Stranica 20 od 21 PrviPrvi ... 1018192021 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 951 do 1,000 od 1039

Tema: Carski rez kao izbor?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorcie, ne gine ti "termin".

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Pitanje je bilo hipotetsko, zaboravi.
    Odnosilo se na ono gore od megy da ce se bolnice stititi kojekakvim dokumentima koji nikada nece ici u prilog pacijentu. Moja poanta je trebala biti da je to uvijek tako i da pokusaj sistema da sam sebe zastiti nema neke veze s ovom pricom o pravu na izbor ili neizbor.
    tako je,u pravu si
    i to je jedan od razloga zašto se to neće lako (ako će se uopće) legalizirati kod nas
    ginekolozi vode po broju tužbi i nije im u interesu taj broj povećavati (a što više radiš statistički dolaziš u veću šansu da se nešto neplanirano dogodi)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sorcie, ne gine ti "termin".
    nakon što sam ovo pročitala, trebat će mi i hospitalizacija

sva sreća da sam odmah odbila epiduralnu, i to na temelju informacije o pikanju igle u kičmu (dalje nisam ni pitala - skoro sam se složila od šoka :/ ). do sad zapravo nisam ni tražila precizniju informaciju, a bilo bi mi pametnije da nisam ni sad... imat ću noćne more...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj megy prvotno napisa
    ok, nemamja niš protiv da netko zdrav dođe i zamoli da ga se malo izrezucka iz pitajboga kojeg razloga ili zato kaj si je baš on to tak zamislil ali je onda opravdano i da ga se pošalje na razgovor bar sa psihijatrom.
    znas sta draga moja odi ti malo razgovaraj sa psihijatrom i skuliraj se malo.....
    a i netko ako i nije pismen ne znaci da nema svoje osjecaje i da ne osjeca ono sta je naj za njega!

sta, netke se rezuckaju zato sta zele nategnuti kozu nakon poroda...neke se rezuckaju da odu popraviti sta im je epizitomija oblikovala...a neke se rezuckaju da bi RODILE svoju djecu....bilo zbog njihove zelje...bilo zbog komplikacija......

P.S. a tko mi garantira da nece biti rezanja kod vaginalnog u bolnici(mislim da ih je 90% rezano....a mogu reci da mi je ono mjesto puno gore da me netko reze i to nazivo)...znaci opet sam rezuckana ...u svakom pogledu dobijem porciju rezuckanja....e mislim da bih morala kod psihijatra nakon porcije rezuckanja dolje..i da moram biti na temi izgled vagine horor

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

he he single, tu si u pravu

radije bi da mi netko izreze trbuh jer sam ja trazila nego da mi izreze medicu, jer, kao, mora

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

P. puffy, ja bih rekla da ce se prije legalizirati carski po izboru nego npr. kucni porodi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    Imala ili neimala razlog (ili ono sto ti smatras razlogom), kao pacijent nosis svoj dio odgovornosti. Ne znam za Hr, ali tu gdje ja zivim moras potpisati papire i za epiduralnu anesteziju, koju gore spominjes.
    potpisuje se i kod nas prisatanak i za epiduralnu,ali to nije ništa drugo nego informirani pristanak,dakle da te je neko upoznao sa samom procedurom,njenim komplikacijama itd. (kao što se potpisuje za svaku invazivnu intervenciju )i ne predstavlja nikakvu odgovornost pacijenta

A kakvu odgovornost snosi bolnica ukoliko ne ponudi da se taj pristanak potpiše? Dakle, što ako nikome nisam potpisala da dobijem epiduralnu, a oni su mi je dali???

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

koliko se ja sjećam ti si bila žalosna jer ti je nisu dali zbog trombocitopenije ,
    a ako su ti je dali a ti nisi potpisala informirani pristanak tuži ih,pa ćeš vidjeti kolika je odgovornost

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam epiduralnu navela kao primjer, jer spominjala se je par postova gore. Nisam pisala o sebi. Kada se već spominju nekakve tužbe, pa gle, ne bi bilo loše da pacijenti imaju malo više kičme pa da počnu sa tužbama. Možda bi se u našem zdravstvu stvarno uveo red, možda bi shvatili da ne rade sa krumpirima, nego sa ljudima, možda.... Ne generaliziram, čast iznimkama u liječničkoj struci, no cjelokupni dojam je nekako gorak.

