~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sta da kazem jednostavno nevjerovatno.Zasto?Kao da slusam sebe ista prica.Ja sam isto saznala u 8 mj da mi dijete nije ispravno.Dakle ima krace ruke i noge.Bili smo na Rebru na genetici napravili par pretraga i poslali nhas kuci bez tocne dijagnoze.Sve dok bebe raste oni neznaju vrstu kostane displazije.Rodena je sa 2380 i bila je duga 42 cm. Sad je stara 2 mj i narasla je 2 cm.Molil te da se javis bas me zanima koliko je duga tvoja beba i jos nesto i ja imam sina koji ima 5 god i potpuno zdravo dijete.Drzim ti fige sve ce biti ok ima svega sto moze pomoci nasoj djeci da narastu.
Sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~![]()
:D bokic evo danas sam dosla iz vinogradske doma naravno sa bebicom,pozurila se tjedan dana prije,joj preslatka je,obozavam ju,rekli su da je njihova dijagnoza ahondrosplazija zbog zastoja u kostima,po izgledu je takva dijagnoza al ne mogu 100 posto biti sigurni,moramo ici na genetiku pa cemo sve znat.malena izgleda ko i druga djeca,kosti izgledaju ok ,mala bucka,ja se nadam da je sve ok i da ce kost rasti ,pa barem da bude 1,50cm,al nema veze najbitnije u toj prici je da su ostali organi uredni i glava,apgar je 10/10,eto cure ipak je bio preveliki zastoj al se necu vise opterecivati time sada je bebica tu i super nam i hvala bogu da je ostalo sve ok a tak nam je draga samo je mazimo,cure hvala vam na podrsci a mi cemo krenut dalje da sto vise saznamo o tom rastu a na koncu mozda i nije ta dijagnoza,pozdrav
Čestitam odna rođenju bebice! :D :D :D
Sad se samo mazite i uživajte jedna u drugoj!![]()
predivne vijesti, uživajte svi zajedno!
Čestitam ti od srca!! Puno mazi bebicu i uživajte! :D
cestitam ti! Puno srece i snage ti zelim.Ako hoces odi na forum i pogledaj moj problem tako kad odes na genetiku da znas sta traziti da ne odes kuci kao i ja bez dijagnoze.
Čestitam od srca!![]()
Čestitam :D :D
Moja sestrična ima kraće noge i ruke.... završila pravo u roku i sad rasturaUvijek je bila najbolji učenik i nema joj ravnog... Izuzetno je spretna i uredna.... nikad ne izlazi van bez šminke i frizure
![]()
Nema toga što tvoj miš neće moći napraviti uz vas roditelje![]()
cestitam od srca... puno ju mazi i nosi... ne kazu uzalud da dijete raste na rukama....
![]()
Super :D Čestitam na bebici i daj joj veeeeeeliku pusu![]()
jel mi mozes reci koliko je visoka dali se to primjeti jako?Jel bi ona htjela podjeliti iskustvo jer imam bebu s tim problemom pa me zanima.Hvala! :/Originally Posted by Mirtica
Cure, ja imam dijete s kostanom displazijom, dijagnoza je hypochondroplasia. Sada ima 5 godina i predivna je curica. Jako je inteligentna i lijepa (mislim da nisam previse subjektivna). Trenutno ima 102 cm i ne zaostaje bitno rastom za curama iz vrtica (ima ih i koje su njene visine). Konacna je prognoza da bi trebala narasti navise oko 150 (mozda koji cm vise). Ima ljudi koji to niti ne primijete kod nje...
Ne znam od kuda bih pocela i koji vas podaci zanimanju pa se mozemo detaljnije cuti i na pp ako vam ovako ne pase. Genetsku smo analizu odradili u Nizozemskoj (krv na analizu je slala dr iz Vinogradske), a ostale pretrage u Zagrebu. Anyway, za sada nemamo nikakvih smetnji, kontroliramo se jednom godisnje u ambulanti za kostane displazije, kod neuropedijatra i kod oftalmologa.
Mom suprugu i meni se bio cijeli svijet srusio kada su nam nakon poroda rekli da se kod curke vidi rizomelia (skraceni ekstremiteti) i da je vjerojatno rijec o kostanoj displaziji. No nije tako strasno kako se cinilo na samom pocetku, dijagnoza nije jako losa, a i covjek se polako s vremenom nauci zivjeti s tim.
Malena je velika 44 cm a teska 3130,papa kovelika i tak je dobra samo spava,oni su nama napisali da postoji sumnja u ahondrodisplaziju,tak da nist nije sigurno,a kad su mi otkrili u trudnoci taj zastoj dijagnoza je bila hondrodisplazija,sad neznam koja je razlika izmedu te dve dijagnoze,da li je to isto,cure hvala na cestitkama konacno smo docekali bebu i sretna sam,najsretnija bi jos i bila kad bi sve bilo ok,jel svi smo mali nisam ni ocekivala vece dijete pa ja sam visoka 1.56,muz je malo veci,tak da se nadam da su pogrijesili EMMA VOLIMO TE!
mozda stvarno nije bas nista, posto ste vi manje visine, ja mislim da je samo genetika, nece bit manekenka. moja seka je oko 160 cm i bebac je bio 48 cm tjedan dana iza termina i nitko nije nista spominjao, tvoja bebica 44 tjedan dana prije, a jos je i curka. kolko ti je prvi bebac bio velik? ja bas vjerujem da je sve ok, nikad lazno ne tjesim. u prvoj godini bi trebala narast 25 cm, nadam se da hoce.
Razlika izmedju hondrodisplazije i ahondroplazije je u tome sto je hondrodisplazija drugi naziv za kostanu displaziju, a ahondroplazija je jedna od vrsta kostanih displazija.
Moja Daria, izjava da dokle god beba raste lijecnici ne mogu odrediti vrstu kostane displazije cini mi se sumnjiva. Dobar dijagnosticar moze odrediti otprilike o kojoj bi se vrsti radilo, a genetska analiza onda to potvrdi. Na pp ti posaljem sve kontakte lijecnika kod kojih idemo.
bok curke,da odgovorim koliko mi je mali bio,46cm za 2 manje od nje a teski 2980 i pravije decko cak mi vele da je dosta razvijen za svoju dob
nadam se da nece ispast da sam u krivu, al ja sam sigurna da ti beba nema nikakvih problema. bas mi je drago zbog tebe, vas.
poštovana,
dali znate toćnu dijagnozu? kod kojeg ste genetičara išli? kako beba napreduje?
puno pozdrava
evo i mene isti strah ali vidit ćemo niko nije čarobnjak uglavnom su mi prije tj dana u 37tj rekli da bebi ruke noge i glava zaostaje tj da su mjerenja za 33tj a tijelo za 37 i da možda ima dawnov ili neki drugi sindrom sutra je pregled al san sva u straju