Stranica 12 od 21 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1039

Tema: Carski rez kao izbor?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Davanje mita za carski = dovođenje babica iz inozemstva da sudjeluju u porodu kod kuce. Sada to je siva ekonomija, a mozda ce jednom to biti legalne opcije
    veliki potpis za to, ja se iskreno nadam da ce jednom to sve biti omoguceno svima, a ne samo onima koje imaju dovoljno na bankovnom racunu za porod iz snova

a za flasicu i dojenje...nema nikakve veze jedno sa drugim...no, kao sta smo rekli, nije to tema 8)
    meni je moj carski bio porod iz snova, iako tu ima mnogih protivnica carskom rezu, ja se ipak nadam de ce biti omogucen svima koje ga zele...ja osobno mislim da ne bih nikako bila spremna na prirodan porod, i nakon sta sam vidjela porode u rodilistu..i kako zene nakon poroda ne mogu ni sjesti, ni na wc, ni nista......frendica je mjesec dana jela na stojecki....nije uspijela sjediti ni na napuhanom kolu....dok druge odmah skakucu i trckaraju rodilistem....tako isto za carski.....ovisi sve od osobe do osobe, no kad bi zena dobila onakav porod kakav zeli puno brze bi se oporavila

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj single prvotno napisa
    ja osobno mislim da ne bih nikako bila spremna na prirodan porod, i nakon sta sam vidjela porode u rodilistu..i kako zene nakon poroda ne mogu ni sjesti, ni na wc, ni nista......frendica je mjesec dana jela na stojecki....nije uspijela sjediti ni na napuhanom kolu....
    ovo sigurno nisi vidjela prirodne porode

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    ja osobno mislim da ne bih nikako bila spremna na prirodan porod, i nakon sta sam vidjela porode u rodilistu..i kako zene nakon poroda ne mogu ni sjesti, ni na wc, ni nista......frendica je mjesec dana jela na stojecki....nije uspijela sjediti ni na napuhanom kolu....
    ovo sigurno nisi vidjela prirodne porode
    jedini prirodni porod za koji sam ja čula je od jedne moje frendice - bez lijekova, dripa, epi, na lopti i najbitnije - bez rezanja. Oporavila se za par dana.
    I to bi sad sve bilo divno i krasno da ona nije jedan jedini slučaj prirodnog poroda u našim rodilištima koji osobno poznajem (znači ne računam iskustva s foruma).
    Svi ostali imaju istu priču - šavovi, uglavnom drip, bol...

Baš moj porod - jest on bio relativno brz i bezbolan, no i danas imam fobiju kad se sjetim osjećaja bespomoćnosti dok tamo ležiš (van sebe), a sestre piju kavu i ignoriraju me.

Ono što bih istaknula je da se donekle slažem sa Single i ostalima. Treba svakoj rodilji omogućiti slobodan izbor poroda kakav želi (naravno u nekim granicama - ne sad da netko odlući roditi, karikiram, skakući sa Savskog mosta).
    I prvenstveno treba proraditi na edukaciji doktora i sestara. Primjerice kad im dođe žena i kaže "ja bih carski jer sam na forumu pročitala da ne boli" da joj znaju lijepo objasniti + i - strane. I obrnuto, ako dođe i kaže "hoću roditi doma, baš mi se čini zgodno" da joj kažu to je dobro jer..., a nezgodno jer...

Za moj idući porod definitivno ne idem u državno rodilište. A dobro ću si razmisliti koji način želim. neću u startu eliminirati carski. Nije radi boli. Preživjela sam i puno goru bol od poroda, bivši sam sportaš i navikla na ozljede. niti radi needuciranosti - obrazovana sam i pismena. naprosto radi toga jer bi se na carskom doktor i babica bavili sa mnom. A ne bih ležala sama i vikala "ima li koga, mislim da rađam".

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Citiraj jasna_mirakul prvotno napisa
    Što se tiče carskog reza i odabira, mislim da žena ne može samo tako doći i reći čujte ja ne želim roditi prirodno napravite mi carski rez zato jer ja tako hoću...?
    ne kod nas, vani da
    zato sto se vani uplacuje dopunsko zdravstveno osiguranje,pa se moze birati i doktora i bolnicu i sobu i kako(cak i kada) ce roditi,jer i vani obavezno zdravstveno(socijalno)pokriva minimum,ostalo je na trosak dopunskog osiguranja.
    a tko nema dopunsko ne moze birati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj M&A prvotno napisa
    Što se tiče carskog reza i odabira, mislim da žena ne može samo tako doći i reći čujte ja ne želim roditi prirodno napravite mi carski rez zato jer ja tako hoću...?
    ne kod nas, vani da
    zato sto se vani uplacuje dopunsko zdravstveno osiguranje,pa se moze birati i doktora i bolnicu i sobu i kako(cak i kada) ce roditi,jer i vani obavezno zdravstveno(socijalno)pokriva minimum,ostalo je na trosak dopunskog osiguranja.
    Nadam se da cemo i mi krenuti u tom smjeru. Nazalost, dopunska zdravstvena osiguranja kod nas pruzaju jos uvijek vrlo skroman izbor polica i ukljucenih zdravstvenih usluga.

Također, prva bi glasala za ukidanje plaćanja obveznog zdrav. osiguranja - kad samo pomislim kolike sam tisuce i tisuce kuna uplatila iz svoje place (odnosno poslodavac iz mojeg Bruto 2 ), a praktički nisam skoro ništa iskoristila (Hvala Bogu), ali osjećam se opljačkanom.

Puno bi bilo bolje da se u obvezno zdrv. osiguranje uplacuje samo za hitna stanja, dakle niži doprinos, a za ostalo da se placaju privatna osiguranja. Jer u praksi tako najčešće i koristim - sve preglede (ginekolog, sistematski, dermatolog, stomatolog...) i plaćam ili idem preko privatnog zdravstvenog, a kod svoje doktorice ili u bolnicu samo u nekim izuzetnim slučajevima.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    [
    Nadam se da cemo i mi krenuti u tom smjeru. Nazalost, dopunska zdravstvena osiguranja kod nas pruzaju jos uvijek vrlo skroman izbor polica i ukljucenih zdravstvenih usluga.

Također, prva bi glasala za ukidanje plaćanja obveznog zdrav. osiguranja - kad samo pomislim kolike sam tisuce i tisuce kuna uplatila iz svoje place (odnosno poslodavac iz mojeg Bruto 2 ), a praktički nisam skoro ništa iskoristila (Hvala Bogu), ali osjećam se opljačkanom.

Puno bi bilo bolje da se u obvezno zdrv. osiguranje uplacuje samo za hitna stanja, dakle niži doprinos, a za ostalo da se placaju privatna osiguranja. Jer u praksi tako najčešće i koristim - sve preglede (ginekolog, sistematski, dermatolog, stomatolog...) i plaćam ili idem preko privatnog zdravstvenog, a kod svoje doktorice ili u bolnicu samo u nekim izuzetnim slučajevima.
    Jos se svatko od nas stigne razboljeti tako grdo da se na njegovo lijecenje potrosi puno vise nego sto je njegov poslodavac za njega stigao uplatiti sve ove godine. Tako da se na kraju ne osjeca opljackano, nego sretno sto je ziv.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    [

Jos se svatko od nas stigne razboljeti tako grdo da se na njegovo lijecenje potrosi puno vise nego sto je njegov poslodavac za njega stigao uplatiti sve ove godine. Tako da se na kraju ne osjeca opljackano, nego sretno sto je ziv.
    Gledaj, i privatna osiguranje snose troskove lijecenja, ako ih uplacujes. Samo ih kod nas nazalost nema.

Ovako, ja dobila gadnu upalu sinusa prije cca. 3g. Na hitnoj dobila neki antibiotik, podigla ga na revers, kostao nekih 250kn. Dosla kod svog doktora da mi da recept, da si vratim te novce nazad, a on mi prigovarao: joj, pa kud bas taj lijek, pa to je skupo, to ide njemu na trošak, pa jel baš moram tražiti novce natrag :shock:

Ja rekla: pa to ide na moj trošak, jer ja plaćam vašu plaću iz svoje plaće.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[

Gledaj, i privatna osiguranje snose troskove lijecenja, ako ih uplacujes. Samo ih kod nas nazalost nema.

Ovako, ja dobila gadnu upalu sinusa prije cca. 3g. Na hitnoj dobila neki antibiotik, podigla ga na revers, kostao nekih 250kn. Dosla kod svog doktora da mi da recept, da si vratim te novce nazad, a on mi prigovarao: joj, pa kud bas taj lijek, pa to je skupo, to ide njemu na trošak, pa jel baš moram tražiti novce natrag :shock:

Ja rekla: pa to ide na moj trošak, jer ja plaćam vašu plaću iz svoje plaće.
    Nije to tako jednostavno kako bi ti zeljela da jest I sama sam uplatila ogroman novac za privatno osiguranje (ne u Hr), i iskoristila od svega ravno 0 kuna. A da mi je zatrebalo nesto, takodjer bi stedjeli na meni, bez obzira na to sto sam platila puno.

U svakom slucaju, problemi koje nase zdravstvo ima nisu posljedica nacina na koji se ono financira, nego su najvecim dijelom posljedica cinjenice da oni koji tim novcem gospodare nisu bas sposobni. (Da ne pocinjem o korupciji itd.)

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ne kod nas, vani da
    Nisam imala nikakvo dopunsko osiguranje, ali opet sam mogla birati u kojem cu rodilistu i na koji nacin roditi. Naravno, uz naknadu , ali ja sam moj carski iz snova platila oko 500 USA$, a ovdje je 30.000, 00 kn. Ispada da se vise isplati platiti avionsku kartu do Emirata i roditi u njihovom rodilistu, nego roditi ovdje

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne kod nas, vani da
    ...cini mi se da sam to vec napisala...ali ne mogu naci post...ne znam da li ga je progutalo ili je negdje drugdje napisan....uglavnom....posto bih volila da se hrvatska ugleda na to napisati cu jos jednom!
    ja u italiji nisam platila ni jedan cent ni dopunskog osiguranja, ni porod ni nista.....a imala sam porod iz snova, predivan carski...predivno osoblje oko sebe koji su me izljubili, pricali cijelo vrijeme sa mnom, masirali mi ramena, stavili moje dijete na mene odmah pomporodu jos onako 'prljavog' i drzali ga neko vrijeme da mogu uzivati u tom pr4divnom trenutku, poslije u sobi isto tako predivno osoblje, uvijek sa osmjehom, i spremni odgovoriti na svako pitanje, spremni objasniti svaki potez koji ti naprave i spremni da raspravu da li zelis ili ne.....ja nisam htjela protiv bolova i bila sam im simpaticna zbog toga......dok je druga htjela protiv bolova odmah su joj dali i dolazili vidjeti svako toliko ako je bolje...odmah poslije poroda dosle su me posjetiti moja ginekologica i baba koja radi kod nje(poslije je ista ta babica drzala besplatni tecaj masaze za male bebe-koji sam ja htjela nauciti mnoge kod nas, samo sta te ljude nije nimalo zanimala...nailazila sam na komentare jos cu ga i masirati ).......i napominjem ni ta ginekologica, ni babica koje su me tek 2 puta vidjele(jer sam do zadnjeg trenutka vodila trudnocu u hrv) nisu dobile ni centa od mene......
    e to je ono sta zelim u hrvatskim bolnicama....LJUDSKOST, TOPLINU I OTVORENA SRCA!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

u 32tj sam...dosta sam čitala ovdje postova na ovoj temi i naletila sam na par komentara da bi se užasan strah i fobija prirodnog poroda morala uvrstiti kao indikacija za carski...
    Ja se slažem s time jer sam ja kandidat za naručeni carski.

Čim sam ostala trudna sam si rekla Ideš na carski i to je to...onda sam promjenila mišljenje i rekla Ne prirodno češ....ali kad sam sve istražila i napravila više scenarija u glavi,shVATILA sAM da ja to neću moči...fizički možda da,ali psihički ne.
    Inače sam loša sa boli,tolerancija na bol mi je ravna nuli,još uvijek padam na vađenju krvi,zubaru idem s nekim da me drži za ruku i tako....

Uglavnom da ne duljim,koliko god sam se trudila i pripremala za porod,prirodni,i išla s mužem na tečaj,skupila hrabrosti iči vidjeti i rađaonu,na kraju evo sam odlučila da ću tražiti carski.Možda će boliti duže a možda i krače od prirodnog,to apsolutno nitko ne može garantirati ,ali ono što može je to da neču imati sječanja na bolove,bespomočnosti,neugodu od svih ljudi na porodu,a da ne idem u detalje vezano za epi,šavove,drip.....

I da, i ja ne kužim čemu frka oko toga dali carski dali prirodno,to je izbor svake žene i svaka medikalizacija je rizična,pa kad i dobiješ anestaziju u zubara,tako da ta priča o rizicima pada u vodu.
    Idite na epi temu,pa pročitajte koliko je žena imalo i to kakavih problema sa šavovima tjednima i mjesecima nakon poroda. Što?? Zar je to zanemarivo??? Ili možda je jer ipak...to je bio prirodni porod pa će prirodno i zarast???
    Svaka žena ima pravo izbora i nek joj se to pravo da!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj kailash prvotno napisa
    Medicinska indikacija, po meni, ne mora nužno biti fizičke prirode. Zato se i meni čini da bi strah od poroda, ukoliko taj strah zaista izlazi van okvira normalnog i žena se s njim ne može nositi, bio medicinska indikacija (psihološke prirode).
    E,ta sam,baš ovako.Fakat se ne mogu nositi s time.Sve sam uradila,trudila se,uvjeravala sama sebe,...ma sve,ali ne ide,ja mjesecima ne spavam,detalje vam ne želim prepričavati što mi se vrti po glavi......ali eto možete misliti što kad sam evo pred kraj trudnoče opet u fazi da ću na carski!!

Iako ih je jako puno koje to ne mogu shvatiti jer je to svima prirodno (po meni je jedino prirodno da sam doma u svom kutku i da rađam bez lightshowa oko mene i ne znam ni ja čega sve ne)

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Netipična prvotno napisa
    Idite na epi temu,pa pročitajte koliko je žena imalo i to kakavih problema sa šavovima tjednima i mjesecima nakon poroda. Što?? Zar je to zanemarivo??? Ili možda je jer ipak...to je bio prirodni porod pa će prirodno i zarast???
    oprosti, necu ulaziti u ostatak tvog posta, ali epiziotomija nema veze s prirodnim porodom

epiziotomija je nasilni invazivni cin koji je vrlo neopravdano u toliko cestoj upotrebi u rodilistima. uostalom, istrazivanja pokazuju da epiziotomija ima gore posljedice od spontanog puknuca (sto je i logicno).

prirodni neometani porod je nesto divno, snazno i ispunjujuce. mozda si bas ti u onoj skupini zena koja moze imati i orgazmicne porode

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Slažem se Mikka,epi,drip i ostala ekipa za mene nikako nisu prirodni porod!!
    Mislim da to negdje u nekom dijelu mog posta i stoji.

Ali mi nitko ne može garantirati i obečati prirodni porod i ne želim se dovesti u situaciju da sam priseljena na nešto što ne želim...

Uostalom... evo... pročitala sam sve na ovoj temi i jednostavno više i ne želim pričati o svojim razlozima za el.carski jer mislim da to nema smisla.
    Sve vi možete naklapati o koječemu,naravno da sam educirana i to predobro,ali nikome ja ne mogu objasniti kako se ja osječam i mislim da će rijetko koja i shvatiti (pogotovo ona koja je več rodila ili ona koja je za sve ali ne za carski)
    Skraćeno,i ponavljam,svaka ima pravo na izbor,samo sam eto htjela podjeliti moje stanje i ukazati na to da u porodu ima malo onih koji računaju i na psihičku bol,priča se samo o fizičkoj!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    prirodni neometani porod je nesto divno, snazno i ispunjujuce. mozda si bas ti u onoj skupini zena koja moze imati i orgazmicne porode
    Hm,da ovo divno zvuči,ali nisam toliko hrabra da idem na to Pa možda baš ja budem ta Priroda!!

ALi hvala na podršci.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Netipična, otkud toliki strah? Imam poznanicu koja je imala prestrašni prvi porod, dijete jedva ostalo živo, ona izmrcvarena na sve moguće načine. I bilo mi je skroz jasno kad je rekla da to drugi put ne može. Pa me zanima, ako nisi imala takva ranija strašna iskustva, otkud se strah javio kod tebe? Da li uopće možeš odrediti ili je to nešto urođeno? Dolazi li izvana ili iznutra? (Ne izazivam, samo pitam )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja mislim da se sve zene boje poroda--do trenutka kada on pocne. tada strah prestaje, a stvari se pocnu lagano odvijati same od sebe. ako iskljucis mozak i prepustis se tom osjecaju, porod uglavnom ide lako i brzo (bez obzira na bol, takve se boli kasnije niti ne sjecas). na oba moja poroda je bilo tako. cak i na prvom, induciranom, poslije kojeg sam se osjecala grozno--ali nije me bilo strah, nisam razmisljala o tome, to se samo dogadalo. a na drugom sam se jos i prepustila, i bilo je predivno, brzo, snazno i osnazujuce, imala sam predivan porod i jos sam i preboljela traume s prvog. bingo

ne nagovaram te, samo hocu reci da se neke stvari cine strasnije kad o njima razmisljamo unaprijed, a kad pocnu, onda vise ne razmisljamo nego..samo idu , i to je super.

tebi zelim srecu sto god odlucila

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ja mislim da se sve zene boje poroda--do trenutka kada on pocne. tada strah prestaje, a stvari se pocnu lagano odvijati same od sebe.
    Hm, nisam sigurna, ili bar nisam primijetila, ali čak i da je tako, opet se ne boje sve žene jednako i ne biraju sve zbog toga cr. Mene je samo zanimalo otkud toliko jaki strah da el. cr. izgleda kao bolja opcija (kao što sam rekla, u navedenom mi je slučaju moje poznanice to bilo skroz jasno).

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj argenta prvotno napisa
    Netipična, otkud toliki strah? Imam poznanicu koja je imala prestrašni prvi porod, dijete jedva ostalo živo, ona izmrcvarena na sve moguće načine. I bilo mi je skroz jasno kad je rekla da to drugi put ne može. Pa me zanima, ako nisi imala takva ranija strašna iskustva, otkud se strah javio kod tebe? Da li uopće možeš odrediti ili je to nešto urođeno? Dolazi li izvana ili iznutra? (Ne izazivam, samo pitam )
    Naravno da ne izazivaš,nisam to tako ni shvatila.
    Naravno da mogu odrediti,i znam da je neracionalno bojati se nečega što nisi prošao,ali ja znam (teorijski) što me čeka,predočila sam si sve to i da ne idem u detalje jednostavno ne želim to proči. Mislila sam da mogu,ali evo ne mogu,svak najbolje sebe poznaje i ja sam poprilično sigurna da kad uđem u bolnicu da ću se izgubiti i svakako završiti na carskom,pa mi ga je bolje ugovoriti nego da ga odrade brzom intervencijom

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a kako ćeš ga ugovoriti?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma joooj sve sam ja to prošla,zamišljala u svojoj glavi, i trudove i porod,čak sam u jednom trenutku čak i priželjkivala jooooj kako li stvarno to izgleda,ali ne jednostavno ne ide,kad si sve odradim u glavi naježim se,ne spavam.loše sanjam (ponavljam-bolje da ne znate što) i mislim da nakon ovoliko mjeseci da sam sasvim sigurna da želim carski.

Ne mislim da carski boli išta manje,ali nema psihičke boli.
    Rez??...ko mi garantira da ga svakako neču imati,samo možda na nekom drugom mjestu!

E i da.....ta priča kako se bol zaboravi...ne drži vodu,jer se ne zaboravi,samo se o tome ne razmišlja ili ne želi razmišljati (tako kažu stručnjaci,psiholozi i psihijatri)

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    a kako ćeš ga ugovoriti?
    Pa sa svojim doktorom(ima)!

Idem i soc. i privatno.
    Čim sam ostala trudna sam im rekla da ću na carski na što su odmahnuli rukom i rekli Čekaj ima do tad!!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ideš i kod anesteziologa privatno i socijalno?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Naravno da ne!

Ne trebaš postavljati srakastična pitanja,ali nije bauk kao što večina misli i tražiti carski pogotovo kad to tvoji doktori traže za tebe,pa neču ja iči u bolnicu i pregovarati sa šefom odjela,to če moji doktori.A anestezija će biti spinalna.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Naravno da ne!

Ne trebaš postavljati srakastična pitanja,ali nije bauk kao što večina misli i tražiti carski pogotovo kad to tvoji doktori traže za tebe,pa neču ja iči u bolnicu i pregovarati sa šefom odjela,to če moji doktori.A anestezija će biti spinalna.
    pa ti si skroz u zabludi draga netipična
    u našoj lijepoj zemljici se ne može tražiti SC
    slabo si ti čitala što se je ovdje sve pisalo

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Naravno da ne!

pa ti si skroz u zabludi draga netipična
    u našoj lijepoj zemljici se ne može tražiti SC
    slabo si ti čitala što se je ovdje sve pisalo
    AH draga moja,pa zar bi ja sa svojim strahom dogurala do 32 tjedna trudnoče da sam u zabludi o kakvoj ti pričaš!!

Pa gdje bi ja bila kad bi čitala sve što se po forumima piše.....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Uostalom... evo... pročitala sam sve na ovoj temi
    svaki komentar je suvišan

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa da,ovu temu sam pročitala,ali nisam naletila da cure pričaju o tome kako su došle do carskog ili nešto slično,uglvanom se pričalo o izboru da ili ne

Ali htjela sam reči da ne čitam sve na forumu niti se educiram na forumu.
    To sam htjela reči.

ALi u svakom slučaju,mislim da smo se skužile i nema smisla raspravljati,eto htjela sam se javiti i prijaviti svoj slučaj.

Naravno,ukoliko bude što novo javim vam.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moje dijete je bilo na zadak plus ništa plodne vode plus opseg glave puno iznad 95 centile i tražila sam carski.Zapravo imala sam izbor i to je bio moj.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Netipična,pročitaj ovu priču.Meni je super... http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=39355

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa
    Moje dijete je bilo na zadak plus ništa plodne vode plus opseg glave puno iznad 95 centile i tražila sam carski.Zapravo imala sam izbor i to je bio moj.
    zapravo i ustvari to je medicinska indikacija

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mei se čini da nisi imala izbor
    forsirati vagialni na ove indikacije bilo bi riskato

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Netipična,pročitaj ovu priču.Meni je super... http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=39355
    Daaa,suuper priča.Imala je sreče.

To je slučajnost,mene je previše strah da bi se prepustila slučaju.
    Iako,kad bi bila sigurna da bi rodila tako ko ona,bez klistira,brijanja,svijetla,osoblja koje se stalno mota oko mene,dripa,rezanja.....odma bi podpisala to,ali...to mi ama baš nitko neče i ne može garantirati.

Tri su mi prijateljice čak rekle,da im je čak od svega najgore bilo kad im je u jednom trenutku došla ispod noga čistačica da počisti rađaonu

Ma ne znam.....zbunjena sam još jako....imam još koji tjedan da sve doobro posložim.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

netipicna, a i ostale koje imaju misljenje ko ona....izbori se za porod kakav zelis...ne obaziri se na komentare..ja sam imala predivan elektivni carski rez...i ne bih mjenjala ni najmanju sitnicu u mom porodu!
    ja se nadam da ce jednom svi mozi izabrati porod kakav zele....u bolnici ionako 90 % njih ceka rez...samo ovivi gdje...mislim da onaj od carskog puno brze prode

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Slažem se,ali opet su mi rekli da izaberem jer ne bih bila prva koja sam i s tim nalazom rodila vaginalno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

u kojem je to gradu bolnica u kojoj se bira?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Slažem se,ali opet su mi rekli da izaberem jer ne bih bila prva koja sam i s tim nalazom rodila vaginalno.
    Da,ali ono što ti cure žele reći da tvoj carski nije elektivni,tj.onaj o kojem se ovdje priča.
    Tvoj je bio:gđo imate izbor carski,ili ćemo krvnički namučiti vas a i dijete,koje može imati posljedice od ovakvog poroda.

Nisam sigirna da u Hr.bolnicama se može birati carski bez indikacije za nj,(zadak,blizanci ili više beba,mutna plodna voda,visok tlak,visok očni tlak....i još dosta toga)

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

netipicna, a i ostale koje imaju misljenje ko ona....izbori se za porod kakav zelis...ne obaziri se na komentare..ja sam imala predivan elektivni carski rez...i ne bih mjenjala ni najmanju sitnicu u mom porodu!
    ja se nadam da ce jednom svi mozi izabrati porod kakav zele....

Potpis!

Netipicna, drago mi je da ces roditi svoje dijete na nacin na koji zelis.

Ne brini se radi negativnih komentara, ti si odgovorna za sebe i svoje dijete i ti znas koji je najbolji izbor, zajedno sa svojim lijecnicima.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

drago mi je da ne nalazim ovdje pogrdne komentare i hvala vam na tome iako vjeruj te mi sam u nedoumici...što ako tim carskim naudim sebi više nego što si pomognem?? Što ako naudim djetetu?? A opet s druge strane, možda bi trebala vjerovati sebi i svojim mogučnostima i svojoj intuiciji i uraditi ono što mislim da će biti bolje.
    Bojim se doči u bolnicu i ne surađivati kad vidim atmosferu oko sebe...a možda sve baš bude super,a možda i ne...previše mi je to rizično iči na sreču .... ma ne znam.
    U cijeloj to priči mi jedino dobro zvuči to što će muž biti sa mnom,a onda opet na trenutke mi ni to nije riješenje,nekad si pomislim da ne želim da me gleda tako bespomočnu i u bolovima ili ne daj bože kako se borim s osobljem za stvari koje ne želim,a da budem iskrena mislim da mi muž i nije najbolje educiran da bi bio tamo,a smatram da sama nazaočnost nije dovoljna,trebao bi puuuno više znati nego što zna

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja te moram priznati baš ne shvaćam (a moram priznati da malo površno čitam). Svjesna si da ćeš prije carskog dobiti i klistir i brijanje? Da ćeš biti bespomoćna nakon operacije, da ćeš imati kateter, ne znam ima li svatko onaj dren u rani? Meni recimo jedna od najgorih scena nakon carskog, tjeraju me na noge, ja ne mogu, pa me sestra drži i onda mi odjednom pljusne krv na nove bež natikače Hoću ti reći, bespomoćan si totalno nakon svake operacije, a ovo je jedna od težih.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ma naravno da znam to,sve je i dalje to fizička bol,ja se bojim one psihičke.I nakon prirodnog odnosno vaginalnog porodaču imati ako ne kateter možda šavove pa opet neču na noge,bolit če me nešto svakako(samo u idealnom slučaju me ništa neče boliti),ali nakon carskog neču imati taj osječaj neugode,sječanja na išta negativno što bi se pri porodu moglo dogoditi.

Što se brijanja tiče,nema potrebe za tim,ja ću to sama srediti,tj moja teta kozmeta

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Netipicna, iako je osobno zagovaram pravo na izbor nacina poroda (ukljucujuci i carski), smatram da izbor mora biti donesen nakon doborg informiranja. Usudila bi se reci da mislim da se nisi dovoljno informirala oko poz i neg strana razlicitih nacina poroda.

Razgovaraj sa doktorom koji ti vodi trudnocu, neka te uputi i da savjet. Nemoj se informirati na osnovi tuđih iskustava ili savjeta na forumu. Ovo nije stvarni svijet, svatko pise sto hoce, iz anonimnosti svoje fotelje.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemam pojma koliko boli ili koliko može biti traumatičan "običan" porod, ali meni je tjedan nakon CR bio najgori u životu, ni u snu se nisam nadala tako teškom oporavku :/ .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam, ne razumijem baš o kakvoj psihičkoj boli se radi. Bojiš se lošeg tretmana, neljubaznosti, osornosti ..? Na mene je nakon laparoskopije doktorica na intenzivnoj vikala jer sam buncala dok sam se budila .. mislim da ti carski rez ne garantira kraljevski tretman možeš uvijek naletiti na osorne doktore i drugo osoblje.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u ovakvoj situaciji bi jedna od opcija bila i potražiti psihološku pomoć ne bi li poradili na strahu od poroda...

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Netipicna, iako je osobno zagovaram pravo na izbor nacina poroda (ukljucujuci i carski), smatram da izbor mora biti donesen nakon doborg informiranja. Usudila bi se reci da mislim da se nisi dovoljno informirala oko poz i neg strana razlicitih nacina poroda.

Razgovaraj sa doktorom koji ti vodi trudnocu, neka te uputi i da savjet. Nemoj se informirati na osnovi tuđih iskustava ili savjeta na forumu. Ovo nije stvarni svijet, svatko pise sto hoce, iz anonimnosti svoje fotelje.
    Več sam rekla da forum nije edukativni niti ga takvog shvačam
    Znam sve o svim načinima poroda,a sa svojim lječnicima sam več razgovarala,išla sam i na predavanja,čitala stručne knjige,istaživanja i časopise.
    Vjeruj mi,ako mi išta ne fali to je znanje.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    u ovakvoj situaciji bi jedna od opcija bila i potražiti psihološku pomoć ne bi li poradili na strahu od poroda...
    Slazem se. Ako postoji strah od poroda (i carskog i vaginalnog), definitivno treba to sagledati i sa psiholoske strane.
    Ako je izbor donesen na temelju informiranog izbora, onda bi zahtjevanje da se potrazi psiholoska pomoc bilo ustvari degradiranje zdravog razuma rodilje...Mislim, kako bi se osjecala majka koja zeli roditi kod kuci ili na carski u bolnici, da je posalje na psiholosku procenu jer zeli roditi dijete u toplini svog doma ili pak u drugoj opciji u bolnici uz asistenciju medicinskog osoblja.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ja te moram priznati baš ne shvaćam (a moram priznati da malo površno čitam). Svjesna si da ćeš prije carskog dobiti i klistir i brijanje? Da ćeš biti bespomoćna nakon operacije, da ćeš imati kateter, ne znam ima li svatko onaj dren u rani? Meni recimo jedna od najgorih scena nakon carskog, tjeraju me na noge, ja ne mogu, pa me sestra drži i onda mi odjednom pljusne krv na nove bež natikače Hoću ti reći, bespomoćan si totalno nakon svake operacije, a ovo je jedna od težih.
    ja te shvaćam . btw - ni klistir ni brijanje uopće nisu strašni. i kateter se izdrži bez problema. na dren nisam uopće obraćala pažnju. na noge sam stala bez problema - jer je sestra bila uporna, dosadna, ali i pažljiva (za razliku od one u intenzivnoj ). nisam imala nove bež natikače , ali mi nikakva krv nije pljusnula...

kad smo već kod bespomoćnosti, bilo mi je žao naše vaginalne padobranke (došla u sobu s caricama)... tako su ju izrezali, da je jedva hodala. mi smo bile puno pokretnije nakon poroda carskim rezom...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije mi namjera prikazivati carski rez težim ili bolnijim od vaginalnog poroda, nego ne razumijem Netipičnu tj. njene motive - ona kaže

Iako,kad bi bila sigurna da bi rodila tako ko ona,bez klistira,brijanja,svijetla,osoblja koje se stalno mota oko mene,dripa,rezanja.....odma bi podpisala to,ali...to mi ama baš nitko neče i ne može garantirati.

- znači zaključujem da se boji intervencija, bespomoćnosti, ovisnosti o osoblju, i kao alternativu tome bira carski rez gdje su joj intervencije i bespomoćnost zagarantirane. Taj dio mi nije jasan u njenom promišljanju o carskom rezu.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

U cijeloj to priči mi jedino dobro zvuči to što će muž biti sa mnom,a onda opet na trenutke mi ni to nije riješenje,nekad si pomislim da ne želim da me gleda tako bespomočnu i u bolovima ili ne daj bože kako se borim s osobljem za stvari koje ne želim,a da budem iskrena mislim da mi muž i nije najbolje educiran da bi bio tamo,a smatram da sama nazaočnost nije dovoljna,trebao bi puuuno više znati nego što zna
    Molim te pojasni.
    Jel ti ideš roditi vani(van hr?) jer u cijeloj našoj lijepoj tata ne može biti za vrijeme carskog poroda uz majku,čak ni kod Podobnika

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •