Stranica 43 od 58 PrviPrvi ... 33414243444553 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj iklasi prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, pošto si ti duže na forumu dali je bilo slučajeva da ti odbiju njegu a dijete ima dijagnozu koja je navedena u Pravilniku!
    Nisam Jelena , ali mnogo se stvari promijenilo unatrag pola godine. Jako su postrozili dobivanje njege za sve dijagnoze kako se čini , pa nitko ništa ne može znati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nisam pratila ali i mene su odbili pred godinu dana, a sad sam dobila srv

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

hvala cure sto mi pomazete, vidjet cemo kako je prošla ova druga žalba sa novom dijagnozom fizijatrice

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja mislim da treba bit uporan i borit se za sebe. Meni već od listopada prošle godine govori, da je to zadnje, da mi više neće produživat, u zadnja dva rješenja (a navodno i u novom) mi je pisalo da se produžuje do tog i tog datuma i da novo vještačenje nije potrebno. Ja uredno svaki put ponovno predam papire, i napišem da predajem zbog promjene u zdravstvenom stanju i produže mi. Mi imamo dijagnozu VUR-a, dvosturki kanalni sustav lijevog bubrega, trabekulirani mjehur, te višestruko blago neuromotorno odstupanje, s tim da nam je urolog u nalazu napisao da dijete ne smije u vrtić dok traje postupak liječenja (bili u travnju na defluxu, i u rujnu ponavljamo mikciju).

Ilkasi meni svaki put preko telefona kaže ishod, ne znam zakaj tebi nije htjela reć. Meni je prošli tjedan rekla da su mi produžili, i da javim u firmu i da ne otvaram bolovanje, jer će mi ovaj tjedan stić rješenje, jer sam prošli put otvarala bolovanje, pa sam imala prekid njege na 10 dana.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Upravo tako. A 15 dana zabrane otkaza tebi nije pocelo teci jer se ti na posao nisi vratila. Pa ti njih sutra pitaj bi li oni htjeli da ti s tm otkazom odsetas do inspekcije rada i placa li im se novcana kazna obzirom da to ide u red najtezih prekrsaja poslodavca.
    Ne mogu vjerovat da im to pravnica ne zna.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da treba bit uporan i borit se za sebe. Meni već od listopada prošle godine govori, da je to zadnje, da mi više neće produživat, u zadnja dva rješenja (a navodno i u novom) mi je pisalo da se produžuje do tog i tog datuma i da novo vještačenje nije potrebno. Ja uredno svaki put ponovno predam papire, i napišem da predajem zbog promjene u zdravstvenom stanju i produže mi. Mi imamo dijagnozu VUR-a, dvosturki kanalni sustav lijevog bubrega, trabekulirani mjehur, te višestruko blago neuromotorno odstupanje, s tim da nam je urolog u nalazu napisao da dijete ne smije u vrtić dok traje postupak liječenja (bili u travnju na defluxu, i u rujnu ponavljamo mikciju).

Ilkasi meni svaki put preko telefona kaže ishod, ne znam zakaj tebi nije htjela reć. Meni je prošli tjedan rekla da su mi produžili, i da javim u firmu i da ne otvaram bolovanje, jer će mi ovaj tjedan stić rješenje, jer sam prošli put otvarala bolovanje, pa sam imala prekid njege na 10 dana.
    Roko mama, ni kad je bilo gotovo prvostupanjsko riješenje pravnica mi preko telefona nije htjela reci pa smo dobili negativan odgovor, moguće da je i ovo drugostupanjsko takvo pa nece da kažu preko telefona.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja se nadam da ćete ipak dobit pozitivan odgovor. Ja mislim da ti možeš otić tamo i osobno dić rješenje i ak je pozitivno odreć se prava na žalbu, tak smo mi napravili prošli put.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

danas idem pa mi držite fige

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj iklasi prvotno napisa Vidi poruku
    danas idem pa mi držite fige

I javi kako je prošlo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i kak je prošlo?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

evo me, bila sam u Jukićevoj tamo nista nisu dobili

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

pravnica iz Jukićeve mi kaže da će i oni riješenje dobiti kad i meni dojde doma, Direkciju sam zvala rekli su da ne mogu osobno podići nego moram čekati poštara

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bila sam i u firmi, pisala sam stari GO za 2012 od 10.06 - 10.07 a onda su mi rekli da imam pravo na novi, samo ne znam koliko dana ću dobiti za 2013.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad pa ti pravnici prepisuju rješenje koje dobijaju od direkcije

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

[QUOTE=jelena.O;2426948]sad pa ti pravnici prepisuju rješenje koje dobijaju od direkcije[

Ne, riješenje je već napisala pravnica iz Direkcije a ovi u Jukičevoj samo to pohranjuju sa mojim ostalim spisima

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kolko se ja sječam oni iz direkcije pišu nalaz i mišljenje, a oni iz jukićeve prepisuju.

Meni je nakon 2tjedna od predaje čovo javio da je rješeno, poslje još 3 tjedna je došlo doma!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kolko se ja sječam oni iz direkcije pišu nalaz i mišljenje, a oni iz jukićeve prepisuju.

Meni je nakon 2tjedna od predaje čovo javio da je rješeno, poslje još 3 tjedna je došlo doma!
    Ti si se isto žalilla

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne sad nisam nego prije godinu dana, ali pišem ovih dana žalbu za nešto slično isto drugostupanjsko

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Imama jedno pitanje, meni su produžili porodiljni, al su mi opet napisali da novo vještačenje nije potrebno. Da li se ima smisla žalit na taj dio, jer mi je već puna kapa da mi svaki put to pišu, a liječenje još nije gotovo, i dijete ima zakazane kontrole i preglede, i kolko sam čula oni u principu to ne bi smjeli pisat (to mi je čak rekla pravnica kod koje je moj spis, ali ona mora pisat kak je doktorica napisala), ili da pustim tak i ko do sad ponovno predam papire, bez obzira na to.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da od tog žaljenja nema svrhe, jel očito u sklopu doktorice nekaj ne valja

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

dobro Jelena kažeš da nema smisla pisati žalbe jer ti doktori se uopće ne pridržavaju pravilnika

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Znam i to mi je koma, ta doktorica bi mene najrađe poslala radit, ko da ide iz njenog džepa, a očigledno po papirima ne smije, a ja ne mislim odustat od svojih prava.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

A sta nju briga treba li vjestaciti ili ne. To ce odluciti odgovorna osoba koja vodi postupak, nalaze vjestacenje te ga moze prihvatiti ili ne po nacelu slobodne ocjene dokaza. Ja bi joj se zalila na taj dio rjesenja ali samo zato jer sam cangrizavi dokoni pravnik

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Tiziana to i mene muči jer iak nisam pravnik, radim u pravosuđu i takve me stvari fakat smetaju. Prva dva puta se nisam žalila, prvi put od sreće jer su mi produžili, a drugi put jer sam imala prekid od 10 dana (otvarala bolovanje) pa me žena u HZZO žicala da dođem tamo preuzet i odreć se prava žalbe.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Dobro jutro cure, recite mi koliko je Vas preko telefona saznalo ishod riješenja, dobila sam informaciju od jedne frendice da ukoliko je riješenje negativno preko telefona ti ne žele ništa reci što se desilo i u mom slučaju kada sam predavala na prvostupanjsku pa su rekli da je isto gotovo te da ću dobiti doma na adresu, sada kada čekam odgovor na žalbu isto sam zvala pravnicu ali ovaj put u direkciju i ista mi je rekla da je riješenje poslano ali da mi ne smije ništa preko telefona reci iako sam je molila i rekla kakva mi je situacija na poslu( da me pritišću sa svih strana radi bolovanja).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da je to više do čovjeka, ja sam se čudila kad je mene pravnik nazval ( uopće nazval), ostala sam paf

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Evo cure da se javim, opet sam dobila negativno riješenje, neslužbeno mi je rekla pravnica preko telefona.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Zao mi je! A da si trazis srv? Cini mi se da su tome skloniji a usput nesmijes dobiti otkaz dok srv traje

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda nije loša ideja od tiziane

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Je dobra je ideja ali nemoguce za izvesti jer u firmi nemaju radno mjesto za mene, do 10.07 sam na GO za 2012 pa bi trebala dobiti novi ili ce mi ga platiti i onda sam 2,5 mj na otkaznom roku. Donio je poštar rješenje ali nigdje ne spominju novu dijagnozu G80 infatilna cerebralna paraliza nego samo distoni tako da sutra ponovo (ha,ha,ha) predajem u Jukićevu na prvostupanjsku samo ovaj zadnji nalaz sa novom dijagnozom i od alergologa.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa to bi ti se stiglo rijesiti do kraja godisnjeg mozda. A to sto oni nemaju radno mjesto za tebe bas te briga. Zakon te stiti a njega ti prekida otkazni rok ako si potpisala da si primila pismeni otkaz. A na neku od tih dijagnoza mozes dobiti malo bolovanja po potrebi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače se nekad moglo prebacivati s ostvarenog srv ili njege na ono drugo, možda da igraš na to?

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Na temelju članka 16. stavka 2. Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (»Narodne novine«, broj 85/08 i 110/08) ministar zdravstva i socijalne skrbi uz suglasnost ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti donosi

PRAVILNIK O UVJETIMA I POSTUPKU STJECANJA PRAVA NA RAD U SKRAĆENOM RADNOM VREMENU RADI POJAČANE BRIGE I NJEGE DJETETA

("Narodne Novine", broj 25/09)

Članak 1.
    Ovim Pravilnikom propisuju se uvjeti i postupak za stjecanje prava zaposlenih i samozaposlenih roditelja i posvojitelja na rad u skraćenom radnom vremenu radi potrebne pojačane brige i njege djeteta do njegove navršene 3. godine života.

Članak 2.
    Pravo na rad u skraćenom radnom vremenu iz članka 1. ovoga Pravilnika zaposleni i samozaposleni roditelj i posvojitelj (u daljnjem tekstu: roditelj) može ostvariti nakon što je za dijete, za koje traži pravo na rad u skraćenom radnom vremenu, u cijelosti iskorišteno pravo na roditeljski dopust.
    Pod skraćenim radnim vremenom prema odredbama ovoga Pravilnika podrazumijeva se rad s polovicom punog radnog vremena.

Članak 3.
    Smatra se da je djetetu potrebna pojačana briga i njega iz članka 1. ovoga Pravilnika u slučajevima sljedećih bolesti, odnosno stanja djeteta:

Šifra MKB
    10. revizija
    1. tuberkuloza (svi oblici primarne i postprimarne tuberkuloze bez obzira na lokaciju) A15-A19
    2. sifilis i njegove posljedice A65-A69
    3. posljedice akutnog encefalitisa razne etiologije G04-G05
    4. sve vrste malignih neoplazmi, uključujući i leukemiju C00-C97
    5. bronhijalna astma i astimatiformni bronhitis J40-J47
    6. stanja prouzrokovana atireoidizmom i hipotireoidizmom, kongenitalne ili stečene etiologije E00-E03
    7. šećerna bolest E10-E14
    8. kongenitalne hemolitičke anemije D55-D59
    9. policitemija D75
    10. hemofilija D66-D68
    11. duševna zaostalost F70-F79
    12. cerebralna dječja paraliza (svi oblici) G80-G83
    13. bolesti motornih neurona i mišićne distrofije G70-G71
    14. sljepilo H54
    15. gluhonijemost H91.3
    16. kongenitalna i kronična srčana oboljenja Q20-Q24
    17. suženje jednjaka nakon korozije K20
    18. ciroza jetre K74
    19. cistična fibroza E84
    20. bubrežna insuficijencija N17 – N18
    21. kronična upala bubrega N00-N12
    22. opstruktivna i refluksna uropatija N13
    23. upalne reumatske bolesti M00-M13
    24. kronični osteomielitis i periostitis M86
    25. urođene i stečene malformacije kostiju i mišića Q65-Q79.
    26. imunodeficijencija D80-D84
    27. crijevne malapsorcije K90

Jelena, mi imamo ovu šifru G80..

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Pa to je gotova stvar onda! Trci predati papire i zdravo. Ovo bi stvarno bio skandal da ti ne odobre

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Tiziana vec sam pripremila sve papire, idem danas u Jukićevu ali opet ću ih tražiti dopust, ko ih šljivi.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nego sto. A ovo ako odbiju je za ici cak do upravnog spora nakon zalbe evenualno.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Slažem se, problem je u tome što oni pola nalaza uopće niti ne pregledaju, već sve napreskokce. Ja sam došla s malom na vještačenje dva puta, doktorica niti jednom nije imala pojma što piše u nalazima.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo moje situacije. Mi imamo dijagnozu pod brojem 16 i nisu mi odobrili SRV. Katastrofa. Spremam zalbu!Sta reci!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anastasia 30 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo moje situacije. Mi imamo dijagnozu pod brojem 16 i nisu mi odobrili SRV. Katastrofa. Spremam zalbu!Sta reci!
    Katastrofa. Koliko je dijete staro? Ovo je pravilnik da 3 godine , treba naći neki koji pokriva sve do punoljetnosti , da vidimo da li ima razlike.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

baš i mene zanima i onaj iznad 3 godine ali ne mogu naći,

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

baš i mene zanima i onaj iznad 3 godine ali ne mogu naći,
    http://savez-defektologa.hr/data/upl...avilnikIII.pdf

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače našla i ovu rečenicu

Iznimno od stavka 1. ovoga članka roditelj može ostvariti pravo na rad u skraćenom radnom vremenu radi pojačane brige i njege djeteta kod kojeg postoje druge bolesti i stanja koja nisu utvrđena u stavku 1. ovoga članka, a s obzirom na opće zdravstveno stanje djeteta.
    Narodne novine 25/2009

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sirius to je opčeniti, kojeg se definitivno isto svi ne pridržavaju.
    mislila sam da isto ima popis dijagnoza

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sirius to je opčeniti, kojeg se definitivno isto svi ne pridržavaju.
    mislila sam da isto ima popis dijagnoza
    To sam sad na brzinu našla , probati ću detaljnije kasnije.
    Mozda i ne postoje dijagnoze , nego se samo gleda stanje ( osim dijagnoza).

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Katastrofa. Koliko je dijete staro? Ovo je pravilnik da 3 godine , treba naći neki koji pokriva sve do punoljetnosti , da vidimo da li ima razlike.
    4 godine. Pravno gedajuci, zalba ce proci ako navedem clanak koji se odnosi na stariju dob. Pomagajte!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anastasia 30 prvotno napisa Vidi poruku
    4 godine. Pravno gedajuci, zalba ce proci ako navedem clanak koji se odnosi na stariju dob. Pomagajte!
    Moraš navesti razloge zbog kojih dijete ne može boraviti u ustanovi 10 sati dnevno za razliku od zdrave djece ( umaranje , lijekovi i sl.).

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

jel mi netko može reći kako ide sa uplatom plaće za bolovanje koje je nastupilo odmah nakon porodiljnog, kaže mi tajnica u firmi da je osnovica 2.200kn,taj neki minimum i da ću toliko dobit za ta dva mj, to bi trebala dobit za 4mj,ali meni oni nemogu uplatit jer nemaju para,tek će u 8,9mj,a te novce im vraća HZZO. Zanima me jel istina kad se uplaćuju ti novci da se tribaju predoćiti i uplate od svih drugih radnika,jer zato oni nemogu meni uplatit jer nemaju za ostale radnike...neznam jel me lažu?!
    ovo je bolovanje na račun djeteta,tražila sam njegu pa su mi je odbili...

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj KLARA31 prvotno napisa Vidi poruku
    jel mi netko može reći kako ide sa uplatom plaće za bolovanje koje je nastupilo odmah nakon porodiljnog, kaže mi tajnica u firmi da je osnovica 2.200kn,taj neki minimum i da ću toliko dobit za ta dva mj, to bi trebala dobit za 4mj,ali meni oni nemogu uplatit jer nemaju para,tek će u 8,9mj,a te novce im vraća HZZO. Zanima me jel istina kad se uplaćuju ti novci da se tribaju predoćiti i uplate od svih drugih radnika,jer zato oni nemogu meni uplatit jer nemaju za ostale radnike...neznam jel me lažu?!
    ovo je bolovanje na račun djeteta,tražila sam njegu pa su mi je odbili...
    ja sam nakon porodiljnog bila jedan dan na bolovanju i, s obzirom da nije bilo prekida, racunali su mi po prosjeku prije porodiljnog.

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hvala jurisnik
    nešto mi je ovo čudno,bila mi je prije plaća prosjek 3.500kn i to zbog kašnjnja uplata i uplata na dijelove pa me zakačio taj prosjek,inače plaća preko 4tis.kn

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ne znam jesam li na pravom mjestu, ali mislim da jesam
    Zanima me je li ikome sjela druga polovica plaće (ona koju isplaćuje HZZO) kad ste na radu s pola radnog vremena zbog njege?

Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •