Ovo o romanu ti je dobra idea.... Skupiti nekoliko priča frendica sa sretnim završetkom....
Evo ja ću vam raditi prijelom![]()
Ovo o romanu ti je dobra idea.... Skupiti nekoliko priča frendica sa sretnim završetkom....
Evo ja ću vam raditi prijelom![]()
A ja lekturu i korekturuDodirko prvotno napisa
![]()
![]()
hi svi![]()
evo izvještaja s današanje redovne 26+5/7 kontrole: mamici je tlak super pa ja veselo i bez brige bućkam u svom omotaču i vrlo sam aktivan i napredan bebać: imam oko 1100 gr, a i ručice i nožice i trbuščić, ama baš sve je maličice veće za oko tjedan dana; pa nije ni čudo kad mi je tata Ličan dvometraš i stokilaš, a i mamica je tu negdje (samo s kilogramima, visinom ne)
nema veze oni su meni najbolji na svijetu jer su me vodili na more :D :D , tamo gdje je super toplo more i vreli pjesak i igrali smo se i plivali i svašta, a bili smo i u Lici, tamo ima svježeg zraka i dobre klope kao što je pršut, sir i janjetina i eko-povrće koje baka uzgaja u vrtu
![]()
i tako do slijedeće redovne kontrole pozdravlja vas vaš Vedran Lupko 8)
Vedranu Lupku od Sretne i NJM-a velikodo sljedećeg izvještaja
!
:D :D![]()
:D :D![]()
oooo, mališan dobio ime :D :D , gdje ste bili na moru?
evo mene opet s problemom opterećenja glukozom OGTT
1. mjerenje 5. tt 0' 4,5 ;120' 5,9 - uredan
2. mjerenje 12. tt 0' 5,2; 120' 6.8 - uredan
3. mjerenje 28. tt 0' 5,2; 120' 10,00 - ne valja (službeni nalaz je sutra, ali mi je sestra u DZ mjerila onim običnim ručnim aparatićem kakve dijabetičari imaju kod kuće pa me je informirala o nalazu, a i sama sam vidjela i uplašila se)
pitala sam je da li se hitno trebam javit liječniku, ona kaže, da situacija nije alarmantna da pričekam sve nalaze i posavjetujem se s liječnikom
ja sam se već sama stavila na strogu dijetu iako sam na -2 kg u odnosu na početak trudnoće, a razmišljam možda mi je naškodila akcijska cijena grožđa u Konzumu od 7,5 kn ili vikend roštilj i kolači, ili onaj kućni aparatić nije baš pouzdan kao moćne mašine, jer sam prvi nalaz radila u drugom DZ, a drugi u Merkuru
koje napasti još sam se sjetila da smo za vikend uzeli veliku lubenicu 6 kg slatku kao šećer koju smo muž i ja (nešto više ipak ja) smazali u slast tijekom vikenda![]()
kad sam sve to ispričala doktorici odmah je ispisala još jednu uputnicu za OGTT koji idem obaviti sutra pa vas molim vibrajte jer tako ne bih željela opet negdje u bolnicu :/ pa baš nam je super išlo otkako smo srušili tlak na lijepe vrijednosti
dorice hvala na dijeti s VV-a i broju telefona
Sretna, možda ti i fjora može pomoći s dijetom, bila je na njoj preventivno, jedino je sad ona na GO-u i ne svraća baš na forum...
vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrram ali znam da ce biti sve za 5!![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
I podjeli lubenicu.![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
dosta se moze izregulirati prehranom.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
vibram za tebe ali ja mislim da će sve biti ok jer je i meni zbog sokova taj dan pokazalo visok šećer a sad mi je jedva 4
![]()
![]()
![]()
sretna, vibram za tebe svom snagom iako vjerujem da će sve biti u redu.
Kad bi barem meni mogla posuditi koji gram šećera, kod mene je obrnuto, zato ja tamanim i lubenice i grožde i nektarine unedogled.
Opala! Tamanili smo voće pa su nam narasli brežuljci šećera![]()
PP -am ti dijetu koju sam ja primjenjivala preventivno nakon avanture s grožđem i smokvama prošle jeseni![]()
![]()
curezakon ste
obavila sam telefonsko savjetovanje s ljubaznom sestrom s VV-a (izgleda su tamo svi ljubazni bez obzira na kojem odjelu rade) i odmah se osjećam bolje kaže i ona da se puno može izregulirati prehranom i vjeruje da će sve biti OK :D :D
sretna ~~~~~~~~~~~~~~~~~ da prehrana učini svoje.
![]()
sretna35, vjerujem da je to samo privremeni problemčić zbog gurmanskih užitaka, ali i ~~~~~~~da nalaz bude uredan. Kod tebe -2 kg :shock: , moram pod hitno biti trudnica kako bi smršavila.
sretna, secer ti se moze kvalitetno rijesiti prehranom po montignacu.
~~~~~~~~~~~~~~ za tebe, sretno!![]()
nadam se da ces resiti sve![]()
sretna,sretno!![]()
Vjerujem da će sve biti dobro!![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra. I samo ću dodati da sam negdje čitala da velika većina trudnica kojima je prvi nalaz OGTT-a bio pozitivan, nakon ponovljene pretrage dobije uredne nalaze. Nadam se da će tako biti i kod tebe.![]()
Ma nalaz će sigurno biti dobar. Voće i uživanje u njemu je učinilo svoje![]()
cure bez vaših vibrica više ne idem nikuda
dakle, današnji nalaz
0' 4,9
120' 4,7
hip hip hurra :D :D :D
nakon samo tri dana bez grožđa, lubenice i smokava, a kako ih volim ja![]()
Bravo! Čekaj iduću sezonu pa se baci na voće, ako ne budeš ponovno trudna
![]()
:D
Hej sretna ..... pa odlicno, samo se kloni tih lubenica, smokava i slicno