Citiraj sretna35 prvotno napisa
čuvati će me ovdje dok se budu sigurni da je tlak stabiliziran tako su mi rekli na viziti, sada je u granicama normale, ali onaj donji malo šeće a i to će pokušati staviti pod kontrolu

ja se kontinuirano osjećam dobro i čvrsto vjerujem da je i moja mrva super

malo sam isfustrirana jer svi doktori savjetuju amnio, a ja je ne želim raditi, kažu da mi kombinirani neće ništa pomoći jer će mi zbog godina sigurno pokazati neki stupanj vjerojatnosti i da će preporuka specijaliste biti amnio

cure šta vi mislite o tome

andream hoćeš li ti amnio koliko sam shvatila slijedći tjedan ideš na kombinirani
Super, sretna, ma držim palčeve da čim prije odeš doma. A propos amnio, slobodno me nazovi na mob - ja sam na kraju radila, a ono što sam shvatila iz cijele priče je da u RH ne postoji ujednačen protokol ko na nju treba ili ne (vani se svima koji to žele radi neki oblik prenatalnog koji uključuje kombinirani i još dosta toga, amnio samo na temelju indikacije, a nisu jedino godine indikacija za to). Postoji ti rascjep između dr-ova po bolnicama koji nisu specijalisti za MPO i socijalaca, u stilu - amnio se "mora" napravit i mlađih dr-ova koji se bave MPO-om (samo po indikacijama, rađe ne), a okolina često zna s nerazumijevanjem dočekat odluku either way (okolina - bilo doktorska - zašto ne idete?, bilo od fellow-trudnica - ja ne bi išla). Ključ u tome ste vi - čemu vi kao par naginjete. Ja sam radila cijeli paket - kombinirani, double, amnio, razgovarala s ing. Tišlarić (mislim da se tako zove) koja vrti kombinirane na Rebru, a još je jedan problemčić taj da je komb. nedavno kod nas, ako sam dobro shvatila da ima neki problem u baždarenju. Give me a call, ja sam ti u to onako laički duboko bila ušla kad se meni događalo, s time da ti moram reći da ja osobno nemam predrasude prema amniou - čisto da kužiš kako na tu temu razmišljam pa ako ti je relevantno - nemoj zvat, naravno - nikad si ne uzimam za pravo nekoga ni na što nagovarat, ali ti možda pomognem u načinu razmišljanja što bi za vas bilo the best - barem ću ti reći što su meni razni dr-ovi govorili na tu temu, a vidjela ih u svom stilu - dosta.