Stranica 11 od 21 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1039

Tema: Carski rez kao izbor?

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    mackulina,

evo info--frendica je rodila kod podobnika nedavno i kaze da je vecina ostaljih rodilja tamo dosla na dogovoreni carski. tako da ispada da je lakse dobiti MRS koji je zabranjen, nego kucni porod koji nije zabranjen

na kraju ispada da nije potrebno da se udruga i bori za pravo na MRS kad je takav porod moguce dobiti bez vecih problema.
    Mislim da je ovo izvučeno iz konteksta, jer sam ovdje barem 10 puta pročitala kako su odbili ženu bez realnih razloga i indikacija za craski, te ju pričom i ohrabrenjam naveli da promijeni želju za carskim, te da ipak barem pokušaju prvo prirodno. Ima puno tkvih priča na Privatnom rodilištu...

Mislim da je izvučeno iz konteksta u smislu da su to manje više (ili čak sve) bile žene koje MORAJU na CR, radi prijašnjih trudnoća, terapija, mioma, očnog tlaka i još 100 drugih indikacija, kad ne postoji druga opcija. Također mislim da je u PR stopa carskog upravo iz tog razloga veća, jer kad se žena suoči sa činjenicom da će morati na CR, odlučuje je za PR pored državnih bolnica, što je jasno zašto :/...
    To je recimo smoj slučaj. Također sam izgubila bebu pred sam porod u prvoj trudnoći ...
    Sad u drugoj trudnoći, iako je sve uredno, temeljem prve vodim se kao rizična trudnica, s tim da sad uzimam heparinsku terapiju do poroda i dulje, izrazito sam niskog rasta i sitna, a očekuje se malo veća beba... Sve to ukazuje na jedini mogući CR. I to nažalost, hladni, tempirani, dogovoreni i prije termina :/..
    Da mi je drago, naravno da nije, ali ovog puta mi ništa nije bitno samo da moja curica na svije dođe živa i zdrava. Samo za to molim Boga (a bilo bi dobro da i ja izvučem živu glavu )
    Iako bi daleko najradije prirodno dočekala svoje trudove, pucanje vodenjaka, znači tajming koji odrešuje moja bebica i moje tijelo, porodila se bez medikamenata, minimalnih intervencija, onako kako beba i ja diktiramo, u ugodnoj atmosferi s MM-em pored, u Kući za porode u Austriji, nažalost to neće biti moguće.

Kako mi je alternativa PR-u neka državna bolnica, bila bi sretna da bar mogu odaberati mjesto gdje se osjećam najsigurnije, najugodnije, gdje je osoblje posvećeno mojoj bebi, meni i MM...

Ljuti me to što bih i ja vjerojatno bila svrstana u koš tih "MRS rodilja", da sam pogodila termin s tvojom frendicom. A do prije 2 tjedna nije mi padalo na pamet da neću moći roditi onako kako želim. Nažalost, nemamo svi sreće odabrati željeni način poroda, te isti i realizirati...

Pokušavam reći da neka se ne sudi čovjeku na prvu, paušalno ili uopće, pogovovo dok ne znate čitavo stanje, priču i razloge.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    evo info--frendica je rodila kod podobnika nedavno i kaze da je vecina ostaljih rodilja tamo dosla na dogovoreni carski.
    Znam da cete reci da sam Hlebinka, ali ipak, je li moguce da se kod nekih narucenih ipak radi o postojanju neke indikacije?
    I ja sam dosla na naruceni i dogovoreni carski... nisam bas okolo pokazivala svoj karton i objasnjavala zasto imam dogovoreni carski. A nije bio MRS. Prilicno sam sigurna da bar neke trudnice i rodilje koje su me srele smatraju da sam "platila" i narucila svoj porod, na osnovu onoga sto su vidjele u bolnici.

U jednom neobaveznom razgovoru, cula sam sljedecu izjavu od profesionalca: "nekad neka zena hoce carski i nece nikako drukcije... i nece i nece unatoc svim argumentima. i nije u redu prisiljavati je na vaginalni, nego bude carski."

Mislim da je ovo pitanje puno zamrsenije nego sto se cini. Jasno mi je zasto se Udruga ne zeli zalagati za MRS i to prihvacam, ali cini mi se da je stvar prezapetljana da bismo jednostavno rekle: ali vaginalno je bolje/prirodnije/manje rizicno, prema tome, svatko (bez med. indikacija za CR) treba barem pokusati vaginalno.
    Napisala sam na ovoj temi jedan post gdje spominjem intuiciju i neke strahove koji takodjer mogu snazno utjecati na odluku o nacinu poroda. Ne da mi se sad traziti, ali da preformuliram sto sam tamo napisala: sigurna sam da nekada odluka o MRS zapravo ispadne dobra ili cak bolja od pokusaja vaginalnog poroda. (Naravno, ne uvijek.)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Isabel

Pisale smo istodobno.

Isabel avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Isabel

Pisale smo istodobno.
    I jednako mislimo

P.S. sad moram ići naći tvoju priču

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ma nisam nigdje pisala detaljno...
    Imam dijabetes tip 1 od 14. godine zivota. Prvi put sam se uopce usudila ostati trudna s 33 godine - tek tada mi je regulacija postala prihvatljiva za trudnocu, ali imala sam spontani u 10. tjednu.
    Nakon 10-ak mjeseci i bolje pripreme opet sam zatrudnjela, uz puno truda i muzeve podrske imala sam idealnu regulaciju i rodila mog prekrasnog sina u ljeto 2006., s 35 godina zivota i nekim komplikacijama od dijabetesa zbog kojih je porod isao carskim. Sama trudnoca mi je bila kao proljetni povjetarac, ugodna, vedra i zdrava.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Danka i Isabel
    naravno da vaše priče zaslužuju adekvatnu medicinsku skrb i nažalost (vašu, koliko sam razumila) i neželjeni carski rez.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da nemam dijabetes i komplikacije, vjerojatno bih zeljela prirodni porod i mogla bih reci da bi mi carski u tom slucaju nezeljena opcija.

S obzirom na objektivnu situaciju, a takodjer i na cinjenicu da se trudnoce s pregestacijskim dijabetesom namjerno zavrsavaju porodom najkasnije u 39. tjednu, bilo da se radi indukcija ili sekcija - carski je bio jako dobra opcija s kojom sam se bez problema sazivjela. Hocu reci, ne moze mi biti nezeljeno nesto sto je dobro za mene (a i bebu u mom slucaju).

Inace, treba reci da nisu svi slucajevi s pregestacijskim dijabetesom predodredjeni za porod carskim rezom, da ne bi netko mislio da je to apsolutna indikacija.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na kraju se sve svodi na to da su skoro svi carski rezovi s nekakvim medicinskim indikacijama - bilo zbog pred porodnog stanja žene, bilo zbog komplikacija obično nastalih uplitanjem u porod, te da je pravih MRC-a izuzetno malo.
    U takvim slučajevim sami lječnici forisiraju carski rez, dok u slučajevima gdje zaista nema med. indikacija odbijaju rodilju.
    Ostaje nam samo za raspraviti je li strah dovoljna indikacija za carski rez i može li se taj problem suzbiti kvalitetnom edukacijom.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa
    Ostaje nam samo za raspraviti je li strah dovoljna indikacija za carski rez i može li se taj problem suzbiti kvalitetnom edukacijom.
    mislim da je o tome pisala Iva i moram priznati da se slažem s njom (ali taj je post izbrisan).

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poslid, prekrasan post.

Žao mi je što je ovaj dinosaur topik potaknuo neke cure gotovo da se opravdavaju što će morati na carski.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

kako sam navela stranicu prije.. majke mi čitala sam negdje da je strah od poroda u određenim medicinskim krugovima opravdan razloga za porod carskim rezom.

Tu se je naravno umiješala psihologija i psihijatrija jer strah je iracionalno stanje koje nije niti jednostavno a niti se može tako lagano zanemariti..

Ja također smatram da u svemu treba biti realan... iskreno, svaka od nas je individua za sebe ali treba opet biti realan i znati svoje mogućnosti, svoju dijagnozu (ako ju ima) rizike i naravno popričati o svemu sa doktorom...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Medicinska indikacija, po meni, ne mora nužno biti fizičke prirode. Zato se i meni čini da bi strah od poroda, ukoliko taj strah zaista izlazi van okvira normalnog i žena se s njim ne može nositi, bio medicinska indikacija (psihološke prirode).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ti misliš da bi se problemi psihičke naravi trebali rješavati operativnim putem?

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    ti misliš da bi se problemi psihičke naravi trebali rješavati operativnim putem?
    ne mislim. ali pokušavam shvatiti zašto bi netko toliko htio izbjeći porod...pa sam se domislila da bi panični strah mogao biti razlog tome. A ako takav panični strah od poroda postoji, nema te psihoterapije koja može to u par mjeseci riješiti...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

igrom slučaja (a ne zbog ove teme),pročitala sam masu o paničnom strahu;
    neće se on baš tek tako ispoljiti u trudnoći,sigurno takva osoba ima i neku drugu simptomatologiju,a ako baš ima panične atake to se zaista rješava dobro psihoterapijom (barem koliko je moje znanje o tome,ali evo ako ima neko mjerodavan neka napiše par riječi i o tome i ja bih to voljela znati).
    a ako neka trudnica ne "surađuje" tokom vaginalnog poroda (vidjela sam i toga),a razlog je vjerojatno nešto blisko paničnim atakama ,ishod i najčešće bude car,a što je najgore to obično bude hitan car.

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

to mi je struka
    Paničan strah se može riješiti psihoterapijom, ali to zahtjeva vrijeme. Okidač za bilo koji psihički poremećaj se može pojaviti bilo kad u životu, pa tako i u trudnoći. Dakle, predispozicija može postojati a simptomi ne dok se ne pojavi okidač. To može biti neki traumatični događaj, veliki emocionalni gubitak,...Pa sam pretpostavila ako se panični strah od poroda (ili neki drugi psihički poremećaj) javi u npr 7. mj. trudnoće, ne može se u tako kratkom vremenu riješiti psihoterapijom, dakle, mogao bi biti indikacijom za CR...

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Postovi o rodiljama koje ne surađuju prebačeni su ovdje:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=75976

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Što se tiče carskog reza i odabira, mislim da žena ne može samo tako doći i reći čujte ja ne želim roditi prirodno napravite mi carski rez zato jer ja tako hoću...?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj jasna_mirakul prvotno napisa
    Što se tiče carskog reza i odabira, mislim da žena ne može samo tako doći i reći čujte ja ne želim roditi prirodno napravite mi carski rez zato jer ja tako hoću...?
    ne kod nas, vani da

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e bas to me ljuti, jer se ne dozvoljava da se postuju nase zelje...bez obzira o cemu se radi....mislim da nije pravedno da one koje imaju debeli bankovni racun imaju pravo izabrati nacin poroda, a ono koje nemaju novca za privatne ili za mito da moraju porod dozivjeti kao traumu, a ne kao jedno lijepo iskustvo, onako bas po tvojoj osobnoj zelji...svatko za sebe zna najbolje kako zeli roditi i mislim da bi bilo fer da se to postuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i da, ja ako opet budem trudna ZELIM RODITI carskim rezom, i zelim ostvariti pravo da se postuje moja zelja.....tu gdje jesam ce se vjerojatno postivati, no za plakati je da se u hrvatskoj ne moze izboriti za svoje zelje

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj single prvotno napisa
    e bas to me ljuti, jer se ne dozvoljava da se postuju nase zelje...bez obzira o cemu se radi....mislim da nije pravedno da one koje imaju debeli bankovni racun imaju pravo izabrati nacin poroda, a ono koje nemaju novca za privatne ili za mito da moraju porod dozivjeti kao traumu, a ne kao jedno lijepo iskustvo, onako bas po tvojoj osobnoj zelji...svatko za sebe zna najbolje kako zeli roditi i mislim da bi bilo fer da se to postuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i da, ja ako opet budem trudna ZELIM RODITI carskim rezom, i zelim ostvariti pravo da se postuje moja zelja.....tu gdje jesam ce se vjerojatno postivati, no za plakati je da se u hrvatskoj ne moze izboriti za svoje zelje
    U krivu si. Baš sam bila čitala jedan časopis vaše zdravlje gdje se radilo o carskom rezu. Mnoge žene bi ga htjele kao izbor, čemu? Kod mnogobrojnih carskih može doći do puknuća maternice, majke koje rode prirodno imaju više mlijeka i kod carskog ti treba dulji oporavak. Kod nas koliko znam sada ne rade carski samo tako osim ako postoji kakva komplikacija ili je dijete u prezreloj plodnoj vodi odnosno ako postoji opasnost za dijete. Pa neće ti valjda radit carski ako si otvorena za normalan porod..Ja bi sve na ovom svijetu dala da sam rodila normalno..ali nisam..

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

majke koje rode prirodno imaju više mlijeka
    :shock:

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

[quote="sorciere"]
    :shock: [/

Istina je pa ne bi sada lagala, tako sam pročitala i napisala, kada budem došla do tog časopisa onda ću ti citirati

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jasna, prestani provocirati.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jasna, daj ne prepisuj takve "izvore".... :?

kako znaš da je istina?
    zato što je pisalo u nekom časopisu?
    poznaješ li novinara /novinarku?
    na temelju kojih istraživanja je napisana ta rečenica?
    koliko carica ti znaš - da možeš sa sigurnošću tvrditi da je podatak iz časopisa istinit????
    itd...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Razlozi za carski rez
    Liječnik će odlučiti o potrebi obavljanja carskog reza često tek nakon što porođaj počne. Neplanirani kirurški zahvat i porođaj carskim rezom može se napraviti iz nekoliko razloga:
    - vrat maternice se prestane širiti ili dijete prestaje napredovati kroz porođajni kanal, a ponavljani pokušaji stimulacije stezanja maternice su neuspješni
    - frekvencija dječjeg srca postaje nepravilna te liječnik procjeni kako dijete neće moći izdržati napor poroda
    - pupčana vrpca prođe u rodnicu ili posve ispadne, tu se pritisne te djetetu ne dolazi dovoljno kisika
    - ukoliko postoje znakovi odvajanja posteljice od zida maternice, carski rez se radi jer je dijete ugroženo

Može li se carski rez planirati?
    Ponekad je i prije poroda očito da žena treba roditi carskim rezom. Neka od stanja koja to zahtijevaju su:
    - prijašnji opsežni kirurški zahvati na maternici, prethodni carski rez ili višestruki carski rezovi
    - dijete smješteno na zadak ili poprečno u maternici
    - tri ili više fetusa u maternici
    - placenta previa - naziv za nisko usađenu posteljicu u maternici koja blokira djetetov izlazak iz maternice
    - u vrijeme poroda majci izbije genitalni herpes, koji se može prenijeti na dijete kod vaginalnog poroda
    - preeklampsija majke (otekline, visok krvni tlak, izlučivanje proteina u mokraći) koja se pogoršava te je opasno odgađati porod
    - fetus ima bolest ili abnormalnost koja čini vaginalni porod rizičnim
    - prevelik fetus, osobito kod majki dijabetičarki, osobito ako je majka već rodila veliko dijete koje je doživjelo opsežne traume tijekom poroda

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

idem se samoubit... :?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    jasna, daj ne prepisuj takve "izvore".... :?

kako znaš da je istina?
    zato što je pisalo u nekom časopisu?
    poznaješ li novinara /novinarku?
    na temelju kojih istraživanja je napisana ta rečenica?
    koliko carica ti znaš - da možeš sa sigurnošću tvrditi da je podatak iz časopisa istinit????
    itd...

Znam puno žena koje su to potvrdile, tako da znam da je istina. Naravno da ću povjerovat nekom dok mi kaže osoba koju znam, a ni doktori ne griješe uvijek.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko točno je to "puno"?
    tri, pet, stopedeset??