O odgovornosti pacijenata i liječnika dovoljno govori slučaj Maškarin. Pametnom dosta!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Ja sam epiduralnu navela kao primjer, jer spominjala se je par postova gore. Nisam pisala o sebi. Kada se već spominju nekakve tužbe, pa gle, ne bi bilo loše da pacijenti imaju malo više kičme pa da počnu sa tužbama. Možda bi se u našem zdravstvu stvarno uveo red, možda bi shvatili da ne rade sa krumpirima, nego sa ljudima, možda.... Ne generaliziram, čast iznimkama u liječničkoj struci, no cjelokupni dojam je nekako gorak.

O odgovornosti pacijenata i liječnika dovoljno govori slučaj Maškarin. Pametnom dosta!

pa eto možeš ti započeti budući da si nezadovoljna sa načinom na koji su te tretirali
    svakako podržavam takve odluke pacijenata sa čvrstom kralješnicom!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    he he single, tu si u pravu

radije bi da mi netko izreze trbuh jer sam ja trazila nego da mi izreze medicu, jer, kao, mora
    ja mislim kad je beba na zadak da nema sanse da prodes bez epiz. na prvom porodu (za to mislim na bolnice) i jos uz to sa bebom od 4 kg(15 dana prije termina..a do onda bi jos i narasla).....zao mi je da se u takvim slucajevima nema pravo na izbor carskoga kod nas...jer dr. kod nas smatraju da je normalno probati vaginalno i da to nije indikacija.......zna li netko od vas da li monika f. pristaje poroditi zene kojima je beba na zadak....bas me zanima da li ona to smatra kao jednu od mogucih komplikacija...i da li porada zene koje su jednom imale carski

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sve žene koje znam da su imale bebu na zadak radili su im carski ( rodile su sve na sv. duhu), nedavno su nam na trudničkom tamo rekli da sve zadke porađaju carski- probaj se raspitati kod njih.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

u rijeci i puli nije tako..imam frendicu koja mora ubrzo roditi...ginekologinja ju je poslala da ide u pulu jer je tamo veca mogucnost carskoga..i da ce je krace 'muciti' ako probavaju

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

jel ti ima frendica doć kod nekog u zg? neka proba nazvati nekog dr na sv duhu, objasni mu situaciju, dođe na pregled i on će joj vjerojatno dat termin za carski. ne znam kolko ti je tjedana prijateljica trudna pa se nadam da ima vremena za to,da ne bi opet bilo da pišem gluposti nadam se da bu sve ispalo ok.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

jel ti ima frendica doć kod nekog u zg? neka proba nazvati nekog dr na sv duhu, objasni mu situaciju, dođe na pregled i on će joj vjerojatno dat termin za carski. ne znam kolko ti je tjedana prijateljica trudna pa se nadam da ima vremena za to,da ne bi opet bilo da pišem gluposti nadam se da bu sve ispalo ok.
    ima termin polovicom 6.mjeseca-.....dr joj kazu da se beba valjda jos uvijek moze okrenuti.......ja se nadam da i ce pa da ce joj proci sve ok.....no.....ne znam za zagreb...nije ona bas putnicki tip....dok bih ja i na kraj svijeta za ljepsi porod

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

razumijem te
    no zg joj je na sat i pol od ri tak da se još uvijek stigne predomisliti, vaše riječko rodilište je na jako dobrom glasu tako da uopće ne sumnjam da bu sve ok.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

razumijem te
    no zg joj je na sat i pol od ri tak da se još uvijek stigne predomisliti, vaše riječko rodilište je na jako dobrom glasu tako da uopće ne sumnjam da bu sve ok.
    Meni je porod u Ri rodilištu bio najveća životna pogreška. I nakon 6 godina imam traume. Imam još primjera istraumatiziranih žena oko mene koje su, upravo iz tog razloga, stale na određenom broju djece. Iz priča friškijih mama primjećujem da se ama baš ništa nije promijenilo otkad sam ja bila tamo 2003.g.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja prijateljica je rodila u rijeckom rodilistu u ozujku ove godine. Prvorotka, porod u kadi. Izuzetno je zadovoljna.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao i u svakom drugom, i u rijeckom rodilistu puno toga ovisi o smjeni, raspolozenju smjene, sreci, konstelaciji zvijezda...
    ali i o osobnom stavu. obicno treba odmah naglasiti sto se zeli a sto ne, jer tko suti i bez rijeci prihvaca sve sto mu se radi dobije standardnu paket uslugu. s masnicom.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pozdrav.
    imam prijateljicu kojoj će beba izgleda bit okrenuta na zadak, ima još par dana da se okrene, u bolnici joj nisu dali mogućnost carskog reza, iako je prvorotkinja i beba je velika. Šta oni smiju to? Zašto ne daju carski ako žena traži, ipak je to velika beba na zadak. ne mogu joj garantirat 100% da će sve bit u redu. i šta ako ne daj bože ne bude, nitko neće snosit odgovornost. kako to mogu tako?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    pozdrav.
    imam prijateljicu kojoj će beba izgleda bit okrenuta na zadak, ima još par dana da se okrene, u bolnici joj nisu dali mogućnost carskog reza, iako je prvorotkinja i beba je velika. Šta oni smiju to? Zašto ne daju carski ako žena traži, ipak je to velika beba na zadak. ne mogu joj garantirat 100% da će sve bit u redu. i šta ako ne daj bože ne bude, nitko neće snosit odgovornost. kako to mogu tako?
    Baš me čudi, obično u takvim situacijama liječnici savjetuju carski.
    Neka svakako još jednom razgovara s liječnikom koji joj prati trudnoću.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

a kod kojeg se poroda može 100% garantirati da će sve biti u redu? po toj logici, svaka rodilja može zatražiti carski.

možda ta beba nije baš toliko velika, ili liječnici imaju neki drugi razlog za pretpostavku da se može roditi vaginalno.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da porod prvorotke kod kojeg je beba na zadak, nije bas kao i svaki drugi porod.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kao ni porod bebe procijenjene na 4,5 kg, da spomenem samo jedan potencijalni problem.

deaedi, znam ja to dobro, i zato i kažem da postoje i drugi faktori. možda je žena već otvorena 2 prsta pa imaju osnove pretpostaviti da će se nastaviti otvarati.

ali nećemo se sad upuštati u nagađanja...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nedavno se na forumu pisalo da neka rodilišta porađaju zadak vaginalno, a u nekim uvijek idu na opciju carskog, pa neka se frendica malo raspita...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Nedavno se na forumu pisalo da neka rodilišta porađaju zadak vaginalno, a u nekim uvijek idu na opciju carskog, pa neka se frendica malo raspita...
    ona u obzir uzima samo pulu i rijeku......i kaze da se raspitala i da lakse idu na carski u puli......tako da ide tamo....nije bas otvorena za neke savjete pa se ja radije ne mjesam...vec nek radi tko sta hoce

Početno

Žene, budite sretne da rodite. To vam je najveći dar u životu. Budite sretne da rodite živo i zdravo dijete te da možete zatrudnjeti i nositi djete 9mj-pogledajte samo kakve sve djece ima na ovom svijetu a ne da se prepucavate kako bi rodile. To je najmanje bitno. I da se rodi carkim ili vaginalno svejedno gdje će rezati i ako dr kaže da treba rezati i da ne može drugačije nije on izmislio to, to je s razlogom, neka reže samo da je djete uz vas i u vašem naručju-ipak za to se cijeli život borimo. A ako vam je tako teško proživljavati takve stvari, čemu se onda uopće odlučiti za dijete!?I da ne budem prosta ili bezobrazna moje mišljenje je da i ako mi djete izvadite iz guzice samo neka bude sve u redu s njim i da je tu uz mene.

Početno

I izvinjavam se na gramatičkim greškama, brzo pišem.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Dobar dan svima..nova sam članica ali redovito čitam sve teme.
    Inaće 2006 godine rodila sam svoje prvo dijete prirodnim putem isto ako je bila na zadak.Cijelu trudnoču sam se užasno bojala i zbog samog položaja bebe imala sam jako puno poteškoča tako da sam stalno izlazila i ulazila u bolnicu.
    Prvi porod mi je jedno užasno iskustvo i rekla sam si nakon toga da ne želim više rađat...a opet obožavam djecu i voljela bih imati najmanje troje.
    Rađala sam u životinjskim mukama jedno 12 sati bez prestanka trudova sa 3 dripa.Pošto u riječkoj bolnici inzistiraju na prirodnom porodu onda su me mučili do kraja.Nitko nije smijo biti samnom i nisam dobila ništa za bolove.Hvala bogu sa djetetom je sve prošlo u najboljem redu.
    Kad sam razgovarala sa mužem o drugoj trudnoći rekla sam mu jedino ako mi plati privatnu bolnicu negdje vani da to onda dolazi u obzir.Tada još Podobnik nije otvorio svoju bolnicu.
    Dan kad se ta privatna bolnica otvorila kod nas plakala sam ko luda od sreće jer napokon da postoji mjesto kamo platiš i tretiraju te kako treba,gdje žena barem donekle zbog novca ima neka prava.
    Sada sam u 30 tjedni i trudnoču vodim malo u rijeci malo kod Podobnika,tjst.kod dok.Gebauer.
    Ovaj put sam se iz straha odlučila za carski rez.Jednostavno užasno me strah onih bolova i svega šta sam prošla da mi ne pada na pamet rodit na nijedan drugi način.
    Zanima me malo vaša iskustva sa porodom na carski.Ne bi išla na spinalnu jer me strah da tokom poroda me ne ulovi kakav panični napadaj pa počnem vriskat.
    Užasno me puno košta ta opcija i več skoro godinu dana štedim samo za to.
    Ako može kakav savjet bila bih vam ful zahvalna....

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ariela, ja se divim ženi koja je uspjela roditi dj prirodno na zadak, i nakon toga mislim da bi drugi prirodni porod bio puno lakši. Pogotovo ako možeš imati nekoga kraj sebe.
    A što se tiče carskog, ja ne bi nikada pristala na carski u općoj anesteziji, čisto zbog tog prvog kontakta s djetetom i dojenja nakon istog. Kad se dj izvadi i počne plakati, a ti budna i sve čuješ, pa ti ga daju na pusice, nema ljepšeg osjećaja na svijetu. Poslje op jajnika prije dvije g trebalo mi je 6sati da se kako-tako razbudim i mislim da nebi bila baš korisna djetetu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a da se ne ponavljam jer sam već pisala o mnogobrojnim mogućim komplikacijama opće i regionalne anestezije,te samog operativnog zahvata..

a slažem se s jikitanov: ovaj drugi porod će ti sigurno biti piece of cake

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ariela, finalna odluka je tvoja, i samo ti ju možeš donijeti. imali smo ovdje i mamu koja je inzistirala na carskom, a na kraju je rodila vaginalno.

ja sam inzistirala na punoj anesteziji. u mojoj glavi je carski bio savršeno "posložen". dobila sam sve detaljne informacije (što smatram jako važnim zbog unutarnjeg mira), i znala sam što će se u kojem trenutku dogoditi. isto tako - znala sam i svu proceduru nakon poroda.

da idem ponovo - ne bih mijenjala. kikica i ja smo (neovisno o tom prvom "propuštenom" kontaktu) izuzetno povezane.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne postoji puna i nepotpuna anestezija
    opća i regionalna su adekvatni termini i obe su "potpune"

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    ne postoji puna i nepotpuna anestezija
    opća i regionalna su adekvatni termini i obe su "potpune"
    aj odpuffaj od mene... nismo svi eksperti tvog nivoa.

