čekaj ti papire, ponekad znaju reć na komisiji da nebu dali pa papiri pokažu drugo, naravno zna bit i suprotno.
čekaj ti papire, ponekad znaju reć na komisiji da nebu dali pa papiri pokažu drugo, naravno zna bit i suprotno.
Da mare čekaj papire jer su i meni usmeno na toj komisiji rekli da mi dijete nema teže oštećenje i bla bla , da će najvjerojatnije riješit negativno moj zahtjev, al eto još ce jednom proučit svu dokumentaciju i onda me nakon tri tj zvao pravnik da su mi odobrili na 6 mj..
Čitam sad ponovo ovo svoje riješenje za njegu što sam dobila od hzzo-a pa mi nije jasna jedna rečenica .. Piše ponovno kontrolno vještačenje potrebno je obaviti tada i tada uz nalaz i mišljenje neuropedijatra i urologa koji imaju ugovor s hzzo-om.. Moja malena se liječi i kontrolira spletom okolnosti u Heleni kod dr Cvitković( urolog) , šta sad to znači da mi te nalaze i njeno mišljenje više neće uvažiti? Šta bi sad trebala tražiti djetetu novog urologa i sve ispočetka? Mislim zašto? Jel imaju oni pravo tako mi uvjetovat? Kako je vama drugima ? Znam da mnogi idu i kod Sabola i dr privatnika, jel vam uvaže te nalaze?
za kolko trebaš ponovo obaviti to kaj radiš, možda ti ne bi bilo loše već sada se naručiti na te preglede u bolnicu, a možda da i pitaš u pravnu kaj s time.
znam nisam ti ništ pametno rekla, kad dobim svoje papire javim ti kaj će meni pisati.
Trebala bi početkom 10 mj to kontrolno vjestacenje. Ne znam jel svima piše tako, jel im to kao neka špranca jer sad prvi put sam predala te papire i mišljenje dr Cvitković iz Helene pa su očito uvažili, ne razumijem zašto sad odjednom ne bi više, kao da ja tamo s njima izmišljam nalaze i dijagnoze...
NE BRIGAJ, kaj ti piše kad je kontrolno vještaćenje?
Svasta, meni to ne pise. Imam kombinirane nalaze, kako za sta. Igrom slucaja fizijatrica npr kod koje smo isli privatno radi i u bolnici.
Eto baš su tako napisali ' koji imaju ugovor s hzzo-om' pa me ubolo u oko! Mislim jesu one meni kad sam bila na vještačenju onako posprdno ( ne znam kak bi drugačije rekla) komentirale: vur ustanovljen prije 8 mjeseci i tek sad tražite njegu? Ja- nisam znala za to uopce, a one: ahaa, to su vam sigurno u Heleni rekli, oni svima kažu....' Ja slučajno tu na forumu pročitala , da su mi oni rekli trazila bi puno prije..
mare ima li kaj novoga
usput curama sretan ročkas
Kada predajem papire na HZZO za produzenje njege jel treba samo nova medicinska dokumentacija ili i potvrde poslodavca da su roditelji zaposleni i sl?
Mene su tražili samo novu medicinsku dokumentaciju, potvrda poslodavca samo ukoliko ste ti ili TM mijenjali postao.
Jelena, hvala, ja visim nigdje jer mi nije stigao odgovor, a nisam stigla zvati, porodiljni mi zavrsio, a ne znam hoce li mi poslodavac htjeti retrogradno dati godisnji, nadala sam se da ce odgovor stphci, a nema ga, zna li ko na koji broj zovem da sad ne trazim
Odbijeno, valjda sam prva po postrozenim kriterijima
nisi i mene su odbili kad je mali bio manji od dve godine
aktualiziraj godišnji, pa na porodiljno ponovo
Nisi prva, mojoj kumi nisu produžili a ima dijete s kardiološkom dijagnozom koje pije 4 vrste terapije (mali sad ima 4 g.)
Mislila sam prva medju mamama neuroriz blizanaca koji ne hodaju s 12 mjeseci, a jednoj poznatoj su istovremeno odobrili
Je jako ovisi ko te gledo, nemaju svi iste kriterije
Nego tko ti je bio u komisiji
Nemam kod sebe rjesenje pa ne znam, isplati li se pisati zalbu
Ma mislila sam pri tome baš na te razlike u odobravanju. Oni su se žalili i kad su zvali u pravnu službu pitat dal je žalba riješena jer kuma treba počet danas radit (iskoristila GO) žena se čudom čudila kako su odbili kardiološku dijagnozu, a s druge strane znamo i ona i ja za slučajeve gdje su za puno blaže dijagnoze odobravali. Mislim da se svakako treba žalit. Nemaš što izgubit.
koliko ranije se treba podnijeti zahtjev za nastavak korištenja roditeljskog dopusta?
do kraja osmog mjeseca sam na njezi, i podnijet ću zahtjev za nastavak krajem ovog mjeseca, ali sve mi se čini da će me odbiti....
u firmi sam već dobila potvrdu da se slažu da nastavim koristiti roditeljski.
...
Posljednje uređivanje od sirius : 23.07.2014. at 14:41
Mene je jedino strah da ako bude negativno (a moglo bi jer ce vidjeti da imam pravo na porodiljni za trece) da se necu stici na vrijeme vratit na roditeljski nego cu imati rupu u isplati :/
Ja sam do studenog a imamo npr dermu 6.11. pa mi je pravnica rekla da nije bed ako donesem 7.11. papire da bude i taj nalaz tamo.
Imas pravo na godisnji, ja ga koristim nakon neg rjesenja
Zar se ne rusi onda prosjek za porodiljni ako se vracam manje od 3mj?
Ne kuzim sta se rusi, meni je porodiljni za drugu i trecu god 1660, a na godisnjem mi puna placa
Aha, da, za drugu i trecu je, ali ja se prvo vracam na 6 mjeseci prve. Kada budem predavala za nastavak njege za drugo dijete, trece ce imati cca 6.5mjeseci tek![]()
Jaffa ak ne dobiš svakak traži go pa tek onda nastavak porodiljnog, predaj papire po papirukaj buš dobila s hzzo
Ovakoca, ako bi rjesenje bilo negativno (a moglo bi kad vide da imam pravo na 3 godine) jacu to saznati telefonski tjedan dva ili vise ranije nego dode doma. Znaci na vrijeme bi aktivirala porodiljni samo je pitanje bili isplata isla na vrijeme? Ili sam krivo pokopcala pa bi imala rupu ne samo u isplati?
Sve se može dogovorit rupa u isplati nikakva,
A zakaj ne bi tražila godišnji?
Strah me da mi onda drugih 6mjeseci porodiljnog ne baci na 1663kn, sta nije tako ako se vracam na posao na manje od 3mjeseca (godisnji gledaju kao vracanje?)? Ja sam skroz smotana za takve stvari, ja bi to sve jednostavno hahahah
Ako nebi onda mi se i vise isplati ueti godisnji, produzi mi porodiljni vec sada.
Sad riječ je bila od više od 30 dana mislin da ti tu nitko ne zna kolko bi lovr dobila jel si probala pitat koju tetku u hzzo
da li je svaki put potreban i novi nalaz od neuropedijatra za svako novo vještačenje? papire moram predat nove do 30.08.a kak su godišnji sada tek na jesen imamo pregled.... više smo po suvagu i od zadnjeg vještačenja djetetu je ustanovljeno oštećenje sluha ne znam hoće li samo taj nalaz biti dovoljan za dalje.
Nama su sada rekli da predamo sve nalaze od zadnjeg predavanja. Alergologa mi ima tek u prosincu, to mi je pravnica rekla da samo navedem.
ma mi hodamo na dvije strane goljak i suvag pa ne stignem prikupiti odjednom sve... tako sad više imam nalaza sa suvaga i iz bolnice, nekako se nadam da bi mi mogli još produljiti jer imamo i papir od orl da mora na operaciju... a napisat ću napomenu da ostatak nalaza odnosno pregleda imamo na jesen.
jesu tebe ikad zvali da vide dijete ? damorate tamo doći na vještačenje
Nisu zasada.
Ja cu imati frisko od derme, neuropedice i fizijatrice, ali alergologa tek u prosincu (doduse imam iz 2.,3.mj zadnji nalaz). Ja sam prosli puta dobila na godinu pa nije neki bed skupiti, vama je ipak nezgodnije.
Cure imam jedno pitanje, treba mi za kolegicu. Koliko iznosi dječji doplatak ako mama ima rješenje na 4 sata. Da li isto one 832,00kune, kao i za puno radno vrijeme ili manje. Hvala.
Hvala, jer kolegica kaže da je poslala rješenje u Žajinu i ovaj mjesec za dvoje djece dobila 532,00 kune (znači 1 DD za dijete s rješenjem i 1 redovni), a ja sam tvrdila kak ima pravo na 832,00 kune za ovo s rješenjem plus ovo s redovnim, pa sam samo htjela provjerit dal to štima, da zna reagirat dalje.
Budem provjerila jos dodatno danas da li se nesto mjenjalo.
Hvala sirius
Možda nije tražila od početka mmjeseca
meni odbili nastavak njege...zvala danas pravnicu koja vodi predmet i naravno nema pojma kak da se vratim na roditeljski bez rupe u kojoj bi se morale vratiti na posao, rekla samo da podnesem zahtjev za otvaranjem roditeljskog i da nema ona vremena meni sad objašnjavati, i da će mi poslati negativno rješenje...
idem sutra tamo probati se dogovoriti nešto
Tražila je od početka jer joj je počeo polovicom lipnja. Hvala, tak da joj znam prenijet.