Imga prvotno napisa
za mene "zalagati se za slobodan izbor načina poroda" znači upravo to što piše, a ne da se onda određuje što se smatra prihvatljivim izborima
I za mene, for the record, ali što imamo tu od naših mišljenja, evo smo ih ubilježili i to je to. Meni je bitno da sam ja na miru sa svime, ako me netko pita reći što mislim o tome, kako je meni na carskome bilo, zašto sam ga birala jer ipak se kod mene radilo o tome da su bile moguće opcije a ili b, ali ja sam išla prema onome kako sam se ja osjećala najsigurnije tj. da ću imat najmanje zdravstv. posljedica, i to mi je najbolji savjet koji mi je mogao biti dan, a dala mi ga je žena u situaciji sličnoj s mojom (problemi s kukovima) - učini onako kako ćeš ti imati osjećaj da je najsigurnije za tebe. Mislim da sam to za sebe kompetentno odlučila i da, ako idemo po onoj Juulovskoj, da su djeca kompetentna, onda su naravno i rodilje kompetentne odlučit ovako ili onako, a bez da ih jedni optužuju da su neodgovorne jer rađaju doma zbog svojih "hirova", a drugi optužuju da idu na carski zbog svoje "komocije" i jer je to "lakši način", ovisno kojoj struji pripadaju. Ja znam da sam ja kompetentna, na temelju liječničkih i alternativnih infaća odlučiti što je najbolje za mene, i snositi posljedice tih rizika jer svaka je odluka neki rizik. Ja vjerujem da će to znati i druge žene, ma što pročitale o ovome ili onome, svaka će postupiti onako kako za sebe misli da je najsigurnije i najbolje za nju i njeno dijete i to je all there's to it.