-
HITNO MOLIMO POMOĆ
Drage moje,
molim iskusne majke i članice udruge Roda da mi u što kraćem roku probaju pomoći, odgovoriti.
Također molimo za konkretne odgovore, a ne razna dopisivanja.
Majka sam 18mj djeteta kojeg sam uspješno uz sve moguće probleme dojila do 13mj, a svejedno neznam odovor na slijedeće.
Šogorica je prije 9 dana rodila blizankinje (inače ima također uspješno dojenoga sina kod kuće).
U Ri rodilištu dali su joj da djecu doji, međutim djeca su značajno padala na težini (cca sa 2.600 na 2.200). Naravno počeli su im davati dohranu svaka tri sata. Ona je bebe stavljala na prsa, ali bebe su samo spavale.
Iz razloga što se je bojala za svoju djecu (jer su puno izgubile na kilaži) i dalje je davala u bolnici nadohranu.
Puštena je kući jučer (8 dan) sa kilažom djece cca 2.350.
I dalje daje dohranu svaka tri sata kako joj je rečeno od strane pedijatra.
Iako bebice koji puta ne mogu popiti ni bočicu ona se je trudila stavlajti ih na prsa...bezuspješno. Htjela bi probati dojiti, ALI se boji da je prekasno i da nebi bilo dovoljno za bebe.
Probale smo sa izdajalicom, jer bebe ne žele baš vući i mlijeko ide jako slabo i u malim količinama.
U svoj ludnici u bolnici i uz naše iskusne sestre ona se nije izdajala, jer je bila naravno dovoljno opterećena strahom i ostalim.
Pitamo se dali je kasno da se mlijeko navuče nazad i kako to napraviti?
Napominjem da smo trenutno u fazi kada bi htjele da se izdaja kako bi vidjela količinu izdojenog tj. pojedenog mlijeka, jer naravno NESMIJE DOZVOLITI da opet padnu na težini tj. da riskira.
Znamo da će preživjeti i od dohrane, ali mi je žao da kada već stavrno ima volju da doji da joj to i ne uspije, uostalom znamo svi koje je mlijeko za naše bebe najbolje MAMINOOOOO.
Hvala vam puno unaprijed...
molim hitne savijete jer i sami vidite po tekstu da je već 9 dan...
-
NIJE KASNO!
samo bez panike (znam da je to lako reći, ali stvarno nema potrebe niti koristi od paničarenja, sve se to da srediti)
ja sam isključivo dojila bebu nakon 66 dana inkubatora, s tim da je imao 2240 kad je došao iz bolnice i nije mogao uhvatiti bradavicu i sisati još nekoliko mjeseci, tek kad je napunio 5.5 mjeseci imao je snage za povući i cicati! ali je cijelo vrijeme bio na mom mlijeku!
jako puno su mi pomogli tekstovi na forumu i iskustva mama, ali nažalost nema instant rješenja - moraš sjesti i pročitati i sama naći u tome svemu neki svoj put.
za početak ovo:
SOS - telefon za dojenje
01 61 77 520
091 22 77 220
radnim danom od 15 do 21
vikendom od 9 do 21 sat.
evo par linkova koji bi mogli pomoći, a sigurno će se javiti još forumašica!
izdajanje
topic o relaktaciji - važno je napomenuti da je mama pokretačica ovog topica uspjela, kao i mnoge druge!
SRETNO!!!!!
-
Osoblje foruma
Nije kasno da navuče mlijeko.
Izdajanje nije pokazatelj količine mlijeka i moguće proizvodnje jer jednostavno neke žene ne mogu izdajati unatoč mogučnosti dojenja.
Mislim da je najbolje nazvati SOS telefon i porazgovarati sa savjetnicama.
-
ja bih rekla da je TEK 9. dan
najbolje bi bilo da se da ta mama direktno javi - na telefon ili ovdje
sve sto ti mozes napraviti je da joj isprintas tekstove da procita i proslijedis broj telefona
-
Osoblje foruma
Dok se ne vrati potpuno na dojenje, preporucujem da si nabavi Medelin SNS i da ih hrani preko tog seta za relaktaciju jer ce tako bebe i dohranu vuci s dojke i stimulirati proizvodnju.
Sretno!
-
brze ste...hvala vam svima
-
Samo javljam da se moze u Draskovicevoj (Zg) u ducanu Bauerfind naručiti taj set! Mi smo ga nabavili prije par dana ali nismo jos uspjeli s njim, no treba biti uporan, treba vremena! Mnoge mame su cujem uspjele s njim! Sretno i neka ne odustaje!
Neka za pocetak pocne bebicama davati svoje izdojeno, pa ako nece biti dovoljno onda neka doda ad! Sretno!
-
Samo javljam da se moze u Draskovicevoj (Zg) u ducanu Bauerfind naručiti taj set! Mi smo ga nabavili prije par dana ali nismo jos uspjeli s njim, no treba biti uporan, treba vremena! Mnoge mame su cujem uspjele s njim! Sretno i neka ne odustaje!
Neka za pocetak pocne bebicama davati svoje izdojeno, pa ako nece biti dovoljno onda neka doda ad! Sretno!
-
-
HVALA VAM SVIMA SVIMA ( i na privatnim porukama)...
Uspješno isključivo doji obje curice...trebalo je vremena i bilo je svega ALI USPJELE SMO...
-
Drago mi je da ste uspjele :D :D
-
super, svaka čast tvojoj šogici :D
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma