Mislim da je ovo izvučeno iz konteksta, jer sam ovdje barem 10 puta pročitala kako su odbili ženu bez realnih razloga i indikacija za craski, te ju pričom i ohrabrenjam naveli da promijeni želju za carskim, te da ipak barem pokušaju prvo prirodno. Ima puno tkvih priča na Privatnom rodilištu...mikka prvotno napisa
Mislim da je izvučeno iz konteksta u smislu da su to manje više (ili čak sve) bile žene koje MORAJU na CR, radi prijašnjih trudnoća, terapija, mioma, očnog tlaka i još 100 drugih indikacija, kad ne postoji druga opcija. Također mislim da je u PR stopa carskog upravo iz tog razloga veća, jer kad se žena suoči sa činjenicom da će morati na CR, odlučuje je za PR pored državnih bolnica, što je jasno zašto :/...
To je recimo smoj slučaj. Također sam izgubila bebu pred sam porod u prvoj trudnoći...
Sad u drugoj trudnoći, iako je sve uredno, temeljem prve vodim se kao rizična trudnica, s tim da sad uzimam heparinsku terapiju do poroda i dulje, izrazito sam niskog rasta i sitna, a očekuje se malo veća beba... Sve to ukazuje na jedini mogući CR. I to nažalost, hladni, tempirani, dogovoreni i prije termina :/..
Da mi je drago, naravno da nije, ali ovog puta mi ništa nije bitno samo da moja curica na svije dođe živa i zdrava. Samo za to molim Boga (a bilo bi dobro da i ja izvučem živu glavu)
Iako bi daleko najradije prirodno dočekala svoje trudove, pucanje vodenjaka, znači tajming koji odrešuje moja bebica i moje tijelo, porodila se bez medikamenata, minimalnih intervencija, onako kako beba i ja diktiramo, u ugodnoj atmosferi s MM-em pored, u Kući za porode u Austriji, nažalost to neće biti moguće.
Kako mi je alternativa PR-u neka državna bolnica, bila bi sretna da bar mogu odaberati mjesto gdje se osjećam najsigurnije, najugodnije, gdje je osoblje posvećeno mojoj bebi, meni i MM...
Ljuti me to što bih i ja vjerojatno bila svrstana u koš tih "MRS rodilja", da sam pogodila termin s tvojom frendicom. A do prije 2 tjedna nije mi padalo na pamet da neću moći roditi onako kako želim. Nažalost, nemamo svi sreće odabrati željeni način poroda, te isti i realizirati...
Pokušavam reći da neka se ne sudi čovjeku na prvu, paušalno ili uopće, pogovovo dok ne znate čitavo stanje, priču i razloge.