SPAVALA SAM ZA VRIJEME PORODA. al ne znam kak se to u tvojoj terminologiji zove.
    zadovoljna?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Cure, nemojte se ovako razgovarati, ako imate nešto jedna protiv druge molim lijepo na PP ili negdje u blato

Ariela1982, ovo što si ti prošla jest grozno ali to nije prirodan porod, to je isforsirani vaginali porod.

Puno je pisano o samom carskom rezu, ako malo prosurfaš pdfom sigurno ćeš naći više od jedne teme u kojoj se piše o samoj operaciji i oporavku nakon iste.

Što god na kraju odlučila, sretno

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    Cure, nemojte se ovako razgovarati, ako imate nešto jedna protiv druge molim lijepo na PP ili negdje u blato
    nemam ništa protiv puffy, ali imam protiv načina na koji piše. visinskog.
    kratko i jasno: zamolila sam ju da me zaobiđe (ja nju hoću). dovoljno?

end of story.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ako netko tko je osoblje foruma odreagira na bezobrazan komentar sugerirajući blato...

pitam se (s visine,naravno) kakav je to forum???

blago rečeno sam zgrožena
    i nadam se da imate i vi nekakav brifing na kojem opravdavate svoje ponašanje

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Jao!

Ja se najdublje ispričavam, ovo sa blatom je bila šala, zato i namigujući smajlić na kraju, ni na kraj pameti mi nije bilo da će me netko ozbiljno shvatiti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jeste ga cure
    vidi se da je vani pun mjesec

sorcie, ja nisam stekla dojam da pp nastupa s visine
    samo je dala objašnjenje terminologije

pp, frida se šalila
    i ja sam jednom mujicu i Davora "slala" u blato, pa nitko to nije shvatio tako tragično

peace

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a70v, nisam govorila samo o zadnjem postu. i ne bih više o tome.

mene blato ne smeta, pogotovo ako je ljekovito .
    a davora ti ne dam

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    mene blato ne smeta, pogotovo ako je ljekovito
    E ovo moram potpisati

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

hvala ti aleksandra70vanja što si prepoznala ono što ja nisam htjela objašnjavati da ne ispadne da se opravdavam

očigledno jednu grupu (uvijek istih ljudi) ovdje iritiram i ja im tu ne mogu pomoći

ali da mi netko imputira aroganciju,to mi je zaista ...da ne kažem šta
    sve mi se može prije naljepiti,ali da se znanje etiketira kao arogancija je presmiješno (u najmanju ruku)

a da ostanem dosljedna sebi moram napisati da se za vrijeme opće anestezije nimalo ne spava,to je stanje najsličnije komi:prvo se dobije nešto za indukciju anestezije,pa mišićni relaksans koji služi da paralizira sve mišiće,pa i one za disanje (jer će za vrijeme operacije imitacija disanja biti omogućena pomoću tubusa-cjevčice koja ide u dušnik a koji je priključen na aparat,te taj aparat diše umjesto vas),te analgetike.
    nimalo slično snu,zar ne?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa

Ariela1982, ovo što si ti prošla jest grozno ali to nije prirodan porod, to je isforsirani vaginali porod.

Puno je pisano o samom carskom rezu, ako malo prosurfaš pdfom sigurno ćeš naći više od jedne teme u kojoj se piše o samoj operaciji i oporavku nakon iste.

Što god na kraju odlučila, sretno
    Jučer sam malo razgovarala sa svojim ginekologom u Rijeci i moram priznat da me dosta ohrabrio.
    Rekao mi je da ako sam se zaista ovaj put odlučila za carski,neka to i napravim.Rekao mi je da to nije ništa strašno jedino što ću malo duže ostat u bolnici.Predložio mi je da me potpuno uspavaju jer poznavajući me misli da bi se možda čak i prepala da sam budna.
    Gledala sam malo carski uživo na youtube,i ne bi mogla tako samo ležat dok me oni otvaraju.Žao mi je jedino što neću odmah vidjet svoju curicu ali zato sam zamolila supruga da bude ispred sale tako da ju on može vidjet.I stime sam zadovoljna...samo da ju on vidi prije mene pa da ovaj put on meni može ispričat prve dojmove.
    Što se tiče dojenja,prvi put uopče nisam dojila jer su mi prsa toliko natekla da su se stvorili nekakvi čepovi...pokušavala sam sve živo samo da mi se to odčepi ali bilo mi je samo još gore..tako da su mi dali nekakve tablete koje sam pila tri dana i sve mi je curilo van.
    Neznam ustvari ni kakav je osječaj dojit djete..

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ariela, finalna odluka je tvoja, i samo ti ju možeš donijeti. imali smo ovdje i mamu koja je inzistirala na carskom, a na kraju je rodila vaginalno.

ja sam inzistirala na punoj anesteziji. u mojoj glavi je carski bio savršeno "posložen". dobila sam sve detaljne informacije (što smatram jako važnim zbog unutarnjeg mira), i znala sam što će se u kojem trenutku dogoditi. isto tako - znala sam i svu proceduru nakon poroda.

da idem ponovo - ne bih mijenjala. kikica i ja smo (neovisno o tom prvom "propuštenom" kontaktu) izuzetno povezane.
    ovaj put sam i ja to tako posložila...nekako mi zvuči savršeno samo da se ne moram patit toliko sati u onim groznim bolovima.Znam sve šta me poslje čeka,ali sigurno nije groznije od onog šta sam prošla prvi put.
    Mislim da mi je trebalo punih 5 tjedana da stanem na noge kako treba jer su mi i pola noge odrezali valjda da se što više raširim.Tip koji me šivao zašijo mi je pola usnice tako da me to bolilo za poludit.Nikad više ne bi rodila vaginalno jer za mene je to nešto strašno.
    Ali svaka čast...ima žena kojima je to stvarno lako tako reć to ni ne osjete i nije ih strah.
    Taj dan kad sam ja rađala sve su rodile prije mene bez ikakvog problema...ova jedna šta je bila smenom poslje u sobu,imala je muziku,slikali su je i rodila je na stolčiču.Isto prvorotkinja...a ja čovječe samo šta nisam bolnicu srušila...zato mislim da je najbolje i za mene i za djete da idemo na carski.
    Drago mi je što ti je sve bilo onako kako si si zamislila..mislim da je tako najbolje kad znaš šta očekivat i kad si možeš tako isplanirat.
    Mislim da to što majka spava dok joj se djete rađa ne može nikako utjecat na ljubav između majke i djeteta...to su gluposti.
    Šta to znači onda da niti jedno djete kojemu otac nije prisutan na porodu da ne voli svoga tatu ili da se ne može zbližit snjim zbog toga što je falio taj prvi kontakt?
    Nažalost danas ima žena koje rode svoje djete na ovaj ili onaj načim pa ga bace u kontejner....ili slične situacije.
    Smatram da svaka žena bi trebala imat prava,i pravo na izbor kako želi roditi.Mi smo još u zaostatku što se tiče takvih prava....ali nadam se da jednog dana kad moja čker bude imala svoju djecu da če se sve promijenit.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja je kcer rodjena hitnim carskim, nakon 12 sati kalvarije s kojom se jos nisam spremna suociti i jos potiskujem dogadjaje s poroda iako vidim da ima i prica gorih od moje (proslo je 5,5mjeseci). Zelim jos (barem) jedno dijete i mozda cu kroz koju godinu drugacije razmisljati, ali ovog trena drugi je carski jedino sto dolazi u obzir. Nemam hrabrosti ni za sta drugo i bila bi mi utjeha da znam da se carski moze izabrati...
    I malo off topic, a u vezi carskog i dojenja: osim prvih dana u bolnici, moja je kcer iskljucivo dojeno dijete vec 5,5 mjeseci, cica ce joj biti "glavna" u prvoj godini zivota i planiram dojiti i iza njenog prvog rodjendana. :D

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Vidim da se borimo za sve i svašta,ali nikako za naša prava kao rodilje.Koja su ustvari naša prava i da li ih uopče imamo?
    Sramota je da zbog stanja u bolnicama i njihove nemarnosti,ljudi se moraju zaduživat da bi rodili u privatnim klinikama gdje samo zbog novca će dobit bolji tretman.Da se razumijemo,to su sve isti doktori koji su nekad davno radili po bolnicama,i tek sad kad im je zarada dvostruka ili trostruka vode bolju brigu o nama rodiljama.
    Ja iskreno kad sam opet zatrudnila imala sam takve napadaje panike,tjeskobe,straha...molim Boga cijelu trudnoču samo da nemoram u gradsku bolnicu...neznam...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Strasno je bitno pravo rodilje da je se postuje i da joj se dopusti da rodi. Vecina ovih postupaka koje doktori vole primjenjivati (drip, lezanje, klistiranje itd) - sve to polako vodi prema hitnom carskom. Pa onda na kraju kazu "evo spasili smo vas i bebu"- i vi bi onda trebali biti zahvalni, a u stvari su u startu tim svim intervencijama ugrozili i mamu i bebu pa su ih na kraju morali hitno spasavati.

Zalosno je to kako svari funkcioniraju kod nas

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa, eto, ne znam sto bih rekla. Ja posljednjih dana puno razmisljam o svom porodu (pricu cu napisati kad se jos malo saberem) i cini mi se da je tu bilo jako puno faktora koji su doveli do hitnog carskog. Ako bih nekog trebala okriviti, mislim da sam jednako "kriva" kao i svi koji su prisustvovali mom porodu, ukljucujuci i MM. Kazem, kako kod mene stvari trenutno stvari stoje, u eventualnoj drugoj trudnoci, nema sanse nego carski... A opet, cesto se razmisljam da li uopce i pomisljam na drugo dijete ako mu vec u startu oduzimam pravo na ono sto je najbolje za njega - prirodan porod. Jer carski mozda je najbolji izbor za mene (zbog mog preogromnog straha) ali ne mogu to isto tvrditi za svoje dijete.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj vedrunjela prvotno napisa
    Ako bih nekog trebala okriviti, mislim da sam jednako "kriva" kao i svi koji su prisustvovali mom porodu, ukljucujuci i MM.
    Znam da ti je jos sve frisko, ali pokusaj osvjestiti da nisi ti kriva za nista sto ti se dogadalo u porodu ... nisi ti kriva niti za jednu intervenciju koju si dobila, pa tako ni za hitni carski ... nisi ti kriva, nije ni tvoj muz.

Strasno je to sto govori anchi, da je nas sustav sklon nizu intervencija koje mogu dovesti do hitnog carskog, pa onda na kraju govore 'spasili smo vas' ... a nitko ne govori o tome sto je dovelo do toga da te moraju spasavati.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma ni u ludilu nemoj pomislit da ikako ti možeš biti kriva.Svi smo mi drugačiji i zato svaka od nas porod proživi drugačije.Upravo je to ono što ja pokušavam naglasit..a to je da svakoj ženi koja dodje rodit u bolnicu ili bilo gdje ,trebalo bi se pristupit individualno.Netko podnosi bolove a netko ne.One žene i ja među njima koje teže sve to podnose treba im se pristupit na totalno drugačiji način.Ja sam odmah nakon što su mi dali prvi drip,rekla sam doktoru da ja to ne mogu izdržat i molila sam ga da mi da bilo šta pa makar tabletu za smirenje.Ja sam od silnih bolova se toliko derala,molila za epiduralnu,za carski bilo šta samo da prođe ta agonija.Jednostavno počela sam gubit svjest i halucinirat.Svašta mi se priviđalo a da ne govorim nakon drugog i trečeg dripa.Ja sam svjesna da sam problematična rodilja i da doktorima nije lako kad ti jedna takva dodje,zato mislim da stakvim ženama treba odmah ili na carski ili nekom drugom metodom koja će nam olakšat takvu agoniju.Ja sam mogla tako naudit i sebi i svojem djetetu,nesvjesno.Mislim da si to nikad ne bi oprostila.
    I sad moje pitanje je da se desilo meni ili bebi nešto zbog toga što mi nitko nije pomogao kad sam tražila,tko bi tu bio kriv?I zašto kad vide da žena stvarno nije za tako nešto i da stvarno to ne može podnjet zašto joj maksimalno ne bi olakšali?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •