zao mi je! A da si trazis srv? Cini mi se da su tome skloniji a usput nesmijes dobiti otkaz dok srv traje
Je dobra je ideja ali nemoguce za izvesti jer u firmi nemaju radno mjesto za mene, do 10.07 sam na GO za 2012 pa bi trebala dobiti novi ili ce mi ga platiti i onda sam 2,5 mj na otkaznom roku. Donio je poštar rješenje ali nigdje ne spominju novu dijagnozu G80 infatilna cerebralna paraliza nego samo distoni tako da sutra ponovo (ha,ha,ha) predajem u Jukićevu na prvostupanjsku samo ovaj zadnji nalaz sa novom dijagnozom i od alergologa.
Pa to bi ti se stiglo rijesiti do kraja godisnjeg mozda. A to sto oni nemaju radno mjesto za tebe bas te briga. Zakon te stiti a njega ti prekida otkazni rok ako si potpisala da si primila pismeni otkaz. A na neku od tih dijagnoza mozes dobiti malo bolovanja po potrebi.
inače se nekad moglo prebacivati s ostvarenog srv ili njege na ono drugo, možda da igraš na to?
Na temelju članka 16. stavka 2. Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (»Narodne novine«, broj 85/08 i 110/08) ministar zdravstva i socijalne skrbi uz suglasnost ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti donosi
PRAVILNIK O UVJETIMA I POSTUPKU STJECANJA PRAVA NA RAD U SKRAĆENOM RADNOM VREMENU RADI POJAČANE BRIGE I NJEGE DJETETA
("Narodne Novine", broj 25/09)
Članak 1.
Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti i postupak za stjecanje prava zaposlenih i samozaposlenih roditelja i posvojitelja na rad u skraćenom radnom vremenu radi potrebne pojačane brige i njege djeteta do njegove navršene 3. godine života.
Članak 2.
Pravo na rad u skraćenom radnom vremenu iz članka 1. ovoga Pravilnika zaposleni i samozaposleni roditelj i posvojitelj (u daljnjem tekstu: roditelj) može ostvariti nakon što je za dijete, za koje traži pravo na rad u skraćenom radnom vremenu, u cijelosti iskorišteno pravo na roditeljski dopust.
Pod skraćenim radnim vremenom prema odredbama ovoga Pravilnika podrazumijeva se rad s polovicom punog radnog vremena.
Članak 3.
Smatra se da je djetetu potrebna pojačana briga i njega iz članka 1. ovoga Pravilnika u slučajevima sljedećih bolesti, odnosno stanja djeteta:
Šifra MKB
10. revizija
1. tuberkuloza (svi oblici primarne i postprimarne tuberkuloze bez obzira na lokaciju) A15-A19
2. sifilis i njegove posljedice A65-A69
3. posljedice akutnog encefalitisa razne etiologije G04-G05
4. sve vrste malignih neoplazmi, uključujući i leukemiju C00-C97
5. bronhijalna astma i astimatiformni bronhitis J40-J47
6. stanja prouzrokovana atireoidizmom i hipotireoidizmom, kongenitalne ili stečene etiologije E00-E03
7. šećerna bolest E10-E14
8. kongenitalne hemolitičke anemije D55-D59
9. policitemija D75
10. hemofilija D66-D68
11. duševna zaostalost F70-F79
12. cerebralna dječja paraliza (svi oblici) G80-G83
13. bolesti motornih neurona i mišićne distrofije G70-G71
14. sljepilo H54
15. gluhonijemost H91.3
16. kongenitalna i kronična srčana oboljenja Q20-Q24
17. suženje jednjaka nakon korozije K20
18. ciroza jetre K74
19. cistična fibroza E84
20. bubrežna insuficijencija N17 – N18
21. kronična upala bubrega N00-N12
22. opstruktivna i refluksna uropatija N13
23. upalne reumatske bolesti M00-M13
24. kronični osteomielitis i periostitis M86
25. urođene i stečene malformacije kostiju i mišića Q65-Q79.
26. imunodeficijencija D80-D84
27. crijevne malapsorcije K90
Jelena, mi imamo ovu šifru G80..
Pa to je gotova stvar onda! Trci predati papire i zdravo. Ovo bi stvarno bio skandal da ti ne odobre
Tiziana vec sam pripremila sve papire, idem danas u Jukićevu ali opet ću ih tražiti dopust, ko ih šljivi.
Nego sto. A ovo ako odbiju je za ici cak do upravnog spora nakon zalbe evenualno.
Slažem se, problem je u tome što oni pola nalaza uopće niti ne pregledaju, već sve napreskokce. Ja sam došla s malom na vještačenje dva puta, doktorica niti jednom nije imala pojma što piše u nalazima.
Evo moje situacije. Mi imamo dijagnozu pod brojem 16 i nisu mi odobrili SRV. Katastrofa. Spremam zalbu!Sta reci!
baš i mene zanima i onaj iznad 3 godine ali ne mogu naći,
inače našla i ovu rečenicu
Iznimno od stavka 1. ovoga članka roditelj može ostvariti pravo na rad u skraćenom radnom vremenu radi pojačane brige i njege djeteta kod kojeg postoje druge bolesti i stanja koja nisu utvrđena u stavku 1. ovoga članka, a s obzirom na opće zdravstveno stanje djeteta.
Narodne novine 25/2009
sirius to je opčeniti, kojeg se definitivno isto svi ne pridržavaju.
mislila sam da isto ima popis dijagnoza
jel mi netko može reći kako ide sa uplatom plaće za bolovanje koje je nastupilo odmah nakon porodiljnog, kaže mi tajnica u firmi da je osnovica 2.200kn,taj neki minimum i da ću toliko dobit za ta dva mj, to bi trebala dobit za 4mj,ali meni oni nemogu uplatit jer nemaju para,tek će u 8,9mj,a te novce im vraća HZZO. Zanima me jel istina kad se uplaćuju ti novci da se tribaju predoćiti i uplate od svih drugih radnika,jer zato oni nemogu meni uplatit jer nemaju za ostale radnike...neznam jel me lažu?!
ovo je bolovanje na račun djeteta,tražila sam njegu pa su mi je odbili...
hvala jurisnik
nešto mi je ovo čudno,bila mi je prije plaća prosjek 3.500kn i to zbog kašnjnja uplata i uplata na dijelove pa me zakačio taj prosjek,inače plaća preko 4tis.kn
Ne znam jesam li na pravom mjestu, ali mislim da jesam
Zanima me je li ikome sjela druga polovica plaće (ona koju isplaćuje HZZO) kad ste na radu s pola radnog vremena zbog njege?
Hvala![]()