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    A to sorci daj ne padaj na ove gluposti.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zakaj? trebam pričekat još veće prije nego padnem?

odoh frizeru... sigurno ima časopise o frizurama...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

:? Ti to mene omalovažavaš i zanči da što god ja napišem da su gluposti? Znam ih četvero koje su prvi puta rodile carskim a drugi puta normalno..Nije da nemaš mlijeka ili nešto nego nije isto kao i kada rodiš normalno.

Citiram;Razlika je moguća utoliko što mlijeko može malko kasniti u nadolaženju u odnosu na normalan porod zbog kasnijeg stavljanja djeteta na dojku.

A ti fidji ako toliko sve znaš pa pomogni nam onda..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ovo nije fer

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    ovo nije fer
    Hvala ti princess.. Nemaš pojma kako se osjećam dok mi tako nešto netko napiše.. Ispadam..ne znam..očito glupa i ništa ne znam..

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    :shock: [/

Istina je pa ne bi sada lagala, tako sam pročitala i napisala, kada budem došla do tog časopisa onda ću ti citirati
    uf koje gluposti......isto ko sta pricaju da cure sa vecim grudima imaju vise mlijeka......eto ja sam zivi dokaz za pobijanje tih tvrdnji...rodila predivnim elektivnim carskim, nosim grudnjak 2, a mlijekica bilo ko u prici a mali bio prava loptica samo sa dojenjem bez ikakve nadohrane
    osobito ako je majka već rodila veliko dijete koje je doživjelo opsežne traume tijekom poroda
    zasto bi majka prvo trebala prezivjeti traume danas kad je medicina toliko razvijena ??????????

a o oporavku, za dva dana sam vec cijelom bolnicom setala, za 3 dana bila ko nova, a za tjedan dana ko da nisam rodila, a moja frendica koja je rodila vaginalno mjesec dana nije mogla sjediti...a o ostalome da ne pricam...pa toliko o brzem oporavku kod prirodnog poroda

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

single, nije svaki vaginalni porod prirodni porod.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nije ne....no ima i prirodnih poroda di zena ne moze sjesti mjesec dana....toliko o onoj temi kako su moje bake radale...znam da moja baka koja je okusila pravi prirodni porod nije mogla sjediti ni nista
    vecina se mozda brze oporavi, no ima i ekstremnih slucajeva, kao kod svakoga poroda, na kraju kad se stavi na vagu sve je to isto ako zena dobije porod kakav zeli.....neka koja je jako zelila carski nece nimalo biti odusevljena prirodnim porodom, ona koja je zelila epiduralnu, isto tako, zato se i borimo za IZBOR, tek kad izbor bude zadovoljen, sve ce biti ok....eto to je moje misljenje...a o tome da se kod carskog ne dobije mlijeko, po mom misljenju je prvenstveno kod zena koje su ostale razocarane jer nisu uspijele prirodno, kao sta ni kod onih koje su rodile prirodno i ostale razocarane istim nije bilo mlijeka......, a opet nije ni to pravilo...jednostavno tako je kako je......

e, da napomenem, kad se vec prica o povezanosti carskog sa dojenjem, moja poznanica koja je rodila prirodno (bez intervencija) nije dojila, nije imala mlijeka........

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

A dobro svaka žena je drugačija i svaka žena osjeća različitu bol, tu samo možemo iznjeti svoje iskustvo..Moja sveki je 3 mj ležala u krevetu kako ju je bolilo, također i moja mama je među tima..Ja rodila carski pa nisam imala baš mlijeka...imam jako male grudi,jako..Moja kolegica rodila carskim oporavljala se 2mj, drugi puta je rodila normalno i sve je bilo 5..Kažem, svaka žena je različta..

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Šta sa onim ženama koje imaju šećer ili im rana jako sporo zacjeljuje?samnom je bila žena u sobi koja je treći puta rodila carski pa su joj šavovi popustili tako da su ju u sobu morali doći došivati.Ženi pukla maternica od 4 carska..Što je sa tim ženama?Nisu fenomeni kao mi..ja drugi dan previjala sama kćer i što sad..mogu veliku bol pretrpjet tako da mi je ovo bio mačji kašalj.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nakon 14 sati uzaludnog dripa na suho urađen je carski pod punom anestezijom, nisam mogla dočekati da mi maknu infuziju da mogu šetat i kuhat si kavu.Izluđivalo me jedino nemogučnost spavanja na trbuhu kako sam navikla,.
    Mlijeko je došlo odmah čim je došla beba i bilo bi ga i više da sam znala što sada znam..
    Drugi porod je bio inducirani vaginalni i 2 mjeseca nisam došla sebi i mlijeko je došlo normalno i bilo bi ga i više da sam znala što sada znam.

Šteta za mene jer nije bilo Roda a dobitak za mnoge koje imaju ovakvui potporu i objašnjenja.

Priče o nestajanju mlijeka nakon cara su samo priče i o veličini sisa i slično.
    Imam prijateljicu koja je kao trstika a od sisa ima bradavice i to je sve, pa je dojila 14 mjeseci bez ijednog problematičnog dana.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Šta sa onim ženama koje imaju šećer ili im rana jako sporo zacjeljuje?samnom je bila žena u sobi koja je treći puta rodila carski pa su joj šavovi popustili tako da su ju u sobu morali doći došivati.Ženi pukla maternica od 4 carska..Što je sa tim ženama?Nisu fenomeni kao mi..ja drugi dan previjala sama kćer i što sad..mogu veliku bol pretrpjet tako da mi je ovo bio mačji kašalj.
    Upssss pa koliko je vas bilo u sobi ??

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo stvarno nije istina, mogu potvrditi svojim iskustvom; 3 carska (ne-elektivna) i dovoljno mlijeka, tj. ništa manje nego žene u mojoj okolini koje su rodile vaginalno.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Troje. Ne znam, kažem svaka žena je različita..eto ja sam imala problema sa dojenjem..kada sam došla iz bolnice..poslije je bilo koma.čim jednom djete osjeti flašicu gotovo je..

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nije gotovo i masu žena ovdjeje dokaz da nije gotovo.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Stvarno je super kada se nakon 11 stranica rasprave opet pojavi ovakva argumentacija.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Krampus prvotno napisa
    Nije gotovo i masu žena ovdjeje dokaz da nije gotovo.
    Šta bi sada ovo trebalo značiti? Kod moje kćerke je bilo tako..Čim je osjetila flašicu i kako to lijepo brzo ide a za sisiku se trebala nacuclati sve više je odbijala sisati kada je papala na flašku..Tako da je za mene bilo gotovo za druge ne znam i ne zanima me, a i nije to tema..

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Stvarno je super kada se nakon 11 stranica rasprave opet pojavi ovakva argumentacija.
    Super u dobrom ili lošem smislu?

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jasna, tebi je očito zabavno, ali ja se još nisam umorila od brisanja tvojih postova.
    Molim te da bar pročitaš o čemu je topik prije nego počneš pisati.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jasna, tebi je očito zabavno, ali ja se još nisam umorila od brisanja tvojih postova.
    Molim te da bar pročitaš o čemu je topik prije nego počneš pisati.
    ma da, samo briši, pitam se zašto se na mojoj temi ništa nije brisalo nego se cijela izbrisala :?

Da, carski kao izbor..Kod nas u državi neće nikad biti dopušten..osim ako ćemo davati mita..

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da, carski kao izbor..Kod nas u državi neće nikad biti dopušten..osim ako ćemo davati mita..
    Ne mozes to znati. Porod u kuci...isto tako...mozda ce jednom biti omogucen u nasoj drzavi, mozda ne...
    Davanje mita za carski = dovođenje babica iz inozemstva da sudjeluju u porodu kod kuce. Sada to je siva ekonomija, a mozda ce jednom to biti legalne opcije.

Stranica 11 od 21 PrviPrvi ... 910111213 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •