Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Kad nauče prepoznati da su gladni?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Kad nauče prepoznati da su gladni?

U zadnje vrijeme smo bili u dvije situacije kad je T. ludio i kad se sve smirilo nakon što sam mu ponudila hranu. Zaključila sam da je zapravo bio gladan i čudila se kako to da dijete od 2,5 godine ne zna prepoznati osjećaj gladi. Onda mi je netko bacio bubu u uho izjavom "možda nije bio gladan nego je samo dobio zadovoljstvo iz hrane pa se smirio". Kako sama imam problema s bijesom i hranom (i kombinacijom), malo sam se uplašila da ga zapravo ne učim kako se ljutnje rješava kroz jelo.
    On zapravo zna reći kad je gladan, ali mi ima smisla da u nekim situacijama kad pregladni, a uzbudljive su i svašta se događa (a to je bio slučaj), ne prepozna da se radi o gladi već samo osjeća nervozu... na kraju, to se i odraslima dešava (ili samo meni? ) Kako da izbjegnem klopku "Ljut si, jedi"? Pretjerujem li?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moja djeca isto tako reagiraju. Ja točno znam kad su u vrtiću preskočile ručak.
    On ima osjećaj gladi, no valjda još ne zna to reći. Ne vjerujem da je dobio zadovoljstvo iz hrane :/

Ja im onda dajem jesti. Ne naglašavam sad- jedi jer si ljuta već joj kažem da mi se čini da je gladna i pitam jel ručala i da mislim da bi trebala nešto pojesti.
    Ne ljutnja-jelo, već glad- jelo

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moj maleni ima 20,5 mjeseci i isto mu se zna dogoditi da se zaigra ili nešto, pa kao nije gladan, a kad več pregladni onda je nervozan ko pas. Baš imamo taj problem zadnjih par dana, kad dođem kući s posla onda je toliko zaokupljen igranjem da "ne stigne" jesti. Baš sam i zato na dohrani otvorila temu "Koliko dugo su siti?", jer ne preostaje mi drugo nego da ga u neko pristojno vrijeme ponudim hranom, a on lukavac odgovara NE MAMA, i što ja tu dalje mogu, ne mislim ga siliti, nego čekam da poželi hranu, ali tu ponekad nastane problem, jer pregladni.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

moja viče: Nera gladna!
    i onda ode do frižidera , i uzme jogurt
    ona zna od rođenja kad je gladna a kad ne
    zna jesti i onako usput, kao i ja, kad je nešto fino ponuđeno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke