Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: kratke kosti kod bebe

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno kratke kosti kod bebe

bok cure,jel mi moze tko olaksati,jel sam vec luda od tih uzv,sad sam 36 tj trudnoce i sve se super razvija osim kostiju nogu i ruku,stale su rast u 30 tj,rekli su mi patuljasti rast ili kostana displazija,uzasno sam u depri jel imao tko sta slicno jel cu izludjeti,fl je 56mm

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo da malo podignem topic, sad vjerojatno ima više logiranih.
    Ne znam neki pametan odgovor, nažalost.
    Kolika je šansa da je uzv pogrešan? Jesi li bila po drugo mišljenje?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

PS dobrodošla na forum, vidim da ti je prvi post

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

santompaki, dobro došla na forum! Znam da ti nije lako.... Moja poznanica isto je tako negdje u 8. mjesecu trudnoće saznala da bebica ima kraću bedrenu kost... dijete je rođeno sa achondroplasiom. Srećom, ovakav poremećaj ne utječe na mentalni razvoj....
    Da...jesi tražila drugo mišljenje? Možda ponoviti UZV negdje privatno?
    Kako god bilo, budi hrabra i jaka, tvoja bebica te treba!

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moje dijete ima jako duge noge i ruke - pa to valjda ne znači da će biti div?
    Apsolutno mi je jasno da se brineš radi svega, pa ovakva dijagnoza ne pomaže, ali ne zaboravi da ne bi bila niti prva niti posljednja pogrešna i da ćeš uskoro znati više kad se dijete rodi...ako se baš ne možeš smiriti (što mislim da je zbilja kontraproduktivno) idi po drugo mišljenje kod doktora koji imaju najbolju tehnologiju i praksu u prenatalnoj ultrazvučnoj dijagnostici.

Želim ti puno sreće i da što mirnije dočekaš svoje dijete!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joj cure izludjet cu,bila sam i u vinog,petrovoj,privat i svi isto pricaju da je to preveliki zaostatak,da je to patuljasti rast,ja nisam spremna nositi se s time ma s bilo kakvom bolesti,mislim da cu izludjeti stalno bi plakala,stalno se pitam zasto ja,imam sina 3 god i prekrasan je,ma neznam vise sta da kazem jako sam ljuta i na sebe,hvala vam na podrsci,al jos uvijek imam malu nadicu da ce biti sve ok,joj boze pomozi mi.......

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Draga,mogla si bez te pretpostavke preživjeti još ovo malo dana koje imaš do kraja trudnoće,zar ne?
    Duboko udahni,što je tu je.Uvijek postoji dobra šansa da je dijagnoza pogrešna.A ako i nije već ćeš se naučiti nositi sa njom.
    Neizvjesnost je najgora.
    I ja sam bila trudnica kojoj su u 21 tj .otkrili da beba ima kompliciranu srčanu grešku.Toliko kompliciranu da sam znala (ako je točno to što pretpostavljaju) moje dijete čeka velika neizvjesnost i borba za život.Te višestruke operacije.
    I kad se rodila,pretpostavke su bile točne.
    Ali sam preživjela,i moj muž je preživio,i moj sin je preživio i najvažnije moja kćer je preživjela neizvjesnost trudnoće ,poroda ,hospitalizacije i prvu operaciju.
    I tu je sa nama,prekrasna ,savršena .

I vi će te biti dobro...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj santompaki prvotno napisa
    joj cure izludjet cu,bila sam i u vinog,petrovoj,privat i svi isto pricaju da je to preveliki zaostatak,da je to patuljasti rast,ja nisam spremna nositi se s time ma s bilo kakvom bolesti,mislim da cu izludjeti stalno bi plakala,stalno se pitam zasto ja,imam sina 3 god i prekrasan je,ma neznam vise sta da kazem jako sam ljuta i na sebe,hvala vam na podrsci,al jos uvijek imam malu nadicu da ce biti sve ok,joj boze pomozi mi.......
    htjela bi te utjesit, al na zalost znam da ne mogu. al nemas zasto bit ljuta na sebe. znam da ne mogu ni zamislit kak se osjecas, drzi se, budi hrabra i voli svoju bebu jer ce ti sigurno i ona bit prekrasna...

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

upravo tako...prekrasna, savrsena i tvoja

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cure hvala na podrsci,jedva cekam da rodim jel mi je vec dosta,molim vas ak je imao tko sta sl ili da znate nekog napisite mi sve o tome jel me jako zanima i ne mogu docekat da rodim

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cuj, ja znam samo da su mojoj cimerici u bolnici rekli da joj beba ima neku srcanu manu, zena je bila u strahu par tjedana, zbog toga je isla na carski, i na kraju je sa bebom bilo sve ok, rodila se savrseno zdrava.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

joj daj boze da sam ja medu tim greskama i da sve bude ok jel imam jos malu nadicu da je sve ok i da su se prevarili,sta je tu je,to je moja bebica i kak god bilo jedva cekam da ju vidim

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovo je slučaj kad je bolje da uzv-a nije ni bilo, ne možeš ništa učiniti nego se brinuti...
    Pokušaj naći snage za prihvaćanje djeteta u svakom slučaju. Konačno, nitko od nas do kraja nije mogao biti potpuno siguran da će ishod trudnoće biti pozitivan ni da će s djetetom biti sve u redu. Uvijek je prisutna mogućnost da nešto pođe po zlu, koliko god se nadali da se neće dogoditi baš nama, nekom se mora dogoditi.

Želim ti puno sreće i puno hrabrosti

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Potpisujem pomikaki!
    santompaki, budi hrabra, drži se i samo voli svoju bebu!

Inda_os avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

i ja potpisujem pomikaki
    bit će kako bude - ništa se tu ne može napraviti
    samo hrabro, drži se!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jesu ti bas svi isto izmjerili, jel postoji mogucnost da je trudnoca koji tjedan manja?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

svi su rekli da su sve duge kosti stale rast,al svaki uzv je drukcije mjere pokazao za 3-4 mm

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a ne znam, stvarno se nadam da ce bit sve ok, nekom je ipak sve moguce, ako vjerujemo u to... sretno

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

1.iz tog razloga je nisam htjela ici na onaj test za downa(kakvo je, takvo je, moje je i nije nista manje vrijedno)
    2. neki dan je bio na tv-u frajer koj je mali i od toga je napravio karijeru
    3. mojoj prijateljici su rekli da beba ima malu glavu, posljedice, retardacija, smrt, paraliza..... i tako sve od 6mj trudnoce
    mala je savrseno zdrava
    4.3-4mm je velika razlika za tak malu bebu
    5.nemoj se zivcirat jer uzv nikad nije tocan i razlikuje se od aparata do aparata
    6. duge kosti znace ruke, noge, pa mozda ce beba imat duzi trup od prosjeka ,nismo svi manekeni s nogama do vrata
    7.sve ce biti ok

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je jedan od doktora u petrovoj rekao (i ovo je točan citat): "oni vama kriju, ne znaju šta bi sa vama, a trebali bi vas porodit', pogle to dijete, vidi mu bedrenu kost, sav je nejednak!" i tako dalje u istom tonu, ne želim se niti prisjećati.
    uglavnom, kad se rodio, moj sin je bio sićušan, ali savršen. ima mrvicu dulji trup i malo kraće bedrene kosti, kao i njegovi tata i djed. i sve je u najboljem redu...
    samo mirno čekaj svoju bebicu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cure hvala vam na svemu,sta bude bude,moje je i jedva cekam da rodim a sretni smo svi jel je i cura,u nasoj familiji su svi decki ovo je prva curica,sad sam u 37 tjednu i nadam se da ce pozuriti jel se vise ne mogu ni okretati na krevetu i jedva cekam da ju vidim,u meni je nekakva nada da je sve ok,cure hvala vam,neznam u koju bolnicu da idem,bila sam i u vinog i petrovoj tak da mogu birat,u vinog sam cak lezala 5 dana,a mislim da ipak se u petrovoj bolje kuze,neznam kaj da napravim kaj vi mislite o tome

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja osobno nebi u petrovu
    ni tamosnji doktori nedaju svojim zenama da tamo rode
    al to je samo moje misljenje
    odluka je na tebi

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

izvjestavaj nas

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

a kaj je najbolje u vinog imam babicu to mi je susjeda,al kad su mi radili uzv samo su sutjeli a u petrovoj su mi odma sve rekli bila sam kod dr Zlopase,u vinog mi je ok sto moze a tobom na porod bilo tko,a tamo bi trebala ici ovaj tjedan na uzv

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

eto znaci babica te moze izvjestavat svake sekunde sta je s bebom
    sto se tice uzv sve ovisi od doktora do doktora
    moj zadnji u vin je bio kod jedne mlade doktorice koja mi je sve zivo objasnjavala

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam defitivno za vinogradsku.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

santompaki,pretpostavka da tvoja beba ima poremečaj rasta ne znači da je trudnoća rizična,i da porod treba nekakav poseban protokol.
    Osobno na žalost imama jako loše iskustvo poroda kada sam došla u rodilište sa papirima da beba ima srčanu grešku i treba transport po porodu.
    Doktori čim postoji indikacija da nešto nije u redu sa bebom zauzimaju jedan jako ružan stav i vrlo često inzistiraju na indukciji i sl. samo da bi sebi olakšali(tj.njih je strah da nešto ne bude krivo pa ubrzavaju stvari).
    U situaciji u kojoj se nalaziš najvažnija stvar kada pređeš prag rodilišta(kad porod započne) je to da imaš podršku i prijateljsko lice(sa prijateljskim stavom) uz sebe.
    Sretno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

santompaki, iskreno se nadam da će sve biti u redu i da će beba biti savršeno zdrava.
    Moje iskustvo s Petrovom je izuzetno dobro, za razliku od mnogih, a moj je liječnik Zlopaša i stvarno je savršen, pouzdan, stručan, ma meni je super.
    Koliko ti može biti utjeha ukoliko se dijagnoza pokaže točnom, ne znam, ali s mojom petrom u vrtić ide mali Artur (5 godina), koji je patuljastog rasta. U dobi od 5 godina razlika u visini njega i druge djece je tolika da je on petri otprilike do usta. Znači nije tako ogromna (bar u ovoj dobi do osnovne škole). mali je zaista napametniji i najbistriji u razredu i baš je medeni. Idem naći jednu sliku razredu pa ću staviti da ga vidiš (a vidjet ćeš sa slike vjerojatno nećeš ni skužiti da mali ima taj problem s rastom). Opusti se i dočekaj sretno tu prekrasnu curicu koja jedva čeka upoznati mamu tatu i bracu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i još, Artur ima stvarno jako izraženi oblik patuljastog rasta - mama je znala već od 15og tjedna trudnoće - tako da ako se kod tebe otkrilo tek tako kasno, pred sam kraj, sigurno nije toliko izraženo. Idem negdje naći tu sliku...

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

petra, vjerojatno ti u najboljoj namjeri nije palo na pamet da bi objava fotografije s imenom tuđeg djeteta moglo biti protiv želje njegovih roditelja, a i samog djeteta.

molim te da to nikako ne činiš bez njihovog pristanka.

fotografije djece s hipopituitarizmom (patuljastim rastom) mogu se naći na internetu, ali ne savjetujem ti, santompaki da ih tražiš i dodatno se time opterećuješ. umjesto toga, predlažem da vrijeme do poroda provedeš osjećajući svoje dijete kakvo god bilo, prihvaćajući ga sa svim nedostacima jer ćeš ga vjerojatno zavoljeti najviše u svemiru.

od srca ti želim najbolji mogući ishod trudnoće

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ma dragi moji... moguće je da je taj koji je UZV mjerio krivo izmjerio...moguće da je mjerio iz nekog kuta.
    Draga pokretačice topica da li si bila na nekom drugom mišljenju u svezi onoga što su ti rekli?

Mojoj su frendici rekli u 35 tjednu da je bedrena kost kratka i da beba ima sigurno down.. dušu je isplakala i otiškla na drugo mišljenje sve ok i beba se rodila normalna i zdrava...

Molim te, potraži drugo mišljenje..odi najboljem UZV dijagnostičaru sa najboljim UZV ali nemoj ostati na jednom mišljenju..jer doktori su od krvi i mesa i svatko zna pogriješiti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    petra, vjerojatno ti u najboljoj namjeri nije palo na pamet da bi objava fotografije s imenom tuđeg djeteta moglo biti protiv želje njegovih roditelja, a i samog djeteta.

molim te da to nikako ne činiš bez njihovog pristanka.
    sorry, nije mi palo na pamet - kako se radi o slici razreda na kojoj je i moja Petra nisam mislila da bi tako nešto bilo zabranjeno.
    U svakom slučaju htjela sam pokazatai da je mali presladak i najljepši dečkić u razredu.

Eto - iskreno se nadam da je dijagnoza pogrešna - UZV stalno griješi, meni su Tomu bili procijenili na više od 4kg a on se redio s 3600. Tako da i ovdje vrlo lako mogu pogriješiti u par mm.

Pinocchio hvala

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj petra prvotno napisa
    kako se radi o slici razreda na kojoj je i moja Petra nisam mislila da bi tako nešto bilo zabranjeno.
    nije zabranjeno, ali rekla bih da u ovom kontekstu zadire u prava djeteta i intimu obitelji. sve ok, petra.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

cure sutra oko 12 idem ipak u vinogradsku zvala sam vezicu tak da ce mi radit uzv i nadam se da ce mi sve dobro rec i da su kosti bar nesto narasle pa makar bilo cudo,ma neka mi bebica bude kakva bude ja cu je opet voljeti,samo se bojim mentalne ret,jucer sam bila kod svog ginica pa mi reko: da gosp odma sam vam reko da je to neka kostana displazija. Onda sam ga pitala za mentalnu ret i reko je da po ovim nalazima bi sve ostalo trebalo biti u redu,joj odma mi je lakse bilo,sad u petak ce mi biti 38 tj a moja Ema nece van,valjda joj je dobro unutra,drz te mi fige za sutra,veceras cu molit dragog Boga da sutra bude sve ok,cure hvala vam na svemu,na podrsci ,javim vam se sutra

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

držim fige i nadam se najboljem

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Petra daj molim te zanima me jel taj mali Artur ima siri nos,malo drukciji,jer meni su rekli da mi beba ima sedlast nos,a dva tj prije kod privatnice na uzv na d3 je sve bilo ok,veli privatnica da kaj oni hocu s nosom da je nos super,imam slikicu i preslatka je bebica cijelo lice se vidi,ma neznas tko pije tko placa,bas me zanima kaj budu mi sutra rekli

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Santompaki, oni ne mogu na osnovu ovih pregleda 100% znati sto je i kako je. Oni nagadjaju najbolje sto mogu, a ti uslijed njihovog nagadjanja ludis.

Bit ce kako ce biti. Porod je iza ugla. Djetetu se ocigledno ne zuri - hoce na miru rasti i napredovati u stomaku jos malo

Opusti se koliko god mozes. Ova kolicina brige ne koristi ni tebi ni bebici.

Velike su sanse da su pogrijesili. A pogotovo ako sljedeci doktor zna sto je onaj prije njega ocitao, velike su sanse da ce i on to "vidjeti". Doktori grijese, UZV nije pouzdan. Mazi stomak, duboko disi i opusti se. To je ono sto tebi sada treba

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sad je sve ok,najgori su bili prvi dani kad sam sve to saznala al mislim da ni jednoj mami ne bi bilo svejedno da s djetetom nije nest u redu i lako je pricati i ja sam druge bodrila dok nisam dosla i sama u tu situaciju gdje si ne mozes pomoci jer jednostavno 24 sata mislis na to i sto ideja mi prode kroz mozak,dobre i lose al moramo zivjeti u nadi da bude sve u redu i jedino tako cemo opstati a ja imam jos uvijek tu nadu i sve ce biti ok,pa moje je dijete...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bit ce sve u redu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hej, nema širi nos, bar ne nešto što bi bilo upadljivo - ima preslatki normalni nos i strasno je sladak. Ima veliku plavu kosu i bistre plave oči. Ma mali je med medeni.
    Držim fige za sutra da sve bude u redu

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala Petra i ja mislim da ce biti sve u redu,pitala sam te za nos jel su meni rekli za taj sedlast al vise nikom nist ne vjerujem

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj santompaki prvotno napisa
    Hvala Petra i ja mislim da ce biti sve u redu,pitala sam te za nos jel su meni rekli za taj sedlast al vise nikom nist ne vjerujem
    Prestani hodati po doktorima.Opusti se .čekaj da rodiš.
    Nakon što je ustanovljen problem kod moje bebe i nakon što mi je potvrđeno da se u trudnoći ne može učiniti ništa da bi iskod bio drugačiji,i nakon što su mi potvrdili da beba u trudnoći niti malo nije ugrožena,ja sam prstala hodati po doktorima.
    Odbla sam sve preglede koji su mi se činili višak,odbila sav nagađanja,odbila sve prijedloge za proučavanje mozga i potencijalne procjene da li će biti mentalno ok ili ne.
    Sve su to nagađanja i ne čine ti dobro.
    U ovom trenutku niti jedan doktor,niti jedan dodatni uzv ne mogu ti ponuditi mir.
    Moraš ga naći u sebi.Kloni se nepotrebnog stresa i razgovora sa medicinskim osobljem.Vjeruj mi ,oni i u dobroj namjeri mogu te užasno uznemiriti.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

santompaki, znam da je teško, drži se!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

bok cure,bila sam u vinog i do 18 sati danas moram doc gore lezati,danas mi ctg nije u redu ,otkucaji su prebrzi,vec sam luda,uzivajte i javim se kad izadem van,mozda me cak i porode

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drzi se
    Ja vjerujem da ce sve biti u redu. Sretno!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Santompaki bit će sve u redu, sretno

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

draga..šaljem ti vibrice velike velike ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i bebicu !

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja vibram ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Preporučila bih ti da ne brineš unaprijed, jer su liječničke pogreške u predviđanjima toliko česte da bih im zabranila da išta govore ako nisu spremni potpisati da će platiti naknadu za psihološku štetu ako su bili u krivu...

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

cesto znaju da grese s uzv merama, nadam se da je i kod vas u pitanu greska

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor